• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
ben rezeneyi bol bol içiyorum çokta severek 🙈 çocuğa birşey vermiyorum . Birde gasicon kullanıyorum. İlk gasiconum bitince hemen ikinciyi almadım değişiklik olcak mı diye denemek istedim ve oğlum 3-4 günü bana zehir etti 😁 hemen yenisini sipariş ettim. Gerçi bu arşlar çok gazlı çok huzursuz atak haftaları inşallah çabuk biter.

Benim oğlum da 20.00-21.00 arası uykuya geçiyor bazen beş bazen 6 saat sonra uyanıyor. Sonra 2 saatte bir ve 7 de kesin kalkış yapmış oluyor.
Her bebek bir olmuyor bende onla mı alakalı yoksa başka bişey mi bilmiyorum ama doktor direk öyle dedi bende kestim inşallah bütün bebişler bir an önce düzelir 🥰

Emzirmeyince sagmak gerekiyor tabii gece, ben oyle yapiyordum. Simdi sik sik emzirdigim icin cok sis olmuyor, su ara sagim da yapmiyorum pek bebegin kilo alimi dusuk oldugundan beslemeye calisiyorum. Yumusak olmasi sut olmadigi anlamina gelmiyor ama bebek cektikce sut geliyor, yutkunmasindan farkedersin.
Uyku okadar tatlı geliyor ki hiç kalkıp sağamam bir de makinenin sesi diiirt diiirt göğüslerim yumuşak olduğunda iki cekiyor bir yutkunuyor sonrada kavga ediyor memeyle

Kızlar aranızda Aptamil Conformil kullanan var mı? Eğer varsa 2 tane açılmamış kutu var elimde son kullanma tarihi 2022 yeni almıştım ama gerek kalmadı kullanmaya faturası da duruyor aklınızda soru işareti kalmaması adına hediye etmek istiyorum birine durup ziyan olacak.

Ya bide gece benim sutum daha çok oluyor eger emzirmezsem mastit olurum sut olayi sizlerde durum nasil kızlar ,ikindiye kadr iyi kotu idare ediyirum ama ikindi sonrası sanki tam doymuyor göğüslerim yumoş yumos gece yatarken 2 olcekten mama yapiyorum
Tavsiyem gögsünüz zamansız şiştiyse rahatlayacak kadar gögsünüzü sagıp yatmanız gögüsler zamanla alışıyor diger türlü sonu gelmeyen bir döngüye dönüyor gögüs şişiyor sagınca yine üretiyor sürekli devam ben bu şekilde alıştırdım şuan çok rahatladım birde göğsünüz yumuşakta olsa bebek emdikçe süt gelir benim gögüslerimde akşam üzeri yumuşuyor ama bebegim emdikçe geliyor mama alternatifi vermedim hiç ve kilo alımıda güzel tabi annesi sizsiniz en dogrusunu siz bilirsiniz bebeginiz için benimki naçizane tavsiye

Kızlar bebeğimi geçen hafta doktora götürdüm şikayetlerini anlattım doktor direk bitki çaylarını kesmemi söyledi. Anason rezene falan verme dedi sende içme dedi gaz damlası da dahil hiç bişey verme dedi. İlk doğduğu zamanlar veriliyor ama sonra kesmeniz gerek dedi. Kestik bebek düzeldi sanki nebilim onla mı alakalı büyüdüğü için mi 🤷🏻‍♀️ Sizede fikir olsun dedim 🥰
Benim bebegim aşırı gazlı bir bebek bende nurse harvey mommys bilis ve biogaia kullanıyorum gün içerisinde çok mızmız sürekli tadı yok aglıyor bunalıyor gibi sizin sıkıntılarınız da bunlara benzer miydi şu an acaba dedim

Onunla mı alakalı tam olarak bilmiyorum doktor kes 2 güne ancak kendine gelir dedi bir de antibiyotik başladı yani tamamen bitti diyemem ama eskiye göre baya sakinleşti. Bi deneyin bi kaç gün kontrol edin bi değişiklik olacak mı sizdede
Antibiyotik ne için verdi canım

Benim bebegim aşırı gazlı bir bebek bende nurse harvey mommys bilis ve biogaia kullanıyorum gün içerisinde çok mızmız sürekli tadı yok aglıyor bunalıyor gibi sizin sıkıntılarınız da bunlara benzer miydi şu an acaba dedim
3 çeşit damla çok değil mi peki canım
Bizde maflor kullandık 2 ay kadar
Ama çok fark olmadı devam etmedim

Kızlar aranızda Aptamil Conformil kullanan var mı? Eğer varsa 2 tane açılmamış kutu var elimde son kullanma tarihi 2022 yeni almıştım ama gerek kalmadı kullanmaya faturası da duruyor aklınızda soru işareti kalmaması adına hediye etmek istiyorum birine durup ziyan olacak.
Canim eger burada kullanan cikmazsa saglik ocagina verebilirsin aile hekimin ihtiyaci olan ailelere veriyor ben kuculen bezleri falan saglik ocagina goturuyorum aklinda olsun

Bende nurse harvey kullanıyodum ama ben daha çok rezene falan veriyodum. Doktor bana bebeğin çok gazlı başka bişeyi yok dedi. Bitki çaylarını gaz damlasını kes sen de içme dedi. Bizimkinin karnı hep gurul gurul ediyordu sürekli ağlıyodu durmuyodu uyuması çok azdı. Meme emerken birden bire çok fena ağlama tutuyodu ondan götürdüm bişey yok dedi

Yani kendi gozlerini acip uyanmadigi surece uyandirmamak lazim, emzirme de yapmamak lazim yani demek istedigimiz. Ben simdi kilodan.oturu uyusa da emziriyorum. Mikirdanma bizde de oluyor gazdan dolayi uyanmasa da kafasini saga sola cevirip sesler cikariyor, bir sure sonra gaz cikarip tekrar daliyor.
Ben o kafasını sağa sola çevirip mızıldanmasını acıktı olarak yorumluyordum.
Sakinleştirip emzirmeden yatırmak mı gerek acaba.

Ben o kafasını sağa sola çevirip mızıldanmasını acıktı olarak yorumluyordum.
Sakinleştirip emzirmeden yatırmak mı gerek acaba.
Aciktigi icin.de yapiyorlar sanirim ama bizimki gaz cikarmak icin bacak tekmeleri ile birlikte yapiyor

Bende nurse harvey kullanıyodum ama ben daha çok rezene falan veriyodum. Doktor bana bebeğin çok gazlı başka bişeyi yok dedi. Bitki çaylarını gaz damlasını kes sen de içme dedi. Bizimkinin karnı hep gurul gurul ediyordu sürekli ağlıyodu durmuyodu uyuması çok azdı. Meme emerken birden bire çok fena ağlama tutuyodu ondan götürdüm bişey yok dedi
Ben kessem çok çok mutsuz bir bebek oluyor sürekli aglıyor 3 ay oldu artık sıkıldım gaz olayından artık 😔😔

3 çeşit damla çok değil mi peki canım
Bizde maflor kullandık 2 ay kadar
Ama çok fark olmadı devam etmedim
Biogaia zaten probiyotik nurse harveyi gündüz digerini de gece gaz damlası diye geçiyor onu da gece veriyorum dün arkadaşımızın yazdıgından etkilendim vermedim sabah olmadı saat 12 oldu hala huzursuz

Back
X