2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Hanimlar merhaba normalde gece hic uyanmadan uyuyan bebek 2 gecedir cok huzursuz anormal derecede salya akitiyor hatta salyasi yerlere bile akiyor eli hep agzinda bazen biberonunu isiriyor daha 3 ay dolmadi dis cikarma ihtimali yok ayrica bingildagi findik kadar kalmis kapanmak uzere sizler ne durumdasiniz.

canım 3 aylik diş belirtisi yaşayanlar varmış maalesef, çıkartabilir 1 / 2 ay içinde..
benim tospaada öyle her yer salya..
bıngıldak icin doktora sordun mu? erken değil mi kapanması? yaşında diye hatırlıyorum sanki emin olamadım ama?
erken kapanmasın diye belki D vitamini verme diyebilir bir sor istersen ?

merhaba, siz bu parayı almak için bir yere başvurdunuzmu? nasıl alınddıgı ile ilğili prosedürü ögrenmek istiyorum açıkcası. edevlet'ten mi başvuruluyor ?
Dogum yaptigim hastaneden soylemisler ptt gidip tc ile alirsiniz parayi diye.
Kizin kimligini cikarmistik ondan sonrami yatti acaba orasini tam bilmiyorum hani bu sekilde bir basvuru yapiliyor mu.
Esik halletmisti.
Ben ptt gittim soyledim verdiler.
Ama esimin uzerine yatan parayi esim aldi.

bu arada 2. bebek, 400 TL yatacak bana,
e-devletten bakıyorum,"ödeme aşamasında" gözüküyor.gitsem alır mıyım? ama mesaj falan gelmedi henüz?

Merhabalar herkese, çok uzun zaman oldu girenedim. Nasılsınız arkadaşlar. Bebişleriniz de iyidir inşallah. Biz minik kızımla iyiyiz şükür.

şuan il dışındayım buradaki pttden alabiliyor muyum peki?
Bana msj geldi herhangi bir ptt şb.alabilirsiniz diye emzirme ödenegi için 202 tl. Ama geç gittim para emAnete alınmış sgk ile görüşüp banka hesap no havale ettirdim. Diğer aile çalışma bakanlığından Yatan parayı ptt den direk aldım

Teşekkürler canım, yarın gidip alayım bende
bu arada kızlar CİMER'e şikayet ettiğim sağlık ocağı ile ilgili bugün dönüş yapıldı.Hemsire hanım ve doktor bey ile ilgili idari inceleme başlatmışlar.. Demek ki denetimden de geçememişler, iyi ki diyorum, iyi ki yazmışım.
Sağlığın şakası olmaz, sağlıkta ihmal olmaz, sağlığı hafife almamalilar alamazlar..

Bana msj geldi herhangi bir ptt şb.alabilirsiniz diye emzirme ödenegi için 202 tl. Ama geç gittim para emAnete alınmış sgk ile görüşüp banka hesap no havale ettirdim. Diğer aile çalışma bakanlığından Yatan parayı ptt den direk aldım

emzirme ödeneğini bana vermiyorlar sanırım, ilk kizimda da vermediler.ben özel bir bankada çalışıyorum sanırım devlet memuru,ya da Sgkli olmak gerekiyordu

Bende herkese her anneye veririliyor diye biliyorum çalışan yada çalışmayan farketmiyor

şimdi baktım 4-A , 4-B liler ya da eşi SGKli olan ev hanımları yararlanabilir diyor..
Biz eşimle ayni bankada çalışıyoruz, özel sandığa bağlıyız,ilk dogumumda arayip sordugumu hatırlıyorum, olmamıştı.
sağlık olsun :KK54:

canım 3 aylik diş belirtisi yaşayanlar varmış maalesef, çıkartabilir 1 / 2 ay içinde..
benim tospaada öyle her yer salya..
bıngıldak icin doktora sordun mu? erken değil mi kapanması? yaşında diye hatırlıyorum sanki emin olamadım ama?
erken kapanmasın diye belki D vitamini verme diyebilir bir sor istersen ?
Evet cok.erken ama minnacik.kalmis zaten dogdugunda da cok genis degildi yarin aile hekimine sorucam bakalim

Benimki de 2 gündür çok huysuz gündüz uykusundan da ağlayarak uyanıyor. Ve emmek istemiyor resmen zorla emziriyorum mamayı eds ile emiyordu bugün ememedi ağlamaktan mecbur biberon verdim sutumu de sağdım. Biberonla da çok zor icti. Bi aksilik oldu çocukta.
Normalde doğduğundan beri gece uyur sadece saat 3 ya da 4 te kalkar ve emdikten sonra tekrar uyurdu. Şimdi 4 ten sonra uykuya dalmakta sıkıntı yaşıyor. Bayram tatilinde Focaya aile büyüğümüzün yazligina gittik orda tosur tosur uyudu hic kıpırtısız. Cocuk evde olmak istemiyor, bahcelerde teraslarda takılmak uyumak istiyor bu sonucu çıkardım 😃
Ya hahah inanirmisin bizde ayni durumdayiz memeyi istiyor ama emmiyor cok guzel emerdi halbuki 15 gundur dogruduzgun mama bile vermedim com huzursuzlugu var biberon istiyor emerken emzigini isiriyor gece uyumaz oldu az once yikadim 60 lik mama yaptim verdim birazda emzirdkm kakasinida yapti uyudu 1 2 saate uyanir sonra allahlik hic boyle yapmazdi ayrica surekli apartman kapisinin nundeyiz disari cikinca uyuyor eve girince uyaniyor bildigin sokakta yasiyoruz :))oglen 2 de cikiyoruz disariya gece 10 11 e kadar yorgunluktan mahvoldum dayak yemis.gibiyim ben 4 ay dolar dolmaz yurutec alicam inan yemek bile yapamiyorum enazindan gunde 1 saat onda oyalanirsa bari 2 kap yemek pisiririm su bile içemiyorum inmiyor kucaktan avaz avaz bagiriyor

Bu arada beyin gelişimi ile ilgili kitap okuyorum,biraz size de not atayım dedim
20200806_131215.jpg

Demek sadece anne sütü alanlar da aynı

X