• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Sağmayı denedin mi canım ne kadar çıkıyor? O dediğinin şehir efsanesi olduğu kanıtlanmış. Dolu meme sert meme oluyor çünkü. Ben hala göğüs pedi kullanıyorum akıyo. Günde en az bir kez elektrikli pompayla sağıyorum. Aynı oranda süt üretiminin en büyük katkısı bence. Sağdığımı da gece filan veriyorum. Yatmadan süt yapıcı şeylerden atıştırırım mutlaka. (pekmez, kuru dut veya hurma vs) öğünümü atlamıyorum ve bol sıvı tüketiyorum. Gecen ay ishaldi oğlum az almıstı bu ay cok dıkkat ettim beşinci ayda yanı bir hafta sonra kontrlü ve rota aşısı var, bakalım nasıl çıkacak gözle görülür fark var kucakta taşıyamaz oldum
Şehir efsanesi olduğu nerde kanitlanmis okadar saglikcidan dinledim Makale okudum sadece büyükler söylemedi bana 4. Aydan sonra meme terbiyesi gerceklesir

kızlar yelek arıyorum bebeğime, eskiden anneannelerimiz örerlerdi ya , öyle birşey. Uykudan uyandığında sırtına hemen geçiriverebileceğim birşey. Polar fermuarlı yelekte olur, hatta daha iyi olur. Ama bulamadım. E-bebekte penye yelekler var, onlardan kullandım ama bu mevsim için ince kalıyorlar artık. Mağazalarda Gözünüze çarptı mı hiç?
[/QUOTE

begonvil1985 begonvil1985 canım benimkine halası instagramdan aldı yolladı. İnstagramda bu tarz örgü işler yapan sayfalara bi bak istersen.ben de bebek mağazalarında bulamamıştım.etrafımdakilere de hep işleyen birileri var mı diye sormuştum da kimseyi bulamamıştım

Eklentiler

• 057A62F4-F00C-4C5E-82DA-2EE3FC048542.webp
    057A62F4-F00C-4C5E-82DA-2EE3FC048542.webp
    43,1 KB · Görüntüleme: 50
Tamam canım bugünden itibaren başlayacağım, çok teşekkür ederim. Son soru; tek meme için emdikten sonra mı yoksa önce mi sağım yapıyım?
Ben genelde karnı tok oldugunda ve göğüslerim dolu oldugunda sağıyorum. Ikısını bırden. Genelde gece yatarken sagıyorum bu sekılde canım. Bazen sabah cok dolu oluyor tekını emiyor tekını sağıyorum akmasın diye. Sen ayarla canım ama hıc emdikten sonra sağmadım zaten vakum gibi bu ara bebiş 🙈yeternce acıtıyo bi de makine ile hırpalamıyorum göğsümü emdkten sonra.

Bi makale gönderir misin lütfen "meme terbiyesi" ile ilgili
https://m.facebook.com/groups/1649656128388014/permalink/1988745227812434/ canım bunu kaydetmistim diğerlerinde kızımdan fırsat bulursam atarim tekrar uzman emzirme danışmanların paylaşması hatta istersen o sayfada gönderilerde bu konuyu ara çünkü orda sayfa sahipleri emzirme uzmanları onaorin paylaşımları belki o düşünceni değiştirir doğru yanlış bilemem ama kalabalık ailede büyüdüm yengemlerin hepsinin öyle yumisamisti ama lıkır lıkır süt gelirdi ve yumuşadı süt yok mememde kesin diyip stres yapıp daha çok sütü azaltirim diye baya araştırdım ben fakat sütü n olmadığı durumda yumuşar o yüzden bebeğin kilosuna cisli bez sayısına bakılmalı diye düşünüyorum ben

Bu uyku konusu beni çok sinirlendirmeye başladı kendime sürekli o daha bebek diye telkin ediyorum ama sinirlerim harap olmuş durumda ve zarar vermekten korkuyorum tecrübeli arkadaşlar bana biraz ümit verin nolur düzeliyor mu uykular 😔

Çıldırcam ben kesin yani 3e rahmet okur hale geldim artık. Bayılıyo uykusuzluktan gözler gidiyo aklına çok önemli bi işi gelmiş gibi hop uyanıyo bezdim. Küçücük bebeğe ne istiyon yeter diye sesimi yükseltir hale geldim artık. Tamam geç kalkıyoruz çok şükür uyudumu uyuyo ama gece uykusu gibi olmuyo sersem gibi oluyoruz ikimizde sonra gece bi enerji patlaması
6. Aydan bildiriyorum. Düzeliyor. Merak etmeyin

Şehir efsanesi olduğu nerde kanitlanmis okadar saglikcidan dinledim Makale okudum sadece büyükler söylemedi bana 4. Aydan sonra meme terbiyesi gerceklesir
Bi makale gönderir misin lütfen "meme terbiyesi" ile
5. Ayda gttgmzde yazarım sana emınım cnku baya aldı bu ay. Anne sütü ile bebegım ilk ay 1700, 2. Ay 1600,3. Ay 1300 gr aldı 4.ay 500 çünkü 15 - 16 gün ishaldi. Günde 18 bez değiştrdgm oldu. 4. Ayda 9.5 kg idi. 4250 doğduk. Terbiyeyse benmkıler terbıyesiz o zaman 😂doğum yaptgmdaki gbı sep sert, akıyo yemın ederim. Bu arada normalde 75 takıyorum su an 90 oldular. Öyle kocaman değiller yani. Elhamdülillah Rabbim herkese nasip etsin. Düzenli ve dikkatli olduğum için baştan beri ona bağlıyorum, uykumu da aldıgım için tabi, eşim sağ olsun. Çabalamayınca olacagnı sanmıyorum en azından bnm kadar küçükse göğüsler. ilk bebegmde de sütüm iyi olmasına rağmen emzk verdm, sağdklarmı biberon ile verdım istedgm kadar emmedi bıraktı içimde kaldı. O yuzden özeniyor ve karsılıgını alıyorum cok şükür. Süt üretimi genetıkse, baska problemler varsa o ayrı tabiki. Ama bıraz dıkkat ve özenle yumuşatmamak elde. Çişli bez değil, 500 gramdan az alımı takvıye getektırır, ilk üç ayda ise özellikle. Bu da azaldığının göstergesidir.

Bir de ben bi emzirme hemşiresi takip ediyorum, süt üretiminin sadece emmeyle alakası var. Emdikçe gelir diyor. Boşu boşuna çok fazla su ve çok fazla yemek yemeyin diyor. Bence de öyle. Mesela afrikalı kadınlar memeleri açık geçer ve emzirir.Fotolarda hep memeleri sünmüş halde bebek emerken vs. Onlar ne tam öğün ne de tam su buluyor bizler gibi. Ama bebek emdikçe süt bebege geliyor.

https://m.facebook.com/groups/1649656128388014/permalink/1988745227812434/ canım bunu kaydetmistim diğerlerinde kızımdan fırsat bulursam atarim tekrar uzman emzirme danışmanların paylaşması hatta istersen o sayfada gönderilerde bu konuyu ara çünkü orda sayfa sahipleri emzirme uzmanları onaorin paylaşımları belki o düşünceni değiştirir doğru yanlış bilemem ama kalabalık ailede büyüdüm yengemlerin hepsinin öyle yumisamisti ama lıkır lıkır süt gelirdi ve yumuşadı süt yok mememde kesin diyip stres yapıp daha çok sütü azaltirim diye baya araştırdım ben fakat sütü n olmadığı durumda yumuşar o yüzden bebeğin kilosuna cisli bez sayısına bakılmalı diye düşünüyorum ben
Tek gercek tartı. Bu makale anne emzirmeyi bırakmasın, üzülmesin, moral vermek amaclı ki bence de öyle ayıp değil suç değil yumuşaması bircok sey etkılıyor ama istenıldıgınde daha fazlası da olabılıyor. Yemek yemek için bıle caba gösteriyorsun önce yıkıyorsun, pişiriyorsun. Sofrayı kuruyorsun vs. Bebeğin için de öyle düşün durup dururken olmuyor o süt. Çeşme mi acınca gelsin. Ufacık stres etkılıyor. Uykusuzluk etkılıyor. Aç kalıyorsun etkılıyor. Yumusak olunca nasıl lıkır lıkır olsun bana saçma geliyor. Ben inanmıyorum inanmadıgım için belkı de böyle. Kıvamı değişiyor o ayrı 6.aydan sonra içeriği değişiyor ki bu yuzden mama markaları numaralandırarak içeriğini değiştirip üretiyorlar.

Bir de ben bi emzirme hemşiresi takip ediyorum, süt üretiminin sadece emmeyle alakası var. Emdikçe gelir diyor. Boşu boşuna çok fazla su ve çok fazla yemek yemeyin diyor. Bence de öyle. Mesela afrikalı kadınlar memeleri açık geçer ve emzirir.Fotolarda hep memeleri sünmüş halde bebek emerken vs. Onlar ne tam öğün ne de tam su buluyor bizler gibi. Ama bebek emdikçe süt bebege geliyor.
Bu yüzden sağdıkca ve emzrdıkce artıyor zaten. Ben hıc tonton bı Afrıkalı bebek görmedim. Rabbim yardımcıları olsun😕

Bu yüzden sağdıkca ve emzrdıkce artıyor zaten. Ben hıc tonton bı Afrıkalı bebek görmedim. Rabbim yardımcıları olsun😕
Afrika sadece Etiyopyadan ibaret değil. Sürüsüyle afrika ülkesi var. Ayrıca benim memeleri gözüken olarak tabir ettiğim günümğzde hala kabile hayatı yaşayanlar. Onlarınki fotolarda gözüküyor zaten giyimlerinden dolayı. Onların bebekleri de hep kucaklarında tonton olur. Sürüsüyle belgeseller fotograflar var. Neden hepsi zayıf olsun ki. Diğer kızımı 2 yaşa kadar emzirdim göğsüm yumuşakken. Göğüs yumuşa genelde bir süre sonra. Hem anneler üzülmesin moral olsun diye makale yazılmaz. Bir de 4.aydan sonra bebekler zaten az kilo alır. Sizin bebeginiz az kilo alması da normal. Bebekler her ay 1 kilo alsalar bütün bebekler 1 yaşında 15 kilo olurdu. 4 aydan sonraAz kilo almalarının süt azalmasıyla alakası yok daha fazla kalori ihtiyaçları olor. Aynı miktarda sütte emseler daha çok yakarlar. Kısacası süt sadece emzirmeyle gelir. Geri kalan yenen içilernler sadece kısmi bir destek olabilir

Afrika sadece Etiyopyadan ibaret değil. Sürüsüyle afrika ülkesi var. Ayrıca benim memeleri gözüken olarak tabir ettiğim günümğzde hala kabile hayatı yaşayanlar. Onlarınki fotolarda gözüküyor zaten giyimlerinden dolayı. Onların bebekleri de hep kucaklarında tonton olur. Sürüsüyle belgeseller fotograflar var. Neden hepsi zayıf olsun ki. Diğer kızımı 2 yaşa kadar emzirdim göğsüm yumuşakken. Göğüs yumuşa genelde bir süre sonra. Hem anneler üzülmesin moral olsun diye makale yazılmaz. Bir de 4.aydan sonra bebekler zaten az kilo alır. Sizin bebeginiz az kilo alması da normal. Bebekler her ay 1 kilo alsalar bütün bebekler 1 yaşında 15 kilo olurdu. 4 aydan sonraAz kilo almalarının süt azalmasıyla alakası yok daha fazla kalori ihtiyaçları olor. Aynı miktarda sütte emseler daha çok yakarlar. Kısacası süt sadece emzirmeyle gelir. Geri kalan yenen içilernler sadece kısmi bir destek olabilir
Yumusakken süt olmaz demiyorum ki. Neyse bu muhabbeti uzatmayacağım.

Buarada benim cevabım sadece göğüs yumuşaması şehir efsanesi, süt azdır yumuşak göğüste desiğiniz için. Yoksa istisnalar olabilir sizin gibi. Ya da süt vardır ama bebek başka sebeplerden yaramamasından ya da enfeksiyondan vs kisüt olmasına ragöen kilo alamayabilir. Bunlar farklı durumlar. Ama ill yazan hanfendi için tekrar söylüyorum göğüs yumuşamasını sütüm ypk olarak düşğnmesin

Afrıkalı anneler ilk altı ay kesin anne sütü verirler zaten, bundan da eminsiniz sanırım.

Buarada benim cevabım sadece göğüs yumuşaması şehir efsanesi, süt azdır yumuşak göğüste desiğiniz için. Yoksa istisnalar olabilir sizin gibi. Ya da süt vardır ama bebek başka sebeplerden yaramamasından ya da enfeksiyondan vs kisüt olmasına ragöen kilo alamayabilir. Bunlar farklı durumlar. Ama ill yazan hanfendi için tekrar söylüyorum göğüs yumuşamasını sütüm ypk olarak düşğnmesin
Evt düşünmesin ben yoktur demedim zaten. Yedikleriniz etkilemez demişsiniz hıc katılmıyorum, aksine çok etkiliyor. O zaman stres de etkılemez, uykusuzluk da..

Verirler nıye veremesinler. Siz nereden biliyosunuz, nasıl eminsinz merak ettim, tonton görmüşsünüz belgesellerde?
Cidden hiç mi izlemiyorsunuz. Niye hepsi zayıf olsun ki gayet te tontonlar.Meme yumuşaklıgına " Meme terbiyesi şehir efsanesidir. Yumuşak göğüste sert göğüsteki süt fokurdamaz. Makaleleri annelere moral olsun diye yazmışlardır" diye siz söylediniz. Ben de diyorum ki genelde göğüs yumuşar, süt vardır, yeter. Kilo alımının göğüs yumuşamasıyla bunla alakası yokrtur sebepleri farklıdır diyorum ve örnekler veriyorum. Siz örnekleri de kabul etmiyorsunuz ne diyim daha.

Evt düşünmesin ben yoktur demedim zaten. Yedikleriniz etkilemez demişsiniz hıc katılmıyorum, aksine çok etkiliyor. O zaman stres de etkılemez, uykusuzluk da..
Elbette etkiler ama en önemli şey bebegin emmesidir. Bakın bazen emmesine ragmen süt gelmez bunlar istisnalardır. Biz diğer faktörlerden bahsetmiyoruz. Sınızirsız sayıda faktör bulunur sütü etkileyecek. Ben yumuşak memeye yaptıgınız genellemeye örnek verdim benim konum buydu

Back
X