2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    252
Slm benim bebeğim de 79 günlük ve uykuya dalamiyor dalsa da yarım saate uyanıyor.bende 4 aylık olsun da uyku eğitimi vereyim diye gün sayıyorum resmen çok bunaldım.

Uyku eğitimi çok sıkıntılı bizimki uyuyacağını anlayınca kıyamet koparıyor yarım saattir aralıksız ağlıyor
 
Uyku düzeninden bahsedilmiş bende yazayım.
Aysima'nın uyku düzeni birinci aydan beri düzenli diyebilirim.Her akşam 8 buçukta banyosunu yaptırdım yatağına koyup ışığı kapattım.Şuan da her gün yıkayamasamda o saatte altını açıp çoraplarını çıkarır pijamalarını giydiririm o da uyuyacağını öğrenmiş durumda hemen dalıyor.
 
bizimki ortalığı yıkmadan gece 12 yi görmeden uyumuyor işimiz var bu bebe ile
 
16 23 yaş arası gençler de menenjit olup aynı şekilde etkilenebilirmiş diye okumuştum. O zaman aşıları yine de yapmak gerekir sanırım
evet özellikle son zamanlarda salgın var iki arkadasimin 13 14 yaşlarındaki çocukları menenjit oldu 1 aydan fazla hastanede yattılar @engteacher86 bence risk alma büyük için yaptır asiyi
 
Bebeğine uyku eğitimi vermeye çalışan düşünen var mı? Biximki bir türlü uykuya dalamıyor cinnet noktasına gwliyorum.
Valla canım bu konuda günlerce araştırma yapmış biri olarak 6. Aydan önce uyku eğitimi vermek mümkün değil. 4 ay diyorlar ama 4. Ayda da bebekler buna hazır olmuyor. İrlandalı anne bile kendi bebeğine 9. Ayda eğitim vermiş, kendisine sordum sağolsun cevapladı. 4. Aydan sonra eğitim verdiğimi zannetmişim dedi.
 
İrlandalı anne derken, bu konuda eğitim almış veya eğitim veren bir kişi mi?
Buna göre uyku eğitimi için ideal zaman 9.y mi ?
 
Benim bebelr hasta oldu (( surda az bi zaman kaldiydi az daha sabredemediler fazla gezmenin sonucu oldu galba biraz da buyugum cok.fena grip kucugude bulasmasi an meselese belkim bulasti bile hapsurmalar basladi kokulu kusmalar ne etcuk bilmiyorm artk kendi kende atlatmaya calisck kucuk buyugude iburamnle idare etcm bakalm
 
İrlandalı anne derken, bu konuda eğitim almış veya eğitim veren bir kişi mi?
Buna göre uyku eğitimi için ideal zaman 9.y mi ?
İnstagramın varsa ordan bakabilirsin canım. İsmi de İrlandalı anne. Kendisi Prof uyku koçu. Ben yaptığım araştırmalar sonucunda bebekten bebeğe ayın farkedeceği kanaatindeyim. Kısacası 6 Aydan önce pek mümkün değil ama illaki 6 aylıkken olacak diye bir şey de yok. Senin bebeğin 7 aylıkken hazırdır benimki 10 aylıkken. Ama bu işi profesyonel yapan insan bile 9. Ayda verebilmiş bebeğine. Uyku meleği diye bir sayfa da var, mesela onlar da 6 Aydan önce önermiyorlar kesinlikle. Uyku rutinleri 4. Aydan sonra yapılabilir. bebekler rutinleri bile 4. Ayda anlamaya başlıyorlarmış.
 
Teşekkür ederim canım
 
Yani ben 1 aylık bebeğime uyku düzenine alıştırmakla yanlış yapmışım. Ben hiç araştırmamıştım bu konuyu.Iki oğlumda kendi verdiğim uyku eğitimiyle ana sınıfına kadar uyku saati gelince hemen uykuya dalardı.Şimdi biri 9 diğeri 5 yaşında akşam 9 uyku saatimizdir herkes saatinde yatağına girdiğiyle uyur.Irlandalı anne olamam tabi ki ama çocuklarımın ve şuanda 4 aylık olan bebeğimin uyku düzeninden çok memnunum
 
Son düzenleme:
cok gecmis olsun canım. Ayni şehirde olsaydik dolaba koymuştum 5-6 poset verirdim. Umarım aynı sehirde oturan vardır sana yardımcı olabilcek
 
benimkinin de gündüz uykusu yok, en fazla 40 dakikadan 3 ya da 4 kez. akşam ama uyuyor çok şükür. doktorlara sorunca her bebek farklıdır, demek ki seninki güzdüz uyanık kalıp öğrenmek istiyor dedi:) valla 3 doktora da söyledim üç doktor da önemsemedi. 15 saat uyumuyor dediğimde o ortalama bir rakam, her bebek farklı dedi.
 
Herkese merhaba. Ben 16 subatta dogum yaptim ve hala regl olmadim. Bu isin standardi yoktur illaki, ben de arastirmadim gerci ama sizler adet olmaya basladiniz mi? Benim gibi hala olmayan var mi? Ne zaman olunurmus biliyor musunuz?
 
tesadüfe bak, kafa meselesine ilişkin tanıdık bir profla aynı ortamdaydık bugün, türkiyenin en iyilerinden, amerikada eğitim almış vs. sorularımı sordum. sırtüstü yatırdığımız için her iki tarafa eşit şekilde yatıramadığımız için en çok hangi tarafa yattıysa bebek bundan sonra o tarafa eğilimli olurmuş. aynı zamanda sırt üstü yatırmak bir tarafa yatırdığımızdan kafa kemiklerinin gelişşimini etkileyebilirmiş, yüz ve kafa gelişiminde asimetri olabilirmiş. örneğin bizim kızımızın bir kulağı diğerinden çok az üstteymiş. dolayısıyla yüz üstü yatırmamız gerekiyormuş ki kafa kemik gelişimi etkilenmesin. teorik açıklaması da sırt üstü yatarken değdiği yer kemik gelişimine etkili açıklıklarmış, yüz üstü yattığında ise değdiği yerde açıklık yokmuş. basitçe ifade etmeye çalıştım. amerikada gerçekleşen bir vakıa yüzünden sırt üstü yatırma meselesi çıkmış. çocuk ağlasa da yüz üstü yatırmaya alıştır dedi. zamanla alışacak dedi.
 
Herkese merhaba. Ben 16 subatta dogum yaptim ve hala regl olmadim. Bu isin standardi yoktur illaki, ben de arastirmadim gerci ama sizler adet olmaya basladiniz mi? Benim gibi hala olmayan var mi? Ne zaman olunurmus biliyor musunuz?
Yok canım daha olmadık. Kişiden kişiye farklılık gösteriyor, kimisi hemen olmaya başlıyor kimisi 1 sene olmuyor. Ben ilkinde kırkım çıktıktan 2 ay sonra olmuşum. Bunda daha tık yok.
 
Keşke olsa sütüm fazla fazla.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…