Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok teşekkür ederimBen de yaptıracağım aya göre değişiyor dozu doktorun söylediğine göre. 1 yaş veya sonrası yapılırsa tek dozmuş. Korunaklı yaşıyorsanız acele etmenize gerek yok dedi. Zaten pandemi sebebiyle oldukça korunaklı yaşıyoruz o yüzden 1 yaşta yaptırmaya karar verdik biz
TeşekkürederimZorunlu aşıları bile korka korka yaptırıyorum. Doğumdan önce aşı karşıtı bi arkadaşımın anlattıklarına maruz kaldım maalesef aşı öncesi ve sonrası hep dua ediyorum bi zararı olmasın diye. O yüzden zorunlu olmayanları yaptırmıyorum. Zaten evdeyiz, sosyal hayatımız kısıtlı, ablası okula gitmiyor, biz maskeli dışarı çıkıyoruz diye kendimi ikna ediyorum.
Beş tane çokmuş gerçekten...
Merhaba yanlış yere yazdın galiba. Ama bu hesaplama normal. Benim de iki hafta ileri gidiyordu. Tam 40 da doğum oldu adet tarihine göreKızlarr iyi geceler. Bu takvimin bebek haftasını hesaplamasıyla sizinki uyusuyor mu. Yani mesela son adet başlangıç tarihimizi giriyoruz ve benim takvime göre 15. Hafta gösteriyor ama ultrasonda şuanda 13. Haftamdayım. Sizinkide böyle mi?
Aa evet 2020 ye yazmışım çok teşekkür ederim cevabınız içinMerhaba yanlış yere yazdın galiba. Ama bu hesaplama normal. Benim de iki hafta ileri gidiyordu. Tam 40 da doğum oldu adet tarihine göre
Bizimd de bugün 4.günümüz. Yeşil kabak tadımından sonra bal kabağındayız. Her şeyi büyük bir iştahla ağzına götüren oğlum yemese gerekenleri eline aldı aldı attı bir kaç defa ağzına götürdü. Tadını aldıysa yeterli diye düşünüyorum. 7.5 aya kadar bu konuda özgür. Sonrasında da yemezse ne yapcam bilmiyorum blw devam etmek istiyorumMerhaba hanımlar. Bu ek gıda olayı pek iyi gitmiyor. Hazırlıyorum sebzeleri bir iki çay kaşığı yiyor sonrasında istemiyor. Ayağını Yemeyi daha çok seviyor. Haşlanmış sebze veriyorum eline ama boğazına kaçıyor. Bu sefer tamamen sogumasindan korkuyorum. Nasıl olacak böyle.
Bir anlam veremiyorum yememesi ağzına almaması gereken her şeyi alıyor yemeye çalışıyor. Ama yemek yemeye gelince atıyor. Süreç meselesi inşallah böyle devam etmezler.Bizimd de bugün 4.günümüz. Yeşil kabak tadımından sonra bal kabağındayız. Her şeyi büyük bir iştahla ağzına götüren oğlum yemese gerekenleri eline aldı aldı attı bir kaç defa ağzına götürdü. Tadını aldıysa yeterli diye düşünüyorum. 7.5 aya kadar bu konuda özgür. Sonrasında da yemezse ne yapcam bilmiyorum blw devam etmek istiyorum
Bence daha önce ağzına aldıkları şeyler yumuşak değildi ağızlarında ezilip dağılmıyorudu dişlerini kaşımak için birebirdi. Bizim sunduklarımız ağızlarında dağılınca dil arkasına gidiyor bu da onları rahatsız ediyor. İlk kez karşılaştıkları bir durum olunca reddediyorlar. Bence biraz alışacak biraz da öğrenecekler ve zamanı gelince yiyecekler öyle umut ediyorum.Bir anlam veremiyorum yememesi ağzına almaması gereken her şeyi alıyor yemeye çalışıyor. Ama yemek yemeye gelince atıyor. Süreç meselesi inşallah böyle devam etmezler.
Ben ocean kullanıyorum. Doktoruma güvenebileceğim D vitamini önerir misiniz dedim o da bunu yazdı. 9.ayda kan tahlili yapılıyor kan değerlerine vitamin değerlerine bakılıyor ve ona göre doktorunuz bıraktırıyor ya da devam ettiriyor diye biliyorumsevgili anneler demir ilacı ne kullanıyorsunuz?sidefer ocean vb. dişleri en az boyuya hangisi?bunun dışında dvitami kaç aya kadar devam edecek
Söylediklerin mantıklı. Çünkü bir şey ye.eye başladığında midesi bulanıyor gibi oluyor. Bizde alışacağız. Kolay bir süreç olduğunu düşünmüştüm. Ama hiç öyle değilmiş.Bence daha önce ağzına aldıkları şeyler yumuşak değildi ağızlarında ezilip dağılmıyorudu dişlerini kaşımak için birebirdi. Bizim sunduklarımız ağızlarında dağılınca dil arkasına gidiyor bu da onları rahatsız ediyor. İlk kez karşılaştıkları bir durum olunca reddediyorlar. Bence biraz alışacak biraz da öğrenecekler ve zamanı gelince yiyecekler öyle umut ediyorum.
Senin küçük ek gıda konusunda seni zorlayacak gibi görünüyor Meraklı ve iştahlı değil galiba. Beklentilerini düşük tutup süreci uzun bir zaman dilimine yaymanda fayda var.ne verirsem vereyim kaşığı gördüğü an agzini kitliyor..
agzini actigi tek sey D vitamini..
çocuk
bu gidisle ilk okulda baslayacagim ek gıdaya sanırım..
1 litre sütü kaynatıp içine 4 yemek kaşığı ev yoğurdu koyup devamlı karıştırıyoruz. Süt kesilmeye başlıyor, artık bol peynir oluşup süt de sarı renk alıp epynir altı suyu olunca altını kapatıp peyniri hafif sulu bir şekilde bir kaba alıp kaldırıyoruz. Soğuyunca buzdolabına koydum ben suyunu da çekince yumuşak güzel bir peynir olmuştu. Oğlum da epey sevdiHenüz muz vermedim 8.aya kadar vermeyi dusunmuyorum ama yumurta sarisinin içine ezebilirim. Tuzsuz peyniri nasil yaptınız tarifinizi öğrenebilir miyim
Ben sidefer kullanıyorum rengi kırmızı değil o yüzden boyama olmaz. Kokusu tadı da gayet iyi tavsiye ederimsevgili anneler demir ilacı ne kullanıyorsunuz?sidefer ocean vb. dişleri en az boyuya hangisi?bunun dışında dvitami kaç aya kadar devam edecek
benim de büyük öyleydiSenin küçük ek gıda konusunda seni zorlayacak gibi görünüyor Meraklı ve iştahlı değil galiba. Beklentilerini düşük tutup süreci uzun bir zaman dilimine yaymanda fayda var.
Bu ek gıda konusu mizaç meselesi bence. Benim büyük hiç bir şey yemek istemezdi, ufaklık ne versek götürüyor Eşimle ben şoklardayız. “Böyle bebekler varmış meğer” diyoruz
Sanırım emeklemeyen bir tek benimki kaldı...emeklemeyi birak emzigi düşse uzanıp almiyor çığlık atıp bana aldirtiyor:))Merhaba hanımlar bebekleriniz kaç kilo.dun Dr a gittim.kilo alımı 4.aydan sonra yavaşladı.gecen ay ise 6.850 di.sadece bezli 7.100 çıktı.sutumu sagdirdi Dr bey 180 çıksa ikisinden iyidir dedi.sagdim 160 çıktı.ufak ufak takviye devam sütü verebilirsiniz dedi.ek gıdaya da başladık.hamdolsun beni çok yormuyor.ama besin. Değerler leri ve kalorileri düşük ek gıdaların dedi.boyu da geçen ay 67 cm çıkmıştı bu ay 67.3 çıktı.dr 67 olctugunde sağlık ocağı 64 olcmustu.cok şükür motor becerileri güzel.cokta hareketli zaten.butun evi emekleyebiliyor.kabizlik hiç çekmedim.agzina lokma sürsem alttan çıkarıyor.ama kaç aydır %25 lerde bı yandan com şükür sağlıklı diyorum bı ya dan takmadan edemiyorum.
Sanırım emeklemeyen bir tek benimki kaldı...emeklemeyi birak emzigi düşse uzanıp almiyor çığlık atıp bana aldirtiyor:))