2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Allah yardımcınızla olsun . 1 hafta daha bekleyemez mi bebek sıkıntıya girer diye mi alıyorlar
Tesekkur ederim. Yok ilki sezaryendi, bir de gebelik sekeri var. Daha fazla bekleyemedikleri icin aliyolar. Iyi bekledik hatta. Biliyorsunuz Turkiyede 2. Sezaryen 38de yapiliyor.

Tesekkur ederim. Yok ilki sezaryendi, bir de gebelik sekeri var. Daha fazla bekleyemedikleri icin aliyolar. Iyi bekledik hatta. Biliyorsunuz Turkiyede 2. Sezaryen 38de yapiliyor.
evet o zaman çok şükür diyeyim gelmiş geçmiş olsun , ben de Eylül annesiyim Aralık Ocak gibi ikinciyi düşünüyorum nasip

Merhabalar tüm annelerimize.
Bebişlerimiz nasıllar. Bizde durgun ve sakin olan bebiş gitti yerine Atom karınca geldi. Hiç durmuyor yerinde. Eline ne geçirirse balkondan aşağı atıyor. Tatile gittik. Havuz kenarında ne varsa havuzun içine attı. Tüm şezlongları dolaşıp insanların eşyalarını merakla inceledi. Tam olmazsa da iletişim kurmaya çalıştı.

Herşeye hayır diyerek itiraz etme başladı. Neyse ki uzun sürmüyor. Sakinleşmesini bekledikten sonra yumuşak ses tonuyla açıklama yapıyorum. Beni dinlemiyor gibi yapıyor dikkatini başka yöne kaydırıyor. Ben konuşmaya devam ediyorum.

Bir başka huyumuz da parkta çocukları inceliyor önce. Sonra yanlarına gidip iletişim kurmaya çalışıyor. Kucaklayıp öpmeye çalışıyor. Bu gün ilk defa kaykaya çıkarken bir çocuğun yanına gitti omzundan çekti. Çocuk kendini çektiğinde kafasına vurdu. Şok geçirdim. Sonra yanına gidip yaptığının çok yanlış olduğunu kimseye zarar vermemiz gerektiğini, çocuğun canının acıdığını anlattım.

2 yaş sendromu mu acaba diyorum ama okuduğum kaynaklarda
  • Ağlama krizleri ( bazen oluyor, o zaman ağlamasına izin veriyorum, sakinleşince konuşalım diyorum, çok uzun sürmüyor zaten, yanıma geliyor az ve öz konuşuyorum. )
  • Kendine vurma eylemi ( bu güne kadar hiç yaşamadık)
  • Aşırı inatlaşma ve öfke ( inatlaşma da zaman zaman oluyor. Bazen görmezden geliyorum, bazen sakinleşmesini bekliyorum. Oda çok uzun sürmüyor. )
  • Bağırma ( bağırma 1 kere oldu. Ona da istediğin kadar bağırabilirsin. Ama Bu davranışın çok yanlış beni ve kendini üzüyorsun, bu tavrına çok şaşırdım dedim oyuna çevirdim. Onun dışında bağırma olayını hadi stres atalım deyip çığlık atma oyunu oynardık)
  • Oyuncak, eşya vb. nesneleri fırlatma. (tatilde başladı. Bir kaç defa markette reyonlarda yaptı)
  • İştah kesilmesi ( zaten hiç yoktu, hepten gitti)
  • Uyku düzensizliği ( uyku rutinimiz 2 buçuk aydır 2 uykudan tek uykuya düştü. Aynı devam ediyor)

crazy06 buarada siz nasılsınız. Sünnet ve ameliyat nasıl geçti.

Merhaba sünnet ve ameliyat için salı günü gideceğiz bakalım. Pazartesi günü de kontrol için gitmemiz gerekiyor sanırım anestezi vs gibi konularda bilgi verilir.
Oğlumda da hareketlenme başladı genel olarak uyumlu bir çocuktu şimdilerde sınırlarını tanımaya çalışıyor sanırım sürekli yeni şeyler deniyor dar alanlardan geçmeye çalışıyor tırmanma zıplama atlama gibi eylemleri var.
Artık yabancı kaygısı kalmadı.
Kendine vurma eylemi de bazen başını yere vuruyor bana bakıp ağlıyor. Duvara kapıya camlara elindeki nesnelerle vuruyor. Babası biraz sesini yükseltse küsüyor .
Bazen elindeki nesneleri fırlatıyor bir yerde okumuştum artık o nesne ile oynamak istemediğini onunla işinin bittiğini anlatırlarmış
Büyüdükçe daha çok arkadaş gibi olduk ama daha çok yoruluyorum ben

Hayırlısı ile atlatırsınız inşallah.

Defalarca deneyip yapamadığı birşey olduğunda nasıl tepki veriyor. Oğlum biraz söyleniyor ağlamaklı bir şekilde anneee diyip benim yapmamı istiyor.
Biraz sinirleniyor. Sonra ben yeniden deneyebilirsin. Tekrar tekrar denememiz gerekiyor yapmamız için. Bazen yaptıklarımız olmayabilir diyorum.
İllaki yapmak istiyorsa, istersen yardım edebilirim dediğimde bir kaç deneme yapıyor, yapamayınca anne gel diyor. Hadi gel beraber yapalım o zaman deyip onun elinden tutup bak böyle yapabilirsin. Hadi bozalım, bu sefer kendin dene tekrar deyip ona yaptırıyorum. Tekrar tekrar deniyor yapana kadar. Sonra bak kendin yapabildin aferin sana deyip alkışlıyorum.

Hemen olsun istiyorlar ya sabırsız minikler . Bende izin verdiği ölçüde destek oluyorum bazen hemen elimden kapıyor bazen de anne yapsın diyor. Her aşamaları büyük emek gerektiriyor. Bizlere de sabır diliyorum her zaman aynı tahammülde olamıyorum.

Nasılsınız hanımlar
Ameliyat öncesi covid testi yapıldı oğluma. Sonuç pozitif çıktı şok olduk haliyle ameliyat ertelendi. Vardır bir hayır dedik. Neyse ki genel durumu iyi hasta bir hali yok 7 gün karantinada kalacak sadece muhtemelen bizde geçirdik

Merhabalar sizin de mi ikinci bebik geldi araları kaç aydı zorlanıyor musunuz bizim de 20 ay araları

Merhabalar sizin de mi ikinci bebik geldi araları kaç aydı zorlanıyor musunuz bizim de 20 ay araları
Merhaba. Evet aralarinda 2 yas var tam. Daha 8 gun oldu ve cok zorlaniyoruz. Kizim gunduz uykusunu reddediyor, gece uyanip no no noo baby diye agliyor. Yemek seciyor. Her seye ciglik atip itiraz ederek agliyor. Eskiden bizi dinlerken simdi her zmnkinddn yaramaz. Cok zorlaniyoruz.

Gözün Aydın, sağlıkla doğmuş ne güzel hadi sana da kolaylıklar yine dinlenme molalarını kovalaman gerekecek.

İlk zamanlar daha zor oluyor ama zamanla o da siz de alışacaksınız inşallah. Bizim 3 ay oldu kaos devam ediyor ama biraz daha alıştık.

Merhaba çok geçmiş olsun. Vardır bir hayır mutlaka. Bizde de oğlum 1 gün önce ateşledi boğaz enfeksiyonuyla birlikte. 1 ay sonra tüm işlemleri yeniden yaptırıp sünnet olmuştu.

Şimdi nasılsınız peki. Umarım kötü geçirmiyorsunuzdur. Çok üzüldüm.

Merhabalar güzel annelerimize ve bebişlerimize diyecem ama büyüdüler artık bebekligi geride bırakıp. Çocukluğa adım attılar artık.
Bugün oğlumun doğum günü. Geçen sene 1 yıl ne çabuk geçti derken 2 yılı geride bıraktık. Cumartesi doğum gününü yapacağız. İlk yıl ki heyecan kapladı içimi.
Doğum günü geçenler ya da yaklaşan olmuştur. İyi ki doğmuşlar kuzucuklar.
Sizler neler yaptınız kutladınız mı doğum gününü.

Çok teşekkür ederim . Birgun ateşi olmuştu sadece şükür başka şikayet olmadı. Bende bir ay sonraya randevu alacağım.

İyi ki doğmuş kuzucuk sağlıklı mutlu yaşları olsun. Bebeklik bitti çocukluk geldi. Zaman hızla geçiyor. Bugün yenidoğan fotoğraflarına baktık çok seviyor bebeklik fotoğraflarını içimden bir ah bir de oh geçirdim ne zordu sanki günler 24 saatten daha uzundu hele ilk üç ay perişan olmuştuk. Bur yandan da oh be iyi ki varsın ne güzel büyüyorsun dedim.
Oğlumun cuma günü dogumgünü annemlerle beraber onların bahçesinde kutlayacağız pasta siparişi verdik bolca balon aldık renklerini kendisi seçti mum üflemek de hoşuna gidiyor büyük küçük mumlar aldık. Kıyafetini de seçti. Artık düşünmeye çalışan karar veren istiyoruuum diyen minik kuşum var hayat onlarla daha güzel daha renkli

Herkese merhaba. Uzun zamandır yazamıyorum ara ara girip okusam da. Bu süre içinde biz de covid geçirdik. 2gun süren yüksek ateşi oldu. Gerçi ben de biraz yoğun geçirdim ama aynı anda oğlum da olunca kendiminkini pek hissedemedim. Bu da geldi geçti diyelim.

Part time olarak ise geri döndüm. Ama içim pek rahat değil. Henüz kreş ayarlamadik. Calıştığım günler annem bakıyor. Ama bazen burnumdan da getiriyor. Şuan evde ev rahatlığında olması aklımın daha az onda olmasını sağlıyor ama bir yandan da ya annem bı anda vazgeçerse diye korkmuyor değilim. Bakalım bir süre daha böyle gider umarım.

Bunun dışında her şeyi kendi yapmak isteyen minik bir birey olduğunu iyice hissettirmeye başladı. Artık inatlasmalar oluyor gene de kendini daha iyi ifade ediyor. Edemediği durumlarda da sinirleniyor. Konuşma bakımından hala biraz geride hissediyorum. Cümle kurmaya başlamadı. Akranlarıyla olduğu günler bı ilerleme olduğunu hemen hissediyoruz ama.

2yas olduk ama henüz doktora gidemedik. Yarın aile hekimin de 2 yaş aşısina goturucem. Doktoruna soracağım bı sürü şey birikti. Özellikle de meme konusu. Hala bırakmadık, gece de emiyor. Sanırım yumuşak geçişlerle bitmeyecek gibi. Ben yokken aramiyormus ama evdeysem hiç acımıyor Gerçi kreşe giderse bağışıklığı için iyi olur belki, bilmiyorum. Dış çürümesine sebep olur mu, o kafamı karıştırıyor.

Herkes sağlıklı sihatlidir inşallah. Yoruluyoruz ama günler gelip geçiyor serpiliyorlar. Grubumuzda abi abla olanlar bile oldu. Zaman hızlı geçiyor, bazen düşünüp duygulaniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…