2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ayy geçmiş olsun,öyle bir şey olsa ne yaparım bilmiyorum.
Bizimkinde de odalara girip kapı kapatma huyu var. Kapı kolu yüksek, henüz yetişemiyor açmak için ama kapatmak basit. Sonra içerden bağırıyor anne annee. O yüzden bizim de balkon dışı hiçbir kapıda anahtar yok. Ne yapacakları hiç belli değil

Evet ya, şu kötü havalar bi geçsin
Süreklilik sağlayınca hem insanın kendine güveni geliyor hem çekincesi kalmıyor.

Bizimki de aynı ne var ki, kapı kilidini kapatmıyor

A April wind torro sağolun kızlar. Bir anda yapiveriyorlar anlık değişiyorlar. Bende odalardaki anahtarları almıştım balkon kapısının kolu yukarı kaldırınca kapanıyor balkon tarafında da kol yok pencereden bana anne gel diyor açması için tarif ediyorum ama hala kolu yukarı kaldırıyor komşu o an gelmese daha ne kadar beklerdim kim bilir.

ahh o ben yaaa tam başladım hamile kaldım gene devam ederdim karantinalar bilmem neler girdi..
Tam karantinalar bitti arabayı değiştirdik bu araba da çok büyük geldi cesaret edemedim... bir de aylarca arkada oturunca arabayı hiç benimseyemedim hehehe komşunun arabasına binmişim de beni bir yere bırakıyor gibi hissediyordum anca ön koltuğa geçince benimsedim. bir sonraki hedefim de aktif kullanmak. çok gerekli oluyor bir kere bir yere gitmek istediğimizde hafta içi genelde daha boş oluyor ana-kız gideriz alışverişimizi yaparız hem de dışarıda zaman geçer çünkü bazen evde hiç zaman geçmiyor hem de dışarıda onlar için kocaman bir dünya var :)

ahh ahhh daha bugün yaşadık ya sabah yediremedik biz babasınla kayınvalidem yedirdi. bende mama sandalyesinde ve araba koltuğunda katıyım. ancak ara öğün tarzı bir şey yiyorsa ortalıkta dolaşıyor

akşam da yemedi mesela 1 saat sonra annemlerde yemiş.
geçenlerde 1 saat geç kaldı öğle yemeği acıktı sanırım mama sandalyesine gidip
Ada - Mama - al al diyor kucağıma alim onu oturtim diye.

ee dedim acıkınca da kendi söylüyor büyüdü artık hehehe

geriye dönük 5 sayfa okudum daha bir 10-15 sayfam var ama selam vermeden geçemedim çünkü dur okuyim dediğimde her girdiğimde üstüne yazılmış oluyor

---

Bu arada biz de ctesi günü oyun grubuna gidiyoruz onun içinde değişiklik oluyor öğretmen talimatlarına uyuyor arkadaşları ile bir şeyler yapıyor

ve bu arada biz de aşırı korunmamıza rağmen Cov+ çıktık sanırım ki omicron- etkisi çok değil ama hızlıca yayıldığı için kaptık.. Zaten böyle olacağını bekliyorduk grip gib hatta daha hafif gibi...

Sevgiler, özlemişim Aklıma emzirdikten sonra kucağımda uyuduğu ve sayfaları hatim ettiğim zamanlar geldi

Geçmiş olsun

Evet uyku saati etkili gerçekten. Erken yatınca muhtemelen gece acıkıyor ondan uyanıyor. Bizim uyku duzenimiz akşam 10.15-10.30 arası uyutuyorum tabi öncesinde gece maması yedirip emziriyorum sabah 7 de benimle birlikte uyanıyor. Uyanmasam 7.30 kahvaltı hazır oluyor o zaman uyandiriyorum. Günde 2 uyku yapıyor. 1. Uyku saat 11 gibi ikinci uyku saat 4 gibi. Bu düzene alıştı şuanda. Gece uyanmamiz pek yok.

Bu aralar 6-7 gibi ikinci uykuya yatıyor ya haliyle gece uykuya geçiş saati uzuyor. Geçicidir diyorum bakalım ne kadar sürecek
Ben akşam üstü saat 4-5 gibi yarım saat yatırsam bile akşam uykuya dalması 11 e kadar sarkıyordu. Ayrıca gece yine uyanıyordu. Bu nedenle gündüz uykusunu tek uykuya indirdim. Genelde 10.30-14.00 arası uyuyor. Akşam 8.00-8.30 yatış. Bana da biraz dinlenmek için vakit kalıyor. Gece çok uyanıyor azı dişlerine bağlıyorum.

kızlar bebeklerinize mantar yedirdiniz mi hiç? bi sorunla karşılaştınız mı?
Yaklaşık 3 aydır yediriyorum. 3 gün kuralını uyguladım önce. Haftada ortalama 2 3 gün sabah kahvaltısında omletinin içine çok çok ince doğrayarak ekliyorum. Sote olarak yiyemedi çünkü, çiğnenmesi zor olduğu için.

Önceleri bende uyutmamaya çalışıyordum ama uykusu gelince de kıyamıyorum uyusun dinlensin diyorum geceye geçiş 10 11 arası oluyor beraber pijamaları giyip yatıyoruz bazen çok yorgun oluyorum bak ben senden önce uyuyacağım galiba diyorum.

Bu aralar 6-7 gibi ikinci uykuya yatıyor ya haliyle gece uykuya geçiş saati uzuyor. Geçicidir diyorum bakalım ne kadar sürecek
Bu ara gündüz uykusuna da geceye de dalmakta Cook zorlanıyor. Saatler suruyor. İkinci uyku yapsa 12den evel uyumaz herhalde. Birde ne kadar geç yatsa da kalkış saatimiz aynı. Birkaç gündür karla oynuyor. ne güzel yoruldu, uyur erkenden dedim, ama yook, daha canavarlasti dun gece artık ilk gunlerdeki gibi ağzında meme kucakta dolanarak uyuttum. Ama eskisi gibi değil tabii, kollarım koptu. geçicidir bu donemde, ben de öyle düşünüyorum.

Ben artık yeni kelimeleri diş yapısına bağlamaya başladım ne kadar doğru bilmiyorum ama gözlemlediğim bu yönde oldu. Sizden de fikir almak isterim tanı, bizim üste 4 alta 4 disimiz var ve dudak unsuzlerini çok kolay söylüyor baba mama meme gibi. Ama anne gibi dilin yan dişlere değdiği kelimeler yok. Komşumuzun çocuğunu azı dişleri çıktı ve anne ,gel gibi kelimeleri söylüyor. Sizlerde azı dişleri çıkmadan anne diyen bebis var mi teorim doğru mu acep çok merak ettim

Biz de hala toplam 8 dişe sahibiz.
Gel ilk dediği kelime oldu anne de diyor 13 aylık olduğundan beri, o zaman 2 dişi vardı.
Şu sıralar “k” harfli kelimelere yoğunlaştı. Bana da sanki hep K harflileri tekrar etmeye çalışıyor gibi geliyor

Anneyi net söylüyor ama canı isterse. Gece yanına ben degil de babası gittiğinde öyle bir anne diyisi var ki hazır ola gecicem. Ama pek konuşmuyor işte. Bazen artıyor bazen azalıyor. Azilarimiz yok daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…