How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Bugün bizimde kontrolümüz vardı gelsiimi iyi 6. Ayda ek gıdaya başlayalım dedi ama kızımın yemek yediğimiz deki tepkilerini anlattım ve tattirmaya başladık 6. Aya girene kadar küçük tattirmalar yapabilirsin 3 gün kuraliyla dedi ayrıntılı anlattı fakat deneme yanılmadir bu ek gıda süreci dedi bal yumurta beyazı ve şeker tuz yok bir yıl dedi doktorumuz cam rendeye takmıştım ya ben😆 doktorumuzda onerdi diğer rendeler onun için zararlı dedi bazı yiyeceklerin dönemi varmış bir çok şey anlattı yazdı çizdi verdi kafam resmen darma duman oldu😆😆 bir çay kaşığınin ucuyla yoğurt verdim bugün yüzünü eksitti geri çıkardı bir kısmını sonra yuttu kesinlikle izlenmeye değerdi🥰🥰🥰 bizde bugün durumlar böyle ek gıda konusunu çok ayrıntılı anlattı ama şuan size neleri paylaşmam bilemedim açıkçasi😅

Merhaba kızlar. Bugün Dr kontrolümüz vardı. 6. Ay aşımız + rota aşısı yapıldı. Dr Bu aydan itibaren kiloyu bir kenara bırakıyoruz dedi. Kucakta oynatmayın yere koyun , emeklemeye çalışsın , otursun , zeka kartlarını bol bol anlatın dedi. Zaten mila emekleme hareketlerini yapıyor. Ama çok kısacık mesafe. Dönmüyor , dönmüyor diyordum. Son 2 gündür fır fır dönüyor :)

Ek gıdaya geçiyoruz. Blw öneriyor. Eğer bebeğin boğazına kaçar diye korkuyorsan file al onunla eline ver dedi.
Liste verdi. Uzun uzun nasıl yapacağımı anlattı.
Gözüm de korkmadı değil :)

Şimdi gelelim soruma , yoğurt mayası için ne kullanıyorsunuz? Yani ev yoğurdu mayası olmayanlar :) çok yorucu bir gün . İnanın yazarken gözüm kapanıyor. Cümle düşüklüğü olduysa affola
Canim activianin probiyotik yogurduyla mayaliyorum ben hep. Çok güzel oluyor. Sonraki mayalamalarimda bile evde yogurt olmasina rağmen onu kullanıyorum

ben istanbula taşındığımda ineği olan ve süt satan bir abladan almıştım sütümü ve mayamı. hâlâ onunki gidiyor market yoğurdu yemiyoruz.

sütümü kaynadıktan sonra yine bir süre daha kaynatmaya devam ediyorum. öyle çok değil ama. serçe parmağımın dayandığı kadar ılıdığında ihtiyacım olduğu kadarını mayalayacağım kaba alıyorum. mutlaka iyice kaymağını alıyorum öncesinde tabii. litre başına 1 çorba kaşığı maya kullanıyorum ben taş gibi oluyor. mayayı koyduktan sonra ağzına çelik süzgeç bırakıyorum ve serin yerde sofra bezine sarıp bekletiyorum sabaha kadar. sonra da buzdolabında bekletiyorum çok güzel oluyor.
Şu işte acayip kötüyüm ya senelerdir beceremem. İnşallah bu sefer beceririm.

Bugün bizimde ilk tattirmamiz başladı fakat benim kafam bir konuda karışık çay kaşığıyla yoğurt öğlen veriyorum bunu gün içinde tekrarlıyor muyuz yuksa 3 gün boyunca kaşık büyüklüğü değiştirerek tek bir seferlik mi veriyoriz o kafamı karıştırdı
İlk tadimlarda ayni besini gunde 1kez veriyorsunuz. Tabi her seferinde miktarini artirarak.

Bugün bizimde ilk tattirmamiz başladı fakat benim kafam bir konuda karışık çay kaşığıyla yoğurt öğlen veriyorum bunu gün içinde tekrarlıyor muyuz yuksa 3 gün boyunca kaşık büyüklüğü değiştirerek tek bir seferlik mi veriyoriz o kafamı karıştırdı
Sende başladın mı tadımlara canım🙈 şuan bir tek ben mi kaldım başlamayan.. benim daha doktor kontrolüme bir aya yakın var😬 tek başıma mı kaldım ben şimdi bari buraları hatim ediyim o sürede

Tabiki bahsetti. İlk yoğurtla başlayalım dedi. Bizim allerjiden dolayı arabaya atla gel hastanenin önünde ver bir şey olursa müdahale edelim dedi :))
İlk gün sabah yoğurt ver yalnız bebeği zorlama dedi. 3 gün yoğurdu verdik ve herhangi bir sorun olmadı , güvenli yiyecek olarak alıyoruz 2 veya 3. Gün sabah sebze veriyoruz baktık sorun yok akşamına yoğurt. Sebzeyi 2 gün verdik her hangi bir sorun yoksa 3. Gün sabah başka sebze, akşama yoğurt ve bir önceki sebze veriyoruz dedi. Yani güvenli besinleri akşam beraber veriyoruz. Sebzeler çoğaldıkça akşama çorba ya da karışık veriyoruz. 15 gün böyle. Aslında listenin üzerine yazdı , çizdi. Yumurta hangi gün , meyve hangi gün olarak. İsterseniz yarın size atayım. Şimdi kızımı uyutmaya çalışıyorum :(
Müsait olunca atabilirseniz çok sevinirim, acelesi yok daha 10 günümüz filan var

Biz rutinimizi hiç bozmadan bu saatte yine ayaktayız. Ama bu sefer bir sıkıntısı olduğuna eminim, sürekli bir sızlanma halinde. Diş etlerinden kabarıklık yok, gözü dalsa da ağlayarak uyanıyor. Çok dua etmiştim bu gece biraz uyumak için

Sende başladın mı tadımlara canım🙈 şuan bir tek ben mi kaldım başlamayan.. benim daha doktor kontrolüme bir aya yakın var😬 tek başıma mı kaldım ben şimdi bari buraları hatim ediyim o sürede
Ben de baslamadim canim,1 ekim dogumlu daha var :)
Biz rutinimizi hiç bozmadan bu saatte yine ayaktayız. Ama bu sefer bir sıkıntısı olduğuna eminim, sürekli bir sızlanma halinde. Diş etlerinden kabarıklık yok, gözü dalsa da ağlayarak uyanıyor. Çok dua etmiştim bu gece biraz uyumak için
Nasil oldunuz :(

Anne sütü çok değerli bir besin yemek yemesindense süt ona çok faydalı ama 2 hafta sonra baalicaktik fakat doktorumuz tepkileri hazır olduğunu gosteriyor5.5 aylıkken başlamaktan öte tattiralim dedi 6. Aya ulaşınca verirsin diyince girdik bir yola😆😆😆

4’ü geçe dalabildi canım bu saatte de kalktı işte , çok teşekkür ederim sorduğun için. İki gündür çok zorlanıyorum Allah’ın gücüne gitmesin...
Bu yazıyı okuyunca gece hissettiklerini resmen yaşadım Allah sabır versin en sevdiğimiz bukadar zorlaması sanki Sabri öğrenmenin bir yöntemi gibi

tadımlara başlayan anneler. henüz öğün yerine geçmediği için yeme saatinde miveriyosunuz yoksa başka bi saat mi?
Bize sabah 10 ve 15 e kadar olan herhangi bir saat olabilir denildi ve kesinlikle uykudan bir buçuk saat önce asla bişey verme ek gıdaya tamamen gecseniz bile. bizimkiler aynı gün doğmuştu geçenlerde doğumum zamaninda buraya yazmıştım eskiye bir döndüm o telaşli hallerimiz halen devam ediyor doğum bitti şimdide ek gıda😄🥰

Canım insanız ve tahammülümüz cidden azalıyor 😔 valla eskiden nasıl büyütmüş ler salmışlar sokağa çocukları çoğu insanın evi müstakilmiş zaten okullarını önemsemezlermiş bizler şimdi dışarı yollayamıyoruz evde birsürü oyuncak ama oynamayı bilmiyorlar Haa bide ses olucak komşu şikayete gelecek kısmı var😏 okursa okur okumazsa sanayiye veririz mantığı varmış bizler şimdi daha okula başlamadan kurslara yolluyoruz araştırıyoruz önceden çocuklar anne babasına göre yaşarmış şimdi ebeveynler çocuklara göre yaşıyor
Eskiden salıyorlarmış çocukları sokağa onlar da işlerine güçlerine bakıyorlarmış.tabii ozaman ne korona vardı ne suriyeliler.bir de bu kadar sapık yoktu.efendim güyaaa bulaşığı,çamaşırı ellerinde yıkıyorlarmış.(kv terörü)ben bir bardağı bile elimde yıkamıyormuşum.senin de bulaşık makinan olsaydı sen de yıkamazdın dicem ama o bu cimrilikle olsaydı bile sırf ilaç almasın su faturası kabarık gelmesin diye düz mantık elinde yıkardı.mesela ben bana derslerimde kimsenin yardım ettiğini hatırlamam.şu anda anneler babalar çocuklarıyla yeniden okuyorlar.eskiden anca kadınlar arası gün saçma sapan muhabbetler trt1deki dizileri kendi aralarında anlatıp anlatıp sonunda neler olabilieceği hakkında kendilerince senaryo çizmeler falan fistan.hiç de bana göre olmayan bir hayat tarzı yanii.Hele o gün muhabbeti 🤦‍♀️Ben bir kez bile bir zeka kartı alıp bize gösterip anlattıklarını sanmam çünkü bence onlar da bilmiyordu böyle şeyler olduğunu.ve hayat bu kadar değişmesine rağmen bizi kendileriyle kıyaslamaları kadar saçma bir olay göremiyorum.hiç bebeklerinin başında saatlerce beklemişlermidir acaba?ya da bebeklerinin gaz sorunu yüzünden aylarca acı çekmişler midir? Günlerce gecelerce uyumadığımı bilirim.gaz şurubuna takmıştı mesela.kendi aklınca bıraktıracaktı.sana ne!! Sen mi çekiyorsjn sabaha kadar.çocuk kendi kendine çıkaramıyor işte.senin çocuğun mu neden bu kadar müdahale ediyorsun?bir tersledim o oldu bi daha bebeğimin bakımıyla alakalı yorum bile yapamadı.hayır destek olmadıkları gibi üstüne bir de köstek olmaya çalışıuor.benim kv de zaten eşimle kaynımı yazınn vermiş sanayiye.hoş sanayide olmasalar bile yaz kış demeden onları sokağa salıyormış ve asla eve almıyormuş.evi kirlenir belki 🤦‍♀️ Hala da öyledir.torunları gelip gidince evi kırklar tövbe yarabbim.ay ne kadar dolmuşum bu kadına.gerçekten de ondan doldum taştım.hiç konuşmamamıza rağmen iki gün önce evimize geldi.oğlum biraz hasta onun için.oğlum çekyata kusmuştu ben de silmiştim.o da oraya oturmuş.ben de hiç söylemedim orası ıslak oturma diye oh olsun üstü nemlendi 😁😁😁😁 sonra da gitti.ay çok ızun oldu ama lütfen hakkınızı helal edin okurken 🤲🤲

Zeka kartlarını internetten aldım. Diy-toy flash kart diye geçiyor.
Rota aşısının ilk dozunu 2. Ayda yaptılar. 4. Ayda bizim aşı olayı karışmıştı. Rota yapılmamış. Bugün öğrendim. Tekrar yapıldı yalnız 7.5 aylıkken 3. Dozu yapılacak. Bence zamanını geçirmeyin. Sil baştan gibi oluyor. Çünkü belirli bir süresi oluyormuş.
Size link bulmaya çalıştım ama Mila ağlıyor. Ekleyemedim , sorun oldu bulamazsanız bana hatırlatırsanız paylaşırım
Çok teşekkür ederim,internetten bakacam,rotayı da geçirmiyim bu ay o zaman🙋🏻‍♀️

IMG_20210228_093023.jpg
IMG_20210228_093048.jpg

Günaydın arkadaşlar. Liste bu şekilde. Herkesi etiketleyemedim :(

Back