2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
1.24 cm iken ne kadarlikti..kese rahimde onu goruyoruz dis gebelik degil ve ici dolu dedi.kararti gosterdi ben anlayamadim.zaten karanlik..ama bir tikta olsa rahatladim.....9 ve 10.haftada dusuklerm var.o yzuden 12 hafta bazen cok bazen az hep tedirgin olucam sanirim..
Benimde dış gebelik var geçmişte rahim içi sağlıklı kese gorsem bir ohh çekeceğim arkasından da kalp atışı geliyor

Benimde dış gebelik var geçmişte rahim içi sağlıklı kese gorsem bir ohh çekeceğim arkasından da kalp atışı geliyor
Bu arada bizim.icin onemli bisey...dogal gebelik olmasi gebeligin devami icin daha buyuk sans dedi...benim digerleri tup bebekti ya..onla kiyasladi sanirim..

Aaa bide sutu yasakladi..kefir yogurt onerdi..bende hergun sut iciyodum

Kızlar ben haftaya perşembe gideceğim doktora tekrar o zaman 5+3gunluk olacağım keseyi görürüz demi insallah

Kızlar ben haftaya perşembe gideceğim doktora tekrar o zaman 5+3gunluk olacağım keseyi görürüz demi insallah

Bebeğin kesesinin 5. Haftada vaginal utrasonda dahi görülebilmesi için HCG değerlerinin seviyesinin 500 ile 1000 IU / ML aralıklarında olması gerekir. Karından yapılmakta olan ultrasonda ise bu oranların biraz daha yüksek olması lazım gelmektedir. 5000 IU/ ML değerlerine yükselmesi gerekir. Kanınızda gebe olduğunuz sonucu çıksa bile aynı günde ultrasonda görünmeme ihtimali vardır. Bu gibi durumlar kafanızı karıştırmamalıdır.
Endişe edilecek bir durum bulunmamaktadır. Bebeğinizin henüz ilk haftalarında kesede çıkmaması sizi paniğe kaptırmasın. 4 ila 5 haftalık iken vaginal ultrason yolu ile birlikte bebeğin rahimdeki görüntüsü izlenebilir. Fakat karından yapıldığında görüntülenemeyebilir. 6 hafta ve sonrasındaysa, HCG değerleriniz 2000 ila 3000 oranlarına ulaştığında bebeğinizin kesesi karından yapılacak olan ultrasonda izlenebilmektedir.

:KK200:
Bu arada bizim.icin onemli bisey...dogal gebelik olmasi gebeligin devami icin daha buyuk sans dedi...benim digerleri tup bebekti ya..onla kiyasladi sanirim..

Aaa bide sutu yasakladi..kefir yogurt onerdi..bende hergun sut iciyodum
Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için:KK200:

Bebeğin kesesinin 5. Haftada vaginal utrasonda dahi görülebilmesi için HCG değerlerinin seviyesinin 500 ile 1000 IU / ML aralıklarında olması gerekir. Karından yapılmakta olan ultrasonda ise bu oranların biraz daha yüksek olması lazım gelmektedir. 5000 IU/ ML değerlerine yükselmesi gerekir. Kanınızda gebe olduğunuz sonucu çıksa bile aynı günde ultrasonda görünmeme ihtimali vardır. Bu gibi durumlar kafanızı karıştırmamalıdır.
Endişe edilecek bir durum bulunmamaktadır. Bebeğinizin henüz ilk haftalarında kesede çıkmaması sizi paniğe kaptırmasın. 4 ila 5 haftalık iken vaginal ultrason yolu ile birlikte bebeğin rahimdeki görüntüsü izlenebilir. Fakat karından yapıldığında görüntülenemeyebilir. 6 hafta ve sonrasındaysa, HCG değerleriniz 2000 ila 3000 oranlarına ulaştığında bebeğinizin kesesi karından yapılacak olan ultrasonda izlenebilmektedir.
Bu sefer başka bir doktordan randevu aldım canım ona gideceğim acaba kese görünür mü dedim

Ben de 7sinde gittim. Günlerimiz de aynı. Neden öyle dedi ki ya? 17sinde kalp atışı için gideceğiz biz.
Hiç bilmiyorum canım yarın akşam başka bi doktora gidicem İnşâAllah herşey yolundadır
1.24 cm iken ne kadarlikti..kese rahimde onu goruyoruz dis gebelik degil ve ici dolu dedi.kararti gosterdi ben anlayamadim.zaten karanlik..ama bir tikta olsa rahatladim.....9 ve 10.haftada dusuklerm var.o yzuden 12 hafta bazen cok bazen az hep tedirgin olucam sanirim..
Beklediğimden büyük dedi 5 haftalık bu dedi kalp atışı için 3 hafta sonra gel dedi ama öncesinde tekrar gelmek istersen gel dedi çok yoğun bi dr randevusuz gidince çok erken gidip sıra alıyoruz ve saatlerce bekliyoruz randevuları full dolu o yüzden yarın devlette gidicem bi doktora

Banada verdi bugün proteston kist var ağrı yapıyordu ondan vermiş banada ben ilk gebeliğim de vaginal kullandım hiç rahatsızlık olmadı baş dönmesi bulantı vs. Ama ağızdan alanlarda baş dönmesinin çok olduğunu duymustum

canim benim bide migren vardi iyiki size sormusum bende vajinadan aldim. benimde gec dollenme bu arada tup bebekle dogumdan sonra hic adet gormedim o yuzden sat yok

Kızlar biz bu akşam keseyi zorda olsa normal ultrasonda gördük çok şükür perşembe akşamı çağırdı tekrar emin olmak için allahım inşallah inşallah
Maşallah maşallah canım çok sevindim en son beta kaçtı senin arkadaşım

İyi akşamlar kızlar,
Bu akşam biz de keseyi gördük çok şükür :dua:
4+5 bugün itibariyle. Karından ultrasonla baktı. Henüz bebiş görünmedi ama kesenin yeri iyi dedi. 9 mm kese. 10 gün sonra kalp atışı için gelebilirsin dedi.
Bir de uyarı ve tavsiyeleri paylaşayım sizinle fikir paylaşımı olsun.
Protein ağırlıklı beslen süt, yoğurt, yumurta bunları bolca tüket dedi.
Çay kahve ilk 3 ay boyunca hiç içme dedi.
Hiç aç kalma 2 saatte bir ara öğün yap ceviz badem fındık bunları ye dedi.
İlişki yasak değil, seyahat deniz vs yasak değil dedi.
Folik asitimi kullanmaya devam ediyorum.
Bir de haşimato hastasıyım çok uzun yıllardır.
İlaçlarını aksatmadan al dedi. Endokrin doktoruma da cumartesi günü gitmiştim. Sorun yok gibi görünüyor. İçim rahatladı keseyi de görünce.
Darısı bebişlerimizin pıt pıt kalbini duymaya :KK200:
Hepimizin bebişleri sağlıkla gelsin :anne:

X