2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Kendiliğinden bırakırsa ne güzel olur aslında. hiçbir travma yaşatmadan. kararın en olacaksa ikiniz için de en hayırlısı olsun inşallah.

Emzirmekten bahsediliyor bana o kadar uzak bir duygu gibi geldi ki sanki yıllar önceydi İnsan her şeyi ne çabuk unutuyor ya şimdi nasıl duygular yaşıyordum acaba diye düşünüyorum şimdi tuvalet zamanı bu sonbahar onu da halletsem çok iyi olacak. Bebeklikten çıkmış ya da çıkmakta olacak bütün çocuklarımıza sağlık sıhhat diliyorum

Ben de 6 ay once biraktim emzirmeyi. Bir iki haftaya yeniden baslicam kismetse. Sanki hic emzirmemisim gibi geliyor. Nasil bir seydi hatirlayamiyorum, acaba becerebilecek miyim diyorum

Ben de 6 ay once biraktim emzirmeyi. Bir iki haftaya yeniden baslicam kismetse. Sanki hic emzirmemisim gibi geliyor. Nasil bir seydi hatirlayamiyorum, acaba becerebilecek miyim diyorum
Yine benzer tarihlerde doğuracaksınız, işte yine yeniden güzel ve telaşlı heyecanlar. Bence emzirme için hiç endişelenme şimdiki aklım olsa biliyorum ki bebek emdikçe süt geliyor ve çoğalıyor. Birde tıkanıklık nasıl oluyor, belirtisi nasıl, çözümü nasıl olacak, meme nasıl sağılıyor vs. yani epey tecrübeliyiz

Evet ben de sut konusunda pek stres olmuyorum. Su icip uyudukca ve emzirdikce geliyor. Ilk birkac gun hassaslasip yara olabilir sonra toparlariz insallah. Tecrubeliyiz ana bazi konularda ne yapacagimi bilemedigim oluyor hala. Bugun kizim o sagliksiz saydigim gidalari bile yemedi. Bir lokma gecmedi bogazindan. Su, meyve suyu. Artik kusuyor kati yerse. Bu aneksoriyasi olanlar gibi kusuyor. Adim adim uzaklasti yemekten. 2 ay oldu belki de once ev yemeklerini reddetti, simdi ayakta kalmak icin yedigi abur cuburlari dahi reddediyor. Iste tecrubeli de olsan napabilirsin ki. Cok canim sıkılıyor ya .

Geçmiş olsun bir rahatsızlığı yoktur umarım

Geçmiş olsun bir rahatsızlığı yoktur umarım
Ya cok tesekkur ederim. Kac gundur agliyorum. Yemiyor. Kati bir sey yemiyor. Smoothie yapiyorum. Meyve suyu, meyve puresi ve yogurt yiyor. Azicik makarna yiyor ama bir iki parca. Ev yemegi, corba, pogaca, kek, kofte ne yapabilirsem yaptim reddediyor. Bugun bu yuzden doktora goturdum. Doktor endiselenecek bir sey yok, olur arada boyle dedi. Persembe aksami ateslenmisti, bogazi kizarmis biraz. Onun icin gitmistik bu doktora. Calpol + burun temizligi dedi her zamanki gibi. Atesi dustu sonraki gun ama istahsizligi baki kaldi. Zaten yaz geldi geleli yemiyordu. Artik eskiden yediklerini de yemiyor. Bir yandan son 4 azi disinden sol ustteki de sismis kizarmis. Ondan mi diyorum ama doktor yutkunurken bogazi agriyordur diyor. Bugun dedim kanina fln bakalim, biliyorum internette bir suru abartili sey yaziyor ama gercekten obemli bir sebebi olabilir, ben iyice endiselenmeye basladim. Dedi yok biz kan almiyoruz fln. Hep ayni iste, konusup gonderdi. Yemekten once calpol ver, o sekilde bogazi acimadan yer diyor. Dedim ac cocuga calpol vermek ne kadar saglikli, veebilirsin dedi. Insallah Eylul gibi Turkiyeye gelme sansimiz olur. Orada adam akilli check up yaptiricaz.

Ah yaa, ne güzel anlatırdın bir de iştahlıydı. Ama bu bir süreç muhtemelen ve bitecek.
Meyve ile arası nasıl karpuz mesela, ya da salatalık filan. Hani böyle sulu katı şeyler.
Ya da yaban mersini mesela sevimli duruyor ilgisini çeker yer belki. Hani hiç değilse yararlı bi şey geçmiş olur boğazından az da olsa

Meyve püresi yiyor demişsin, onu atlamışım pardon.

geçici olduğunu umut ederek izlemeye devam ediyorum. dün doktor endişelenecek bir şey yok, boğazı acıyodur dönemseldir falan dedi ama uzun zaman oldu. bir de söylediğin gibi nasıl istahlı bir çocuktu, artık eskiye asla dönemicekmişiz gibi geliyor. mercümek çorbası yaptım yine bir umutla, görür görmez çığlık atıyor no diye. kreşte mi bir şey oldu acaba diyorum. çıldırıcam gerçekten börek çörek yapıyorum yok. nutellalı ekmek bile verdim ekmek yemiş olur belki diye, nutellasını yalıyor ekmeğini fırlatıyor. doktorun tavsiyesine uyup önce calpol verdim ardından yemek teklif ettim, o da işe yaramadı. napacağımı bilmiyorum. bu sabah makarna da yemedi. en azından makarna yiyordu arada.

Umarım kısa zamanda geçer bu sıkıntılı durum çocuk yemeyince de ne yapacağımıza şaşırıyoruz ya . Kreşte neler yiyorlar peki? Katı gıdayı reddetse bende hemen çorba yapardım oğluma ama onu da yememiş Luna hanım önüne karışık şeyler koyup blw gibi istediğini yemeyi teklif etseniz. Ikinci bebiş de gelmek üzereyken bu stres sana da iyi gelmez

inşallah geçer ya, bugün poğaçanın iç kısmını verdim yedi ufak bir parça. diş etleri acıyor belki de gerçekten. zaten blw yapıyor Luna. biz vermeye çalışsak yiyeceği varsa da yemez zaten çok inatçıdır.

Azı dişleri gerçekten iştahı çok azaltıyor oğlum bayağı zayıfladı o da yemiyordu. Yani çiğnemekten kaçınıyordu. Sürekli Kaşık maması isterdi. Bildiğim kadarıyla polivit C vitamini iştahı da açıyor eğer grip vs varsa bir deneyebilirsiniz.

Bazen kiloları hakkında endişeleniyoruz ya zayıf mı az mı yedi çok mu yedi bir türlü ikna olamıyoruz. Bu paylaşımı görünce buraya eklemek istedim belki faydalı olur.

Geçmiş olsun canım.Dönemseldir belki kızım da iştahlı bir bebek ama 3 haftadır meyve dışında birşey yemiyor maalesef.Umarım çabuk atlatırlar bı dönemi.

Geçmiş olsun canım.Dönemseldir belki kızım da iştahlı bir bebek ama 3 haftadır meyve dışında birşey yemiyor maalesef.Umarım çabuk atlatırlar bı dönemi.
Sicaklardan yemiyor diye kanaat getirdik. Eskiye oranla bir nebze yiyor ama kesinlikle eski istahi yok. Eylulun gelmesini bekliyorum sicaklar bitince yer herhalde.

Sicaklardan yemiyor diye kanaat getirdik. Eskiye oranla bir nebze yiyor ama kesinlikle eski istahi yok. Eylulun gelmesini bekliyorum sicaklar bitince yer herhalde.
Bu sicaklar yemeklerini çok etkiliyor gerçekten. Birde ben kızımda karadut özünden fayda gördüm çok. Her sabah sulandırip çay niyetine içiyor kahvaltıda. Hastalandiginda kullanmaya başladım. Ağız içi yarası öksürüğü boğaz ağrısına iyi geldi uzun vadede de iştahını açtı. Belki denemek istersin diye paylaşmak istedim

M Mirune nasılsın? Doğum oldu mu yoksa merak ettim bizi de bilgilendir
Ah ah olaylar olaylar. Dogumum olmadi. Doktor 3 Agustos yarina sezaryen randevusu verdi. Anlasmamiza gore o ana kadar dogum kendisi baslarsa ssvd deneyecektim. Baslamazsa haftam cok ilerde oldugundan, bebek iri oldugundan sezaryen olacaktim. 2 hafta boyunca dogum baslasin diye yapmadigim sey kalmadim sonuc 39+5 dogum baslamadi. Bugun hastaneyr yatisim yapıldı. Yarin sabah sezaryen olucam. Insallah saglikla kavusurum yavruma. Yalniz bir puruz çıktı, hic semptomum olmasa da ameliyat oncesi rutin testlerde covid pozitif oldugumu ogrendim. Bu isleri biraz zorlastiriyor. Yanimda hicbir refakatçi olmayacak. Ebeler yardimci olacak ameliyat sonrasi bebek bakiminda. En azindan esim evde Luna ile ilgilenebiliyor bu sekilde. Olumlu tarafindan bakmaya calisiyorum. Yarin icin bana sans dileyin.

Ahh çok geçmiş olsun, neyse ki semptomsuz geçirmek de iyi tarafı.
Doğumda da sezaryen sizin için hayırlısı demek ki diyelim, öyle gelmek istedi demek bebiş :) Ebeler de yanında olacak, Luna da babasıyla kalacak, bence baya olumlu tarafı var. inşallah kolaylıkla atlatacaksın tüm süreçleri Bol şans diliyorum, güzel sağlıklı haberleri bekliyorum :)

Son düzenleme:
Allah yardımcınızla olsun . 1 hafta daha bekleyemez mi bebek sıkıntıya girer diye mi alıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…