2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Kızlar gliserinli bebek fitili kullanan yada bulabilen var mı? Biz dört gün kaka yapamıyoruz. Sağlık ocağındaki hemşire kullan dedi ama eczanede fitil yok şaka gibi. Piyasada öyle bir şey yok diyorlar 😱 ne yapabilirim kakasını yapsın diye?

Kızlar gliserinli bebek fitili kullanan yada bulabilen var mı? Biz dört gün kaka yapamıyoruz. Sağlık ocağındaki hemşire kullan dedi ama eczanede fitil yok şaka gibi. Piyasada öyle bir şey yok diyorlar 😱 ne yapabilirim kakasını yapsın diye?
Genelde.zeytinyağı içilmesini öneriyolar diye biliyorum çay kaşığıyla

Nasıl yokmuş ki??? Benim evde sürekli olur. Kendim ve kızım için bazen kullanıyorum çünkü.

Bebek için bir kere yarım kullanmıştım. Şimdi kullanmıyorum 3-5 günde bir yapıyor ama rahatsız olmuyor.

bebeğinin anüsüne zeytinyağı sürebilirsin. İçine doğu hafifçe masaj yaparak. Zeytinyağ yumuşatırmış kakayı...

Bir dönem ben de aradım, bulamadım. Firma depolara göndermiyormuş malesef o yüzden piyasada yokmuş. Ben libalaks lavman yapmıştım 2 kere mecbur kalınca çünkü 19 gün olmuştu ve artık rahatsız oluyordu.sonra düzene girdi şükür. Doktorumuz da anüse zeytinyağı ile masaj ve günde 4 çay kaşığı icirmeyi önermişti ama bizde pek işe yaramadı

Mrb canım benim kızim da 5-6 gün yapamamisti. Beyaz sabundan minicik bıçakla kesip popoya fitil gibi gönderdik. Hemen 10 dak içinde yaptı bebek .

Allah Kerim diyelim 😀

şimdilik tek beklentim ek gıdayı reddetmemesi çünkü. Yeter ki yesin ben yediririm modundayım. Ama kendisini yönlendiririm arada..
Açıkçası ben de alistirayim da kaşıkla peşinden koşmayayım ıstiyorum. Blw grubuna üye oldum kitabını da okuyorum inşallah tatlisim becerir bu işleri 🙃

Benimki 3 aylıkken kabız olmuştu aynen bulamadık İstanbul da memlekete gittik Aydın a merkezde gene yoktu tatil için köye gitmiştik köydeki ezcane de vardı o zaman bir kutu alıp gelmiştim depo da yok diyorlar belki öyle küçük yerlere sorma imkanınız varsa sorun sonra düzeldi bir ara çok kötüydü 6,7 günde bir yapıyordu zeytinyağı bizde de işe yaramadı ama aslında kabız değilmiş çünkü son kez kullandığım fitil de çok az yapmıştı sadece anne sütü alıyordu demek ki yokmuş ama ilk zamanlar çok zorlandı o zaman kabizdi sanırım şimdi geçti çok şükür belli bir dönem oluyor sanırım bir de benimki her yapısında ıkınıyor bebeklikten beri öyle

Şimdi hergun yapiyormi bebisler? Benim kız 3 günde bir yapıyor ama yaptığında da sırtına kadar yapiyor..
Buarada biogaiye hala devam ediyoruz .

Blw için bende istiyorum ama sabrım ve panik atağım dayanır mı bilmiyorum 😬😬
6. Aya doğru ilk yardım eğitimi almayı planlıyoruz eşimle ( ya bir kurutusdan yada YouTube'dan)

Bir dönem ben de aradım, bulamadım. Firma depolara göndermiyormuş malesef o yüzden piyasada yokmuş. Ben libalaks lavman yapmıştım 2 kere mecbur kalınca çünkü 19 gün olmuştu ve artık rahatsız oluyordu.sonra düzene girdi şükür. Doktorumuz da anüse zeytinyağı ile masaj ve günde 4 çay kaşığı icirmeyi önermişti ama bizde pek işe yaramadı
19 değil 10 gün yazmak istemiştim yanlış olmuş 🥺

Böyle durumlarda ben lavman yapıyordum hemen yapıyordu

sonraları hergun bir çaykaşığı zeytinyağı verdim hala da vermeye devam ediyorum

Tecrübelerini paylaşırsın o zaman bizimle 😉 Kitabın ve grubun adını yazar msn?
O tabak bitecek (gill rapley / olayın çıkış mantığını anlatıyor o yüzden ilk bu okunmalı)
Blw turkiye (gün yayıncılık /bu da turkiyedeki blw grubu denetimleri ve pratik bilgiler).
Grup da facebook ta blw turkiye grubu tarifler ve bebislerin videoları annelerin sorunlari var.
Ben ikinci kitabın ortasındayım. Bebegim uyurken genelde uyuyamayip kitap okurum

O tabak bitecek (gill rapley / olayın çıkış mantığını anlatıyor o yüzden ilk bu okunmalı)
Blw turkiye (gün yayıncılık /bu da turkiyedeki blw grubu denetimleri ve pratik bilgiler).
Grup da facebook ta blw turkiye grubu tarifler ve bebislerin videoları annelerin sorunlari var.
Ben ikinci kitabın ortasındayım. Bebegim uyurken genelde uyuyamayip kitap okurum
Teşekkür ederim 😊 İlk kitabı okumak isterim. Ama beklentimi yüksek tutmak istemiyorum. Kızımda heveslenmiştim blw için ama bırak kendisi yemeyi benim verdiğimi bile reddetti 😂 2 yaşında memeyi kesince yemek yemeye başlamıştı.

gündüz uykularında başında beklemek zorunda olduğumdan ben de kitap okuyorum. Gerçi bu ay daha az uyanır oldu, yattıktan 30-40 dakika sonra uyanıp mızıldanıyor, sallayıp pışpışlıyorum tekrar dalıyor. Uykusunu alana kadar bidaha uyanmıyor. Şimdilik gündüz uyku motifini çözdüm. Gerçi ne zaman hah oldu desem başa sarıyoruz ya neyse 😀

Teşekkür ederim 😊 İlk kitabı okumak isterim. Ama beklentimi yüksek tutmak istemiyorum. Kızımda heveslenmiştim blw için ama bırak kendisi yemeyi benim verdiğimi bile reddetti 😂 2 yaşında memeyi kesince yemek yemeye başlamıştı.

gündüz uykularında başında beklemek zorunda olduğumdan ben de kitap okuyorum. Gerçi bu ay daha az uyanır oldu, yattıktan 30-40 dakika sonra uyanıp mızıldanıyor, sallayıp pışpışlıyorum tekrar dalıyor. Uykusunu alana kadar bidaha uyanmıyor. Şimdilik gündüz uyku motifini çözdüm. Gerçi ne zaman hah oldu desem başa sarıyoruz ya neyse 😀
Aynıyız bu konuda benim oğlum da 30. Dk uyanıyor yanında oluyorum o zaman ve tekrar uyutuyorum ama bazen uyumuyor özellikle bu ara direniyor biraz. Hayırlısıyla bı otursa uyku düzenleri tam olarak

merhaba anneler,
benim salyali sipam henüz dis cikarmadi ama elini 4 parmak kemiriyo pardon yiyor.
gecen hafta tesadüfen elime büyük kızıma aldığım kehribar kolyesi geçti.Onda hiç salya olmamıştı, dişlerini de gayet rahat çıkartmıştı o yüzden bu kehribar denen zimbirtinin ise yarayıp yaramadığını test edememiştim o zamanlar.Takmama bile lüzum yoktu çünkü.
3 gündür (geceleri çıkartarak) minnosuma takıyorum maşallah diyim,🧿 salya orani %70 azaldi, şok oldum cidden..
tavsiye etmek icin yazmadım, bende işe yaradi cidden bizim salya sorunumuzu çözdü 👍
gıdısı salya akitmaktan yara olmuştu o derece yani 🥴

merhaba anneler,
benim salyali sipam henüz dis cikarmadi ama elini 4 parmak kemiriyo pardon yiyor.
gecen hafta tesadüfen elime büyük kızıma aldığım kehribar kolyesi geçti.Onda hiç salya olmamıştı, dişlerini de gayet rahat çıkartmıştı o yüzden bu kehribar denen zimbirtinin ise yarayıp yaramadığını test edememiştim o zamanlar.Takmama bile lüzum yoktu çünkü.
3 gündür (geceleri çıkartarak) minnosuma takıyorum maşallah diyim,🧿 salya orani %70 azaldi, şok oldum cidden..
tavsiye etmek icin yazmadım, bende işe yaradi cidden bizim salya sorunumuzu çözdü 👍
gıdısı salya akitmaktan yara olmuştu o derece yani 🥴
Sağol canım deneyelim biz de

X