Geçmiş olsun sizlere de. Bence işe başlaman iyi olmuş ilk zamanlar biraz zor oluyordur ama zamanla alışılır sanırım bende ekimde tam zamanlı işe başlıyorum oğluma annem bakacak şimdilik sıkıntı yok gibi zaman nelrr gösterecek bakalım. Bezi bıraksın yarı zamanlı kreşe göndermeyi düşünüyorum bende. Hem annem için hem de oğlum için iyi olur sosyal gelişim açısından ihtiyacı karşılanır.Herkese merhaba. Uzun zamandır yazamıyorum ara ara girip okusam da. Bu süre içinde biz de covid geçirdik. 2gun süren yüksek ateşi oldu. Gerçi ben de biraz yoğun geçirdim ama aynı anda oğlum da olunca kendiminkini pek hissedemedim. Bu da geldi geçti diyelim.
Part time olarak ise geri döndüm. Ama içim pek rahat değil. Henüz kreş ayarlamadik. Calıştığım günler annem bakıyor. Ama bazen burnumdan da getiriyor. Şuan evde ev rahatlığında olması aklımın daha az onda olmasını sağlıyor ama bir yandan da ya annem bı anda vazgeçerse diye korkmuyor değilim. Bakalım bir süre daha böyle gider umarım.
Bunun dışında her şeyi kendi yapmak isteyen minik bir birey olduğunu iyice hissettirmeye başladı. Artık inatlasmalar oluyorgene de kendini daha iyi ifade ediyor. Edemediği durumlarda da sinirleniyor. Konuşma bakımından hala biraz geride hissediyorum. Cümle kurmaya başlamadı. Akranlarıyla olduğu günler bı ilerleme olduğunu hemen hissediyoruz ama.
2yas olduk ama henüz doktora gidemedik. Yarın aile hekimin de 2 yaş aşısina goturucem. Doktoruna soracağım bı sürü şey birikti. Özellikle de meme konusu. Hala bırakmadık, gece de emiyor. Sanırım yumuşak geçişlerle bitmeyecek gibi. Ben yokken aramiyormus ama evdeysem hiç acımıyorGerçi kreşe giderse bağışıklığı için iyi olur belki, bilmiyorum. Dış çürümesine sebep olur mu, o kafamı karıştırıyor.
Herkes sağlıklı sihatlidir inşallah. Yoruluyoruz ama günler gelip geçiyor serpiliyorlar. Grubumuzda abi abla olanlar bile oldu. Zaman hızlı geçiyor, bazen düşünüp duygulaniyorum
Benimki de CumartesiMerhabalar güzel annelerimize ve bebişlerimize diyecem ama büyüdüler artık bebekligi geride bırakıp. Çocukluğa adım attılar artık.
Bugün oğlumun doğum günü. Geçen sene 1 yıl ne çabuk geçti derken 2 yılı geride bıraktık. Cumartesi doğum gününü yapacağız. İlk yıl ki heyecan kapladı içimi.
Doğum günü geçenler ya da yaklaşan olmuştur. İyi ki doğmuşlar kuzucuklar.
Sizler neler yaptınız kutladınız mı doğum gününü.
Yaaaa evet öyle oldular.İyi ki doğmuş kuzucuk sağlıklı mutlu yaşları olsun. Bebeklik bitti çocukluk geldi. Zaman hızla geçiyor. Bugün yenidoğan fotoğraflarına baktık çok seviyor bebeklik fotoğraflarını içimden bir ah bir de oh geçirdimne zordu sanki günler 24 saatten daha uzundu hele ilk üç ay perişan olmuştuk. Bur yandan da oh be iyi ki varsın ne güzel büyüyorsun dedim.
Oğlumun cuma günü dogumgünü annemlerle beraber onların bahçesinde kutlayacağız pasta siparişi verdik bolca balon aldık renklerini kendisi seçti mum üflemek de hoşuna gidiyor büyük küçük mumlar aldık. Kıyafetini de seçti. Artık düşünmeye çalışan karar veren istiyoruuum diyen minik kuşum varhayat onlarla daha güzel daha renkli
Çok geçmiş olsun. Gitsin bir daha gelmesin inşallah.Herkese merhaba. Uzun zamandır yazamıyorum ara ara girip okusam da. Bu süre içinde biz de covid geçirdik. 2gun süren yüksek ateşi oldu. Gerçi ben de biraz yoğun geçirdim ama aynı anda oğlum da olunca kendiminkini pek hissedemedim. Bu da geldi geçti diyelim.
Part time olarak ise geri döndüm. Ama içim pek rahat değil. Henüz kreş ayarlamadik. Calıştığım günler annem bakıyor. Ama bazen burnumdan da getiriyor. Şuan evde ev rahatlığında olması aklımın daha az onda olmasını sağlıyor ama bir yandan da ya annem bı anda vazgeçerse diye korkmuyor değilim. Bakalım bir süre daha böyle gider umarım.
Bunun dışında her şeyi kendi yapmak isteyen minik bir birey olduğunu iyice hissettirmeye başladı. Artık inatlasmalar oluyorgene de kendini daha iyi ifade ediyor. Edemediği durumlarda da sinirleniyor. Konuşma bakımından hala biraz geride hissediyorum. Cümle kurmaya başlamadı. Akranlarıyla olduğu günler bı ilerleme olduğunu hemen hissediyoruz ama.
2yas olduk ama henüz doktora gidemedik. Yarın aile hekimin de 2 yaş aşısina goturucem. Doktoruna soracağım bı sürü şey birikti. Özellikle de meme konusu. Hala bırakmadık, gece de emiyor. Sanırım yumuşak geçişlerle bitmeyecek gibi. Ben yokken aramiyormus ama evdeysem hiç acımıyorGerçi kreşe giderse bağışıklığı için iyi olur belki, bilmiyorum. Dış çürümesine sebep olur mu, o kafamı karıştırıyor.
Herkes sağlıklı sihatlidir inşallah. Yoruluyoruz ama günler gelip geçiyor serpiliyorlar. Grubumuzda abi abla olanlar bile oldu. Zaman hızlı geçiyor, bazen düşünüp duygulaniyorum
Sizin de doğum gününüz kutlu mutlu olsun.Benimki de Cumartesiolacak. İlk doğum günü için çok özenmiştim artık süsleme. Vs yapmayacağım sadece pasta keseceğiz hediye de istemiyorum çünkü her şeyi var. Al al ev doluyor bir sürü kıyafet oyuncak yeter de artıyor bile. İyi ki doğmuş kuzucuklar
Bizde pazartesi günü aşımızı yaptırdık. Boy kilo ölçümü oldu.Dün 2 yaş aşısını yaptırdık henüz doktor kontrolüne gitmedik. Eylül ayı içinde planladım. Yakınlarda doktor kontrolüne giden var mı?
Rheaa (nick değişmiş etiketleyememiştim seni) nasılsın hamilelik nasıl gidiyor? 2 yaş kontrolüne gittiniz mi sizin doktor hayli detaylı muayene ediyordu o sebeple sormak istedim
Benim oğlumda aynı kilo da bizde mama için gittik kan tahlili yapıldı çok az kan ve B12 düşük çıktı ilaç başladı doktor bunlarla belki iştahı açılır 1 ay sonra kilo almazsa mama başlarız dedi..bizim istahimiz var ama seçici olduğu için kilo almıyor protein yok sebze yok zaten mama verse doktor ya da süt onu da icmeZ bazen çok çaresiz hissediyorum inşallah hep sağlıklı olurlarBizde pazartesi günü aşımızı yaptırdık. Boy kilo ölçümü oldu.
Boy 87cm, kilo 9.800gr.
Kilomuz çok geriden geliyor. Yüzde 3'lük dilimde. Çocuk doktoruna götürmemizi rapor çıkarıp takviye mamaya başlamamızı önerdi.
Mama hiç yemedi. Yermi bilmiyorum
Süt içmez peynir yumurta yoğurt yemez. Keklerin içine omletinin içine koyuyorum bende. Ama sade yemiyor. Çorba içmez. Yediği bolca meyveler.
Aranızda varmı bu kiloda olan bebişler.
Öncelikle hayırlı olsun, saglikla ilerlesim gebeliginiz, sağlıkla kucaginiza alın inşallah. Aynı durum bizde de var. Memeye düşkün. Ben işteyken aramiyormus ama beni görünce istiyor hemen. Gece de uyanırsa uykuya dalmak için istiyor. Aynen ben de sanki sonsuza kadar emicek gibi hissediyorum. Yumuşak geçişlerle bırakır belki diyordum ama olmuyor şuan. Gene de çalıştığım için bir tık azaldı. Kesin karar verdiğim zaman bı anda bırakmayi denicem, doktorumuz da demişti. Ama şuan ben de tam hazır hissetmiyorum.Merhaba kizlar,bebislerimiz iki yasina girdiler,artik bebek olmaktan cikip ilk cocukluga yelken actilar.Biz su siralar iki yas sendromunu dibine kadar yasiyoruzBir de iki gun once surpriz sekilde hamile oldugumu ogrendim,ilk kizim tedaviyle olmustu,insallah saglikla ilerler.
Kizimi memeden kesmek istiyorum ama asiri duskun,ne surduysem fayda etmedisanki omrumun sonuna kadar memeden kesemeyecek gibi hissediyorum gunde en az on kere emiyor,oyalamak falan da ise yaramadi,aranizda bu durumu yasayan var mi?
Amin insallah cok tesekkur ederimÖncelikle hayırlı olsun, saglikla ilerlesim gebeliginiz, sağlıkla kucaginiza alın inşallah. Aynı durum bizde de var. Memeye düşkün. Ben işteyken aramiyormus ama beni görünce istiyor hemen. Gece de uyanırsa uykuya dalmak için istiyor. Aynen ben de sanki sonsuza kadar emicek gibi hissediyorum. Yumuşak geçişlerle bırakır belki diyordum ama olmuyor şuan. Gene de çalıştığım için bir tık azaldı. Kesin karar verdiğim zaman bı anda bırakmayi denicem, doktorumuz da demişti. Ama şuan ben de tam hazır hissetmiyorum.
Ya anne sütü dış çürümesine sebeb olur mu diye ben de aile hekimine ve doktora sordum, olmaz dediler. Ama olabiliyormuş işte. Biberonla mama falan içiyor mu acaba, o mu arttırdı acaba. En azından anladığım kadarıyla geceyi artık kesmemiz lazım. Hem onlar için hem de kesintisiz biraz uyku uyuyabilmemiz içinÇok geçmiş olsun. Gitsin bir daha gelmesin inşallah.
Bizde de emme devam ediyor. Gündüz uykusu geldiğinde ve harici yemek arkası istiyor. Gece de 3 te ve özellikle 6dan sonra gözü kapalı istiyor. Nasıl bırakacağız bilmem.
Diş çürüğü bizde 10. Aydan sonra lekelenme ile başladı. Şimdi ön dişler çürük vaziyette.
Tıp fakültesine gittik. Biberon çürüğü olmuş. (Biberon çürüğü gece beslenmesi yapan, ya biberon yada anne sütü içen bebeklerde olurmuş). İyice çürümüş hassasiyet başlamış, süt dişleri 6 7 yaşına kadar dökülmez, dökülmesini beklemeyelim çok zaman var ağrısı artar ileride dedi. Anestezi alarak zirkonyum kaplama olacak. Randevu için sıraya girdik. Randevu zamanı gelince arayacaklar bakalım. Bunu da sıkıntısız atlatırız inşallah.
Doktora neler sordunuz. Belki bizlerinde merak ettiği konulardır. Bizlerle de paylaşırsanız sevinirim.
Bizimde ev Bahçeli olduğundan dekor çim ve çiçeklerden oluşuyordu. Çok güzel doğal bir ortam, geçen yıldan kalan üç dört tane balon vardı, birde komşu çocukları geldi. Şansa kısa süreli bir bulut rüzgar fırtına oldu bir türlü mum üfleyemedi ama çok güzel geçti.Sizin de doğum gününüz kutlu mutlu olsun.
Biz her sene yaparız. Ailemiz ve çevremiz geniş. Ailemizle özellikle böyle günler atlanmaz. Yapan olmasa bile elimizde pasta hep beraber anlaşıp çat kapı sürpriiiiiz yaparız.
Evet hediye konusunda katılıyorum. Gelenlere özellikle tembihleriz. Hiç bir şey almayın. Çünkü her şeyi var. Amaç bir araya gelip eğlenmek. Hem bizim için ve en önemlisi kalabalık içinde doğum günü çocuğunun eğlenmesi amaç.
Bizde pazartesi günü aşımızı yaptırdık. Boy kilo ölçümü oldu.
Boy 87cm, kilo 9.800gr.
Kilomuz çok geriden geliyor. Yüzde 3'lük dilimde. Çocuk doktoruna götürmemizi rapor çıkarıp takviye mamaya başlamamızı önerdi.
Mama hiç yemedi. Yermi bilmiyorum
Süt içmez peynir yumurta yoğurt yemez. Keklerin içine omletinin içine koyuyorum bende. Ama sade yemiyor. Çorba içmez. Yediği bolca meyveler.
Aranızda varmı bu kiloda olan bebişler.
Merhaba kizlar,bebislerimiz iki yasina girdiler,artik bebek olmaktan cikip ilk cocukluga yelken actilar.Biz su siralar iki yas sendromunu dibine kadar yasiyoruzBir de iki gun once surpriz sekilde hamile oldugumu ogrendim,ilk kizim tedaviyle olmustu,insallah saglikla ilerler.
Kizimi memeden kesmek istiyorum ama asiri duskun,ne surduysem fayda etmedisanki omrumun sonuna kadar memeden kesemeyecek gibi hissediyorum gunde en az on kere emiyor,oyalamak falan da ise yaramadi,aranizda bu durumu yasayan var mi?
Ya anne sütü dış çürümesine sebeb olur mu diye ben de aile hekimine ve doktora sordum, olmaz dediler. Ama olabiliyormuş işte. Biberonla mama falan içiyor mu acaba, o mu arttırdı acaba. En azından anladığım kadarıyla geceyi artık kesmemiz lazım. Hem onlar için hem de kesintisiz biraz uyku uyuyabilmemiz içinbizim de sabaha doğru daha artıyor emme isteği. Sabahtan baslayip azaltabiliriz. Kesin kararlılık önemli ama ben de o sabah uykusundan henüz vazgeçemiyorum
Mama hiç yemedi, biberon hiç kullanmadı. Süt zaten içmiyor. Hadi alıştı diyelim. Bu sefer mamaya alışıp yemeği hepten reddedecek. Sonra mamayı bıraktırma süreci girecek.Benim oğlumda aynı kilo da bizde mama için gittik kan tahlili yapıldı çok az kan ve B12 düşük çıktı ilaç başladı doktor bunlarla belki iştahı açılır 1 ay sonra kilo almazsa mama başlarız dedi..bizim istahimiz var ama seçici olduğu için kilo almıyor protein yok sebze yok zaten mama verse doktor ya da süt onu da icmeZ bazen çok çaresiz hissediyorum inşallah hep sağlıklı olurlar
Yaşadıklarınızın aynısını bizde yaşıyoruz şuan.Ya anne sütü dış çürümesine sebeb olur mu diye ben de aile hekimine ve doktora sordum, olmaz dediler. Ama olabiliyormuş işte. Biberonla mama falan içiyor mu acaba, o mu arttırdı acaba. En azından anladığım kadarıyla geceyi artık kesmemiz lazım. Hem onlar için hem de kesintisiz biraz uyku uyuyabilmemiz içinbizim de sabaha doğru daha artıyor emme isteği. Sabahtan baslayip azaltabiliriz. Kesin kararlılık önemli ama ben de o sabah uykusundan henüz vazgeçemiyorum
Ayyy canım yaa kıyamam.Bizimde ev Bahçeli olduğundan dekor çim ve çiçeklerden oluşuyordu. Çok güzel doğal bir ortam, geçen yıldan kalan üç dört tane balon vardı, birde komşu çocukları geldi. Şansa kısa süreli bir bulut rüzgar fırtına oldu bir türlü mum üfleyemedi ama çok güzel geçti.