• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
He bu arada kızlar doktora kudret narini söyledim dedi bunlar için bilimsel çalışmalar olmuyor ilaçlarda bile çoğunda yapılmıyor böyle şeyleri tavsiye etmiyorum he kullan günde bi kaşık ama hergun kür şeklinde kullanma arada ye iyi gelirse dedi bise olacağından değil ama riske atmaya da gerek yok dedi 😐

Kızlar benim tansiyonum normalde 10 a 6 çıkar 2 gündür 12 8 çıkıyor normal değerler ama bana göre yüksek geliyor çarpıntım oluyor ilk hamileliğimde hiç olmamıştı ama önemli bişey midir acaba 😔

Kızlar Demir ilacına da başlayan var mı?
İlkinde 20li haftalarda başlamıştım. Bunda hemen yazdı doktor.
D vitamini
Multivitamin
Demir
Bunları kullanmaya başladım? Siz ne kullanıyorsunuz? Gerçi her doktorun tarzı farklı oluyor ama başka Demir kullanan var mı merak ettim😅
Bende 12 olunca folik asit kesildi. Multivitamin demir ve d kullanıom. Feramat ve collegen d3

Kızlaaar biz dayanamıyoruz artık. Normalde haftaya gidicektik hastaneye ama eşim öğleden sonra gidelim dedi. Rüyasında görmüş yine 🤩 İzin falan almış iş yerinden gidiyoruz öğleden sonra 🤣o erkek diyor ben kız bakalım ne cıkacak 🤷‍♀️
hayırlı sonuçlarla gelin inşallah. aynı bizim durum olmuş sizdeki de.. ben kız diyorum eşim illa erkektir diyor..

Multivitamin olarak ne kullanıyorsun ?
Decavit canım. Doktorum kullanabilirsin dedikten sonra başladım. Cuma dan beri içiyorum bakalım şuan bir sıkıntı yok😂 Ama içinde balık yağı yok onu ne yapıcaz bilmiyorum

Ama kızımda da sanki 16. Haftadann sonra balık yağı yazmışlardı diye hatırlıyorum. Arctic sea omega 3 kullanmıştım doğuma kadar ve doğumdan sonrada 3 ay.

herkeste kesildi mi 12. haftada folik asit? Bana 14'e kadar kullan dedi kafam karıştı.

Decavit canım. Doktorum kullanabilirsin dedikten sonra başladım. Cuma dan beri içiyorum bakalım şuan bir sıkıntı yok😂 Ama içinde balık yağı yok onu ne yapıcaz bilmiyorum
Bana da decavit yazdılar. Ben mi çok detaylı düşünüyorum bilmiyorum ama bu decavit içinde 0,8mg folik asit var. Günlük alınması gereken miktar en çok 0,4mg olmalı. O yüzden henüz karar veremediğim için alıp başlamdım

Ama kızımda da sanki 16. Haftadann sonra balık yağı yazmışlardı diye hatırlıyorum. Arctic sea omega 3 kullanmıştım doğuma kadar ve doğumdan sonrada 3 ay.
Ben ek olarak omega 3 başladım. Efa 2000 isimli bir balık bağı. Baya araştırdım ve bunu aldım :)
Şuan multivitamin ne kullansam diye araştırmadayım.

Bende cinsiyeti merak ediyorum. Ne olursa çok sevineceğimi biliyorum. Kız olursa ilerde birbirleriyle herseyi paylaşıcakları için sevinirim ve kızın tadını biliyorum😊 Oğlum olursa tanışmadığım bir heyecanla erkeğin tadına varmak güzel olur ayrıca benim gibi düşünmeyen ya da hisssetmeyen birine bakmak nasıl olur merak da ediyorum. Eşim tabiki kızına aşık olduğu için sanki kız bekliyor gibi geliyor diğerindede öyleydi. Accık kızcı sanırım. Bende oğlum olsa diyorum. Ama sanırım kız bebişim çünkü kız gibi hissediyorum . Sivilcem fln çıkmadı ama ilkindede çıkmamıştı bi çil çıkmıştı bende oda 7. Aydan sonraydı. Tüm koca karılar erkek diyordu bebeğime.

Son düzenleme:
Ben ek olarak omega 3 başladım. Efa 2000 isimli bir balık bağı. Baya araştırdım ve bunu aldım :)
Şuan multivitamin ne kullansam diye araştırmadayım.
Ben ocean mummy den forever daily den çok memnundum canım bakabilirsin. Forever daily de balık yağı yok ve herkesin kullanabileceği 56 sebze meyve karışımından oluşan multivitamin. Ocean mummy de gebelerin ihtiyacına göre hazırlanmış balık yağıda içeren bir multivitamin.

Bana da decavit yazdılar. Ben mi çok detaylı düşünüyorum bilmiyorum ama bu decavit içinde 0,8mg folik asit var. Günlük alınması gereken miktar en çok 0,4mg olmalı. O yüzden henüz karar veremediğim için alıp başlamdım
Valla bende kararsızdım doktorum değerlerin iyi diye birşey yazmamıştı bana. Sonra sağlık ocağı bunları söyleyince yazdım oda kullanabilirsin dedi. Hiçbisey kullanamamaktansa başlıyım dedim bence 1 ay sonraki kontrolde kendi yazar başka bir multivitamin.

Ben ocean mummy den forever daily den çok memnundum canım bakabilirsin. Forever daily de balık yağı yok ve herkesin kullanabileceği 56 sebze meyve karışımından oluşan multivitamin. Ocean mummy de gebelerin ihtiyacına göre hazırlanmış balık yağıda içeren bir multivitamin.
Forever daily hiç duymamıştım daha önce araştırayım. Teşekkürler 😊

Kızlar selam,şimdi doktordan geldik, biz de buradayızz :))

Adete göre tam 12 haftaydı, 11+5 çıktı ultrasonda. 2li için kan verdik, ölçümlere bakıp her şey yolunda dedi doktor. Aç karna gittim ama döne döne bir hal oldu, kıpır kıpırdı hep :)

Folik asite devam edip etmeyeceğimi söylemedi, ben de sormayı unuttum.

Bu arada tıp fakültesine gidiyorum, doktor ablamla aynı ekipte ve ablam çok iyi doktordur diye güvence verdi bana. Ama adamda selam sabah yok, donuk bir insan yani pek ısınamadım gibi. Klasik devlet hastanesi doktoru tipinde sanırım. Ablamla da baya yakınlar halbuki.

Sizce bu sebepten doktor değişir mi :/ ? Sonuçta bi derdim şikayetim de yok adam napsın diyorum.
Bir de ne diyeceğim değiştirsem, arada ablam var. Bir garip haldeyim.

Neyse ben fotoğrafı koyayım en iyisi :) acaba cinsiyet tahmini olur mu :) ?

12w.webp

Back
X