• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Geçenlerde yazmstm 36yqsinda çalışmaya karar verdim diye mülakat i gectim tercih e hak kazandım sevinçten uyuyamadım.benim saat te 2 3kez uyanan kızım saatlerce uyanmadı ya😂
Ben kaçırmışım canım yazdığını, çok tebrik ederim. Kısmetse ne zaman çalışmaya başlayacaksın, Nasıl düzen kuracaksın çocuklarla?

Arkadaşlar youtubeda çocuk doktoru Cihangir Ertekin canlı yayın yapıyor soru cevap şeklinde, izlemenizi tavsiye ederim

Kızlar jokerde baya indirim var. Chicco ürünleri %70e varan indirimler var krem şampuan vs. İhtiyacınız varsa alin derim bi de bugun ve yarına 200tlye 50tl joker puan veriyo ben aldigimda dun yoktu bu kampanya haberiniz olsun, bez alinca zaten 200 oluyo

Merhaba kızlar. Bugün Dr kontrolümüz vardı. 6. Ay aşımız + rota aşısı yapıldı. Dr Bu aydan itibaren kiloyu bir kenara bırakıyoruz dedi. Kucakta oynatmayın yere koyun , emeklemeye çalışsın , otursun , zeka kartlarını bol bol anlatın dedi. Zaten mila emekleme hareketlerini yapıyor. Ama çok kısacık mesafe. Dönmüyor , dönmüyor diyordum. Son 2 gündür fır fır dönüyor :)

Ek gıdaya geçiyoruz. Blw öneriyor. Eğer bebeğin boğazına kaçar diye korkuyorsan file al onunla eline ver dedi.
Liste verdi. Uzun uzun nasıl yapacağımı anlattı.
Gözüm de korkmadı değil :)

Şimdi gelelim soruma , yoğurt mayası için ne kullanıyorsunuz? Yani ev yoğurdu mayası olmayanlar :) çok yorucu bir gün . İnanın yazarken gözüm kapanıyor. Cümle düşüklüğü olduysa affola

Merhaba kızlar. Bugün Dr kontrolümüz vardı. 6. Ay aşımız + rota aşısı yapıldı. Dr Bu aydan itibaren kiloyu bir kenara bırakıyoruz dedi. Kucakta oynatmayın yere koyun , emeklemeye çalışsın , otursun , zeka kartlarını bol bol anlatın dedi. Zaten mila emekleme hareketlerini yapıyor. Ama çok kısacık mesafe. Dönmüyor , dönmüyor diyordum. Son 2 gündür fır fır dönüyor :)

Ek gıdaya geçiyoruz. Blw öneriyor. Eğer bebeğin boğazına kaçar diye korkuyorsan file al onunla eline ver dedi.

Şimdi gelelim soruma , yoğurt mayası için ne kullanıyorsunuz? Yani ev yoğurdu mayası olmayanlar :) çok yorucu bir gün . İnanın yazarken gözüm kapanıyor. Cümle düşüklüğü olduysa affola
3 gün kuralından filan bahsetti mi ? Yine ona uysak ama yoğurdu da önüne koysak olur mu acaba tüm yöntemler karışık. Ay ben ek gıdaya geçince rahatlıcam sanıyordum şimdiden tasası sardı

Ne guzel, buyuyo bebislerimiz :)
Bazi marketlerde maya oluyo canım açık süt satanlarda ozellikle. Ben mayayi ordan aliyorum, sütü şişe günlük kullanıyorum

Zeka kartlarını aldınız mı ve nerden?Bilgilendirirseniz sevinirim.Bir de rotanın ilk dozu ne zaman vurulmuştunuz biz 3. Ayda şimdi 5 ay 5 günlüğüz gitmeyip 6ayda ikisi bir yapılsa oluyor mu acaba?Hem 6. Ay aşısı hem rota.Teşekkürler şimdiden.

Kızlar denemelik yoğurt mayalıcam bende kendimiZi kobay yapıyorum 😁 ilk marketten günlük süt ve hazır yoğurtla mayalıcam bissürü vidyo izledim. Ama anlamadığım bir şey küçük kavonozların dibine bi tatlı kaşığı mı bi çay kaşığı mı maya koymalıyız

Zeka kartlarını aldınız mı ve nerden?Bilgilendirirseniz sevinirim.Bir de rotanın ilk dozu ne zaman vurulmuştunuz biz 3. Ayda şimdi 5 ay 5 günlüğüz gitmeyip 6ayda ikisi bir yapılsa oluyor mu acaba?Hem 6. Ay aşısı hem rota.Teşekkürler şimdiden.
Zeka kartlarını internetten aldım. Diy-toy flash kart diye geçiyor.
Rota aşısının ilk dozunu 2. Ayda yaptılar. 4. Ayda bizim aşı olayı karışmıştı. Rota yapılmamış. Bugün öğrendim. Tekrar yapıldı yalnız 7.5 aylıkken 3. Dozu yapılacak. Bence zamanını geçirmeyin. Sil baştan gibi oluyor. Çünkü belirli bir süresi oluyormuş.
Size link bulmaya çalıştım ama Mila ağlıyor. Ekleyemedim , sorun oldu bulamazsanız bana hatırlatırsanız paylaşırım

ben istanbula taşındığımda ineği olan ve süt satan bir abladan almıştım sütümü ve mayamı. hâlâ onunki gidiyor market yoğurdu yemiyoruz.

sütümü kaynadıktan sonra yine bir süre daha kaynatmaya devam ediyorum. öyle çok değil ama. serçe parmağımın dayandığı kadar ılıdığında ihtiyacım olduğu kadarını mayalayacağım kaba alıyorum. mutlaka iyice kaymağını alıyorum öncesinde tabii. litre başına 1 çorba kaşığı maya kullanıyorum ben taş gibi oluyor. mayayı koyduktan sonra ağzına çelik süzgeç bırakıyorum ve serin yerde sofra bezine sarıp bekletiyorum sabaha kadar. sonra da buzdolabında bekletiyorum çok güzel oluyor.

3 gün kuralından filan bahsetti mi ? Yine ona uysak ama yoğurdu da önüne koysak olur mu acaba tüm yöntemler karışık. Ay ben ek gıdaya geçince rahatlıcam sanıyordum şimdiden tasası sardı
Tabiki bahsetti. İlk yoğurtla başlayalım dedi. Bizim allerjiden dolayı arabaya atla gel hastanenin önünde ver bir şey olursa müdahale edelim dedi :))
İlk gün sabah yoğurt ver yalnız bebeği zorlama dedi. 3 gün yoğurdu verdik ve herhangi bir sorun olmadı , güvenli yiyecek olarak alıyoruz 2 veya 3. Gün sabah sebze veriyoruz baktık sorun yok akşamına yoğurt. Sebzeyi 2 gün verdik her hangi bir sorun yoksa 3. Gün sabah başka sebze, akşama yoğurt ve bir önceki sebze veriyoruz dedi. Yani güvenli besinleri akşam beraber veriyoruz. Sebzeler çoğaldıkça akşama çorba ya da karışık veriyoruz. 15 gün böyle. Aslında listenin üzerine yazdı , çizdi. Yumurta hangi gün , meyve hangi gün olarak. İsterseniz yarın size atayım. Şimdi kızımı uyutmaya çalışıyorum :(

Tabiki bahsetti. İlk yoğurtla başlayalım dedi. Bizim allerjiden dolayı arabaya atla gel hastanenin önünde ver bir şey olursa müdahale edelim dedi :))
İlk gün sabah yoğurt ver yalnız bebeği zorlama dedi. 3 gün yoğurdu verdik ve herhangi bir sorun olmadı , güvenli yiyecek olarak alıyoruz 2 veya 3. Gün sabah sebze veriyoruz baktık sorun yok akşamına yoğurt. Sebzeyi 2 gün verdik her hangi bir sorun yoksa 3. Gün sabah başka sebze, akşama yoğurt ve bir önceki sebze veriyoruz dedi. Yani güvenli besinleri akşam beraber veriyoruz. Sebzeler çoğaldıkça akşama çorba ya da karışık veriyoruz. 15 gün böyle. Aslında listenin üzerine yazdı , çizdi. Yumurta hangi gün , meyve hangi gün olarak. İsterseniz yarın size atayım. Şimdi kızımı uyutmaya çalışıyorum :KK43:
evet ben istiyorum listeyi daha doktora gidemedik 🙈

İlk gün sabah yoğurt ver yalnız bebeği zorlama dedi. 3 gün yoğurdu verdik ve herhangi bir sorun olmadı , güvenli yiyecek olarak alıyoruz 2 veya 3. Gün sabah sebze veriyoruz baktık sorun yok akşamına yoğurt. Sebzeyi 2 gün verdik her hangi bir sorun yoksa 3. Gün sabah başka sebze, akşama yoğurt ve bir önceki sebze veriyoruz dedi. Yani güvenli besinleri akşam beraber veriyoruz. Sebzeler çoğaldıkça akşama çorba ya da karışık veriyoruz. 15 gün böyle. Aslında listenin üzerine yazdı , çizdi. Yumurta hangi gün , meyve hangi gün olarak. İsterseniz yarın size atayım. Şimdi kızımı uyutmaya çalışıyorum :KK43:
Bugün bizimde ilk tattirmamiz başladı fakat benim kafam bir konuda karışık çay kaşığıyla yoğurt öğlen veriyorum bunu gün içinde tekrarlıyor muyuz yuksa 3 gün boyunca kaşık büyüklüğü değiştirerek tek bir seferlik mi veriyoriz o kafamı karıştırdı

Back