Ballilokumm
Amin canım

bu şartlar arasında isteyerek değilde mecburen yıpranıyor insan.meme reddi, bol kusmali reflü,alerji hepsi mevcut.dolayisiyla işim çok zor.kiyafet yetişmiyorbirde.zamansizliktan normal hayatımı idame ettiremiyorum.gecende duş almam lazım ama akşam yemeği vakti.hazir kızım az uyumusken ikisi arasında tercih yapmak zorunda kalıyorum.dus aldım yemek yemek gece onbire kaldı mesela .o saatte yemek yicem de daha kızıma süt olacak vs. yardıma ihtiyacım varken birde eşimin kaprisleri oğlumun sınav stresi hergun ne yicez derdi.korona zamanı eve dışardan geldikerinde zorla el yıkatmam vs.herseyi bı gram uykuya muhtacken takip etmek vs de eklenince ister istemez sinirlerim yıpranıyor.kizimin kilosu çok kötü değil ama iyide değil.bugun beşinci aya giriyoruz kilosu 6200 civarı ve her geçen gün alımı azalıyor

çocuk açım diye ağlarken gazından ve reflusunden ememiyor.tok olsa dert etmem cnm.akisina biraksaydim doğduğundan beri emmiyor inan 2800 grda kalır gelisemezdi.almak yerine vermeye başlayacak ondan korkuyorum
Denemediğim pozisyon kalmadı cnm.firsat bulduğumda uyumak yerine okumadığım makale tavsiye kalmadı.adini unuttum şimdi bir pozisyon var tavsiye edilen anne yarı sırt üstü yatarken bebek üstte memede onu da denedim mesela ama kızım normaldede yüz üstü yatmayı hiç sevmediği için sanırım öylede emmedi.iste o uykumuzda hep tilki uykusu ama bir kaç kez denedim mamayı bir kez içti.biberonla sagilmis anne sütü daha iyi içiyor iki üç gecedir veriyorum.insALLAH biberon yüzünden daha çok memeyi bırakmaz.
B
Bebekannesiii
canım çok sağol.drvreflu içinde iki ilaç birden kullandığımız için gaz damlasını Dr gerekmedikçe vermeyin dedi.ya zaten bir düzen tutturamiyorum bu şartlarla .her işim koştur koştur.hicbirseyimiz saatli olamıyor .çok düzensiz ve az uyuyor ilaç saatlerine denk gelince veremiyorum.ama damlasını günde iki veya üç veriyordum şimdi daha düzenli ve dört kez vermeyi deneyeceğim canım.esim konusuna gelince ev işleri market pazar hepsini yapıyor.hatta altını da alıyor bazen.elinden gelen balık tavuk pilav gibi yemekleri bile yapıyor.ee daha ne istiyorsun diyeceksiniz ama nasıl yapıyor kısmı çok can sıkıcı.mesela çocuk acıkmış ağlıyor emzirmeye çalışıyorsam kahvaltı hazirlayamayip geciktiyse mecbur girip hazırlıyor.ama kızımın çit sesine uyandığını emmmeyip aç kalacagini bile bile kapısını çekmiyor cangir cungur sinirle iş yapıyor kafama atar gibi.cocuk biraz muzirdanip ağlasa sinirle kumandaları fırlatıyor.ne iyi ne kötü ağzımı açıp birşey söylesem anında kavgaya dönüştürüyor.ben bir saat uykuya muhtaç bir senedir evde hapisken beni arayan yakınlarına bile dönmeye vakit bulamazken neymiş beyefendi artık keyif aldığı hiçbir şeyi yapamiyormus.mesela spor ,balık tutma vs gibi.benim karnım aç süt birikmesi gerekirken( korona zamanı diye ayda on gün işe gidip yirmi gün evde olan adam) hergun belgesel maç ve çerez keyfini oturup bı güzel yapabiliyor.bir gram empati yok.halimi görmüyor.dis fırçalamaya saçımı toplamaya vaktim yok benim.bir markete ekmek almaya gidiyor yolda herkesle konuşa konuşa iki saate eve zor geliyor.kiz aglamazken seviyor ediyor ağladığı zaman al annesi !hiç ugrasasi gelmiyor.sanki çocukları annemin evinden getidim.mutfakta iş yapincada herşeyi dolaplara tikistiriyor.ben kısıtlı zamanda yemek yapmaya çalışırken hiçbir şeyi yerinde bulamıyorum.yaptigi işler hep beş kuruşluk iş on kuruşluk zarar derler ya öyle.elinden istediği zaman öyle güzel iş geliyorku anlatamam.ben ona da söylüyorum böyle zamanda tek derdim kızımın beslenmesine yardım et gece sadece bir kez biberon ver.birak ev işi kalsın yapma diyorum.(evin hali hoşuna gitmediği için duramiyor.ee tabi senelerdir prim pırıl evde oturttum onu titiz bir insan olarak.alisti.)tmm diyor.alarmi kuruyorum ona ya kalkmıyor.yada icmiyo deyip hemen yatağına yatırıp horlaya horlaya sorumsuzca uyuyor.cocuk aç uyanmadan ağlamadan vermemiz gerektiğini bildiği halde beni de kaldırmıyor veremedim diye.o kadar nelere dikkat etmesi gerektiğini de söylüyorum yoksa içmez diye ama duvara konuşuyorum.cok biliyor ya herşeyi öfluyor bana.hem kızı kilo alsın istiyor hemde söylediğim hiçbir uyarıyı dikkate almıyor.yardim derken bundan bahsediyorum.iskolojik olarak zaten çok bunaldım kızımla evde tikili uğraşırken bide o bunaltiyo.neyse cnm bana bir dokun bin ah işit:/
Sylphy
canım samimiyetini taa burdan hissettim çok sağol. eşim bile böyle dusunmezken beni duggulandirdin.emzirme danışmanından destek almaya da gittim cnm.ama kızımin emmesinde bir problem olmadığını sorunun gaz olduğunu söyledi.isinde uzman mıydı bilemiyorum ama çok yardımcı olduğunu soyliyemiyrcegim.emerken ağzının kenarından gaz tutuyor bu çocuk her yudumda derdi bu düzelmiyor ne yaptıysam.basra hep ben beceremiyorum herhalde dedim.herseyi denedim.ama en az akış anticolik biberondada aynısı oluyo.halbuki Dr da parmağını soktu ağzına çok güzel çekiyor.
begonvil1985
canım ben doğduğundan beridir kucağımda hoplaya zıplaya geze geze zor emzirdim.uykuda hep.hemde omiriligim baştan aşağı sakat.boyunda iki,sırtta bir belde bir fitik var.emzirken nefes bile almıyorum uyanmasın diye.halbuki uzun süre yerimde sabit durmak da huysuz bacak sendromum yüzünden işkence bana.drda söyledim hatta hocam bı çare bulun sırtımda bıçakla acı ceke ceke emziriyorum diye.alerji dedi.testlerde çıkmadı.hatta hâlâ ne dokunuyor bulamadım.sirayla deniyorum.kakamuz hâlâ bı sarı biyesil ama o sümüksluk hiç gitmedi.sizinde öylemi kakası yaa?? çünkü görümcem diyoki benimkini de kakası hep öyleydi bebekler zaten öyle yapar normal diyor.nette ve Dr ise sümüksü arasıra kanlı kaka alerji belirtisi diyor.
Ârkadaslar hepinize çok teşekkür ederim