• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
6ay kınası nie oluyor amacı ne insta da görüyordum annenin tekrar kınası oluyor gibi duruyor
aslında çok eski bir gelenek galiba canım, bana değil ama ablama yapılmış mesela. Ablamın 41 yaşında olduğunu düşünürsek🙈 tabi şimdi ki gibi hediyelikler vs dağıtılmıyormuş o zamanlar. Kına yakmak bir kutlama sembolü birde kötülüklerden koruyacağına inanılıyor. Kız çocuğunun varoluşunu ve gelinlik kınalarını da görmek umuduyla yakılıyor. Erkeklere de askere gitmeden önce kınası yapılıyor mesela, aynı mantıkla. Bindallı ise buralarda kutlama kıyafeti, yani sadece gelin olacak kız giyinmiyor, kutlamalarda isteyen bütün kadınlar giyiniyor. Benim hala bindallım durur dolabımda, yakınlarımızın kınasında anlaşıp giyiniriz bütün genç kadınlar olarak. Sepetçioğlu yada Kerimoğlu oynanır sonra🙈 oyundan sonra çıkarılır. Bebeğinde sağ eline ve sol ayağına kına yakılır, sağ el bereketi temsil eder, sol ayak kötülükleri defeder. İşte böyle kuzum... uzun olduysa affola, daha da teferruatları var aslında ama sıkmamak için böyle yazdım.

biz de çıksak mı dedik de babamızın göreve gidip gitmeme ihtimali vardı saat de geçti gibi gelince vazgeçtik 🥴

alıştıkça uyku yapar belki. ben geçen akşam yoğurduna pekmez koydum çay kaşığı kadar. öyle de sevdi 🤫
Süper fikir. vay benim aklıma neden gelmediiii :) çok teşekkür ederim, dehşet mantıklı. pekmezi okuduğumda iş için telde okunuşuyordum adamda süper yaa dedim :D adam anlamadım dedi :D

Bu modellerin hepsi aynı canım.bak bir sahile gidelim dedik yine hanımefendinin saçma sapan işleri yüzünden işimiz sarktı.beleş otobüs kartı var 65 yaş üzeri için.dişçiye gidecekti şu dişçisi resmen olay oldu.önce oğullarına buyurdu onu götürsünler diye.eşim çalışıyordu kaynım götürecekti kaynımın arabasının tekeri patladı gidemediler.iki gğn önce eşim kartı için yolcu işlem merkezine götürdü kartı aktif edildi hes kodu falan fistan hepsi güyaa halledildi ama hanımefendi komple sorınlu olduğu için otobüs kartını okumamış.hemen eşimi aradı ve eşim onu dişçiye götürdü.gerçekten de bu kadının ölümü bir gün benim elimden olacak.sağı solu önü arkası heryeri problem yaa her yeri 😡😡😡😡😡
Seni hep kızdırdıgi için de tahamul edemiyorsun en ufak bişey bende öyleyim

aslında çok eski bir gelenek galiba canım, bana değil ama ablama yapılmış mesela. Ablamın 41 yaşında olduğunu düşünürsek🙈 tabi şimdi ki gibi hediyelikler vs dağıtılmıyormuş o zamanlar. Kına yakmak bir kutlama sembolü birde kötülüklerden koruyacağına inanılıyor. Kız çocuğunun varoluşunu ve gelinlik kınalarını da görmek umuduyla yakılıyor. Erkeklere de askere gitmeden önce kınası yapılıyor mesela, aynı mantıkla. Bindallı ise buralarda kutlama kıyafeti, yani sadece gelin olacak kız giyinmiyor, kutlamalarda isteyen bütün kadınlar giyiniyor. Benim hala bindallım durur dolabımda, yakınlarımızın kınasında anlaşıp giyiniriz bütün genç kadınlar olarak. Sepetçioğlu yada Kerimoğlu oynanır sonra🙈 oyundan sonra çıkarılır. Bebeğinde sağ eline ve sol ayağına kına yakılır, sağ el bereketi temsil eder, sol ayak kötülükleri defeder. İşte böyle kuzum... uzun olduysa affola, daha da teferruatları var aslında ama sıkmamak için böyle yazdım.
Sen de egelisin galiba canım😍

biz de çıksak mı dedik de babamızın göreve gidip gitmeme ihtimali vardı saat de geçti gibi gelince vazgeçtik 🥴

alıştıkça uyku yapar belki. ben geçen akşam yoğurduna pekmez koydum çay kaşığı kadar. öyle de sevdi 🤫
Bende irmik haşlayıp az pekmez koydum sevdi yedi baya☺️

Havucu sevdi mi peki baya poturlu oluyor gibi geldi bana ama uslu yoğurt elmalı yoğurt yedirdim beğendi de yoğurt yediğinde hemen burnunu ovusturuyor
allaha şükür sevdi havucu yedi ama yoğurdu sade çok sevmedi mesela. pekmezleyince daha iyi yedi. havucu haşlayıp çatalla ezmiştim ben. yine de pütürlü gelince blendırdan geçirdim bikaç sn kadar.

Şu ana kadar en severek sonuna kadar yediği tarhana oldu. Bugünde sonlara doğru mızlasakta bitirdik tabağı. Muhallebi kıvamında koyu yapıyorum. Yemesi kolay geliyor herhalde😄

Vay anasını ya bi benim uyuz hiçbişi yemiyor çıldırcam
mutlaka severek yiyeceği bişey vardır 🤔
Peki kizlar bu tahilli ek gidalardan veroyormusunuz. Ben ilk ogluma tahilli hiplerden veroyordum devam sutu aptamil kullaniyorum ama
hazır hiçbi şey vermedim henüz sanırım vermem de. kavanoz mamalar evde de oluyormuş mesela onları da evde yaparım 🧐

Çok merak ediyorum, bizlerin anneleri bu kadar iş çıkarsalar eşlerimiz ne yapar?? Benim annem aylarca implant tedavisi gördüde babamdan bile onu götürmesini istemez. Her işini kendi halleder. Duyurması bile saçma yani, gidicekse gitsin dişciye , niye birinin elini tutup götürmesini bekliyor. Sinirlendim yaa🙈
Benim annem de şu anda implant tedavisi görüyor iki gğne bir diş doktoruna gidip geliyor ve asla ne babama ne kardeşlerime asla bir şey söylemiyor.annem adanadaki dayımlara bile otobüsle gider annem yoldayken babamın haberi olur.ama yok kv abileri ona diyormuşki sen neden iki tane oğlun dururken taaa hataydan izmite otobüsle geliyorsun.ne alaka hangi çağda yaşıyoruz.bu laftan sonra zaten kv hazretleri ankaraya gözü için gitti geldi ama giderken kaynım götürdü dönerken de eşim gitti aldı.sanki uçaklara otobüslere dert düşmüştü 😏😏 ve ben ozaman 6 aylık hamileydim .kaynım da iki çocuklu.hiç de demedi oğullarımın çoluk çocukları var neden oğullarımı kilometrelerce ordan oraya sürüklüyorum demedi.tabii abilerini arayıp oğullarım götürüp getirdi diyecek yaa.ve işin ilginç kısmı da şu 2.5 yıllık evliyim o abilerini bir kez bile görmedim 🤔

Vay anasını ya bi benim uyuz hiçbişi yemiyor çıldırcam
Uyuz mu 🤣🤣 Allah iyiliğini versin canım.yer daha annesi takma kafana.yoğurdu pekmezle alla pulla daya ağzına 🤣🤣ben yoğurdun içine cicibebe muz pekmez koyuyorum benimki yiyo.ama ilk etapta benimki de garipsedi.mesela bugün sabah hergün verdiğim yumurtayı yememek için direndi.bazen bizde sevdiğimiz şeyleri bile yemek istemiyoruz iştahımız olmuyor ya da havamızda olmuyoruz gibi.şu ek gıda işinin sabır işi olduğunu anladım resmen 🙄🙄

mutlaka severek yiyeceği bişey vardır 🤔

hazır hiçbi şey vermedim henüz sanırım vermem de. kavanoz mamalar evde de oluyormuş mesela onları da evde yaparım 🧐
Yok cnm onlardan bahsetmiyorum devam sutu ile yapilan kasik mamalari varya ben ogluma hipp veriyordum ama ne zaman basladim hatirlamadim

Eklentiler

• IMG_20210313_172649.jpg
    IMG_20210313_172649.jpg
    178,9 KB · Görüntüleme: 24
Benim evdeki renkli deriz biz yani sebzeli. O yüzden veremedim şimdilik. Halasında sade varmış. Denemelik verdi biraz. Sanırım 8. ayda sebzeli yiyebilirler
Benim evdede var cnm sebzeli icine nohut biber yogurt vs katilip yapiliyor ama birde bebek tarhanasi varmis ya ondan sandim

Back