• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
kızlar bu sprey dezenfektanlar var ya, onların alkolsüz olanlarından bebeklerin oyuncaklarına sıkılmaz değil mi? oyuncaklar yerlere düşüyor, her seferinde yıkamaya kalksam oynamaya fırsat kalmıycak
Düşsün mikrobada alışsın bunyeleri daha doğrusu ben oyun halısında oynar halıya geçerse oyuncağı yıkıyorum sadece yoksa başa cikilmaz valla🤭

Ben saç dökülmem için bugün cilt doktoruna gittim.doktor da bu durumun anormal olduğunu söyled.ayrıntılı tetkikler istedi.tetkiklerin bir kısmı adet dönemimde yapılanlardan.bir kısmını da pazartesi günü vereceğim.bir ilacın da etken maddesini bebek emzirdiğim için oğlumun doktoruna sordurdu kullanabilir miyim diye.
Geçmiş olsun canimm şifa olur umarim

Ben saç dökülmem için bugün cilt doktoruna gittim.doktor da bu durumun anormal olduğunu söyled.ayrıntılı tetkikler istedi.tetkiklerin bir kısmı adet dönemimde yapılanlardan.bir kısmını da pazartesi günü vereceğim.bir ilacın da etken maddesini bebek emzirdiğim için oğlumun doktoruna sordurdu kullanabilir miyim diye.
Geçmiş olsun canım saçında açılmamı oluştu benimde avuç avuç dökülüyor

24 ağustos doğumlu kızım. ben bir uygulama satın aldım sürekli egzersizler yaptırıyordum. 4. ayına girdi yok dönmüyor. çok sinirlerim bozulmuştu. dr 9 aya kadar dönmemesi normal dedi. sonra bir baktım hep yüz üstü uyur, sırt üzeri dururken bir anda döndü. Acemi anne olarak hangisinin daha kolay olacağını düşünmemişim :) ha şimdi canı isterse dönüyor. oyuncaklarını dönerek alabileceği yere koyuyorum öyle dönüyor :)
Maşallah kilosu çok iyi 5. ayda 6100 grdı Mila. Zaten güccücük doğmuştu
Bebeğinizin doğum kilosu neydi acaba? Benim kızım 2390 gr doğdu, normal gidiyor kilo alımı, çok fazla değil de ondan merak ettim.

Merhaba
Yoğurt bizim dr umuz 7+ dedi mayalı olduğu için ilk ondan başlarsak bağırsak problemlerine sebep olabilirmiş
Gercekten öyle dokundu benim oğluma
O yüzden sebze püreleri ideal
Bir de kaşık mamaları benim kurtaricim oldu
Ben 4.ayda başladım ek gıdaya
Çok severek tükettiğimiz markalar var
Deneyebilirsiniz
Hangi mamaları veriyorsunuz? Bir de neden 4. Ayda başladınız ek gıdaya?

Bebeğinizin doğum kilosu neydi acaba? Benim kızım 2390 gr doğdu, normal gidiyor kilo alımı, çok fazla değil de ondan merak ettim.
2580 doğdu akşama 2300 oldu. İlk haftalarda kilo alımı çok çok kötüydü. Mama , anne sütü olarak ilerledik. 1.5 ay sonra mamayı kendi bıraktı. Sadece anne sütü aldı. Yarın 6. Ay kontrolü var. 5. Ayda 6100 grdı. Sizin bebeğiniz maşallah çok güzel toplamış. Yalnız Mila da allerji de var.

2580 doğdu akşama 2300 oldu. İlk haftalarda kilo alımı çok çok kötüydü. Mama , anne sütü olarak ilerledik. 1.5 ay sonra mamayı kendi bıraktı. Sadece anne sütü aldı. Yarın 6. Ay kontrolü var. 5. Ayda 6100 grdı. Sizin bebeğiniz maşallah çok güzel toplamış. Yalnız Mila da allerji de var.
Bizimki de ilk ay az aldı, sadece 600 gr, biz de bastan beri mama destekli gidiyoruz. Çok fazla değil mama ama veriyorum yine de günde 2 kez. Şimdi 4 ay olmak üzere. 3 aylıkken 4860 gr di. Doktor 3. Ayda doğum kilosunun 2 katına ulaşmasını bekleriz dedi. Şükür ulaşmıştı.

Bizimki de ilk ay az aldı, sadece 600 gr, biz de bastan beri mama destekli gidiyoruz. Çok fazla değil mama ama veriyorum yine de günde 2 kez. Şimdi 4 ay olmak üzere. 3 aylıkken 4860 gr di. Doktor 3. Ayda doğum kilosunun 2 katına ulaşmasını bekleriz dedi. Şükür ulaşmıştı.
Bizim de 3 ay olmadan 2 katına çıkmıştı. Ben zayıf diye takmıştım. Dr yüzüme baktı anneye bakalım , babaya bakalım dedi. Espirili bir adam sonra anası ne ki danası ne olsun dedi. :) Beyin gelişimi iyi dedi. Sizler gibi minyon olacak. Kabul et dedi. Hatta annelerinize sorun sizlerde zayıf bebeklerdiniz dedi. Ben hatırlıyorum ilk okula başladığım da 17 kiloydum. Liseyi 42 kilo ile bitirdim. Eşim daha zayıfmış. Kiloya takmamaya başladım bu arda kızımın altı çıplak olunca fır fır dönmeye başladı. Ama kıyafetle dönemiyor. :) Programa bakabildiniz mi ?

2 ya da 3 cocuklu anneler nasılsınız, durumla nasil bas ediyorsunuz? Ozellkle 3 cocugu olanlar ikincide ne zaman stabil oldunuz ya da olabildiniz mi😁 büyüğümle eskisi kadar ilgilenemediğim için, oyun vs istediğinde reddetmek zorunda kaldığım için ona maksimum kapasitemde ilgi,sevgi ve sabir veremediğim için cok üzülüyorum. Kardesini kiskandikca bana yapisiyor,ben kendimi kötü hissediyorum artık. Pandemiden dolayı okulu da kaldı. Önceden asiri sabirliydim su anda zorlandığım zamanlar ister istemez ona kızıyorum sonra cok uzuluyorum. Kardesinin olmasi onun suçuymus gibi davrandigimi dusunuyorum kendimi sürekli toparlamaya çalışıyorum ama uykusuzlukya varken cok zor. Böyle mi gidicek artık ufaklik ayaklanmaya basladiginda insallah, daha da zor pesinde olucam ya nasil olucak sureci nasil yönettiniz 😓

2 ya da 3 cocuklu anneler nasılsınız, durumla nasil bas ediyorsunuz? Ozellkle 3 cocugu olanlar ikincide ne zaman stabil oldunuz ya da olabildiniz mi😁 büyüğümle eskisi kadar ilgilenemediğim için, oyun vs istediğinde reddetmek zorunda kaldığım için ona maksimum kapasitemde ilgi,sevgi ve sabir veremediğim için cok üzülüyorum. Kardesini kiskandikca bana yapisiyor,ben kendimi kötü hissediyorum artık. Pandemiden dolayı okulu da kaldı. Önceden asiri sabirliydim su anda zorlandığım zamanlar ister istemez ona kızıyorum sonra cok uzuluyorum. Kardesinin olmasi onun suçuymus gibi davrandigimi dusunuyorum kendimi sürekli toparlamaya çalışıyorum ama uykusuzlukya varken cok zor. Böyle mi gidicek artık ufaklik ayaklanmaya basladiginda insallah, daha da zor pesinde olucam ya nasil olucak sureci nasil yönettiniz 😓
Tamamen anlattığın durumdayım canım😔 bazen tükenmişlik sendromu yaşadığımı düşünüyorum. gündüz bebeğim uyuduğunda büyüğüme vakit ayırmaya çalışıyorum. Bu seferde evin işleri kalıyor. Ben de bazen kontrolümü kaybedip çıkışıyorum. Zar zor uyuttuğum bebeği , ses yapıp uyandırdığında tepki veriyorum. Halbuki o da çocuk, farkındayım, biliyorum ama elimde olmadan yapıyorum. Bence herşey doğal ebeveynliğin bir parçası.. kendimi böyle teselli ediyorum. Bazen bir saat vakit geçirirsin ruhunu sevgiye doyuramazsın, bazen 1 dakika sımsıkı sarılırsın kalbinin en içinden seni öyle çok seviyorum ki dersin ve hisseder. O yüzden kendine bir de bu duyguları yük etme, sen bu kaygıyı yaşıyorsan zaten elinden gelenin fazlasını yapan bir annesindir🌸🌸❣️

Bu arada üç çocuklu anneler benim için bordo berelidir Ruzgaressedee Ruzgaressedee 😁

Back