Bizimkisi de öyle hiç eline haşlanmış yumurtayı peyniri alıp da yemedi. Verdim kaç kere ağzına bile almadan un ufak etti. Yenmeyen çöpe giden yiyeceklere çok üzülüyorum. Aç olan o kadar canlı varken çöpe gitmesi...Canım ya geçicidir diş atak vs artık bunlara bağlıyorum ben bur aydır kahvaltıda iştahlı değil bende yumurtaya taktım sanki yese herşey hallolacak bana göre geriliyorum bazen ama tamam sakin ol yemezse vardır bir bildiği diyorum.
Öncelikle boşanma surecinize hem üzüldüm hemde güzel projelerle ugrastiginiza sevindim. Tabiki de destekleriz sizi. Instagram hesabından mı takip edeceğiz. Bu konuyu biraz açabilir misiniz.Selam kızlar nasılsınız?
Yazacağım unutuyorum hep doğru düzgün bakamaz oldum foruma.
İhanet sebepli boşanıyorum, iki haftadır annemdeyim. Öyle yazmak istedim. ben 2. Çocuk düşünürken uğradığım şok
Peşi sıra ama hayatımda çok güzel haberler aldım.
Yekta için geçen sene açtığım kendi çapımda tıngırdadığım hesabım ile trendyl işbirliğim onaylandı. (Destek olmak isteyenler bir şey alırken bana haber verebilirler) (@yektaligunler)
İkincisi, Eylül ayında bir kitap projesinde yer almıştım ve kitabın basım haberi geldi, bütün süreçler tamamlandıKitabı bekliyorum artık
Bütün bu güzel haberleri peşpeşe aldım.
Bir de KPSS hazırlanmaya başlayacağım, yaparım değil mi? Tempolu bir süreç beni bekliyorAzıcık gazlayın beni
13.aydan beri tek uyku yapıyor, bizimki buna alışmıştır ama erken uyuyunca gece olduğunu mu anlamıyor acabaBenzer durumu bende yaşıyorum 10 11 gibi uyursa daha uzun uyuyor erken yatarsa 8 9 gibi zırt pırt uyanıyor sanırım gündüz tek uykuya pek alışamadı gece ilk yattığında çabuk uyanıyor. Aksam üzeri de uykusu gelip sersemliyor oyalamaya çalışıyorum bir anda uyku açılıyor aynı döngüye giriyorum uyusa da bende azıcık dinlensem diye ama bende peşinden yatıyorum
Hangi şehirdesiniz?Pandemi sürecinde önlem alınıyor mu?Bizede gelen giden çok olmaz. 2- 3 haftada bir annemlerle yada kayınvalidemlerle bir araya gelirsek o zaman anne ve babanın dışında başkalarıyla bir araya gelmiş oluyor.
Onun dışında havalar güzel olduğunda parka çıkarıyordum. Orada çocukları görüyordu. Bu kadar. Bu da yeterli olmuyor tabiii.
Son bir aydır da Pazar günleri oyun evine götürüyorum. Top havuzunda oynuyor. Trambolinde zıplıyor. Parkurlara beraber giriyoruz. İçinde oyun kurguluyoruz. Emekleyerek kovalamaca oynuyoruz. Minik kulübe evlerin içine giriyoruz. Çeşitli hayvan figürleri var onlarla canlandırma yapıyoruz. Her yaş grubundan çocuklar var durup onları izliyor. Kimisinin yanına gidiyor iletişime geçmeye çalışıyor. Basketbol potasına top atmaya çalışıyoruz. Futbol oynuyoruz. Tüm alanları kullanıyoruz.
Gelişim; tek başına oyun, izleyici oyun, paralel oyun dönemleri olarak devam eder.
Şuan benimle oynasada genelde yanlız oynuyor. Ama ben de yanında olacam. Uzaklaştirsam koşarak arkamdan geliyor.
Oyun evinde İlerleyen zamanlarda oyun grupları oluşturacağız annelerle. Yaşıtlarıyla bir araya getireceğim.
Çok faydasını gördüm oyun evinin. Evde önceleri oyun kurmaya çalıştığımda ne yapıyor bu der gibi yüzüme bakıyordu. Ne yapacağını bilemiyordu. Sadece beni izliyordu. Şimdi doğaçlama kendisi oyunun devamını getirmeye ve de beni oyun sırasında yönlendirmeye çalışıyor.
Anne yanı beşiğinin içini küçük toplarla doldurduk, top havuzuna çevirdik. Oyun evindeki çocuklardan gördüğünü yapıyor. Dalıp dalıp çıkıyor. Bazen elimden tutup oyuna dahil olmamı istiyor.
Benimde aklıma geldi ama hijyen konusunda biraz takıntılı olduğum için deneyemedim açıkçası. Salgın hastalıklar epey fazla korkuyorum ilaçsız bu aya kadar geldik şükürAnne olarak tek başına yetemiyoruz maalesef.Size tavsiyem böyle oyun evleri varsa araştırın. Sizlerde götürün. Yoksa da bazı cafe ya da restoranların aile kısmında minik oyun alanları oluyor. Belki sizin çevrede de vardır. Çok faydası oluyor gerçekten. Hem Benim için de çok iyi geldi. Uzun zamandır sitenin içi, park, market ev ortamı derken bu döngüde sıkılıyor insan.
Artık omlet de yemiyor. Bende karışık omlet yapıyordum ama farklı arayışlarda sanırımBizimkisi de öyle hiç eline haşlanmış yumurtayı peyniri alıp da yemedi. Verdim kaç kere ağzına bile almadan un ufak etti. Yenmeyen çöpe giden yiyeceklere çok üzülüyorum. Aç olan o kadar canlı varken çöpe gitmesi...
Bende omlet yapıyorum. İçine yumurta peynir zeytin süt bazen mantar ıspanak karnabahar karıştırıp her gün farklı olarak ekleyip veriyorum
ben de yediremiyorum zeytini de yemez oldu iki gundur. surekli gevrek ekmek yemek istiyor. pankekten de sikildi galiba.aling ne kadar da benzettim kendime her sabah yumurta yesin diye neler deniyorum bugün haşlanmış yumurtayı robottan geçirip muhallebiye karıştırdım asla karışım vermem derken ay yiyince içim rahatladı resmen
Çocuk gelişimine ilginiz varsa ve lisans mezunuysanız açıktan AUZEF ikinci üniversitem olarak çocuk gelişimi bölümünü okuyabilirsiniz. Lisans olarak İlk defa 4 yıl önce açıldı AUZEF lisans çocuk gelişimi bölümü.Çocuklarla birlikte hayatımız epey değişti aslında yeni sürece adapte olmak lazım. Çocuk sahibi olmadan önce eşim sürekli doktoraya başla diye başımın etini yerdi bende dur ya azıcık dinleneyim çift lisans arkasına yl derken ömrüm ders çalışmakla geçti yalan yok seviyordum hatta şimdi boşluktayım sanki ama enerjiyi Çocuk gelişimi üzerine kanalize ettimkitaplar eğitimler derken boşluğu kapatmaya çalışıyorum. Geri dönüp baktığımda nasıl geçmiş o günler şimdi olsa çok zor diyorum. Ama insan kolay alışıyor içinde bulunduğu duruma
Yani bizimkinin de yemediği günler oluyor, ama ben hergün yapıyorum, yerse yiyor yemezsede en azından denedim diye içim rahat ediyor :)Bende penkek krep yapıyorum yumurta yesin diye ama bizimki her gün aynı şeylerden sıkılıyor yüzünü buruşturup yemeyeceğini belirtiyor.
Ben uzatınca yemiyor demişsin ya acaba yüz ifadeni mi okuyor beden dilini de anlıyor ya bu arkadaşlar. Bende kendimi sıktığım zaman ay acaba yiyecek mi diye düşünürsem reddediyor aman ister ye ister yeme dersem mama diye ağzını açıyor her zaman da aynı genişlikte olamıyorum otur ye kalk işte diyorum
Evet bende o konuda takıntılıyım. Şanslı olduğum kısım samimi olduğum arkadaşımın iş yeri. Nasıl temizlendiğini hijyene nasıl önem verdiğini biliyorum.Benimde aklıma geldi ama hijyen konusunda biraz takıntılı olduğum için deneyemedim açıkçası. Salgın hastalıklar epey fazla korkuyorum ilaçsız bu aya kadar geldik şükür
Artık omlet de yemiyor. Bende karışık omlet yapıyordum ama farklı arayışlarda sanırım
torro aaa ne güzel fikir kuymak gibi yapayım bende hem un da var içinde ekmeğe gerek yok
Bilgim var auzefin lisans programından paylaşım için teşekkür ederim. Lisansta ve pedagojik formasyonda da benzer dersleri almıştım. Meslek olarak düşünmediğim için diplomaya ihtiyaç duymadım. Literatür taraması yaparak ilgilendiğim alanlarda okumalar yapmak hoşuma gidiyor. Sinav kaygısı olunca detaya inemiyor insan sanki bazen yarım kalıyor ya da ezber sistemine teslim oluyoruz.Çocuk gelişimine ilginiz varsa ve lisans mezunuysanız açıktan AUZEF ikinci üniversitem olarak çocuk gelişimi bölümünü okuyabilirsiniz. Lisans olarak İlk defa 4 yıl önce açıldı AUZEF lisans çocuk gelişimi bölümü.
4 yıl önce bende boşluktaydım ve arayış içindeydim. Çocuk gelişimine de ayrıca ilgim vardı. Takip ediyordum hep. Ama 2 yıllık bölümleri vardı. Lisans mezunu olarak sonradan 2 yıllık okumak kariyer açısından bir işime yaramayacaktı. Neyse ki açıldı ve başladım. 4. Sınıftayım şuanda. Yarım dönemim kaldı mezun olmaya. Çocuk gelişimi Lisans mezunu İlk defa biz olacağız. 15 yıl sonra ikinci üniversite okumak ilk üniversitemdeki heyecanı yaşattı.
Buarada Açıköğretim deyip geçmeyin çünkü AUZEF diğer üniversitelerden farklı. Derslere çalışmadan asla geçemezsin. Yani vaktim yok sonra okurum dersleri deme lüksünüz yok. Zaten yeni bebek sahibi olduğum için de heyecanla çalıştım tüm derslere. Şuan agnom 3.85
Eminim siz de öyle okursunuz. AUZEF in sayfasından inceleyin şartları. Merakınız da varmış hem. Atanmış olsanız da kim bilir belki alan değişikliği yaparsınız ileride.
Bunu bitirince şimdiden düşünüyorum 3. Üniversiteyi ne okusam diye.Psikoloji mi okusam
Karaman'dayım. Evet crazy06 (etiketleyemedim sanırımHangi şehirdesiniz?Pandemi sürecinde önlem alınıyor mu?
Anladım çocuk gelişimi ilgi alanım dediğiniz için benimki naçizane öneriydi sadece. Bende eğitim bilimleri mezunuyum. Sadece pedagojik formasyon dersleri yok bu bölümde.Bilgim var auzefin lisans programından paylaşım için teşekkür ederim. Lisansta ve pedagojik formasyonda da benzer dersleri almıştım. Meslek olarak düşünmediğim için diplomaya ihtiyaç duymadım. Literatür taraması yaparak ilgilendiğim alanlarda okumalar yapmak hoşuma gidiyor. Sinav kaygısı olunca detaya inemiyor insan sanki bazen yarım kalıyor ya da ezber sistemine teslim oluyoruz.
Oyun grubu için tanıdığınız olması büyük şans hangi şehirdensiniz
Desteğiniz için teşekkür ederimcanim hakkinda hayirlisi olsun oncelikle. kitabin icin de tebrik ederim. istedikten sonra insan, başaramayacağını sanmiyorum. bundan sonra alimlari @yektaligunler linkinden yapalim. birbirimize destek olalim
İnstagram şöyle, link üzerinden gelir sağlayabileceğim artık. Bir şey alırken bana yazarsanız ben geri link atarımÖncelikle boşanma surecinize hem üzüldüm hemde güzel projelerle ugrastiginiza sevindim. Tabiki de destekleriz sizi. Instagram hesabından mı takip edeceğiz. Bu konuyu biraz açabilir misiniz.
Boşanacaksaniz şans vermeyin derim. İhanet affedilmemeli bence. Birinci ikinci üçüncü şans devam eder gider. Birinciyi yapan üçüncüyü besinciyi de yapar diye düşünüyorum. Evet bu durumda bilindiği gibi olan çocuklara oluyor deniliyor ama İnanın ayrı kalmak çok daha iyi çocuk için. Çünkü aynı evde eşinizle olduğunuz sürece aklınızdan ihaneti hiç gitmeyecek bu da şiddetli tartışmalara dönecek zamanla. Bir çocuğun önünde bağırarak tartışmak ona daha fazla zarar verir. Psikolojisini daha çok alt üst eder. Allah'ım yardımcınız olsun.
Yalnız değilsiniz. Bu olayı yaşayan bir çok kadınımız var. Önemli olan çok az hasarla atlatabilmek. Herkes kendine yakışanı yapar. Esinizde bunu kendine yakıştırmış. Karakteri buymuş. Siz dimdik ayakta durun hem kendiniz hem de çocuğunuz için.
Bak ne güzel projelerle ilgileniyorsunuz. Onlarla ilgilenin. Geçmiş yerine geleceğe odaklanın. O kadar çok yogunlaşın ki eşinizi düşünecek zamanınız kalmasın. İşte o zaman bir bakmışsınız kendiniz ve çocuğunuz için yaşamışsınız.
Küllerinden yeniden doğan meşhur Zümrüdüanka kuşunun hikâyesini belki bilirsiniz. Yeniden okuyun bu hikayeyi belki sizi gaza getirir.
Kendini yenileme zamanı.
Bitişik iyiymişEn son cümlene çok güldüm, aynı bizim durum, ben artık bizimkine bitişikkkk diye sesleniyorum :)
Çok şanslısınız gerçekten tanıdığınız varsa. Ben de düşünüyorum gelişimi ve sosyalleşmesi için süper bir şey.Karaman'dayım. Evet crazy06 (etiketleyemedim sanırımnasıl yapıldığını da bulamadım ) arkadaşımıza da yazdım cevaben.
Tanıdığım bir arkadaşım. Akşamları herkes gittikten sonra WC, parkur, masalar, tüm alanlar tamamen temizlenir, gerekli hijyenler sağlanır. Çok büyük bir alanı var. Yüksek tavan, yerden ısıtma sistemi vs. Bir tarafı da cafe olduğu için gelenler ailece yemek de yiyebiliyor. Böyle olunca sadece maske sıkıntısı var. İnsanlar yemek yerken mecbur çıkarıyor. Çalışanların hepsi maskeli ama yinede çekinmiyor değilim tabiii.
Haftada 1 gün giriyoruz 1 aydır. Daha önce başlayacaktım ama dediğiniz gibi ne kadar temizlik yapılsa da bir anlık bir şey pandemiyi ya kaparsak diye düşünüyordum. Bunu düşündüğüm için de bu zamanda kadar geldik. Sonra baktım gerçekten çocuğumun aile ve ev dışında buna ihtiyacı var.
İlk götürdüğümde önce ne yapacağını bilemedi. Etraftaki çocukları izledi. Sonra çığlık ve kahkaha karışımı sesler havada uçuştu. Çok ama çok eğlendi.
Eve gelince de oyun evinde neler yaptık, orada neler vardı, evet arkadaşlar vardı peki onlarla ne yaptın.... vs diye sohbetler ettik. Anlatamasa da heyecanla kafasını sallayarak ııııgh ııııgh diye anlatmaya çalıştı. Beden dili ile eğlendiğini gösterdi zaten. Bende sonraki haftalarda da götürmeye devam ettim.
Metropol şehirlerde hijyen durumu biraz daha zor tabi ama pandemi bu her yerde var bu da bir gerçek. Çok large değilim ama bulaşacak oldumu her yerde bulaşır. Bizim apartman 12 katlı 2 asansör var evimiz 7. Kat . Asansörden, apartman girişinden, parktan, marketten ( ki bir ara markette bile maske takmayanlar oluyordu, uyariyordum insanları.) ...
Burada 2 yer daha var böyle ama ben hiç gitmedim görmedim. Tanıdığım birinin yeri olması biraz daha güvenmemi sağladı.
Ya geçmiş olsun neyse ki çözümü hemen bulunmuş. Denk gelmişAklıma gelen başıma geldi kızlar ya. Dün akşam oğlum beni balkona kilitledi hep diyordum Bir gün beni balkona kilitleyecek diye akşam çamaşır sererken başıma geldi. Daha gücü yetmez diye düşünüyordum. Neyse ki o sırada komşumu gördüm de rica ettim annemi aradı.
“Özellikle bahar ayına” kısmı oldukça önemli, zira ben bu kararı aldığım gibi ilk dersle kaldım, pratik de yapamıyorum çünkü her yer don buztorro ya çok sevindim direksiyon dersi olayına
Benim de becerim olumsuz yönde törpülendi. Senelerdir sürmüyorum. Bu seneki hedeflerim arasına bunu da eklemek istiyorum benÖzellikle bahar ayına. Haydi bakalım güzel haberler