2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ahaha cok tatlisin benin kizin dort ustte uc altta disi var,tam olarak anne demiyor ama nanne diyor,kizimdan bir hafta kucuk yegenim var onun 12 disi var ve cogu kelimeyi soyluyor.Bilemedim dis ve kelimeler arasinda baglanti olabilir mi

Ahaha cok tatlisin benin kizin dort ustte uc altta disi var,tam olarak anne demiyor ama nanne diyor,kizimdan bir hafta kucuk yegenim var onun 12 disi var ve cogu kelimeyi soyluyor.Bilemedim dis ve kelimeler arasinda baglanti olabilir mi
Acaba dedim bende olabilir mi ? Çevremdeki bebeklerin aşıları var anne felan deyince dedim belki bir ihtimal sorayım dedim nanne de güzelmiş ha ona bile razıyım paso baba deyince sinirlerim bozulmaya başladı iyice

İlk başta bende biraz üzüldüm bocaladım ama devam edince oda alıştı ve kesinlikle ikimiz içinde çok rahat

Bizim ufaklıık son iki aydır birçok kelime söyledi ama anneyi bir haftadan bu yana çok net söylüyor. Ayrıca son azılar çıkacak. Sürpriz gelişme var bugün resmen her yere yürüdü oleyyy nerdeyse 1.5 yaş oldu

crazy06 yazı çok güzelmiş, memeden kesme değil memeyi kesme anındayken okudum bi de, çook iyi geldi çok teşekkürler

esmeralda5 hoş geldin :) bence büyük araba daha güzeldir ya, hiç düşünme. Benim gibi fobik bile bu yola girdiyse herkes girer

Rheaa bu tezi ben de çürüteyim, 10 aylıkken anne demeye başladı hatta öyle erken başlayınca beklenti arttı bizde ama şu an durağan gibi, ben sürekli gelişecek, her gün yeni kelimeyle uyanacak sanıyordum
M Mirune hadi sağlıkla gelsin inşallah oğluş, çok sevindim

Yaa şahanee geç olsun güç olmasın, şimdi sırada koşma var cümle kurma durumu da çok iyi ya maşallah

Yaa şahanee geç olsun güç olmasın, şimdi sırada koşma var cümle kurma durumu da çok iyi ya maşallah
Sağol evet zaten koşar adım yürüyor malum bayağı gözlem yaptı Mesela anneyi 10. Aylarda söylüyordu sonra bi durdu sadece gece söyledi yeni yeni kullanıma soktusanırım çok ihtiyaç duymadığı içindi.

Anneyi net söylüyor ama canı isterse. Gece yanına ben degil de babası gittiğinde öyle bir anne diyisi var ki hazır ola gecicem. Ama pek konuşmuyor işte. Bazen artıyor bazen azalıyor. Azilarimiz yok daha.
Bizimki dededede diyor, ama bilinçli degil :) yani dedeleri yanında yokken de diyor. Birde geceleri uyanıp ağladığında babababa diye aglıyor, ama bu da bilinçli degil bence :)
Annedesen o hiç uok maalesef

Ayyy çok güzel kar yagıyor dışarıda. Yarın sabahtan dışarı çokartsammı acaba ? Bir yandan kar ile tanıştırmak isterim ama diğer yandan ya üşürde hasta olursa diye korkuyorum.
Biz ilk yağdığında bi çıkardık, acayip soğudu birden bire, Eskisehir deyiz, buranın soğuğu meşhurdur. Sonra öksürük hapşırık geri geldi, yeni iyileşmişti derken. Açıkçası bi daha cesaret edemedim, çocukcağız belki 10 günden fazladır evde ne kadar ekipmanımız olsa da kış için ağız burun hep açık, hava hep eksilerde e ben de cesaret edemiyorum.

7 ayliktan beri anneyi net bir sekilde soyluyoruz. su an 16 disimiz var disli cikti
bizim kiz. cok erken cikartti.

Oğlumun çıkaramadığı harfler L K R Y kelimede bu harfler yerine başka harfler kullaniyor ayakkabı yerine abbabı diyor mesela dil gelişimi üzerine araştırma yapmıştım hala oluşumu çözülmüş değil farklı görüşler var. Gün geçtikçe daha net çıkıyor ağzından kelimeler bir sabah kalktı bana bakıp anne ağız dedi eliyle ağzımı kapattı . Çok sevdi ağız demeyi sürekli ağız diye diye gezdi.

torro beğenmene sevindim güzel bir blog diğer paylaşımlar da faydalı.

M Mirune sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah Luna gibi uysal ve uyumlu olur.

amadeusdegilsalieri çok bekledi kuzucuk koşar adım yürüyecekti zaten

C cimcim karides illa ki geçecek yeni bir uyarlama yapıyorlar bence uykuya dalmasi zor olmuyor genelde beraber yatıyoruz emerek uyuyor. Sabah 5 ten sonra kalkana kadar memede kalıyor artık ben açlıktan ölmüş gibi hissediyorum. Oğlum hadi artık kalkalım diyorum ııı diyor. Artık oyunla şakayla kalkıyoruz. Bizde de kalkış saati pek değişmiyor.

Soğuk havalardan korkuyoruz aslında ama bazen fazla korumacı davranıyoruz. 2022 hedeflerim arasında 10 dk da olsa her gün dışarı çıkmak var Soğuk da olsa sıcak da olsa. Boyunluk almıştım ben memnun kaldım burnunu fln da kapatıyorum çok soğuksa. Hiç bir yere gidemezsek annemlere gidiyoruz yakın mesafe kanguruyla taşıyorum biraz üst üste lahana gibi oluyoruz ama sıkı sıkı sarılıp yürüyoruz.

Ayyy çok güzel kar yagıyor dışarıda. Yarın sabahtan dışarı çokartsammı acaba ? Bir yandan kar ile tanıştırmak isterim ama diğer yandan ya üşürde hasta olursa diye korkuyorum.
Biz 3 gundur çıkıyoruz, burada epey tuttu kar. Çok sevdi oynamayı, ben de özlemişim ama bugün ruzgarli, çıkarmayı düşünmüyorum o yüzden. Duruma göre, kısa da olsa dışarıda oynamaları enerjilerini atması için iyi oluyor. Ama soğuksa anne yüreği en iyisini bilir

Bu arada bizimki de baba pek demez. Fotoğrafına falan söyler ama kendisine demez bu kelime seçip onu daha sık söylüyorlar demek.

Sanırım İsveç atasözü şöyleymiş: kötü hava yoktur, yanlış kıyafet vardır. Yani çıkar

Bu arada ben eğer hasta değilse her zaman çıkarıyordum. Sadece kar yağdığı için arabayı sürmek zor o yüzden kaldırımların temizlenmesini bekliyorum. Yoksa her gün çıkarız.

Duyu bütünleme konusuna taktım ben bu aralar kitap bekliyorum kargoda. Videolar paylaşımlar dikkatimi çekiyor sadece oğlum için değil duyduklarıma şaşırıyorum aaa bende de var diyorum. Çocuğun yavaş olması ya da çok hareketli olması, oral hassasiyet, temkinli olmak, sallanmaktan hoşlanması ya da hoşlanmaması gibi gibi bir sürü etkene aslında huyu böyle diyoruz ama aslında birçoğunun bağlı olduğu sebebi var bu konu epeydir ilgimi çekiyordu. Mesela tırnak yemek kalem arkası ısırmak hareket halinde yemek yemek yerken sakinleşmek ders dinlerken ayakları dizi oynatmak bazı fobilerimizin oluşması yetişkinlikte de olan şeyler. Ebru Sidara ait kitabı heyecanla bekliyorum.
Her yeni öğrendiğim bilgi farklı alanlara kapı açıyor. Kim bilir daha öğrenecek ne çok şey var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…