2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    278
Of benim düğüm açılmadı sabahtan beri neler neler yaptım. Genelde açılırdı sıcak presten sonra. Kolonyalı bez de iyi geliyordu koydum ama bana mısın demedi. Off. Ters emzirme yapim dicem de benim bebe normal emmeye alışamadı daha bir de fena yara olan göğsüm bu😭😭
Gecmis olsun cnm vok kotu benimde arada oluyo birde sutum az yinede oluyo niyeyse ben sicak dus aliyorum gogsumun dayandigi sicakliga kadar sicak suda elle sagiyodum birde o gogsu surekli emdirerek duzelmisti
 
Tek başına olmak zor. Eşim hala evden çalışıyor bu şekilde iki kişi ancak altından kalkıyoruz. Ben her gün dus aliyorum ama eşime veriyorum bebeği. Birimiz bebek oyalarken digerimiz kahvaltı hazırlıyor, birimiz ana kucağında sallarken diğeri evdeki ufak tefek işleri yapıyor falan. Duş alıyorum yeşillik de yiyorum iyi de besleniyorum. Emzirme vitamini de kullaniyorum, buna rağmen emzirdikten sonra sutumu sagdigimda iki memeden toplam 30 cc ancak geliyor. Babası da aç kaldı bu çocuk diyince mamayla destekliyoruz işte. Ben de böyle devam edeceğim sanırım.
Emzirme vitamini nedir canım bie bilgim yok önerirmisn banada
 
Valla bebeğimi doğduğundan beri 3.çocuk doktoru gördü 3 de aynı şeyi söyledi ilk doktor biraz bekleyelim dedi 1 hafta bekledik yok kilo almamış sonra yine bekledik yok kilo alımı em son bebeğin doğduğu ilk 1 ay çok önemli beyin gelişimini tamamlıyor artık mamaya başlamamız gerek dedi odada zırıl zırıl ağladım sanki zehir vericem gibi sonra aştım bende anne sütü almamışım mamayla büyümüşüm çok şükür sapasağlamim. Hee ek gıda ya geçince annem neler neler yedirmiş bana bende oğlumu ek gıda ya geçince istediğim gibi beslerim artık.
Hast ebe bana her gün duşunu al güzel kok kötü kokarsan bebek seni emmez temiz olman lazım nerede 3 günde bi zor giriyorum duşa onda eşimin izin günü ne denk getiriyorum. Temizliği hafta sonu eşimle yapıyoruz yemeği de yapıp saklıyoruz hasta ici ısıtıp yiyiyoruz başka çocuk yok yine de 5 dk oturamıyoruz. Öyle dinlen demekle olmuyor gerçekten her sabah yesilliklerini yıka kahvaltıda ye dedi bana da ebe .eşim pazar akşamı yıkayıp buzdolabı poşetine koymasa ben o otları bile yıkayıp yiyemem
Yeşillik olarak neler tüketiyorsun canım
 
Kızlar merhaba benim kız emdiktenn sonra bazen burundan kusuyo sonra biraz daha kalıyo sanırım çıkarmak istiyo boğulcak gibi oluyo. Doktoruma sordum çok emiyo o yüZden demişti ama durduramıyorum meme istiyo sürekli emzikde verdim aldı ama bi süre sonra onuda atıyo. Böyle olan varmı aranızda
 
Uyutuyorum 5-10 dk sonra ıkınıp uyanıyor toplasan 1 saat uyumadık bu gece oyy oyyy
İki gün önce aynı sekildeydik dün akşam bir uyudu 6da hemen bizde yattık 6.30du, 11.30a kadar kesintisiz uyudu ilk defa. Kalktı emzir altını temizle bir daha uyut derken ,2 olduz yine uyudu sabah 5.30a kadAr. Biz de dinlenmiş olduk. Çözüm ne bilmiyorum ama. Dün biraz mama vermiştim gün içi o rahatlattı doyurdu sanki. Onun dışında birşey olmadı. Belki büyüme atağı yaşadı o bitti bilmiyorum.
 
günaydın kızlar

uykusuz bebe çok zor. bizim genelde kalkışlarımız düzenli o bile beni yoruyor bazen ama buna da şükür. Allah yardımcısı olsun herkesin.

dün 2kere sıvıya yakın kaka yaptı bğyük gürültüyle. üstümüz başımız battı tabi babaanneye gitmiştik birde. turşu yemiştüm ben muhtemelen o yaptı😁akşam eve gelince huzırsuzdu yine. memede kalmak istiyordu. banyo yaptırdım mama verip uyuttum 11gibi.gece 3te ve sabah 7de kalktı. şu an uyuyor yine.
sütünüzü arttırmak için şu pompa kampını denemenizi öneririm. ekim annelerinde bazı arkadaşlar uyguluyor baya faydası oldu süt artımına
 

Eklentiler

  • IMG-20201218-WA0011.jpg
    IMG-20201218-WA0011.jpg
    36,7 KB · Görüntüleme: 99
Kızlar merhaba benim kız emdiktenn sonra bazen burundan kusuyo sonra biraz daha kalıyo sanırım çıkarmak istiyo boğulcak gibi oluyo. Doktoruma sordum çok emiyo o yüZden demişti ama durduramıyorum meme istiyo sürekli emzikde verdim aldı ama bi süre sonra onuda atıyo. Böyle olan varmı aranızda
Gazınıda öyle atıyor olabilir
 
Bizim de sertlik yok. sert meme bence aşırı dolmuş demek gibi geliyor. Ben bebegin yutkunma sesinden anlıyorum Süt ne kadar var. Sürekli hızlı hızlı yutkunuyorsa Süt birikmiş diyorum ama gögüste sertlik yok yinede. İki çekip bir yutuyo sulu sütün sulu Kısımını içiyor cok var. Çekmesi dört beş oldu mu yaglı kısıma geldi yavaşladı diyorum. Süre uzatıkça çekme sayısı artıyor sütün sonuna geldik diyorum.

Ben biraz fazla takip ettim o yuzden böyle takip şekli geliştirdim kendi kendime
Cok guzel anlatmışsın canım🤗👍
Ne çok uykusuz kalmışsınız kızlar Allah yardımcınız olsun .Gece uykusuzlugu bizde 1 kez oldu o da ilk gaz sancimizda gece 1 den sonra uyumuştu arabayla falan gezdirmistik.
Dün akşam 6.30 beslendi burnunu temizledik yikadik.Sonra memesini emdi 9.30 süt sağmıştım dolapta vardı onu verdik babasının kucağında uyudu. Sabah 4 de uyandi yine emzir altını al uyudu sabah 9 da uyandi. Bi gündüz uykusu az kısa kısa.Her gun yikamiycam diyorum 2 günde bir yıkıyoruz cildi aşırı kuru pul pul derisi kac marka denediysem m yağ losyon işe yaramadi doktora sorucam tekrar.
Bende hergun yıkasam keske diyorum çunku o gun içi o kadar guzel uyuyor kı. Normalde uyumuyor. Gece uykusu zaten hep cok gec. Bari gunduzlerı o da uyusa da ben de biraz iş güç yapabilsem.
Gaz evet çok da kaka yapiyor. Prebiyotik veriyorduk bugün kestik bakalım belki fazla çalıştırdı bagirsaklarini
Ben probiyotık vermiyorum sadece ocean d vitamini kullanıyorum. Ama kakası ishal tarzı ki ilave mamada yiyor. Kakayı da yapınca gunde 3 kez dolu dolu yapıyor. Ve kakası çok kilo verdiriyor.
burununa siringayla sıkinca genzine kaçmiyor mu canim bana dr hic birsey vermedi burun temizligi icin kendim alıvam artik
Ben sırayla sag soö yan çevirip minik damla tüplerden 3er damla damlatıyorum her deliğe. Bir süre sonra azalıp kesiliyor tıkanıklık yada homurtu.
Ben meme ile besleyince sadece yarım saat enfazla bir saat uyudu doymadi hep ağlıyor
Ki sarilikta bana mama verin dediler
Ben emdiriyorum doymayinca mama veriyorum
İki saatte hem meme hem mama veriyorum
Buna ragmen asiri kiloda almadi vermesem hep bayilacak bebek
Sadece sabah seanslarında sütüm tam doyuruyor. Diğer türlü her ogun arkasından mama veriyorum. Ama Bu gunlerde azalta azalta. Kilo alımı da 8 gunde 160 gr almıs. Mamayı azalttım ondan oldu. Ama mama seviyesini dusurmeme ragmen daha az aclık krizine giriyor.
genzine kacar bogulur diye korkuyorum ben ya bir iki defa yapsam alısırim belki

tavsiyelerin icin sagol canim kendin icin ne damlasi kullaniyorsun.ben kimyon rezene humana caylarını iciyorum ama faydası yok gaz icin
Kaçmaz canım basarırsın Allahın izniyle. Kactıgını gorursem ters cevir sırtına vur bısey cık olmaz. Ben gaz onlryıcı olsun diye hem sut de artırsın dıye laktamax kullanıyorum.
Kizlar giremiyorum benim bebis surekli kusuyo evolvia kullanan var mı mamayi mi değissem sma ydi.

Mama verenler her öğün sizinkiler de kusuyor mu
Benimki her ogun fazlasını yogurt kesıgı olarak en fazla 2 3 defa cıkarıypr azar azar. Fakat mamayı cok veriyorsan eger mama halinde gerı cıkarıyorsa midesinde yer kalmamıs tir fazla gelmıstır. Bende oyle oluyordu. Kusmasından her mama sonrası 3 kez kıyafet net degıstırıyordum.
Kızlar ben de sezeryan olanlara ameliyat yeri ile ilgili bisi soracaktım. Ameliyat yeriniz tamamen duzlesti mi, yoksa dikiş kısmı içe çökük şekilde mi ? Ben de dikiş kısmının üstünde hafif üzerine gelecek şekilde göbek gibi kısım.var . Önceki ameliyatın üstünden 5 yıl geçti , unutmusum 🙄🙄
Bende sarkıklık var malesef :KK43:Gunde 6 saat korse takıyorum ama kalacak benimkı.
Arz talep old inanmıyorum. Sağlık ocagindaki ebe 1.ay aşısında gittigimde meme ve mama veriyorum dedim olmaz ki neden veriyorsun mama yerse emmez süt olmaz bebek emecekki süt olsun gibi cümleler bi mama tü kaka demedikleri kaldı .Olmasi gereken doğalı anne sütü varken 1 kutu mamaya bi dünya para verip onu hazırlamak eziyet emmekle doğsa gece alırım yatağıma emsin uyusun mama için kalk yataktan suyunu hazırla bitmişse tekrar kaynat içir biberon yıka bi dünya iş. Net söylüyorum emmekle süt çoğalsaydı benim sütümün akmasi gerekirdi akşam 4.30 dan 6 ya kadar emdi uyandı emdi uyandı kucağımda vermedim mama Sonra verdim mecbur hatta beslenme saati sastigi için her gün 9.30 da uyuyan bebek şimdi yeni uyudu. Süt olsa emer uyur ama uyuyamıyor karnı aç .
Ben bu konuda kimseyi dinlemiyorum artık kendi dogrularimla bildigimi okuyorum. Bebeğin sen daha iyi bilirsin gözlemle ona göre davranırsın canım.
Evet canım bır anne etrafındaki bır cok dıs sesten daha iyi sezgileri olan bebegı ıcın en iyisini bilendir. Mamaya öcu gıbı davranılması ve davranan dra da insanlara da gıcık oluyorum. Dr olan kısı de iyi yonlendırıyorsa fayda ediyor. Benim dr gerekirse mama da vereceksin ama en minimuma düserek. Bana verdıgı yontemde tam bırakacağız ınsallah dedi. Duruma gore bakacağız dedi.
günaydın kızlar

uykusuz bebe çok zor. bizim genelde kalkışlarımız düzenli o bile beni yoruyor bazen ama buna da şükür. Allah yardımcısı olsun herkesin.

dün 2kere sıvıya yakın kaka yaptı bğyük gürültüyle. üstümüz başımız battı tabi babaanneye gitmiştik birde. turşu yemiştüm ben muhtemelen o yaptı😁akşam eve gelince huzırsuzdu yine. memede kalmak istiyordu. banyo yaptırdım mama verip uyuttum 11gibi.gece 3te ve sabah 7de kalktı. şu an uyuyor yine.
sütünüzü arttırmak için şu pompa kampını denemenizi öneririm. ekim annelerinde bazı arkadaşlar uyguluyor baya faydası oldu süt artımına
Peki bu pompa kampını devamlı zaten memede olan anneler de yapmalı mı sen nasıl yapıyorsun canım? Yada sizce?
 
X