• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Benim bebeler Arh + ben de öyle. 1. sarılık olmadı. 2. uzamış sarılıktı. 1. ayda kandan bakıldı 8 dolaylarındaydı bir şey yapılmadı ve 3. de sarılık oldu. Gözler sarı şimdi. Herhalde bu da uzayacak. :KK12:
3.ayda tam gecer diyorlarda . 41.gunumz bizdede hafif sarılık var ama gözüne hiç yansımadı

bizimki bakınmıyo işte
hemen basıyo çığlığı
sırtı yer görmücek zillinin
bütüngün memede kucakta dolanıp duruyom evin içinde
ne zaman uyudu o zaman rahat ediyorum ama oda çok kısa
tilki uykusu gibi yatağa koyuyom 10 dakka sonra viyaklamaya başlıyo
geceleri düzene soktuk 3 gündür
darısı gündüzlerin başına 🙏
YouTube kolik bebek müziği yaz susacak mı bi dene:)

kızımın burnunda doğum lekesi var doğduğunda doktor geçer dedi ama 24 günlük olduk hala geçmedi
her gören anne gizli bişey yiyince çocukta leke olur gibi saçmasapan bişey söylüyo
kendimi kescem 🔪
psikolojimi bozdular
ağladım bugün benim yüzümden kızım ilerde bana senin yüzünden yüzüm böyle oldu derse diye krizlere girdim eşimden azarı yedim
sen herkese hergün onca laf yetiştirdin şimdi böyle batıl bişeyler söylüyolar diye ağlıyo musun diyo ama yok içim çok tuhaf oluyo kızıma her baktığımda 😢
Benımkınde de orda var ama küçük bu doğum lekesi değil gecer merak etme
Birde ısırsana tombiş melegını yaa❤️❤️❤️

Ben geldim bir sorum var 🙂 oglumu emzırıyorum ama goguslerim cok sertlestı. Acaba yeterince cekemiyor ondan mı yoksa sut gıtmıyor olabilir mi. Sagsam mı yoksa sertlesmesi normalmıydı bu gunlerde. Sagarsam bu seferde kontrolsüz artıs olur devamlı sagmak zorunda kalırım dıye korkuyorum. Sagmazsam da sut memede birikir azalır ya da mastit olur dıye korkuyorum napayım ki ben şimdi kafamda deli sorular
Canım sağ sütünü göğsünde kalmasından mastit olmandan 10 kat iyi

Günaydın kankiler. Bende bugün sağlık ocagindaydim yine. HPV imiş yaptıkları kanser taramasının adı. Ondan yaptırdım işte can veriyordum yine . Allah'tan 5 sene bı daha gerekmiyormus😃 oğlanı da tarttim geldim haftada 400 gram ala ala gidiyoruz. Çok iyi dedi hemşire. Emzirdikten sonra göğüs sizlamasini sordum baya detaylı sordum. Her türlüsünü süt inmesine bağlıyor rahatladim. Bir de artık mamayı bırakıyorum göğüs yaralarım tamamen iyileştiği için artık acı yok çok şükür 24 saattir daha hiç vermedim hep emzirdim ona rağmen acimadi 😃
Bizim sağlık ocağı çağırmadı benı
Smear için dr gidecegım sanırım
İlk defa yaptıracagım korkuyorum birazcık😭😭😭🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️😭🤦🏻‍♀️💥💥💥💥
Spekulum muayenesinden🤓🤓🤓

kafkasyaninozkizi kafkasyaninozkizi maşallah bayan yanak kilonun yarısını yanakta toplamış 🤩🥰🥰

kızımın burnunda doğum lekesi var doğduğunda doktor geçer dedi ama 24 günlük olduk hala geçmedi
her gören anne gizli bişey yiyince çocukta leke olur gibi saçmasapan bişey söylüyo
kendimi kescem 🔪
psikolojimi bozdular
ağladım bugün benim yüzümden kızım ilerde bana senin yüzünden yüzüm böyle oldu derse diye krizlere girdim eşimden azarı yedim
sen herkese hergün onca laf yetiştirdin şimdi böyle batıl bişeyler söylüyolar diye ağlıyo musun diyo ama yok içim çok tuhaf oluyo kızıma her baktığımda 😢
Kimseye kulak asma meleğin sağlıklı bir pamuk prenses şükredilecek çok şey var 💕💕 arkadaşımın oğlu alnının tamamı kırmızı leke ile doğdu hatta kahverengiydi diyebilirim, kaybolmazsa lazerle sileriz demişti dru şimdi 5 yaşında kayboldu gitti hiç izi bile yok

Y Yademim zinco almış eşim. Günde 2 kez diyor. Sen nasıl kullanıyorsun? Kriz zamanında mı yoksa belli saatlerde mi? Ağlıyordu verdik yarım saat önce. Emzik aldı sakinleşip uyukladı. Pırtlattı 2-3 kez de meme emerken..

Ben geldim bir sorum var 🙂 oglumu emzırıyorum ama goguslerim cok sertlestı. Acaba yeterince cekemiyor ondan mı yoksa sut gıtmıyor olabilir mi. Sagsam mı yoksa sertlesmesi normalmıydı bu gunlerde. Sagarsam bu seferde kontrolsüz artıs olur devamlı sagmak zorunda kalırım dıye korkuyorum. Sagmazsam da sut memede birikir azalır ya da mastit olur dıye korkuyorum napayım ki ben şimdi kafamda deli sorular
Bi sabah kalktım ki göğüslerim taş kaldırıp çocuğa veremiyorum o kadar dolmuş birini emzirmeye başladım diğerini açtım altına peçete koydum şıpır şıpır damlamaya başladı zaten canım 15 dakika dolu göğsümü emzirip öbürüne geçtim bu sefer öbürü akmaya başladı emzirirkende masaj yaptım Bi daha ki emzirmeye miss gibi yumuşacık oldu memişlerim😎

kendimi kescem 🔪
psikolojimi bozdular
[/QUOTE]
Bu leke değil emin ol iki yaşına gelmeden geçiyor büyük oğlumun ensesinde vardı kocaman

kendimi kescem 🔪
psikolojimi bozdular
Canım sağlıklı ya çok şükür onun çaresi var geçmezse bile boşversene sen milleti ne takıyorsun iyi olsun geçer gider öyle diyenleri beraber dövelim 😑🙄

İlk zamanlar kolostrumu makina ile sagmayın demislerdi kursta, elle bir miktar sagım yapılıp meme yumusadiktan sonra bebeğe verebilirsin. Ama baktın gördün sertlik azalmiyor o zaman makinayla sağım yapabilirsin. Bebege de sagdığın sütü bir bardak yardımıyla ya da enjektörle verebilirsin. Eds de iyi bir yöntem bu durumda. Muhtemelen memeyi tam cekemiyor çene kasları zamanla guclenecektir..

Ben geldim kızlar 🙈
Bu yazıyı 3-4 gündür toparlaya toparlaya yazıyorum, adaptasyon sürecimiz biraz uzun ve yoğun 😇
Öncelikle doğuranlara hayırlı olsun Allah bizi yavrularımızdan hiç ayırmasın 😍

Sinsi sinsi değil alanen doğurdum ama sinsi sinsi annelik yaşıyorum 😍

Doğum öncesi 2 günlük uykusuzluk ve sancı süreci beni çok yordu, sonrası spinal sezeryan ve 2 günlük hastane süreci. Yeni yeni kendime geliyorum. 🙏🏼

Birazcık uzun bir yazı olacak ama doğumumu anlatayım... 💚

Devlet hastanesinde doğum yaptım. Çarşamba sabah 6 buçuk gibi nişanım geldi, sonra öğlen hastaneye gittik, sancı çıkmadı. O arada açıklığıma doğumhanede herhangi bir ebe baktı açıklık yok dedi. O odadan çıktı ben üstümü giyinirken diğer farklı bi ebeye bu kadının çatı kemikleri basık, normal doğum çok zor dediğini duydum. Daha sonra çıkıp eve geldik. Dışarı çıktık eşimle yürüdük geldik.
Gece 1 de sancı dalgaları gelmeye başladı. Dalgaları çömelerek, pilates hareketleri yaparak karşıladım ama 4de şiddetlendi. 5 dk ya düşmeden gitmek istemedim hastaneye. Duşa girdim bol bol.
En sonunda öğlen 1 de ağrılarımın arası kısaldı hastaneye gittik. Yine aynı ebe baktı 5 cm açıklığım vardı ama beni şekilden şekile sokan sancılar meğer 50 falanmış, ağrı eşiğim çok düşük sanırım. Sonra kendi ebeme(gebe okulundaki) haber verdim o geldi çatımın dar olduğunu söyledim diğer ebe bana kızdı. Sen nerden biliyorsun bunu doktora söylemedin değil mi vs diye. Sonra ben o ebeyle tartıştım. Aksi gibi ebem diye bahsettiğim kadının ailevi acil sağlık problemi çıktı ve beni öbür ebelere teslim edip gitmek zorunda kaldı ve doktorun öğlen sonu planlı sezeryanları vardı doktor gelene kadar bana açılmam olsun diye suni sancı verdiler!
Sancı çekerken eşimi istedim o geldi masaj yaptı, pilates topu getirdiler vs derken saat 16.00 nöbet teslimi yapıyor ebeler, nöbeti devralacak ebeye beni anlatmaya geldi diğer ebe, bu sırada açıklığa baktılar 8 cm olmuş. Ama bakınca nöbeti devralan ebe bu kadına niye suni sancı veriyorsunuz bu kadın normal doğuramaz ayrıca bebek sancıyla kendini ittikçe zarar görecek dedi. Ben iyice stres oldum. Hemen sancıyı kestiler. O ara doktor geldi baktı, sezeryana hazırlayın dedi çıktı sonra hemen annemle ve eşimle görüşmüş açıklık tam, epizyosuz doğum olurmuş ama bebek kanaldan çıkmış ve çatı kemikleri çok kötü, normal doğsa bile bebeğin omzu takılır anne çok kan kaybeder demiş. Onlar sezeryan için imza atmışlar eşimi ve annemi yanıma aldılar ben başladım ağlamaya gece 1den öğlen 4 e kadar sancı çekip spinal sezeryan olmak psikolojik olarak yıprattı sanırım. Sakinleşip hemen doğuma aldılar. Bi önceki yazımda Epidural sezeryan oldum yazmıştım ama spinalmiş. Daha sonra 11 temmuz perşembe 16:51 de Aybalam geldi. 😍 Bütün her şeyi o an unuttum doktor hemen yanağıma getirdi. Allahım nasıl ağladım nasıl ağladım... 💚
" Allah isteyene tattırsın bu duyguyu " duasını iliklerime kadar hissederek söylüyorum. 🙏🏼 💖

Hayırlısı olsun canım.Sen elinden geleni yaptın.Sağliklica kucagina almissin ya sukur onemli olan o.Kuzularimiz aynı gün doğmuşlar
SAĞLIKLA MUTLULUKLA büyütelim inşallah ❤💋

Canım sen de bilirsin ilk 3 gün memeler de sapıtıyor ne yapacağını bilemiyor. Şişiyor, sertleşiyor, sonra fazla süt üretiyor pedlere akıyor ama sonunda o da yola giriyor. 3. bebe ve benim makinam yok. Hiç sağmadım. Elimle yapayım biraz dedim o da olmuyordu. 4. Gün falan yoluna girdi galiba. Tabii sen bilirsin.

Bugün 28. Gün. Az önce 120 CC mama yedi hala doymadi :KK43:
Muhtemelen büyüme atağı bol bol emzirirsen bi kac güne yeter sütun, mamayı emdikten sonra verirsen sütun artar..

Eklentiler

• IMG_20190718_192201.jpg
    IMG_20190718_192201.jpg
    97 KB · Görüntüleme: 46
kendimi kescem 🔪
psikolojimi bozdular
Benimkilerin de hep ensede kırmızı leke oluyor. Geçer kanaatimce.

Back