2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Kardeşinle aranda yaş farkı kaç canım?Şu an nasılsınız?Benimde iki kızımın arasında baya yaş farkı var ve çok zorlanıyorum.hem ergenliğe girdi hem de hep tek çocuk olduğu için kardeşini çok kıskanıyor.Çok arada kalıyorum özellikle bu aralar.eski nesilmiş o iş yapıp,çocuk bakan.Yeni nesilden bildiriyorum hiç bir iş yapmak istemiyorlar.Yine tüm iş gücü bende üstüne kıskançlık.ben nerelere gidim bilemedim.

Merhaba arkadaşlar. Bi 50 sayfa geriden başladım okumaya. O kadar çok bunaldım ki yaşadıklarımdan. Artık bebeğim normal değil yaşadıklarım normal değil milletin çocuğu böyle iyi benim ki neden böyle derken aklıma buraya girmek geldi. Meğer yaşadıklarımın benzerlerini yaşıyormuş neredeyse herkes. Neyse kızım 10 Eylül doğumlu. Az bi destekle oturmaya bugün başladı artık. Ama 2 gündür tutarak adım attırdığım kızıma adım atıramıyorum. Sürekli dizlerini kırıyor zıplar gibi yapıyor kalkıyor yamuk yamuk adım atmaya çalışıyor tekrar dizlerini kırıyor vs. Yüz üstü dönmeyi ilk 5 aylıkken yaptı 2-3 kez sonra bir daha yapmadı. Ben yüz üstü yatırdığımda çok ağlıyor. Yürüteçle biraz biraz yürümeye çalışıyor. Bu arada uyku harici çoğu şeylerimiz hepinizle aynı. 3.5 aylıkken doktorumuz uyku eğitimi verdirdi. Kısa sürede alıştı. Ağrı sancı yoksa kendi kendine uyur. Sabah 7.30 uyanır akşam en geç 8.30 uyur. Gündüz tek veya parçalı toplam 3 saat gündüz uykusu. Uyanık olduğu her saniye sürekli ağlayan hiç durmayan kucakta bile durmayan bir bebeğim var. Doğduğundan beri böyleyiz. Gaz diyordum o bitti 3 aylıkken o bitti 15 gün çok uysaldı. Ondan sonra kulak kaşımalar parmak ısırmalar derken o gün bu gündür böyle. Diş kaşıyıcı Sebze vs hiç bişi sokmaz ağzına emzikten başka. Haliyle dişlerini kaşıyamıyor. Beyazlık yok ama dr diş yerleri belirginleşmeye başlamış dedi. Sadece azı ve köpek diş etleri şiş ve beyaz. Sürekli ağlama sesi evde. Sinirlerim yıprandı çocuk uyuyunca anca ev işi yemek Oda sessizce ne yapabilirsem. Gündüz bi bardak çay içeyim diyemem. Yemek yapabilirsem uyanmazsa anca yiyorum. Her hafta 1 kilo veriyorum çok aşırı zayıfladım. Hala emiyor ama sütüm az. Mama ek gıda destekli.Bunların hepsi dişten midir?

Birde aşırı sinirli. Elleri sürekli kıvrak kıvrak ayakları da öyle. Kediyi görür sinirlenir alamadığı oyuncağı görür sinirlenir.Sürekli ağlar ve sürekli sinirli.Birşeyler izlerse biraz sakinleşir 5-10 dakika sadece ama ben mümkün olduğunca izletmiyorum. Ben artık hiperaktivite den şüphelenmeye başlıyordum. Dr umuz sosyal gelişiminin 2 ay önde olduğunu ve çekeceğiniz var dedi gülerek. Hiperaktif demedi sanırım onun tanısı için daha erken. Bebeği bu şekilde ellerini yapan varmı. Sanki Hızlıca durmadan ampul takıyormuş gibi.

14 canım Bizimki beklenmedik sürpriz yumurtaydı Annem nasıl üzülmüştü o şokla nasıl bakacağım diye. Biz çok sevinmiştik diğer erkek kardeşimle. Biz bakarız diye annemi teselli ettiğimizi hatırlıyorum. Arada takılıyorum anneme istemiyordun ama şimdi severken birtanem diyorsun pabucumuz dama atıldı diye
Şartlar farklı şimdiki nesil daha rahat büyüyor tabi. Bu kadar sorumluluk ağır gelir. Geçici bir dönem olabilir üzülme ikisininde zor zamanları çakışmış. Zamanla oturacaktır yerine taşlar. Allah sana kuvvet ve bolca sabır versin.

Sağol canım senin arada erkek kardeşin varmış biz kızımla çok bağlıydık.Kızım 12,5 yaşında bu arada.Şimdi araya bebek girdi diye çok kıskanıyor.çok arada kaldım beni paylaşmak zor geliyor ona.belki okula gitse biraz dağılırdı kafası,iyi olurdu.ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Neyse bugünlerde geçer elbet,tek çocuklulara tavsiyem arayı çok açmayın.

Merhaba benim kızımda yüzükoyun yatmayı sevmez hemen sinirlenir.oturmayı sever henüz yürüteç kullanmadık.yaşadıklarının benzerini yaşoyorum ben de devamlı mızmız bir bebek özellikle bu aralar,sanırım dişten.Ek gıda desen çok az,iştahsız.En azından uyku işini halletmişsin,nasıl düzen kurdunuz,anlatır mısın?Bir de yürüteçte ne kadar duruyor?

Aramıza hoş geldin her anlamda Son sorudan başlayayım evet aynen öyle yapıyor sürekli. Ama ben bunu bir sorun olarak görmedim açıkcası. Hatta hepimiz sevimli buluyoruz. Eller kıpır kıpır minik sincabım diyorum
Onun dışında dediklerinizin bir çoğunu yaşıyoruz. Üstüne neredeyse hepimiz uykusuz geceler geçiriyoruz. Bu konuda şanslısınız yani. Bu kadar huysuzluklarının yanında bir de uyumayan bebeler bizimkiler.
Diş çıkarma dönemi gerçekten çok zorlu. Epey öncesinden başladı tüm sorunlar altlar çıktı. Ama şimdi daha kötüsünü üstleri beklerken yaşıyoruz. Allah bizlere be bebeklerimize kolaylık versin.

Onun tarafından bakarsan haksız sayılmaz canım. Tüm düzeni değişti. Dengeyi kurmak, korumak zorlu olacak senin için. Yavaş yavaş alışacağına inanıyorum ben.
Kardeşimin bebeklerinin arası az. Ama orada durum daha beter Lafta çok seviyorum kardeşim benim diyor ama gelip geçerken yapıştırıyor bir tane. Kıyamam küçük öyle arada itile kakıla büyüyor. Biraz şans işi galiba

Annemin zoruyla yeğenlerin yürüteci getirdim eve. Önerilmiyor diye kullanmayacaktım. O da dediki mutfağa giderken koyarsın en azından 5 dakika oyalanır. Ilk bir iki gün gidemiyordu. Geriye doğru itekliyordu kendini. Bir gece koydum eşimde yanında mutfağa kadar gittim. Bir geldim diğer taraftaki sehpaya kadar gitmiş Yetmemiş üzerinde ıvır zıvır süs eşyaları var. Örtüyü çekerek düşürmüş elinede şekilli mumlardan birini almış. Tam dişleyecekken girdim içeriye. Ne yapıyorsun annem dedim. Eşim ancak fark etti aa diyor nasıl gitti o oraya
Hemen yaramazlığa başlamış yani. Ev kazalarına yol açtığı içinde çok önermiyorlar zaten. Demem o ki benimki pek sevmedi. Bir 5 dakika ancak oyalanıyor sonra uzatıyor elleri al diye. Ben de odadan çıkmam gerektiğinde koyuyorum. Düşecek diye bırakamıyorum koltukta. Havalar düzeldiğinde bırakacağım yere. Yüzüstü asla kalmıyor ama bakalım öğrenecek mi emeklemeyi

Merhaba canım. Ayaklarını bastırdığında kendini zıplatması bi gelişim özelliği bu ay da yapması gereken bir şey zaten bunu takma hiç kafana

Benim sıpa doğduğundan beri kafasını tutuyor çok şükür ama şimdi emeklemeye çalışıyor sanırım pozisyon alıyor afedersiniz kerkinme hareketi yapıyor pat bırakıyor kafayı vuruyor yere çıldırcam kafası morardı bugün Ağır mı geliyo kafa anlamadım ki

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Mesela şuan uyandı Öksürük başladı ama tükürüğünden. Sanırım aşırı tükürük var yutmaya yetişemiyor genizine kaçıyor. döner döner uyur elbet ama analık yüreği bende o uykuya dalmadan dalamıyorum. Uyku eğitimi verince bütün düzeni o belirliyor. Uyuma saatlerini falan. Zaten bir süre zaten uyku saatlerini de anlıyorum uyku aralığı falan. Biz sallamanın her türlüsünü yaşıyorduk.Hamaklar eski tip beşikler elektrikli beşikler falan En son çarşafa geçmiştik. Sadece çarşafta uyuyordu. Uyuduktan En geç 30 dakika sonra uyanıyordu. Hastaneye vs bi yere giderken yanımda çarşaf götürüyordum. Uykusuzluktan daha da huzursuz oluyordu.Dr değiştirdim falan durumu anlattım direk uyku eğitimi verdirdi. Pış pış pat pat yöntemiyle bıraktık. Ama biz kademeli yaptık. Mesela çarşafla sallarken gözleri kapanmaya başlarken hemen yatırıp pış pış popoya pat pat yaptık. Ağladımı tekrar al salla gözler kayarken tekrar pış pış. Her uyumada sallama süresini azalttık.2-3 gün sonra pış pış pat patın bi uyuma şekli olduğunu anladı hiç sallanmamaya başladık. Zaman geçtikçe pış pış pat pat da azaldı kendi uyumaya başladı. Uyku belirtisi gördüğümde yatağına koyuyorum. Bazen uyumayı direttiği oluyor ama en fazla 5-10 dakika mızırdanır sonra döne döne uyuyor.

Evet canım ona da hak veriyorum o yüzdem sordum şimdi nasılsınız kardeşinle diye?Ben bebek sevmiyorum diyip duruyor kızım kıskançlığından,minik onun gözünün içine bakıyor.İkisine de kıyamıyorum.Büyük kıskanmaz sanıyordum ama mesela çikolata yiyoruz ayıptır söylemesi,bak sen yiyemiyorsun,oh sensiz yiyoruz diyor.Çok canım sıkılıyorki kardeşi bile o ilerde yanlız kalmasın diye düşündüm.neyse başını ağrıttım canım inşallah yaşı ilerledikçe aradaki fark kapanır.Sağlık olsun

Ben henüz denemedim ama düşünüyorum.tabi o zaman heryeri toplamak lazım,süs eşyalarını falan.yere de koydum ben yüzüstü sevmiyor benim kızım bağırıyor hemen düzelt beni diye.oturuyor genelde yerde.Dediğin gibi mutfakta oyalayacak bir şey lazım.

inan yazdıklarının hepsini hepimiz yaşıyoruz. zıplama hareketi yapması vs ayına göre olması gereken zaten benimki de yapıyor. ve diş inanılmaz kötü bir dönem gerçekten. felaket zorluyor hepimizi.

dün gece felaket geçti bizim için. kızım önce her zamanki saatinde uyumak istemedi direndi. kucağıma alınca uyudu. yeniden beşiğine koydum yine uyandı. böyle böyle birkaç kere yatır kaldır yapınca ben de dayanamadım artık aldım yanıma birlikte uyuduk. söylemesi ayıp uykum ağırdır ödüm koptu uyurum da ezerim diye zerre uyumadım.

üstüne eşimle tartıştık felaket sinirliyim ona da öyle böyle değil yani. neyse...

dün gece jelini sürerken fark ettim üst sol dişi iğne gibi batıyor elime. acayip zorlanıyor çıkarken ondan sanırım bu mızmızlığı

bi
pes etmeyin uyanır tekrar tekrar yapın inanın rahat edeceksiniz. Bebekler uyumayı bilmiyor. Sürekli destekle uyumak onlarda alışkanlık ve ileride özgüven eksikliğine sebep olabiliyormuş. Hepsini geçtim Toplam da 13-14 saat uyuması gerekiyorlar. En geç 1 hafta sürer sonra bi bakmışsınız kendisi uyuyor. Sanırım diş yüzünden daha da halsiz oluyorlar. Kuzenimin çocuğu da aynı durumdaydı.Pes etmedi uyku eğitimi verdi En sonunda bi baktı kendi uyumaya başladı. Oda diş çıkaracak maşallahı var çocuk da gık sesi çıkmıyor eskiden hep ağlardı ama uyku yüzünden. Belkide senin bebeğinde dişi hafif atlatıyor daha çok uykudan ötürü ağlıyordur. Bizim uyku problemi olmadığından artık geriye tek diş kalıyor başka bi problem yoksa.

Hiç ara verdim ondan oldu deme 8 5 yaşında 2tane var.en küçük de 14eylul doğumlu 7aylik sayilir herkes birbirini kıskanıyor ev tam tımarhane

Kızlar kuzenim hamile temmuzda doğum yapacak geçen şeker yüklemesi vardı nasıl oluyo onu konuştuk bugün nasıl geçtiğini sordum karnında suyu azalmış acil hastaneye kaldırılmış bebeğin 3 hafta organları gelişmemiş de çok ümitli konuşmamış varmı başına gelip bebeğini sağ sağlim kucağına alan ben grupta hemen hemene başından beri varım böyle bişi hatırlamıyorum ama sorayım dedim en azından çevresinde başına gelen varsa

Uyku eğitiminizi anladım çok güzelmiş peki emziriyormusunuz çünkü benim bebeğim memede uyuya kalıyor bu şekilde eğitim verecek bı durumum olmuyor gecede sürekli emmeye kalkiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…