2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Günlük süt al bi 10 dakika kaynasın, birşey olmuyor. Bi kaymağını sıyırıyorum ben mayalamadan önce. Yağlı gelmesin diye. Benim ikinci bebiş. Az tecrubeli sayılırım 😜 ilkinde tattırıp biraz bekledim, ne olur ne olmaz. Belli mi olur, alerji falan olabilir mi diye. Sonra baktım istiyor, önce bir iki çay kaşığı verdim şimdi iki yemek kaşığı kadar yiyor. Doysun diye uğraşmıyorum, hadi bir kaşık daha da demiyorum. Keyif alsın yeter. İlk kızımı çok zorlamıştık ye yavrum ye, yemekle hala arası iyi değil 🤨
Hadi bakalım inşallah bende başarılı olurum 😀😀

Gündüz uykuları düzeldi biraz. Önceden 10-15 dakikada bir uyanır pışpış isterdi. Şimdi bi iki kere uyanıyor. 50 dakika ile 2 saat arasında uyuyor. Hala gündüzleri üç uyku uyuyor.
3 haftadır saatli yatırıyorum çok faydasını gördüm. Uyandığı saati not ediyorum ondan iki saat sonra uyutuyorum. Vücüdu alıştı galiba itiraz etmeden uyuyor. Bazen ağlıyor ama çok değil bi iki üç dakika ağlayıp uykuya dalıyor.

Darısı gece uykularına inşallah. Geçen haftalar kadar kötü değil ama ilk üç ay gibi güzel de değil. Buna çok şükür 😀

Kızlar bebeğinize gece yatarken ne ortuyorsunuz?bizimki hiç örtü tutmuyor ve osman gonual da örtmeyin diyor. Uyku tulumu da aldım ama en küçüğü bile kızıma büyük ne yapacağımı şaşırdım
Ben birlikte yatıyorum 😱 o yüzden hep elimin altında bebiş 😃 ince bir çarşaf gibi bişey örtüyorum. Zaten sık uyandığı için sık sık örtebiliyorum.

Ben kızımda tulum kullanmamıştım, o zaman ki anneler grubunda alan kimse memnun kalmamıştı. Çocuklar sevmiyor tulumu bazen. Biraz kalın giydirip yatırıyordum. Geniş uzun bir yelek ve bol çoraplarla mesela. 6-7 yaşına kadar böyle yattı. Daha yeni üstüne birşey alıp yatmayı öğrendi 😌

Ben birlikte yatıyorum 😱 o yüzden hep elimin altında bebiş 😃 ince bir çarşaf gibi bişey örtüyorum. Zaten sık uyandığı için sık sık örtebiliyorum.

Ben kızımda tulum kullanmamıştım, o zaman ki anneler grubunda alan kimse memnun kalmamıştı. Çocuklar sevmiyor tulumu bazen. Biraz kalın giydirip yatırıyordum. Geniş uzun bir yelek ve bol çoraplarla mesela. 6-7 yaşına kadar böyle yattı. Daha yeni üstüne birşey alıp yatmayı öğrendi 😌
Benimki besiginde yatıyor yanıma almaya korkarım gece uyku sersemi zarar vermemek için. Ben de kalin giydirip yatiriyorum. Dun gece ince bir şey orteyim dalınca dedim o dalasiya kadar ben uyumusum gece 4 te uyandım ancak o zaman örttüm.
Benim ablam da tulum kullaniyordu memnundu da ama tuluma 2 yasinda baslamislar bizim için erken olabilir

Bebisler kaç aylık oldu kızlar erken dış pırtlatanimiz yok galiba :)
Benim bebiş 5 ay 4 günlük oldu. Henüz diş çıkmadı ama salyasi çok fazla,meme ısırıyor, eller sürekli ağızda ve bazen de huzursuzluk oluyor. Bir de sanki alttaki dişlerin yeri belli gibi geldi geçen gün hafifçe şişmiş en zaman çıkar bilemiyorum.

Benim bebiş 5 ay 4 günlük oldu. Henüz diş çıkmadı ama salyasi çok fazla,meme ısırıyor, eller sürekli ağızda ve bazen de huzursuzluk oluyor. Bir de sanki alttaki dişlerin yeri belli gibi geldi geçen gün hafifçe şişmiş en zaman çıkar bilemiyorum.
Benimkide öyle meme ucu eziyor devamlı 5 ay 1 hafta ama alt dişleri gözükmüyor daha

Birde kızlar benim bebek 1 haftadr kafayı saga sola sallamaya başladı hızlı şekild neden acaba

Bebisler kaç aylık oldu kızlar erken dış pırtlatanimiz yok galiba :)
Biz varız. 2 haftadır serüven sürüyor. Geçen hafta biri çıktı, hatta pirinç kadar oldu, bugün de ikincisinin ucu göründü beyazcık beyazcık. 5 aylık kızım. Normalde de hep huzursuzdu zaten. Büyüme atağından diş dönemine geçtik sanırım. Çok zorlandığını hissettiğim anlarda Jel sürdüm. Doğduğundan beri ağlama krizleri oluyor. İnşallah geçer bundan sonra.

Kızlar bebeğinize gece yatarken ne ortuyorsunuz?bizimki hiç örtü tutmuyor ve osman gonual da örtmeyin diyor. Uyku tulumu da aldım ama en küçüğü bile kızıma büyük ne yapacağımı şaşırdım
Osman Gönlüal’ı izledikten sonra ben de tedirgin oldum. Battaniye kullanıyordum ama sevmiyordu zaten. Uyku tulumu kullanmaya başladım daha yeni. Hamileyken hediye gelmişti. Memnunum şimdilik ama daha büyük boyunu alacağım. Hatta uzun kolluları var o şekilde düşünüyorum. Bizim yaşadığımız yerde havalar çok soğudu. Dışarda mont giyiyoruz artık.

Osman Gönlüal’ı izledikten sonra ben de tedirgin oldum. Battaniye kullanıyordum ama sevmiyordu zaten. Uyku tulumu kullanmaya başladım daha yeni. Hamileyken hediye gelmişti. Memnunum şimdilik ama daha büyük boyunu alacağım. Hatta uzun kolluları var o şekilde düşünüyorum. Bizim yaşadığımız yerde havalar çok soğudu. Dışarda mont giyiyoruz artık.
Uyku tulumunuz hangi marka acaba?

Birde kızlar benim bebek 1 haftadr kafayı saga sola sallamaya başladı hızlı şekild neden acaba

diş geliyorsa ağrısı kulagina da vurabilir,hatta yüksek ihtimalle ondandir.
eğer sistematik bi şekilde sallıyorsa, gözlerine bak o esnada mutlaka ,herhangi bir farklı durum sezinlersen kameraya kaydedip doktoruna izletirsin.büyük kizimda benzer bir durum yaşamıştım.bu aylarda bazı alışkanlıklar edinebiliyorlar.. 🤗

Kışın mecburen uyku tulumu giydirecegim. Owli marka uyku tulumu aldım ama en küçüğü 9 kg yazıyor. Benim kızım daha 6.5 kg.
Bu hafts sıcak sorun olmaz ama haftaya uyku tulumunu deneyeceğim
Boy yAzmiyormu cnm

X