2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Geçmiş olsun sizlere de. Bence işe başlaman iyi olmuş ilk zamanlar biraz zor oluyordur ama zamanla alışılır sanırım bende ekimde tam zamanlı işe başlıyorum oğluma annem bakacak şimdilik sıkıntı yok gibi zaman nelrr gösterecek bakalım. Bezi bıraksın yarı zamanlı kreşe göndermeyi düşünüyorum bende. Hem annem için hem de oğlum için iyi olur sosyal gelişim açısından ihtiyacı karşılanır.
Iki buçuk ay oldu gece beslenmesini keseli aksam 8 9 dan sonra memeler uyuyor fakat sürekli istiyor yokluyor. 6 7 saat uyuması benim için çok iyi oldu. Bu aralar son azılar kabarmış onun zorluğu oluyor.
Pazartesi aşısı var kan tahlili yaptırmak istiyorum sadece en son 18 aylıkken doktoruna gitmiştik şimdi götürsem mi yoksa yakın bir sağlık merkezinden kan tahlili mi yaptırsam bilemedim.

Benimki de Cumartesi olacak. İlk doğum günü için çok özenmiştim artık süsleme. Vs yapmayacağım sadece pasta keseceğiz hediye de istemiyorum çünkü her şeyi var. Al al ev doluyor bir sürü kıyafet oyuncak yeter de artıyor bile. İyi ki doğmuş kuzucuklar

Dün 2 yaş aşısını yaptırdık henüz doktor kontrolüne gitmedik. Eylül ayı içinde planladım. Yakınlarda doktor kontrolüne giden var mı?
Rheaa (nick değişmiş etiketleyememiştim seni) nasılsın hamilelik nasıl gidiyor? 2 yaş kontrolüne gittiniz mi sizin doktor hayli detaylı muayene ediyordu o sebeple sormak istedim

Yaaaa evet öyle oldular.
Bizde cumartesi günü kutladık. Bütün hayvanları çok sevdiği için konseptimizi safari yaptık. Süslemeleri ona göre ayarladım.
Oturduğumuz sitenin etrafı bol yeşillik alan, çim, ağaçlar ve kamelyalar var. Bolonları iki ağaç arasına astık. İkramliklari uzunca masa yaptık. Eşimin ve benim akrabalar kuzenler fazla. Çağırmasak olmazdı. Tüm özel günlerde hep beraber oluyoruz.
Aralarında öğretmen arkadaşlarımız meslektaşlarımız da vardı. Müzik öğretmenleri saz ve bendir çaldılar. Eşimde çok güzel çalar sazı ve vurmalı çalgıları. Oda eşlik etti. Bizlerde solist olduk akşam 8den sonra eve çıktık. Müziğe evde devam ettik. Gece 12 ye kadar.

En önemlisi oğlum çok eğlendi. Yaşıtları çok olmasa da kendinden bir kaç yaş büyük kızları çok seviyor. Onlarla çok güzel zaman geçirdi.

Eminim sizin de çok güzel geçmiştir. Tekrar iyi ki doğmuşlar bal kaymaklarımız.

Çok geçmiş olsun. Gitsin bir daha gelmesin inşallah.
Bizde de emme devam ediyor. Gündüz uykusu geldiğinde ve harici yemek arkası istiyor. Gece de 3 te ve özellikle 6dan sonra gözü kapalı istiyor. Nasıl bırakacağız bilmem.
Diş çürüğü bizde 10. Aydan sonra lekelenme ile başladı. Şimdi ön dişler çürük vaziyette.
Tıp fakültesine gittik. Biberon çürüğü olmuş. (Biberon çürüğü gece beslenmesi yapan, ya biberon yada anne sütü içen bebeklerde olurmuş). İyice çürümüş hassasiyet başlamış, süt dişleri 6 7 yaşına kadar dökülmez, dökülmesini beklemeyelim çok zaman var ağrısı artar ileride dedi. Anestezi alarak zirkonyum kaplama olacak. Randevu için sıraya girdik. Randevu zamanı gelince arayacaklar bakalım. Bunu da sıkıntısız atlatırız inşallah.

Doktora neler sordunuz. Belki bizlerinde merak ettiği konulardır. Bizlerle de paylaşırsanız sevinirim.

Sizin de doğum gününüz kutlu mutlu olsun.
Biz her sene yaparız. Ailemiz ve çevremiz geniş. Ailemizle özellikle böyle günler atlanmaz. Yapan olmasa bile elimizde pasta hep beraber anlaşıp çat kapı sürpriiiiiz yaparız.
Evet hediye konusunda katılıyorum. Gelenlere özellikle tembihleriz. Hiç bir şey almayın. Çünkü her şeyi var. Amaç bir araya gelip eğlenmek. Hem bizim için ve en önemlisi kalabalık içinde doğum günü çocuğunun eğlenmesi amaç.

Bizde pazartesi günü aşımızı yaptırdık. Boy kilo ölçümü oldu.
Boy 87cm, kilo 9.800gr.
Kilomuz çok geriden geliyor. Yüzde 3'lük dilimde. Çocuk doktoruna götürmemizi rapor çıkarıp takviye mamaya başlamamızı önerdi.
Mama hiç yemedi. Yermi bilmiyorum
Süt içmez peynir yumurta yoğurt yemez. Keklerin içine omletinin içine koyuyorum bende. Ama sade yemiyor. Çorba içmez. Yediği bolca meyveler.
Aranızda varmı bu kiloda olan bebişler.

Benim oğlumda aynı kilo da bizde mama için gittik kan tahlili yapıldı çok az kan ve B12 düşük çıktı ilaç başladı doktor bunlarla belki iştahı açılır 1 ay sonra kilo almazsa mama başlarız dedi..bizim istahimiz var ama seçici olduğu için kilo almıyor protein yok sebze yok zaten mama verse doktor ya da süt onu da icmeZ bazen çok çaresiz hissediyorum inşallah hep sağlıklı olurlar

Merhaba kizlar,bebislerimiz iki yasina girdiler,artik bebek olmaktan cikip ilk cocukluga yelken actilar.Biz su siralar iki yas sendromunu dibine kadar yasiyoruz Bir de iki gun once surpriz sekilde hamile oldugumu ogrendim,ilk kizim tedaviyle olmustu,insallah saglikla ilerler.

Kizimi memeden kesmek istiyorum ama asiri duskun,ne surduysem fayda etmedi sanki omrumun sonuna kadar memeden kesemeyecek gibi hissediyorum gunde en az on kere emiyor,oyalamak falan da ise yaramadi,aranizda bu durumu yasayan var mi?

Öncelikle hayırlı olsun, saglikla ilerlesim gebeliginiz, sağlıkla kucaginiza alın inşallah. Aynı durum bizde de var. Memeye düşkün. Ben işteyken aramiyormus ama beni görünce istiyor hemen. Gece de uyanırsa uykuya dalmak için istiyor. Aynen ben de sanki sonsuza kadar emicek gibi hissediyorum. Yumuşak geçişlerle bırakır belki diyordum ama olmuyor şuan. Gene de çalıştığım için bir tık azaldı. Kesin karar verdiğim zaman bı anda bırakmayi denicem, doktorumuz da demişti. Ama şuan ben de tam hazır hissetmiyorum.

Amin insallah cok tesekkur ederim

Meme biraktirmakla ilgili makale,yazi,ne varsa okudum ama hic biri fayda etmedi ben de eski usul bir seyler surerek denemeye kalktim o da vazgecirmedi.Bir an da biraktirmayi cevremdekilerde cok soyluyor ama meme meme diye aglayinca da kiyamiyorum.Memeden biraktirmanin bu kadar zor olacagini tahmin etmemistim

Ya anne sütü dış çürümesine sebeb olur mu diye ben de aile hekimine ve doktora sordum, olmaz dediler. Ama olabiliyormuş işte. Biberonla mama falan içiyor mu acaba, o mu arttırdı acaba. En azından anladığım kadarıyla geceyi artık kesmemiz lazım. Hem onlar için hem de kesintisiz biraz uyku uyuyabilmemiz için bizim de sabaha doğru daha artıyor emme isteği. Sabahtan baslayip azaltabiliriz. Kesin kararlılık önemli ama ben de o sabah uykusundan henüz vazgeçemiyorum

Bizimde ev Bahçeli olduğundan dekor çim ve çiçeklerden oluşuyordu. Çok güzel doğal bir ortam, geçen yıldan kalan üç dört tane balon vardı, birde komşu çocukları geldi. Şansa kısa süreli bir bulut rüzgar fırtına oldu bir türlü mum üfleyemedi ama çok güzel geçti.

Benim bir önerim var : iyice dışarıda yorulsun eve geldiğinde çorba vs ver mecburen yiyecektir öyle öyle alışır. Benimki de bazı şeyleri yemiyordu ara öğünleri çok azalttım ana öğünler düzenli ve yeterince dolu geçiyor. Tabi ki arada iştahsızlık olur. Birde çocuklarla sofraya oturdular mı her şeyi yiyorlar.

Aaa gebeliğiniz umarım sağlıkla ilerlerİki çocuklular artıyor desenize

Memeden kesmeyle ilgili ben demiştim demeye geldim 18 aydan sonrası kritik eşik diye düşünüyorum çünkü çocuğun bilinç durumu değişiyor. Şimdi olsa bende bırakamazdım. Çünkü bu yaşta çocuğu alışkanlıktan vazgeçirmeye ikna etmek zor oluyor. Size kolaylıklar diliyorum.

Mama hiç yemedi, biberon hiç kullanmadı. Süt zaten içmiyor. Hadi alıştı diyelim. Bu sefer mamaya alışıp yemeği hepten reddedecek. Sonra mamayı bıraktırma süreci girecek.
Aynı süreçteyiz. Randevu alıp tekrar kan değerlerine baktıracağız bizde.

Yaşadıklarınızın aynısını bizde yaşıyoruz şuan. Anlattıklarınız hiç yabancı gelmedi.

Hayır biberon hiç almadı. Şekerden desem sadece lokumu 18 aydan sonra bayramlarda yedi. Sadece 7. Aydan sonra sabahları 1 2 lokma nadir olarak pekmez yedirebildim. Onu da her gün değil haftada 1 bilemedin 2 defa bir lokma. Çikolata şeker nedir bilmez.

Ayyy canım yaa kıyamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…