• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Canım gündüz çevresinde uyarıcı etkiler varsa, onları azaltıp bi gözlemlesen. Mesela çok renkli oyuncaklar, çıngıraklar... ya da cee oyunu mesela, çok uyarıcı bir oyunmuş. Gıdıklama vs yapmıyorsunuzdur gerçi de örnek vermek için yazdım. Uyarıcı etkilerden mümkün olduğunca uzak tutmayı deneyip, gecesini gözlemlesen. Birde yatmadan öne iyi geceler çayları var onlarda içersen, sütünden bebeğe de geçer. Belki sakin bir şekilde uykuya dalarsa, geceye sakin devam eder. Aklıma bunlar geldi canım❣️
Oyuncaklarla çok oynuyor uyarıyor demekki yok gıdıklamam hatta memisinden gidiklaniyor oradan optugumde fark ettim😄 teşekkür ederim çaydan denicem👍

Canım inan aklıma geldin iki gün önce soracaktım nasıl buldun diye? Peki silmesi de seni memnun etti mi?
Hayırlı olsun ek gıda serüveniniz.😍
Teşekkür ederim. Silmesi fena degil aslinda. Hatta yere kahve döktüm bilerek gayet iyi sildi. Tek sıkıntı icine deterjan konmuyor ya içine sinmiyor insanin. Ben de sirke koyuyorum.Ama her gün acip sildirip supurtuyorum ve inanılmaz toz çıkıyor. Haznenin bir gün de boş olduğunu görmedim. Benim gibi çalışan annelere öneriyorum kesinlikle. 1haftadir çok rahatım 🙃🙃 Zaten hiç sevmem süpürge olayini

İyi geceler sevgili anneler. Biz de doktorumuzun onerisiyle ek gidaya basladik. İlk kabakla başlattı doktorumuz.
İlk gün 1 kaşık buharda pisirilip süzgeçle pure haline getirilmis kabak. İcerisine biraz zeytinyağı koydurdu hatta.
İkinci gün 2kasik
Üçüncü gün 3kasik seklinde. Yarin da patatese geciyoruz. 3gun sonra havuç. Onun 3gun sonrasi yoğurt seklinde.
Bu arada @safirrhm robot supurgeyi 1haftadir kullanıyorum cok memnun kaldim. Büyük bir yükten kurtulmuş oldum. Kesinlikle oneriyorum.
Merhabalr, yeni bir döneme başlıyorsunuz hayırlı olsun🥰. Beni çok heyecanlandıran ve birazda endişelendiren bir konu ek gıda. Nasıl geçti ilk denemeniz? Buhar da pişirme için ayrı bir aparat aldınız mı?

Merhabalr, yeni bir döneme başlıyorsunuz hayırlı olsun🥰. Beni çok heyecanlandıran ve birazda endişelendiren bir konu ek gıda. Nasıl geçti ilk denemeniz? Buhar da pişirme için ayrı bir aparat aldınız mı?
Çok teşekkür ederim.Aparati aradim gecenlerde bulamadim. Bende de zaten suzgu vardi. Tencerenin uzerine oturttum tencerenin kapagini da kapattim. Yumusayinca guzelce süzgüden kasikla ezerek gecirdim. Doktor blender kullanmayin dedi. Bu şekilde yonlendirdi beni. Kesinlikle çok heyecanli ve çok özel bir an🥰🥰

Çok teşekkür ederim.Aparati aradim gecenlerde bulamadim. Bende de zaten suzgu vardi. Tencerenin uzerine oturttum tencerenin kapagini da kapattim. Yumusayinca guzelce süzgüden kasikla ezerek gecirdim. Doktor blender kullanmayin dedi. Bu şekilde yonlendirdi beni. Kesinlikle çok heyecanli ve çok özel bir an🥰🥰
Bende aynı sizin tarif ettiğiniz şekilde pişirmeyi düşünüyorum, bende de aparatı yok ve almalı mıyım diye merak ettim🥰. Ek gıda dışında anne sütüyle mi besleniyor bebeğiniz? Ek gıdaya başladıktan sonra emmeyi bırakmadı değil mi? Kusura bakmayın çok soru sordum🙈 kafamda çok büyütüyorum sanırım bu konuyu

Bende aynı sizin tarif ettiğiniz şekilde pişirmeyi düşünüyorum, bende de aparatı yok ve almalı mıyım diye merak ettim🥰. Ek gıda dışında anne sütüyle mi besleniyor bebeğiniz? Ek gıdaya başladıktan sonra emmeyi bırakmadı değil mi? Kusura bakmayın çok soru sordum🙈 kafamda çok büyütüyorum sanırım bu konuyu
Hiç önemli değil. Hepimiz aynı tedirginliği yaşıyoruz. Anne sütüne devam ediyoruz ve bizimki istahli olduğu icin şimdilik bir etkisi olmadi. Emmesi de ek gidayi alması da iyi gidiyor çok şükür. Hatta suyu bile iştahlı iciyo😂😂Bugun patatese geciyoruz. Ben şimdilik aparat olayını askıya aldim. Süzgü yeterli gibi. İlerleyen donemlerde gerek olur mu bilemiyorum☺️

Kızlar , böyle bir konuda yazacağım hiç aklıma gelmezdi, ama gerçekten canım sıkıldı. Bugün kayınvalidem bebeği sevmeye geldi , bebeğimi ayaklarının üstünde tay tay durdurmaya çalıştı. Kucağına aldığında ayaklarının üstünde durmuyormuş. Şimdilerde durması lazım dedi. Daha çok erken , daha 5 aylık bile olmadı anne dedim. Uzattıkça uzattı konuyu.. bende en sonunda dedim ki bir ay erken, bir ay geç ne farkeder . Benim kızım daha desteksiz oturamıyor, devriliveriyor. Nasıl ayağının üstüne yük verebilsin.
Ya gerçekten böyle şeylere çok sinirleniyorum. Kaldı ki yapması gereken ay , bu ayda olabilir. Neden yani annelerin aklına bu yetersizlik hissini sokuyorlar. Aç mısın, evinde yemeğin var mı, yorgun musun diye sorulmuyor ama.. takdir etmek, motive etmek bu kadar zor olmamalı. Gelir gelmez bir laf sokma..Ben sabah 5’te uyudum, sabah 8’de kalkıp eşimi işe göndermişim. Üstümdeki pijamada kusmuk lekesi, saçımı tarayamamışım bile. Habersiz gelmiş diyor ki ben çocuğu tutıyım da sen git bi üstünü değiştir iyice salmışsın kendini. Kendisi spora gitmiş, dönüşte bana uğramış. Benimde uykusuzluktan basiretim bağlanmış gittim değiştirdim üstümü. Şimdi de kendime kızıyorum neden lafımı sakındım diye.

Kızlar , böyle bir konuda yazacağım hiç aklıma gelmezdi, ama gerçekten canım sıkıldı. Bugün kayınvalidem bebeği sevmeye geldi , bebeğimi ayaklarının üstünde tay tay durdurmaya çalıştı. Kucağına aldığında ayaklarının üstünde durmuyormuş. Şimdilerde durması lazım dedi. Daha çok erken , daha 5 aylık bile olmadı anne dedim. Uzattıkça uzattı konuyu.. bende en sonunda dedim ki bir ay erken, bir ay geç ne farkeder . Benim kızım daha desteksiz oturamıyor, devriliveriyor. Nasıl ayağının üstüne yük verebilsin.
Ya gerçekten böyle şeylere çok sinirleniyorum. Kaldı ki yapması gereken ay , bu ayda olabilir. Neden yani annelerin aklına bu yetersizlik hissini sokuyorlar. Aç mısın, evinde yemeğin var mı, yorgun musun diye sorulmuyor ama.. takdir etmek, motive etmek bu kadar zor olmamalı. Gelir gelmez bir laf sokma..Ben sabah 5’te uyudum, sabah 8’de kalkıp eşimi işe göndermişim. Üstümdeki pijamada kusmuk lekesi, saçımı tarayamamışım bile. Habersiz gelmiş diyor ki ben çocuğu tutıyım da sen git bi üstünü değiştir iyice salmışsın kendini. Kendisi spora gitmiş, dönüşte bana uğramış. Benimde uykusuzluktan basiretim bağlanmış gittim değiştirdim üstümü. Şimdi de kendime kızıyorum neden lafımı sakındım diye.
Canı. Benim çok iyi anlıyorum seni. Hakikaten insan cevap vermeyince sonra kendine dert ediniyor. İlk başlar ben de hem anlamazdım niyetini, hem de kötülük çıkmasın diye alttan alıp yumuşatırdım ortamı. Şimdi takır takır cevap veriyorum. Tabi ki saygısızlık boyutunda değil ama beni öyle uysal koyun gibi göremiyor artık. Saygı gösteriyorsak bu bizim terbiyemizdendir. Ama yerini ve sınırını bilmeyene de en uybun şekilde bildirmek lazım ki haddi aşmasın insanlar. Herkesin bir çizgisi var neticede. Sonra olan bize oluyor.

Bu kv neden hep her şeyi en iyi kendileri biliyor havalarındalar anlamış değilim.bu modeller hep aynı canım.hiç boş yere canını sıkma bence.bizim için önemli olan evlatlarımız.zaman onların zamanı değil.ne onlar bizi anlayabilir,ne de biz onları.ben geçen gün kv aynen de bu cümleyi kurdum.güyaaa onların zamanında makinalar da yokmuş kahvaltı,öğle yemeği,akşam yemeği çamaşır bulaşık her şeyi yetiştirebiliyorlarmış da biz nazlıymışız da falan da fistan da..ne dersek diyelim karşımızdakinin bizi anladığı kadarız hepsi bu.kendi akıl sağlığım için ben artık benimkini takmıyorum.Çünkü zaten pandemi ayrı dert,bir yıldır hamilelik,bebelerimiz,evden hiç çıkamama birsürü derdimiz varken bize yardımcı olmaları gerekirken bir de üstüne bilmişlik taslamaları iyice canımızı sıkıyor.Her insan farklıdır her bebek de farklıdır ama onlar bunun böyle oldığunu nedense anlamamak için direniyorlar.

Ah canim yaa.. Gercekten bi anneye neden herkes baski yapıyor zaten çok zor bebege bakmak. Hep olumsuz yanlarini gorurler. Yalniz degilsin canim cogu kvalde böyle herhalde. Benimki de dün bebek huzursuzdu bana vermek istemedi kendi benden cok daha iyi bakabileceğini söyleyip duruyo zaten. Gorumceme vermeye kalkti bi dolaştir diye🤦‍♀️ üstelik bu ikinci çocuğum

Belki en kotu histir çocuğunun eksik yada nasıl desem sıkıntılı göstermesi kaynananın halt yemesi resmen belki o ara keyfi istemiyor durmuyor ayak üstünde bunu illa hemen kötüye yorup anneyi uzemez kendini hiç üzme başkasının uzmesine de izin verme sadece sen bir annesin ve şuan çok yorucu bir donemdesin seni de çocuğumuda kimsenin sorgulamaya hakkı yok resmen konuşmak için konuşmuş

Ah canim yaa.. Gercekten bi anneye neden herkes baski yapıyor zaten çok zor bebege bakmak. Hep olumsuz yanlarini gorurler. Yalniz degilsin canim cogu kvalde böyle herhalde. Benimki de dün bebek huzursuzdu bana vermek istemedi kendi benden cok daha iyi bakabileceğini söyleyip duruyo zaten. Gorumceme vermeye kalkti bi dolaştir diye🤦‍♀️ üstelik bu ikinci çocuğum
Benimki de en mükemmel anne resmen kızımla ilgili ben hiç bişey paylaşmam kaynanamla eşim ne dese hemen kendi çocuklarıyla kiyasliyor yada benimle kendini en iyi emannesi en güçlü annesi o zaten

Benim kaynanam kırkı yeni çıkmış bebeği ısrarla oturtuyodu, daha 3 aylıkken ayağını yan basıyo üstüne basamıyo diyodu, ay bizimkilerinin hiç gazı olmaz diyodu der durur onlar he deyip geçicen..

Benimki de en mükemmel anne resmen kızımla ilgili ben hiç bişey paylaşmam kaynanamla eşim ne dese hemen kendi çocuklarıyla kiyasliyor yada benimle kendini en iyi emannesi en güçlü annesi o zaten
Yasini basini almis kadınlar ya yani kendi cocuklariyla kiyaslamasi nedir Allahim ya Rabbim.. benim kvaldem de neler neler. Asla biseyi begenmez guzelim seylere düzgün bi portakala kusur bulur. Eşimi de cok etkiliyo. Kulak arkasi yapıyorum yapabildigim kadar sanki insanin moralini bozmak için gelmişler hayatimiza. Ilk bebegimde kendimi cok savunamiyodum da artık ikincide biraz daha güçlendim. insallah biz de böyle olmayız yaa

Bizim izin bitiyor eve döncez o kadar istemiyorum ki kaynanamdan dolayı. Haftada bi görüyorum o bile yetiyor o bilmiş tavırları hareketleri. Çocuğu hastaneye götürdük sünnetli doğdu ameliyat olcak doğduğundan beri konuşulan bişi haa sünnet olcak diyo ameliyat oluncada niye söylemediniz der

Yasini basini almis kadınlar ya yani kendi cocuklariyla kiyaslamasi nedir Allahim ya Rabbim.. benim kvaldem de neler neler. Asla biseyi begenmez guzelim seylere düzgün bi portakala kusur bulur. Eşimi de cok etkiliyo. Kulak arkasi yapıyorum yapabildigim kadar sanki insanin moralini bozmak için gelmişler hayatimiza. Ilk bebegimde kendimi cok savunamiyodum da artık ikincide biraz daha güçlendim. insallah biz de böyle olmayız yaa
Valla önceden her geldiğinde oğlumun altını değiştirmek için çırpınırdı.Sen kocanla otur ben değiştiririm derdi.baktım ki öyle öyle evime hükmetmeye başladı burdan da çıkmaz oldu.artık ne olursa olsun o burdayken sadece sevmek için eline veriyorum.çocuğumun bakımı için asla eline vermiyorum.gerçekten de başarılı olmuşum.artık okadar gelmiyor,gelse de maksimum yarım saat oturup gidiyor.oğlumla ilgili yorum bile yapamıyor.

Valla önceden her geldiğinde oğlumun altını değiştirmek için çırpınırdı.Sen kocanla otur ben değiştiririm derdi.baktım ki öyle öyle evime hükmetmeye başladı burdan da çıkmaz oldu.artık ne olursa olsun o burdayken sadece sevmek için eline veriyorum.çocuğumun bakımı için asla eline vermiyorum.gerçekten de başarılı olmuşum.artık okadar gelmiyor,gelse de maksimum yarım saat oturup gidiyor.oğlumla ilgili yorum bile yapamıyor.
Cok iyi yapmışsin. Ben de az gorusuyorum bize gelmesi degil biz bazen gidiyoruz,görür görmez basliyo bu zayiflamis diye 😂

İyi geceler sevgili anneler. Biz de doktorumuzun onerisiyle ek gidaya basladik. İlk kabakla başlattı doktorumuz.
İlk gün 1 kaşık buharda pisirilip süzgeçle pure haline getirilmis kabak. İcerisine biraz zeytinyağı koydurdu hatta.
İkinci gün 2kasik
Üçüncü gün 3kasik seklinde. Yarin da patatese geciyoruz. 3gun sonra havuç. Onun 3gun sonrasi yoğurt seklinde.
Bu arada @safirrhm robot supurgeyi 1haftadir kullanıyorum cok memnun kaldim. Büyük bir yükten kurtulmuş oldum. Kesinlikle oneriyorum.
Merhaba, verdigin bilgiler icin cok teşekkürler bende bebegimde bu sekilde denemeyi düşünüyorum 😊 bi sorum olucak bende de robot supurge var, esimin telefonu baglaniyo ama benimkini bir kere bagladim daha baglanamiyorum günlerdir ugrasiyorum senin marka modeli nedir navigasyonlu mu yardima ihtiyacim var😥

Back