• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Anladim ben hic uyandirmadim basindan beri de ne bileyim once 1 seferdi simdi 2 sefer uyaniyor. Ama o zamanlar bizimde uyumamiz sizinkine yakindi. Simdi 22:00 22:30 gibi uyuyor.

Sabah kaçta uyaniyor? Bugün oglum sabahtan beri 10 saattir ayakta gündüz sadece 1.5 saat uyudu ☹ gece uykusuna 7 bucuk veya 8 gibi yatiyor ama gündüz neredeyse uyumuyor.
Kızlar saç dokulmesi yasiyormusunuz ? Doğumdan itibaren Vitamin takviyesi kullandınız mı ?

Benim cok fena dökülmeye başladı 2 haftadır. Vitamin içeyim diyorum ama unutuyorum.

😊 Sizinki nasil ayri odadalar demi? Biraz daha sakinlesti mi?
Ayrı odadalar küçük babasıyla ben büyüğüyle kalıyorum 😂 büyüğü bırakmıyor peşimi uykuda bile 😂 saldırması aynı valla. Hem azılar geldi hem 2 yaş sendromu hem kardeş kıskançlığı hem bir ablamız vardı o gitti evde bir kaos en çokta kendisi sebep oluyor.

Sabah kaçta uyaniyor? Bugün oglum sabahtan beri 10 saattir ayakta gündüz sadece 1.5 saat uyudu ☹ gece uykusuna 7 bucuk veya 8 gibi yatiyor ama gündüz neredeyse uyumuyor.

Benim cok fena dökülmeye başladı 2 haftadır. Vitamin içeyim diyorum ama unutuyorum.
Sabah degisiyor ama genelde 8 ile 9 arasi uyaniyor. Gunduz yorgun dusuyor o saatte de uyuyor demek ki. Kacta uyaniyor tekrar peki?

Ayrı odadalar küçük babasıyla ben büyüğüyle kalıyorum 😂 büyüğü bırakmıyor peşimi uykuda bile 😂 saldırması aynı valla. Hem azılar geldi hem 2 yaş sendromu hem kardeş kıskançlığı hem bir ablamız vardı o gitti evde bir kaos en çokta kendisi sebep oluyor.
Oylede cok zor olur canim ya degisiklikler bir anda olduysa ondanda olurmus.

Kızlar bebeğimi geçen hafta doktora götürdüm şikayetlerini anlattım doktor direk bitki çaylarını kesmemi söyledi. Anason rezene falan verme dedi sende içme dedi gaz damlası da dahil hiç bişey verme dedi. İlk doğduğu zamanlar veriliyor ama sonra kesmeniz gerek dedi. Kestik bebek düzeldi sanki nebilim onla mı alakalı büyüdüğü için mi 🤷🏻‍♀️ Sizede fikir olsun dedim 🥰

ben rezeneyi bol bol içiyorum çokta severek 🙈 çocuğa birşey vermiyorum . Birde gasicon kullanıyorum. İlk gasiconum bitince hemen ikinciyi almadım değişiklik olcak mı diye denemek istedim ve oğlum 3-4 günü bana zehir etti 😁 hemen yenisini sipariş ettim. Gerçi bu arşlar çok gazlı çok huzursuz atak haftaları inşallah çabuk biter.
Anladim ben hic uyandirmadim basindan beri de ne bileyim once 1 seferdi simdi 2 sefer uyaniyor. Ama o zamanlar bizimde uyumamiz sizinkine yakindi. Simdi 22:00 22:30 gibi uyuyor.

Benim oğlum da 20.00-21.00 arası uykuya geçiyor bazen beş bazen 6 saat sonra uyanıyor. Sonra 2 saatte bir ve 7 de kesin kalkış yapmış oluyor.

ben rezeneyi bol bol içiyorum çokta severek 🙈 çocuğa birşey vermiyorum . Birde gasicon kullanıyorum. İlk gasiconum bitince hemen ikinciyi almadım değişiklik olcak mı diye denemek istedim ve oğlum 3-4 günü bana zehir etti 😁 hemen yenisini sipariş ettim. Gerçi bu arşlar çok gazlı çok huzursuz atak haftaları inşallah çabuk biter.

Benim oğlum da 20.00-21.00 arası uykuya geçiyor bazen beş bazen 6 saat sonra uyanıyor. Sonra 2 saatte bir ve 7 de kesin kalkış yapmış oluyor.
Her bebeğin kendine göre duzeni var🙂

Kızlar saç dokulmesi yasiyormusunuz ? Doğumdan itibaren Vitamin takviyesi kullandınız mı ?
Hem de aşırı şekilde dökülüyor. Her yerden saç topluyorum takıntı oldu bebeğimin sürekli üstüne bakıyorum ağzına filan gelmesin diye 😔
Sanırım vitamin başlamak lazım ama ne kullanacağız ki, doktora sormak lazım.

Gece kaç defa emziriyorsunuz? Biz geçen haftaya kadar 1 defa 5 te kalkiyorduk. Artik gece 3 bucukta birde 6 bucukta kalkiyoruz. Sizde durumlar nasıl?
Gece uyku sersemi kaçta kalkıyor diye hiç saate bakmadım ama gece 1 kere kesin kalkıyor bu ikide oluyor 3 de ama sabah 8 e dogruda kesin uyanmis oluyor

Doktorum da aynisini soyledi gecen ay, kizim 6-7 saat araliksiz uyuyordu gece ama kilo alimi azalinca tekrar uyandirip emzirmeye basladim 2-3 saatte bir, iki gun sonra hemen alisip 2,5 saatte bir kendi uyanmaya basladi. Kilo alma problemi yoksa kendi uyanmali bence de, katiliyorum
Kendi uyanma li derken nasıl oluyor ben her mikirdiginda önce emzik veriyorum baktım sakinlemiyor ozaman meme veriyorum ama gözleri kapalı uyku arsinda emiyor mikirdamisinin sebebi de gazi

Doktorum da aynisini soyledi gecen ay, kizim 6-7 saat araliksiz uyuyordu gece ama kilo alimi azalinca tekrar uyandirip emzirmeye basladim 2-3 saatte bir, iki gun sonra hemen alisip 2,5 saatte bir kendi uyanmaya basladi. Kilo alma problemi yoksa kendi uyanmali bence de, katiliyorum
Kendi uyanma li derken nasıl oluyor ben her mikirdiginda önce emzik veriyorum baktım sakinlemiyor ozaman meme veriyorum ama gözleri kapalı uyku arsinda emiyor mikirdamisinin sebebi gazi

ladylone ladylone bende aynı durumdayım saat kuracağım düzenli olarak içemiyorum hiç dokulmezdi ama son haftalar bayağı mevsim değişmesi hormon çok etkiledi inşallah başa cikabilirim 😶
Doğum sonrası 3 ay sonra saç dökülmeleri başlıyor normal canım. Hamilelikte dökülmeyen saçlar dökülüyor

Gasicon o kadar işe yarıyor mu yaa 🙈
Benim minnoş da çok huzursuz bu aralar gazı azalacağına arttıı sanki 😞

Hem de aşırı şekilde dökülüyor. Her yerden saç topluyorum takıntı oldu bebeğimin sürekli üstüne bakıyorum ağzına filan gelmesin diye 😔
Sanırım vitamin başlamak lazım ama ne kullanacağız ki, doktora sormak lazım.
Ben ocean mummy sipariş ettim
Takviyeye ihtiyacım var diye düşünüyorum

Kendi uyanma li derken nasıl oluyor ben her mikirdiginda önce emzik veriyorum baktım sakinlemiyor ozaman meme veriyorum ama gözleri kapalı uyku arsinda emiyor mikirdamisinin sebebi de gazi
Yani kendi gozlerini acip uyanmadigi surece uyandirmamak lazim, emzirme de yapmamak lazim yani demek istedigimiz. Ben simdi kilodan.oturu uyusa da emziriyorum. Mikirdanma bizde de oluyor gazdan dolayi uyanmasa da kafasini saga sola cevirip sesler cikariyor, bir sure sonra gaz cikarip tekrar daliyor.

Yani kendi gozlerini acip uyanmadigi surece uyandirmamak lazim, emzirme de yapmamak lazim yani demek istedigimiz. Ben simdi kilodan.oturu uyusa da emziriyorum. Mikirdanma bizde de oluyor gazdan dolayi uyanmasa da kafasini saga sola cevirip sesler cikariyor, bir sure sonra gaz cikarip tekrar daliyor.
Ya bide gece benim sutum daha çok oluyor eger emzirmezsem mastit olurum sut olayi sizlerde durum nasil kızlar ,ikindiye kadr iyi kotu idare ediyirum ama ikindi sonrası sanki tam doymuyor göğüslerim yumoş yumos gece yatarken 2 olcekten mama yapiyorum

Ya bide gece benim sutum daha çok oluyor eger emzirmezsem mastit olurum sut olayi sizlerde durum nasil kızlar ,ikindiye kadr iyi kotu idare ediyirum ama ikindi sonrası sanki tam doymuyor göğüslerim yumoş yumos gece yatarken 2 olcekten mama yapiyorum
Emzirmeyince sagmak gerekiyor tabii gece, ben oyle yapiyordum. Simdi sik sik emzirdigim icin cok sis olmuyor, su ara sagim da yapmiyorum pek bebegin kilo alimi dusuk oldugundan beslemeye calisiyorum. Yumusak olmasi sut olmadigi anlamina gelmiyor ama bebek cektikce sut geliyor, yutkunmasindan farkedersin.

Çay ve damlayı kestin ağrılar da geçti öyle mi ?
Onunla mı alakalı tam olarak bilmiyorum doktor kes 2 güne ancak kendine gelir dedi bir de antibiyotik başladı yani tamamen bitti diyemem ama eskiye göre baya sakinleşti. Bi deneyin bi kaç gün kontrol edin bi değişiklik olacak mı sizdede

Back