• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Benim minnoş da çok uyandı hemde ağlayarak.memede pek istemedi.sarıla sarıla ağladı.bi ara ağrısı olduğunu düşündüm çünkü yatakta kıvrım kıvrım kıvranıyordu.ağrı kesici verdim ama yine uyandı 😖küçücük bedenleriyle nelere karşı savaş veriyorlar acaba 😔😔
Yabanci bi arkadasim demisti ki, "bizde dunyanin en dayaniklilari bebeklerdir derler. Neler ceker de soyleyemezler" 😢

Oruç tutabilen arkadaşlar, sütünüzü etkiledi mi?
Çok Şükür bir sorun yaşamadım ben ek gidaninda etkisi vardır elbet

Biz baştan beri blw yaptık. Sadece diş çıkartma döneminde bir kaç kere püre verdim. Blw yapacaksan
1- sabırlı olacaksın :) besinleri eliyle ezecek kah ağıza kah saça gidecek :)
2- bebeğine zaman tanı. Bazen 5 dk da yer bazen 40 dk ama yer.
3- bence en önemlisi az yedi diye panikleme. Adı üzerinde ek gıda :)))
Kitaplardan ve drlardan duyduğumu özet geçtim.
Dün tatlı patates püresi yaptım. Kaşığı eline verdim. Kah o yedi kah ben yedirdim.
Kabak, patates, tatlı patates ,bal kabağı, brokoli ,havuç bu sebzeleri parmağına göre kestim önüne koydum. Bezelyeyi normal pişirdim verdim önüne:) tutmakta biraz zorlandı ama sonra tuttu:) .elma , armut , avakado bunları da parmak boyutunda kesip verdim. Buharda pişirmedim. Pankek,omlet yaptım onu da önüne koydum.
Çorbaları ve püreleri ben yediriyorum. Püre yoğun kıvamdaysa kaşıkla alıyor da çorbayı henüz beceremedi.
Aklıma şimdilik bu kadar geldi.
Merhaba Blw ye kac aylikken gectiniz.bebegim 5.5 aylik bende dusunuyorum ama tadimlardan sonrami gecsek butun yutar bogulur diye korkuyorum.cigneyip yutmasini ogrendikten sonrami gecsek

Biz baştan beri blw yaptık. Sadece diş çıkartma döneminde bir kaç kere püre verdim. Blw yapacaksan
1- sabırlı olacaksın :) besinleri eliyle ezecek kah ağıza kah saça gidecek :)
2- bebeğine zaman tanı. Bazen 5 dk da yer bazen 40 dk ama yer.
3- bence en önemlisi az yedi diye panikleme. Adı üzerinde ek gıda :)))
Kitaplardan ve drlardan duyduğumu özet geçtim.
Dün tatlı patates püresi yaptım. Kaşığı eline verdim. Kah o yedi kah ben yedirdim.
Kabak, patates, tatlı patates ,bal kabağı, brokoli ,havuç bu sebzeleri parmağına göre kestim önüne koydum. Bezelyeyi normal pişirdim verdim önüne:) tutmakta biraz zorlandı ama sonra tuttu:) .elma , armut , avakado bunları da parmak boyutunda kesip verdim. Buharda pişirmedim. Pankek,omlet yaptım onu da önüne koydum.
Çorbaları ve püreleri ben yediriyorum. Püre yoğun kıvamdaysa kaşıkla alıyor da çorbayı henüz beceremedi.
Aklıma şimdilik bu kadar geldi.
5.5 aylik bebegime avakado yada brokoli tadimi yaptirabilirmiyim 3 gun kuraliyla 1.gun 3 bebek kaş. 2. Gün 6 bebek kaş. 3.gün 9 bebek kaş seklinde.

Merhaba Blw ye kac aylikken gectiniz.bebegim 5.5 aylik bende dusunuyorum ama tadimlardan sonrami gecsek butun yutar bogulur diye korkuyorum.cigneyip yutmasini ogrendikten sonrami gecsek
Merhaba çiğneyip, yutmayı blw ile daha hızlı öğrendi. 6 aylıkken geçtim. Tadımlarda sadece diş dönemi püre yaptım bir de çorbaları ben yedirdim. Boğulmaz çünkü kendini kurtarıyor. Merak ettiklerinizi bana sora bilirsiniz. Diş çıkartıyor o yüzden daha ayrıntılı ilk fırsatta yazacağım

5.5 aylik bebegime avakado yada brokoli tadimi yaptirabilirmiyim 3 gun kuraliyla 1.gun 3 bebek kaş. 2. Gün 6 bebek kaş. 3.gün 9 bebek kaş seklinde.
Doktorunuz kilosu, oturma pozisyonunda nasıl duruyor? Otururken başını ne kadar dik tutuyor buna göre karar verir. İlk tadımları dediğiniz yiyecekleri verdim. 4.5 aylıkken ek gıdaya geçen arkadaş vardı yanılmıyorsam onda görüp cevap verir

Çok Şükür bir sorun yaşamadım ben ek gidaninda etkisi vardır elbet
Kızı uyuttuktan sonra dinliyCem muhakkak canım

Doktorunuz kilosu, oturma pozisyonunda nasıl duruyor? Otururken başını ne kadar dik tutuyor buna göre karar verir. İlk tadımları dediğiniz yiyecekleri verdim. 4.5 aylıkken ek gıdaya geçen arkadaş vardı yanılmıyorsam onda görüp cevap verir
Canım ben oğlum 4.5 aylıkken ek gıdaya başladım ama bugüne kadar daha hiç avokado ya da brokoli vermedim.verilebilir mi o konuda da hiç fikrim yok.vermeyi hiç düşünmediğim için doktorun verdiği broşürde o alanla ilgili yerlere bakmamıştım bile.broşürün fotosunu atardım ama broşürü de attım.instada ek gıda anneleri adı altında birsürü hesap var az çok ordan da bakıp fikir edinebilirsin canım.

Takip ettiğim bir sayfa var emzirme akademesi o ise tam tersi resmen zehir iciriyoruz muamelesi yapıyor oruç tutulunca😄
Bence kişinin sağlığıyla alakalı bir durum.hamileyken asla tutamazdım ki geçen sene hiç tutamadım çünkü hamileliğim mide bulantılarıyla geçti.doğuma gittiğim sabah bile midem bulanıyordu.ama bu sene bikaç gün deneyeyim başım dönerse,sütümü etkilerse bırakırım demiştim ama maşallah sanki sütüm daha da arttı.gün içersinde sütüm taşıyor hatta 🤲🤲

Bence kişinin sağlığıyla alakalı bir durum.hamileyken asla tutamazdım ki geçen sene hiç tutamadım çünkü hamileliğim mide bulantılarıyla geçti.doğuma gittiğim sabah bile midem bulanıyordu.ama bu sene bikaç gün deneyeyim başım dönerse,sütümü etkilerse bırakırım demiştim ama maşallah sanki sütüm daha da arttı.gün içersinde sütüm taşıyor hatta 🤲🤲
Bende aynı fikirdeyim hamileyken de tutmayacak tüm ilk deneyeyim dedim hiç sorun yaşamadım bebeğimde çok güzel kilo aldı emzirirken de yaşamadım süt azalma yetmeme yada ben kendimi kötü hissetsem tutmazdim😆

Çok güzel geçecek gün belli. Pek sevimli uyandı tadindan yenmeyecek😕 Her şeye ağlar mı insan? Bu dişler ömrümü yedi😢

Yine kahvaltı ettiremedim. Yumurtayı omlet yaptım ama istemedi. Normalde eliyle itmez az da olsa yer. Eliyle itip durdu😔 Yarın çıkıp tuzsuz peynir, lor falan bakacağım. Ne yedireyim şaşırdım.
Loru evde kendiniz yapabilirsiniz.. kolay oluyor. Tavsiye ederim.

Kızlar, bi kaçınız korona geçirmişti. İlk belirtiniz neydi? Sırtım o kadar kötü ki uyuyamıyorum ağrısından acaba korona mıyım ben

Ben geçmiştim evet ama ben ana kucağında besliyordum
Mama sandalyesine 6 ay dolduktan sonra oturttum

Kızlar kızım 5 gündür afedersiniz ama çok çok az bir kaka yapıyor onuda gaz çıkarırken kaçırıyor sanırsam ikinirken çok görüyorum onu ama tık yok🥴 müdahalede etmek istemiyorum ama bilemedim yani ne yapacagimi

Kızlar, bi kaçınız korona geçirmişti. İlk belirtiniz neydi? Sırtım o kadar kötü ki uyuyamıyorum ağrısından acaba korona mıyım ben
2 ay olacak benim ağrıması. O yüzden belirti sayamıyorum. Ama her gün acaba diyorum kendimde bir sey bulup. Dünden beri boğazım gıcıklı mesela. Eşimin 2 hafta önce öyleydi sonra burun akıntısına döndü. Onun alerjisi var zaten tozlar etkilemiş ilacı alınca kesildi.
Ben evden çıkmıyorum ama ondan gelebilir mi diye endişeliyim sürekli

H hamsigafa canım siz idrar tahlili verecektiniz ne oldu? Bugün benimkide sabah kuru kalktı. Halende yok bezinde bir şey. Gece de çok kötü geçti. Ağladı sürekli ara ara kalkıp. Dişten farklı acısı mı var acaba diyorum?

H hamsigafa canım siz idrar tahlili verecektiniz ne oldu? Bugün benimkide sabah kuru kalktı. Halende yok bezinde bir şey. Gece de çok kötü geçti. Ağladı sürekli ara ara kalkıp. Dişten farklı acısı mı var acaba diyorum?
Tahlil verdik. İlk çıkan sonuçlarda enfeksiyon yoktu. Bebeğinin cinsiyeti neydi canım ? Kızsa hametan varsa onu vajinaya nohut tanesi büyüklüğünde 2 saatte 3 kere sür dedi dr. Kız bebeklerinde idrar çıkış yerinde toplama biliyormuş. Öyle yaptıktan sonra bizimki çişini yaptı. Dişten farklı acısı oluyor. Beni dövüyordu :) ne kadar saat çiş yapmadı ?

Kızlar kızım 5 gündür afedersiniz ama çok çok az bir kaka yapıyor onuda gaz çıkarırken kaçırıyor sanırsam ikinirken çok görüyorum onu ama tık yok🥴 müdahalede etmek istemiyorum ama bilemedim yani ne yapacagimi
Ben kuru kayısı alıp suda haşladım ezdim yoğurda katıp yedirdim etki etti.

Back