• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Bugün misafirimiz vardı kaç kere övme dedim yine arkadaşlarına gelmiş Eylül gece uyanıyor ama kendi kendine uyuyor etrafa bakıp diyor (böyle bişey kırk yılda bir olur) ve daha neler neler uykusu problemli değil falan dedi ve şuan kızım uyanmış uyumuyor🤦 kocam işte fosur fosur uyandırdım senin yüzünden dedim adam baktı bana tekrar uyudu😡😡😡 sabah onu beş karış sürat beklet
Ayy ne sinir bozucu olur benimkide gece uyanmaz sinir olurum bide onun ağzını tutamamasından uyumamışki suratı kesinlikle haketmiş
Bizde de 6 ay kınası olur ☺️ İnşallah 1 yaşına girdiklerinde salgın bitmiş olurda doğum günlerini yaparız 🎈
6ay kınası nie oluyor amacı ne insta da görüyordum annenin tekrar kınası oluyor gibi duruyor
Kesinlikle yarında kaynanam gelicek oda öyledir şimdi bizimki şebeklik yapicak gidip dünya aleme anlatacak emekledigink bile söylemedim o yüzden 😅😅😅 şuan resmen ölü gibiyim🥴🥴
İi dememişin yada eşin dememiş bizimki hadi video atak der yada ben derim 😂😂 ama benim kayınvalidem ketumdur nazardan korkar kimseye demez
Çok gıcıklar yaa varya şu anda tüm düşüncesiz kayınvalidelere bir kamyon laf söyleyesim geldi 😏😏😏

Bizimki oğlunıun evi olarak değil,kendi evi olarak görüyor sıkıntı büyük yani 🤔🤔
Az kaldı canım evin bitsin ozmn uzaklaşırsınız ozmn göremez şimdi alt üstsünüz ya onunda etkisi olur

Kızlar uzun zaman sonra arkadaşlarımla buluşcaz kargalar kahvaltısını yapmadan kalktım akşam yemeğimi yaptım kahvaltımı yapcam duş ve çıkış inşallah güzel Bi gün olur çok heyecanlıyım 🥰
allahım okumak bile dışarı çıkmışım gibi hissettirdi 😍

aldığınca ver mi dedi şoktayım. ya alerjisi varsa?

ben de yoğurtla başladım. 3 gün kuralıyla yoğurda devam etmen gerekir senin de. 3 gün kuralının sebebi verdiğimiz şeyin alerjiye sebep olup olmadığını kontrol etmek. mümkün olduğunca öğle veya ikindi beslenmesinde ver. önce çay kaşığı kadar sonra tatlı kaşığı sonra da çorba kaşığıyla ver. 4. gün yarım çay bardağını geçmeyecek kadar verebilirsin. yarı yarıya öğün oluyor ama tam doymuyorlar. benim bebeğimde öyle oldu mesela.

verebileceğimiz diğer besinler de havuç, patates, brokoli, tatlı patates, karnabahar, avokado, elma, muz, armut, yumurtanın şimdilik sarısı (çeyrek ölçekle başlayıp yavaş yavaş tama geçerek), labne lor gibi tuzsuz peynirler, pekmez.

tüm bunları 3 gün kuralıyla vermen iyi olur. olası bi alerjide yani döküntü ishal fazlaca kusma gibi durumlarda neyin alerji yaptığını kolay anlarsın. zaten güvenli olan yiyecekler arttıkça onlardan çorba da yapabilirsin.

aklına takılan bişey olursa mutlaka sor ❤
Cok saol cnm sadece sunu sorayim mesela havuc dort gun verdim bugun kabak vericem deneme icin ama havucda verebilirim degilmi yarim cay bardagi ogun olarak

Canım bebişinin döküntü olan yerinin fotosunu doktoruna at istersen.

Ek gıdadan sonraysa alerji yapmış olabilir canım. Ağız çevresinde kızarıklıktan bahsediyorlar çünkü.Bir dikkat et bakalım. Doktoruna danışırsın.Öpme olayına gelince biz kendimiz bile yüzünden yanaklarından öpmüyoruz. Ama bazen babasına sürtünüyor o zaman nokta nokta kızarıyor
Cok saolun kizlar cevaplariniz icin bizim babamizda sakalli dayimizda. Arada farketmeden abimizde öpüyor. Esimde diyor mama degince oyle oluyor ben takip ettim diye

Hava güzel bugün. Benimde çıkarasım var ama gözüm kesmiyor kanguruyla taşımayı😄 Bütün gün bel ağrıyor zaten taşırken. Işin kötüsü gecede dinlenemiyorum şu ara. Memeyi bırakmayınca yanıma alıyorum ara ara. Iki büklüm yatmaktan dayak yemiş gibi kalkıyorum. Yataktan düşmeme de ramak kaldı. Ben geri çekildikçe o üstüme geliyor🙄

allahım okumak bile dışarı çıkmışım gibi hissettirdi 😍
Demi şaşırdım kendime hazırım arkadaşımın gelip almasını bekliyorum şuan nası sevindiysem hızlıca hazırlandım 😂😂
Ay bugün biz de oğluşumu ve kendimizi sahile götüreceğiz.güneş misss gibi çok iyi gelecek bize de 🥰🥰
Ohh ne güzel 🥰bizim sahilimiz yok malesef😩
Hava güzel bugün. Benimde çıkarasım var ama gözüm kesmiyor kanguruyla taşımayı😄 Bütün gün bel ağrıyor zaten taşırken. Işin kötüsü gecede dinlenemiyorum şu ara. Memeyi bırakmayınca yanıma alıyorum ara ara. Iki büklüm yatmaktan dayak yemiş gibi kalkıyorum. Yataktan düşmeme de ramak kaldı. Ben geri çekildikçe o üstüme geliyor🙄
Bence çıkmalısın bebek arabasına koy kanguru zor geliyorsa. Yanında yatınca bende öyle oluyorum en iisi herkes kendi yatağında yatsın diyorum

Cok saol cnm sadece sunu sorayim mesela havuc dort gun verdim bugun kabak vericem deneme icin ama havucda verebilirim degilmi yarim cay bardagi ogun olarak
benim dr şöyle önerdi. denenememiş ilk besin tek başına öğlen verilecek, havuç ve yoğurtta sıkıntı olmadı diyelim onlar akşam verilecek . ilk kez verdiğimizi diğer besinle karıştırmıyoruz

Sabah sabah çıkıp yolasım geldi bak kvyi 🤣🤣🤣🤣 sakin ol kızım sakin ol 😁😁😁😁 kesinlikle iş yaptırmam.yapacağı iş onun olsun.hem miyom ameliyatımda hem de doğumumda saolsun kahvaltılar ondandı ama sanırım ameliyatın 3. Ya da 4.günü bana yemek yaptırmıştı.miyom ameliyatımda da balkonumu yıkamak için resmen kendini parçalamıştı.yıkarken de bana balkonun nasıl yıkanması gerektiğini aklınca öğretmeye çalışmıştı.sanki hiç balkon yıkamamışım gibi.yahu sen kendini parçaladın günlerce yıkayacam yıkayacam diye hadi geçtin yıkıyon neden bilmişlik taslıyorsun?doğumumda da tutturdu evini temizleyecem diye.ama huyunu bildiğimden o davranmadan yardımcı kadını çağırmıştım.onu duyunca tmm demişti.hayır yani sanan ne!!!! Onun derdini biliyorum.temizlik yapıp durmadan ev işiyle ilgili laf sokmak.neden hamileliğimde 30 kilo ödemli bacaklarla gezdiğim zamanlarda temizlik teklif etmedin de doğımda teklif ediyorsun???? Ben işte burada bir art niyet ararım.kendi evinin işine gücüne baksın benimkine karışmasın.ay sabah sabah gerçekten de çok sinirlendim 😡😡😡😡😡
Okurken bende sinirlendim resmen benimkini anlattın acaba akrabalıklar o var mı birebir aynı şeyler ya😄😄

Ayy ne sinir bozucu olur benimkide gece uyanmaz sinir olurum bide onun ağzını tutamamasından uyumamışki suratı kesinlikle haketmiş

6ay kınası nie oluyor amacı ne insta da görüyordum annenin tekrar kınası oluyor gibi duruyor

İi dememişin yada eşin dememiş bizimki hadi video atak der yada ben derim 😂😂 ama benim kayınvalidem ketumdur nazardan korkar kimseye demez
Yok kiz nerde nazardan korksa daha 2 aylık hamileyim pazara çıktık beraber torunum olucak diye her pazarciya söyledi ev araba almıştık tanıyan tanımayan herkese duyurdu aynı şekil bebeği resmini falan gösterirdi çok şükür arayı açtım konu komşu toplar getirirdi söylüyor izin vermiyorum😄😄 nazara çok inanırım ben eşim de bahsederdi arkadaşlarına arada onada dikkat et dedim 😄

Bunların hepsi mi aynı yaa😄

benim dr şöyle önerdi. denenememiş ilk besin tek başına öğlen verilecek, havuç ve yoğurtta sıkıntı olmadı diyelim onlar akşam verilecek . ilk kez verdiğimizi diğer besinle karıştırmıyoruz
aynen hamsigafanın dediği gibi 👍🏻 yeni başlanan besin tek başına güvenli olanlar birlikte ama farklı öğünlerde.

Kızlar dışarı çıkıyosunuz ne güzel. Benim oturduğum yerde yürüme mesafesinde hiçbir şey yok ama arabayla 5-10 dk uzaklıkta sahil var ister gezmeye ister yüzmeye gidebiliriz. Burda hala pazar günü yasak ve eşim cumartesi çalışıyo. Bizde eve tıkıldık arada buraya çıkıyoruz ama yapacak hiçbir şey yok. Bende ehliyet alayım diyorum ama çok korkak ve beceriksizim. Zor mu araba sürmesi

Okurken bende sinirlendim resmen benimkini anlattın acaba akrabalıklar o var mı birebir aynı şeyler ya😄😄
Bu modellerin hepsi aynı canım.bak bir sahile gidelim dedik yine hanımefendinin saçma sapan işleri yüzünden işimiz sarktı.beleş otobüs kartı var 65 yaş üzeri için.dişçiye gidecekti şu dişçisi resmen olay oldu.önce oğullarına buyurdu onu götürsünler diye.eşim çalışıyordu kaynım götürecekti kaynımın arabasının tekeri patladı gidemediler.iki gğn önce eşim kartı için yolcu işlem merkezine götürdü kartı aktif edildi hes kodu falan fistan hepsi güyaa halledildi ama hanımefendi komple sorınlu olduğu için otobüs kartını okumamış.hemen eşimi aradı ve eşim onu dişçiye götürdü.gerçekten de bu kadının ölümü bir gün benim elimden olacak.sağı solu önü arkası heryeri problem yaa her yeri 😡😡😡😡😡

Kızlar dışarı çıkıyosunuz ne güzel. Benim oturduğum yerde yürüme mesafesinde hiçbir şey yok ama arabayla 5-10 dk uzaklıkta sahil var ister gezmeye ister yüzmeye gidebiliriz. Burda hala pazar günü yasak ve eşim cumartesi çalışıyo. Bizde eve tıkıldık arada buraya çıkıyoruz ama yapacak hiçbir şey yok. Bende ehliyet alayım diyorum ama çok korkak ve beceriksizim. Zor mu araba sürmesi
Zor demeyelim de cesaret işi diyelim.sağ sol ön arka her taraf sürekli kontrol edilmeli.ben İsteyip de araba kullanamayan birini bile görmedim daha.vites de zorlanırım diyorsan onun da kolayı var otomatik vites araba 😍😍

Bu modellerin hepsi aynı canım.bak bir sahile gidelim dedik yine hanımefendinin saçma sapan işleri yüzünden işimiz sarktı.beleş otobüs kartı var 65 yaş üzeri için.dişçiye gidecekti şu dişçisi resmen olay oldu.önce oğullarına buyurdu onu götürsünler diye.eşim çalışıyordu kaynım götürecekti kaynımın arabasının tekeri patladı gidemediler.iki gğn önce eşim kartı için yolcu işlem merkezine götürdü kartı aktif edildi hes kodu falan fistan hepsi güyaa halledildi ama hanımefendi komple sorınlu olduğu için otobüs kartını okumamış.hemen eşimi aradı ve eşim onu dişçiye götürdü.gerçekten de bu kadının ölümü bir gün benim elimden olacak.sağı solu önü arkası heryeri problem yaa her yeri 😡😡😡😡😡
Çok merak ediyorum, bizlerin anneleri bu kadar iş çıkarsalar eşlerimiz ne yapar?? Benim annem aylarca implant tedavisi gördüde babamdan bile onu götürmesini istemez. Her işini kendi halleder. Duyurması bile saçma yani, gidicekse gitsin dişciye , niye birinin elini tutup götürmesini bekliyor. Sinirlendim yaa🙈

biz ne zaman dışarı çıkacağız? ben bu hafta sonu çalışıyorum bir de. bu arada yoğurt bize uyku yapmadı ya
biz de çıksak mı dedik de babamızın göreve gidip gitmeme ihtimali vardı saat de geçti gibi gelince vazgeçtik 🥴
bir civciv annesi bir civciv annesi yoğurtun şöyle bir etkisi oldu. saat başı değil de 3 saatte bir uyandı . bu da iyi bir şey :)
alıştıkça uyku yapar belki. ben geçen akşam yoğurduna pekmez koydum çay kaşığı kadar. öyle de sevdi 🤫

Back