2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bizimkisi de öyle hiç eline haşlanmış yumurtayı peyniri alıp da yemedi. Verdim kaç kere ağzına bile almadan un ufak etti. Yenmeyen çöpe giden yiyeceklere çok üzülüyorum. Aç olan o kadar canlı varken çöpe gitmesi...
Bende omlet yapıyorum. İçine yumurta peynir zeytin süt bazen mantar ıspanak karnabahar karıştırıp her gün farklı olarak ekleyip veriyorum

Öncelikle boşanma surecinize hem üzüldüm hemde güzel projelerle ugrastiginiza sevindim. Tabiki de destekleriz sizi. Instagram hesabından mı takip edeceğiz. Bu konuyu biraz açabilir misiniz.
Boşanacaksaniz şans vermeyin derim. İhanet affedilmemeli bence. Birinci ikinci üçüncü şans devam eder gider. Birinciyi yapan üçüncüyü besinciyi de yapar diye düşünüyorum. Evet bu durumda bilindiği gibi olan çocuklara oluyor deniliyor ama İnanın ayrı kalmak çok daha iyi çocuk için. Çünkü aynı evde eşinizle olduğunuz sürece aklınızdan ihaneti hiç gitmeyecek bu da şiddetli tartışmalara dönecek zamanla. Bir çocuğun önünde bağırarak tartışmak ona daha fazla zarar verir. Psikolojisini daha çok alt üst eder. Allah'ım yardımcınız olsun.

Yalnız değilsiniz. Bu olayı yaşayan bir çok kadınımız var. Önemli olan çok az hasarla atlatabilmek. Herkes kendine yakışanı yapar. Esinizde bunu kendine yakıştırmış. Karakteri buymuş. Siz dimdik ayakta durun hem kendiniz hem de çocuğunuz için.
Bak ne güzel projelerle ilgileniyorsunuz. Onlarla ilgilenin. Geçmiş yerine geleceğe odaklanın. O kadar çok yogunlaşın ki eşinizi düşünecek zamanınız kalmasın. İşte o zaman bir bakmışsınız kendiniz ve çocuğunuz için yaşamışsınız.
Küllerinden yeniden doğan meşhur Zümrüdüanka kuşunun hikâyesini belki bilirsiniz. Yeniden okuyun bu hikayeyi belki sizi gaza getirir.

Kendini yenileme zamanı.

crazy06 ya ben genelde sakinim aslında yemek konusunda, illa ki gerilince seziyordur ama bilmiyorum ki bi dikkat edeyim bakalım :)

Bu arada bugün bir tarif uydurdum löp löp yedi sabah kuymak yaptım 1 kaşık mısır unundan, kıvamını almadan çırpılmış yumurta kattım içine, kaşarı da ekledim pişirdim böyle yumuşacık kaşıkla yenem bir şey oldu. Yumurta yediremeyenler denesin bence bi

13.aydan beri tek uyku yapıyor, bizimki buna alışmıştır ama erken uyuyunca gece olduğunu mu anlamıyor acaba yada geç olunca artık iyice yorulup sızıyor. Genelde öğlen uykusundan uyandıktan 6saat sonra uykusu geliyor. Ama öğlen uykumuz değiştiği icin, bazen uzun uyuyor bazen de zor daliyor falan, aksam saatimiz netlesemedi. Her türlü istedikleri oluyor gerçi

Hangi şehirdesiniz?Pandemi sürecinde önlem alınıyor mu?

Benimde aklıma geldi ama hijyen konusunda biraz takıntılı olduğum için deneyemedim açıkçası. Salgın hastalıklar epey fazla korkuyorum ilaçsız bu aya kadar geldik şükür
Artık omlet de yemiyor. Bende karışık omlet yapıyordum ama farklı arayışlarda sanırım

torro aaa ne güzel fikir kuymak gibi yapayım bende hem un da var içinde ekmeğe gerek yok

ben de yediremiyorum zeytini de yemez oldu iki gundur. surekli gevrek ekmek yemek istiyor. pankekten de sikildi galiba.

Çocuk gelişimine ilginiz varsa ve lisans mezunuysanız açıktan AUZEF ikinci üniversitem olarak çocuk gelişimi bölümünü okuyabilirsiniz. Lisans olarak İlk defa 4 yıl önce açıldı AUZEF lisans çocuk gelişimi bölümü.

4 yıl önce bende boşluktaydım ve arayış içindeydim. Çocuk gelişimine de ayrıca ilgim vardı. Takip ediyordum hep. Ama 2 yıllık bölümleri vardı. Lisans mezunu olarak sonradan 2 yıllık okumak kariyer açısından bir işime yaramayacaktı. Neyse ki açıldı ve başladım. 4. Sınıftayım şuanda. Yarım dönemim kaldı mezun olmaya. Çocuk gelişimi Lisans mezunu İlk defa biz olacağız. 15 yıl sonra ikinci üniversite okumak ilk üniversitemdeki heyecanı yaşattı.
Buarada Açıköğretim deyip geçmeyin çünkü AUZEF diğer üniversitelerden farklı. Derslere çalışmadan asla geçemezsin. Yani vaktim yok sonra okurum dersleri deme lüksünüz yok. Zaten yeni bebek sahibi olduğum için de heyecanla çalıştım tüm derslere. Şuan agnom 3.85
Eminim siz de öyle okursunuz. AUZEF in sayfasından inceleyin şartları. Merakınız da varmış hem. Atanmış olsanız da kim bilir belki alan değişikliği yaparsınız ileride.

Bunu bitirince şimdiden düşünüyorum 3. Üniversiteyi ne okusam diye. Psikoloji mi okusam

Yani bizimkinin de yemediği günler oluyor, ama ben hergün yapıyorum, yerse yiyor yemezsede en azından denedim diye içim rahat ediyor :)

Evet bende o konuda takıntılıyım. Şanslı olduğum kısım samimi olduğum arkadaşımın iş yeri. Nasıl temizlendiğini hijyene nasıl önem verdiğini biliyorum.
Oyun parkurunun içinde çalışan özel oyuncu abla var. Tüm çocukları takip eden. Tanıdık da olunca gözlerinden kaçan durumlar mutlaka oluyor. Söylediğimde hemen müdahale ediyorlar.

Bilgim var auzefin lisans programından paylaşım için teşekkür ederim. Lisansta ve pedagojik formasyonda da benzer dersleri almıştım. Meslek olarak düşünmediğim için diplomaya ihtiyaç duymadım. Literatür taraması yaparak ilgilendiğim alanlarda okumalar yapmak hoşuma gidiyor. Sinav kaygısı olunca detaya inemiyor insan sanki bazen yarım kalıyor ya da ezber sistemine teslim oluyoruz.

Oyun grubu için tanıdığınız olması büyük şans hangi şehirdensiniz

Hangi şehirdesiniz?Pandemi sürecinde önlem alınıyor mu?
Karaman'dayım. Evet crazy06 (etiketleyemedim sanırım nasıl yapıldığını da bulamadım ) arkadaşımıza da yazdım cevaben.
Tanıdığım bir arkadaşım. Akşamları herkes gittikten sonra WC, parkur, masalar, tüm alanlar tamamen temizlenir, gerekli hijyenler sağlanır. Çok büyük bir alanı var. Yüksek tavan, yerden ısıtma sistemi vs. Bir tarafı da cafe olduğu için gelenler ailece yemek de yiyebiliyor. Böyle olunca sadece maske sıkıntısı var. İnsanlar yemek yerken mecbur çıkarıyor. Çalışanların hepsi maskeli ama yinede çekinmiyor değilim tabiii.
Haftada 1 gün giriyoruz 1 aydır. Daha önce başlayacaktım ama dediğiniz gibi ne kadar temizlik yapılsa da bir anlık bir şey pandemiyi ya kaparsak diye düşünüyordum. Bunu düşündüğüm için de bu zamanda kadar geldik. Sonra baktım gerçekten çocuğumun aile ve ev dışında buna ihtiyacı var.
İlk götürdüğümde önce ne yapacağını bilemedi. Etraftaki çocukları izledi. Sonra çığlık ve kahkaha karışımı sesler havada uçuştu. Çok ama çok eğlendi.
Eve gelince de oyun evinde neler yaptık, orada neler vardı, evet arkadaşlar vardı peki onlarla ne yaptın.... vs diye sohbetler ettik. Anlatamasa da heyecanla kafasını sallayarak ııııgh ııııgh diye anlatmaya çalıştı. Beden dili ile eğlendiğini gösterdi zaten. Bende sonraki haftalarda da götürmeye devam ettim.

Metropol şehirlerde hijyen durumu biraz daha zor tabi ama pandemi bu her yerde var bu da bir gerçek. Çok large değilim ama bulaşacak oldumu her yerde bulaşır. Bizim apartman 12 katlı 2 asansör var evimiz 7. Kat . Asansörden, apartman girişinden, parktan, marketten ( ki bir ara markette bile maske takmayanlar oluyordu, uyariyordum insanları.) ...
Burada 2 yer daha var böyle ama ben hiç gitmedim görmedim. Tanıdığım birinin yeri olması biraz daha güvenmemi sağladı.

Anladım çocuk gelişimi ilgi alanım dediğiniz için benimki naçizane öneriydi sadece. Bende eğitim bilimleri mezunuyum. Sadece pedagojik formasyon dersleri yok bu bölümde.

Anaokulunda da çalıştım. Çok kitap da okudum. Herkesin şahsi fikri tabi saygı duyuyorum. Sınav kaygısı olmadan girdim hep sınava. Çünkü hem İlgi alanıma girdiği için hemde taze anne olduğum için heyecanla tüm detaylarını atlamadan oğlumu emzirirken okudum çalıştım.

Evet tanıdığım olması gerçekten çok iyi bir şans. Pandemi süreci endişelendirsede çocuğumun gelişimi mutluluğu ömre bedel.

canim hakkinda hayirlisi olsun oncelikle. kitabin icin de tebrik ederim. istedikten sonra insan, başaramayacağını sanmiyorum. bundan sonra alimlari @yektaligunler linkinden yapalim. birbirimize destek olalim
Desteğiniz için teşekkür ederim
İnstagram şöyle, link üzerinden gelir sağlayabileceğim artık. Bir şey alırken bana yazarsanız ben geri link atarım
Boşanma konusu çok net, ben her zaman ex kişisine de dedim, belki her şeyi görmezden gelebilirim ama aldatılmayı asla.
Dönüş yok tabi ki, olsun bile istemiyorum açıkçası.
Teşekkür ederim motivasyonunuz için

torro ya çok sevindim direksiyon dersi olayına
Benim de becerim olumsuz yönde törpülendi. Senelerdir sürmüyorum. Bu seneki hedeflerim arasına bunu da eklemek istiyorum ben Özellikle bahar ayına. Haydi bakalım güzel haberler

En son cümlene çok güldüm, aynı bizim durum, ben artık bizimkine bitişikkkk diye sesleniyorum :)
Bitişik iyiymiş Ben genelde “beni bi sal anacım” diyorum
Hastalıktanmış ama yavrumun bu denli yapışması, bugün daha iyiydi. Tabi genel olarak hala anneci tavır baskın olarak devam ediyor. Ama şuanki durum kötünün iyisi diyeyim.

Çok şanslısınız gerçekten tanıdığınız varsa. Ben de düşünüyorum gelişimi ve sosyalleşmesi için süper bir şey.

Aklıma gelen başıma geldi kızlar ya . Dün akşam oğlum beni balkona kilitledi hep diyordum Bir gün beni balkona kilitleyecek diye akşam çamaşır sererken başıma geldi. Daha gücü yetmez diye düşünüyordum. Neyse ki o sırada komşumu gördüm de rica ettim annemi aradı.

Ya geçmiş olsun neyse ki çözümü hemen bulunmuş. Denk gelmiş
Benim komşumun kızı kendini odaya kitlemiş, açamamışlar çilingir çağırmışlar. Evdeki tüm kilitleri kaldırdık o öyle diyince. Eski anahtar veriyorum eline, biraz anahtar aşığı olduğu için Ekstra dikkat etmek gerek bizimki kapıları da açabiliyor artık. Dış kapıyı da üstten kilitliyoruz her daim. Gelişimleri günübirlik. Bir gün yapamadığını diğer gün ustaca yapıveriyor, insan hayret ediyor

“Özellikle bahar ayına” kısmı oldukça önemli, zira ben bu kararı aldığım gibi ilk dersle kaldım, pratik de yapamıyorum çünkü her yer don buz onca zaman durup kara kışın ortasında gaza gelmem de çok tuhaf.
Baharda güzel günleree

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…