Merhaba kızlar, uyku eğitimine çok vakit ayırmış biri olarak bir iki bir şey söylemek istiyorum. İnstagramdaki tüm uyku koçları çöp. Çünkü her bebek ve her anne farklı. Uyku meleği şey diyor mesela “ diş huzursuzluğu maksimum 3 gün sürer.” Hadi ordan. Benim oğlumun tam bir ay sürdü ya tam bir ay. Neden 3 gün diyorlar? Çünkü eğitim bozuluyor, yani uyku eğitimi verseniz dahi bozuluyor. Bozmamak için çocuğa işkence etmek lazım. HEpsi hayal satıyor. Bence bebeğinizi nasıl uyuttuğunuzun bir önemi yok. Ama günlük uyku programı olması, erken uyuması yani bir düzeninin olması büyüdükçe işleri kolaylaştırıyor. Oğlum kendi kendine uyuyordu ama diş ve menenjit aşısı yüzünden ve ayrıca dönme, oturma, emekleme yüzünden artık hafif sallıyorum beşiğinde ya da emerek uyutuyorum ama hala kendi kendine uyuması için sürekli ona fırsat veriyorum. Yatağının yanına oturup ninni söylüyorum, hafifçe sallarken duruyorum, mıkırdanırsa sallıyorum, sonra tekrar duruyorum, geçen Durduktan sonra ağlamadan döndü kendi kendine uyudu. Evet uğraştırıcı ama büyüdükçe işlerin kolaylaşması için çaba şart. Sürekli bağımlı şekilde uyutmanın da iyi olduğunu düşünmüyorum Ben. Nasıl ki oğlumgece emerek uyuduğunda, sabah kalkınca benim sırtım, belim tutuluyorsa onun da tutuluyordur diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi en önemlisi yatış, kalkış saatleri gün içindeki uyku ve beslenme düzenleri.