2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bizim de böyle 1aylik süreçler oluyor. 1yas sonrasında olmuştu, birde Mayıs ayında. Belli şeyler yiyip genelde isteksiz oluyor.

Çok geçmiş olsun. Sağlıkla atlatın inşallah. Ben sünnet öncesi çok uzmustum kendimi. Ama hiç düşündüğüm gibi olmadı. Bezliyken çabuk iyilesir, diyorlardı. Gerçekten de öyle oldu. 1 hafta gibi bir süreç oluyor iyileşmesi. Kremini de sürerken dikkatini dağıtıyordum.

Teşekkür ederim umarım fazla sıkıntı olmadan atlatırız.

Evet daha önce bahsetmiştin göz de önemli bir organ küçükken daha kolay olabiliyor bazı operasyonlar doktorların görüşü ne bu konuda?
Doğum tarihi belli mi bu arada

İştah durumları geçici olabiliyor ne güzel yedi diyorum sonra yemiyor. Çabuk sıkılıyor farklı tatlar görünümler istiyor. Bazen yeni şeyleri denemeye havesli bazen istemiyor. Seveceğini düşündüğüm yiyecekse minicik diline koy bakalım diyorum kararı ona bırakıyorum. Yumurta ve peynir yemeye yeni yeni başladı sabahları sadece çorba içerdi artık bizim gibi kahvaltı yapmaya hevesli.

Yani ben o sikayetlr gittim aslinda illa uykudan uyanmama olmayabilir crp yuksekligi ile birlesince oyle demiste olabilir.. doktor yonlendirdi acikcasi
Crp sı kaç çıkmış tı benim kuzucuma 1 hafta önce doğdu ve doğum sonrası çok az ammeye çalıştı benden de süt gelmedi oda hep uyuyordu doğumdan bir gün sonra crp sine baktılar 6.9 yatış yapmamız dediler .başka hastaneye götürdük 7.9 olmuş birkaç saatte.elimde birgün kaldı göstermiyorlar da yoğun bakıma alındı beslenmesi de gücsüzmüş.sizin nasıl olmuştu. durumu hakkında ilkkez yarın bilgi alabilegiz .sizin evladımız nasıl oldu iyi mi

Evet daha önce bahsetmiştin göz de önemli bir organ küçükken daha kolay olabiliyor bazı operasyonlar doktorların görüşü ne bu konuda?
2 yasina kadar duzelme sansi var ama nerdeyse 2 olmus artik duzelmediyse duzelmez. 10 dk uyutacak kadar narkoz verecegiz, cok degil. Uyutmadan olmaz, buyuk insan bile o derece hareketsiz duramaz, cok ince mmlik bi isten bahsediyoruz. Eger buyuyunce yaptirayim derseniz su an cok basit olan bu ameliyat cok komlike bir hal alabilir, daha fazla islem yapilmasi gerekir ve her zaman endeksiyon riskine acik olur gozu dediler. Yine de istemedik. Narkoz icin cok ucuk daha. Arada duzelir gibi oluyor. Genelde burnu tikaninca gozu akiyor. Surekli silmeye temiz tutmaya calisiyoruz.

Yok belli degil. Ssvd denicez insallah. Ne zaman gelirse artik. Kendi gelmezse 40+0'da sezaryen yapariz dedi. Bana cok gec geldi tarih. Yarin randevum var konusucam 39+0'dan sonrasini beklemeyelim diye. Kafasi buyuk iri bebek zaten. 39a kadar gelmezse normal dogurabilecegimi dusunmuyorum

Ne guzel ya. Kahvaltiya hevesli demek. Peynir zeytin domates yiyor yerse. Asla yumurta yemiyor. Gecen amcasinin evinde yemis ama alem cocuk evde her turlu denedim yediremedim. Babasi diyor cok da begendi. Ertesi gun evde yaptik yine yemedi bir iki gundur oksuruyor. Gdnel bir istahsizligi var ama bunun uzerine bogazi da aciyor sanirim. Aciyinca kati seyler istemiyor ozellikle bu hafta normalden daha da zor. Her yaz aynisi oluyor. Klima acsak bir turlu acmasak bir turlu. Ustelik soguk degil nem modunda calisiyor. Ama kreste fln soguk aciyolar sanirim. Hemen basliyor oksurmeye.

Aynı durum benim oğlanda da var. İştahı azaldı. Bisküvi ve hero baby kaşık mamasını seviyor diğer yemekleri pek yemiyor. Azı dişlerine bağlıyorum nerdeyse yaz bitecek ancak bir tane dişi çıktı geriye kaldı üç dişi, bu gidişle sonbahar a kadar böyle devam edecek. Kuzenleri de var çok aktif bir yaz geçiriyor iyice zayıfladı. Bende her şeyden yesin istiyorum ama nafile yani aç kalmıyor ama tabağını da bitirmiyor. Evin kalabalık olması da etkilemiş olabilir. Sonuçta düzeni değişti.

Sağlıklıca kucağına gelsin kuzucuk. Ssvd için de bol şans diliyorum
Hamilelik boyunca vajinal doğum için hazırlık yapmıştım 39+1 de sezaryen oldu.
Sağlıkla gelsin güzellik getirsin.

Sağlıklıca kucağına gelsin kuzucuk. Ssvd için de bol şans diliyorum
Hamilelik boyunca vajinal doğum için hazırlık yapmıştım 39+1 de sezaryen oldu.
Sağlıkla gelsin güzellik getirsin.
Bende hep normal doğum istemiştim ama doktor 40. Haftamda dedi suni sancı veririz bende sezeryan oldum şimdi çok iyi yapmışım diyorum.

M Mirune Canım bir şey soracaktım
Gebelik sürecinde emzirmeyi kestiniz mi? Ya çok farklı bilgiler dolaşıyor kimi biraktir kimisi bıraktırma diyor çok kafam karıştı. Kesin araştırmasını yapmışsındır diye sormak istedim.

Son 3 aya kadar emzirebilecegimi soylediler bana. Hatta degil son 3 ay, emzirmeyi hic birakmayanlar da oluyor ama ben ilk 3 ay emzirip biraktim. Birakman lazim dendigi icin degil, sahsi kararimdi. Midem bulamiyordu, belim agriyordu, pozisyonunu degistiremiyordum emzirirken iskence gibi gelmeye baslamisti. Dusununce meme ucu uyarimi oksitosin salgilanmasina sebep oluyor. Meme ucu uyarimiyla dogum baslatan hamileler var. Dolayisiyla su an emzirmeye devam edeceksen de son 3 ay birakmani tavsiye ederim sahsen.

Şuanda aktif emiyor zaten. Günde 3 defaya indirdim bir süredir o şekilde. Sabah kalktığında öğle uyumadan önce ve akşam uyumadan önce.
Kadın Doğum doktorum 6.ayda sütun tadı değişecek kendiliğinden bırakır dedi, kızımın takip eden doktor sütun yapısı bozuluyor hemen bıraktır dedi kafam çok karıştı, işin diğer tarafı ne kızım ne ben süreci sonlandirmaya hazır değiliz çok arada kaldım. Zorla birseyler sürerek memeden soğutmak hiç istemiyorum.

Çocuk doktorunun tepkisine şaşırdım yapısı bozuluyor derken neyi kastetti acaba kaldı ki doğumdan sonra da tandem şeklinde devam edenler var

Selam kızlar 🖐
Baktım burda hiç konuşma yok bende dedim yavaştan yavaştan 2023 Mart annelerine doğru yolculuk yapayım bir yanım hala burda sizinle
Çok geçmiş olsun canım öncelikle şimdi nasılsınız?Bebeğin de Hayırlı olsun:)

Çocuk doktorunun tepkisine şaşırdım yapısı bozuluyor derken neyi kastetti acaba kaldı ki doğumdan sonra da tandem şeklinde devam edenler var
Evet cnm bende çok şaşırdım açıkçası. Çocuk doktorundan hiç beklemezdim burda da çok övüp anlatırdım dediklerini. Msjda ayrıntılı yazmadı yapısı bozulduğu için memeden kesin yazmış. Ağustosta kontrol var. O zaman ayrıntılı sorabilirim ama kafam çok karışık bu tandem emzirmeyle ilgili...

Çok geçmiş olsun canım öncelikle şimdi nasılsınız?Bebeğin de Hayırlı olsun:)
İyiyiz canm çok sağol.. kızım atlattı ama bende öksürük kaldı ya... nedendir bilmiyorum ama ara ara öksürük geliyor sonra geçiyor. . Teşekkür ederim birlikte buyuyecekler işte

İyiyiz canm çok sağol.. kızım atlattı ama bende öksürük kaldı ya... nedendir bilmiyorum ama ara ara öksürük geliyor sonra geçiyor. . Teşekkür ederim birlikte buyuyecekler işte
Covid testi yaptırmadınız sanırım.4 ay önce ben de geçirdim 2 haftada toparlamıstım.
Birlikte büyüyecekler evet ama cok zor.Kolaylıklar diliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…