- 26 Nisan 2019
- 4.534
- 6.750
- 158
- 39
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #32.461
Canı. Benim çok iyi anlıyorum seni. Hakikaten insan cevap vermeyince sonra kendine dert ediniyor. İlk başlar ben de hem anlamazdım niyetini, hem de kötülük çıkmasın diye alttan alıp yumuşatırdım ortamı. Şimdi takır takır cevap veriyorum. Tabi ki saygısızlık boyutunda değil ama beni öyle uysal koyun gibi göremiyor artık. Saygı gösteriyorsak bu bizim terbiyemizdendir. Ama yerini ve sınırını bilmeyene de en uybun şekilde bildirmek lazım ki haddi aşmasın insanlar. Herkesin bir çizgisi var neticede. Sonra olan bize oluyor.
Bu kv neden hep her şeyi en iyi kendileri biliyor havalarındalar anlamış değilim.bu modeller hep aynı canım.hiç boş yere canını sıkma bence.bizim için önemli olan evlatlarımız.zaman onların zamanı değil.ne onlar bizi anlayabilir,ne de biz onları.ben geçen gün kv aynen de bu cümleyi kurdum.güyaaa onların zamanında makinalar da yokmuş kahvaltı,öğle yemeği,akşam yemeği çamaşır bulaşık her şeyi yetiştirebiliyorlarmış da biz nazlıymışız da falan da fistan da..ne dersek diyelim karşımızdakinin bizi anladığı kadarız hepsi bu.kendi akıl sağlığım için ben artık benimkini takmıyorum.Çünkü zaten pandemi ayrı dert,bir yıldır hamilelik,bebelerimiz,evden hiç çıkamama birsürü derdimiz varken bize yardımcı olmaları gerekirken bir de üstüne bilmişlik taslamaları iyice canımızı sıkıyor.Her insan farklıdır her bebek de farklıdır ama onlar bunun böyle oldığunu nedense anlamamak için direniyorlar.
Ah canim yaa.. Gercekten bi anneye neden herkes baski yapıyor zaten çok zor bebege bakmak. Hep olumsuz yanlarini gorurler. Yalniz degilsin canim cogu kvalde böyle herhalde. Benimki de dün bebek huzursuzdu bana vermek istemedi kendi benden cok daha iyi bakabileceğini söyleyip duruyo zaten. Gorumceme vermeye kalkti bi dolaştir diyeüstelik bu ikinci çocuğum
Kızlar çok saolun desteğiniz için, normalde cevap veririm ama işte yorgunluk,uykusuzluk basiretim bağlandı. Her zaman söylerim, uslûp insanın kimliğidir diye. Ne söylediğinden çok nasıl söylediğin önemli. Kendini salmışsın ne demek?? Ben banyo yapıcak zamanı zor buluyorum. Böyle böyle soğutuyorlar kendilerinden..halbuki aynı yollardan geçmişler. Bence oğlunu seven bir anne , gelinine de iyi davranır. Benim canımı sıktığında akşam istemeden gerginliğim oğluna yansıyor. Oğlunun da canını sıkıyorumBenim kaynanam kırkı yeni çıkmış bebeği ısrarla oturtuyodu, daha 3 aylıkken ayağını yan basıyo üstüne basamıyo diyodu, ay bizimkilerinin hiç gazı olmaz diyodu der durur onlar he deyip geçicen..
Bazen bende ondan korkuyorum acaba onlar gibi olurmuyuz. sanmam ya inşallah o kaynana bataklığina dusmeyizYasini basini almis kadınlar ya yani kendi cocuklariyla kiyaslamasi nedir Allahim ya Rabbim.. benim kvaldem de neler neler. Asla biseyi begenmez guzelim seylere düzgün bi portakala kusur bulur. Eşimi de cok etkiliyo. Kulak arkasi yapıyorum yapabildigim kadar sanki insanin moralini bozmak için gelmişler hayatimiza. Ilk bebegimde kendimi cok savunamiyodum da artık ikincide biraz daha güçlendim. insallah biz de böyle olmayız yaa
Herşeyde bi bilmesinler ya sizde bir ailesiniz onlarsizda bişey yapabilirsiniz dizinde ozeliniz olduğunu kabullenmelilerBizim izin bitiyor eve döncez o kadar istemiyorum ki kaynanamdan dolayı. Haftada bi görüyorum o bile yetiyor o bilmiş tavırları hareketleri. Çocuğu hastaneye götürdük sünnetli doğdu ameliyat olcak doğduğundan beri konuşulan bişi haa sünnet olcak diyo ameliyat oluncada niye söylemediniz der
valla harikasınız böyle haber çok iyi oluyor hemen bakayım bende aptamile :)aptamil kullanan kızlar gitti gidiyor ebebekte indirim var. 900 gr dan aldım 2 tane evde de vardı. aptamilin kendi sitesinde uygun olurdu genelde ama burda daha uyguna buldum aldım size de yazayım dedim. 1 kg ya da 1200 lük yok hiçbi yerde
Bazen bende ondan korkuyorum acaba onlar gibi olurmuyuz. sanmam ya inşallah o kaynana bataklığina dusmeyizmesela bebeğim aşırı hareketli babası çok geçmez yürür dedi (bir kaç adım emekliyorda artık soylettirmedim eşime) kaynanam benimkiler yaşını gormeden emekleri seninki bakalım nasıl olacak, benimkilerde su oodu bu yapicak mi bu vardı onda var mı afedersin yaristiriyor resmen. Ben evlendiğinde çok saygı duyardım eşimin ailesi ve ağzından okadar güzel sözler düşünceler çıkardı ki ne derse saygıdan yapardım kötü niyet aramazdim üzülmesin kirmiyim derdim sonra baktım ki dedikleri yaptıkları farklı karakerime ters herşeye mecburiyetim varmis gibi suruklerdi orda dur dedim ve bağı kopardım sadece merhaba olsun istiyorum. Hayır demedigimiz için sonra kendimizi uzuyoruz yoksa
Çok teşekkürler, güle güle kullan.Teşekkür ederim. Silmesi fena degil aslinda. Hatta yere kahve döktüm bilerek gayet iyi sildi. Tek sıkıntı icine deterjan konmuyor ya içine sinmiyor insanin. Ben de sirke koyuyorum.Ama her gün acip sildirip supurtuyorum ve inanılmaz toz çıkıyor. Haznenin bir gün de boş olduğunu görmedim. Benim gibi çalışan annelere öneriyorum kesinlikle. 1haftadir çok rahatımZaten hiç sevmem süpürge olayini
Ayy kabus gibiler yaaBazen bende ondan korkuyorum acaba onlar gibi olurmuyuz. sanmam ya inşallah o kaynana bataklığina dusmeyizmesela bebeğim aşırı hareketli babası çok geçmez yürür dedi (bir kaç adım emekliyorda artık soylettirmedim eşime) kaynanam benimkiler yaşını gormeden emekleri seninki bakalım nasıl olacak, benimkilerde su oodu bu yapicak mi bu vardı onda var mı afedersin yaristiriyor resmen. Ben evlendiğinde çok saygı duyardım eşimin ailesi ve ağzından okadar güzel sözler düşünceler çıkardı ki ne derse saygıdan yapardım kötü niyet aramazdim üzülmesin kirmiyim derdim sonra baktım ki dedikleri yaptıkları farklı karakerime ters herşeye mecburiyetim varmis gibi suruklerdi orda dur dedim ve bağı kopardım sadece merhaba olsun istiyorum. Hayır demedigimiz için sonra kendimizi uzuyoruz yoksa
Belki atak havasındadır , uyluluyken emiyor mu? Farkli pozisyonlarda emzirmeyi dene. Yastigin uzerine bebegi yatirip göğsünü biberon gibi vermek ise yarayabiliyo. Sütün azaldi diye sakin dusunme streste zaten süt gelmiyo. Kvdeni duyma duyma duymaKızlar 5ay 20 günlük bebeğim var bu zamana kadar sadece anne sütüyle büyüdük bir haftadır tadım yaptırmaya başladım bebeğime, iki gündür beni emmek istemiyo zar zor tutturuyorum mememi anlamadım gitti süt mü azalıyo yoksa başka şeylermi yemek istiyo atak haftası mı kafayı yicem kv demde sürekli sütün azaldı diyip duruyo beni strese sokuyo ay bide sürekli çocuğa bişeyler yedirmeye zorluyo iki gün önce helle yaptı bunu yesin bunu yesin diye zorladı yok desemde anlamıyo helleyi yemedi o zaman patates haşlayalım verelim yoğurt verelim yumurta var bende sarısını verelim on lafından 8i bu hergün bende artık huni takıp dolaşmam yakındır
Kendileri hiç bunları yaşamamışlar gibi zorluğunu görmemişler gibi davranmıyorlar mı insanı gerçekten çıldırtıyorKızlar , böyle bir konuda yazacağım hiç aklıma gelmezdi, ama gerçekten canım sıkıldı. Bugün kayınvalidem bebeği sevmeye geldi , bebeğimi ayaklarının üstünde tay tay durdurmaya çalıştı. Kucağına aldığında ayaklarının üstünde durmuyormuş. Şimdilerde durması lazım dedi. Daha çok erken , daha 5 aylık bile olmadı anne dedim. Uzattıkça uzattı konuyu.. bende en sonunda dedim ki bir ay erken, bir ay geç ne farkeder . Benim kızım daha desteksiz oturamıyor, devriliveriyor. Nasıl ayağının üstüne yük verebilsin.
Ya gerçekten böyle şeylere çok sinirleniyorum. Kaldı ki yapması gereken ay , bu ayda olabilir. Neden yani annelerin aklına bu yetersizlik hissini sokuyorlar. Aç mısın, evinde yemeğin var mı, yorgun musun diye sorulmuyor ama.. takdir etmek, motive etmek bu kadar zor olmamalı. Gelir gelmez bir laf sokma..Ben sabah 5’te uyudum, sabah 8’de kalkıp eşimi işe göndermişim. Üstümdeki pijamada kusmuk lekesi, saçımı tarayamamışım bile. Habersiz gelmiş diyor ki ben çocuğu tutıyım da sen git bi üstünü değiştir iyice salmışsın kendini. Kendisi spora gitmiş, dönüşte bana uğramış. Benimde uykusuzluktan basiretim bağlanmış gittim değiştirdim üstümü. Şimdi de kendime kızıyorum neden lafımı sakındım diye.
Ben başkasının hayatına müdahale edemem gururluyum dur zatenYok canım ya hiç sanmıyorum. Çocukları okutup evlendirdikten sonra tek planım netflix izleyip, uzun uzun uyumakkayınvaldelik falan yapamam, bir kere üşenirim ben
Safiye koydumÇok teşekkürler, güle güle kullan.Ben de düşünüyorum, hiç bakmamıştım kendi süpürgemden çok memnun olduğum için ama birkaç haftadır ilgimi çektiği için araştırmaya başladım. Gerçekten mantıklı. İsmini ne koydun?
Benimkinin modeli Xiaomi mijia robot vakuum mop canim. Ben hep kendi telefonumda kullandim. Hic denemedim baska telde. Ama gecen karistirirken görmüştüm. Cihazı paylaş diye bir seçenek vardi. Aksam eşimin telefonundan deneyip yazayim sanaMerhaba, verdigin bilgiler icin cok teşekkürler bende bebegimde bu sekilde denemeyi düşünüyorumbi sorum olucak bende de robot supurge var, esimin telefonu baglaniyo ama benimkini bir kere bagladim daha baglanamiyorum günlerdir ugrasiyorum senin marka modeli nedir navigasyonlu mu yardima ihtiyacim var
Ahh en çok duyduğum cümlelerden...o kadar sinirleniyorum ki bazen sizde çok şişmansınız ben söylüyor muyum diyiveresin geliyor. Resmen pskolojik şiddetCok iyi yapmışsin. Ben de az gorusuyorum bize gelmesi degil biz bazen gidiyoruz,görür görmez basliyo bu zayiflamis diye
Benimki de aynısı. Esim benimle paylasmiyoBenimkinin modeli Xiaomi mijia robot vakuum mop canim. Ben hep kendi telefonumda kullandim. Hic denemedim baska telde. Ama gecen karistirirken görmüştüm. Cihazı paylaş diye bir seçenek vardi. Aksam eşimin telefonundan deneyip yazayim sana
Hahahahaha. Bi kere otururken biz, kvaldemin pantolonunun dugmesi patladı karsiya fırladıAhh en çok duyduğum cümlelerden...o kadar sinirleniyorum ki bazen sizde çok şişmansınız ben söylüyor muyum diyiveresin geliyor. Resmen pskolojik şiddet
İnanmıyorum yaa bu anneye vermeyip de görümceye vermek ne demek oluyor acaba?! Aynısını benimki de yaptı ve asla iyi niyetli olmadığına eminim.Ah canim yaa.. Gercekten bi anneye neden herkes baski yapıyor zaten çok zor bebege bakmak. Hep olumsuz yanlarini gorurler. Yalniz degilsin canim cogu kvalde böyle herhalde. Benimki de dün bebek huzursuzdu bana vermek istemedi kendi benden cok daha iyi bakabileceğini söyleyip duruyo zaten. Gorumceme vermeye kalkti bi dolaştir diyeüstelik bu ikinci çocuğum
Uyurken emiyor ben doymadığını düşünmüyorum ama o kadar bilinç altıma etki ettiki sürekli acaba acaba modundayımBelki atak havasındadır , uyluluyken emiyor mu? Farkli pozisyonlarda emzirmeyi dene. Yastigin uzerine bebegi yatirip göğsünü biberon gibi vermek ise yarayabiliyo. Sütün azaldi diye sakin dusunme streste zaten süt gelmiyo. Kvdeni duyma duyma duymabenim de basimdan geçti sut toparliyo kendini
Sanki bilerek emzirmiyormuşuz gibi hareketleri varAhh en çok duyduğum cümlelerden...o kadar sinirleniyorum ki bazen sizde çok şişmansınız ben söylüyor muyum diyiveresin geliyor. Resmen pskolojik şiddet
Ağızlarına kürekle vuracaksın yaaAhh en çok duyduğum cümlelerden...o kadar sinirleniyorum ki bazen sizde çok şişmansınız ben söylüyor muyum diyiveresin geliyor. Resmen pskolojik şiddet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?