Kızlar teşekkürler alintilayamadim, yaşadıklarımı hemen yazayım dedim.bu arada perşembeden buyana doğum yapan oldumu?
Kızlar ben geçen hafta sonunda afedersiniz ishal olmuştum, kasık larda gaz sancıları vardı. Sonra bu gaz sancıları ve ishale ama doktor doğum yaklasiyo dedi pazartesi. Acilmam hiç yoktu.
Çarşamba doktor kontrolünden sobra yoğun ağrılarım oldu öyle gaz sancıları ki bıçak saplanıyor gibi gaz sancısı.ben hep belde ağrı başlar karına ulaşır karın sertleşir diye duyduğumdan gaz diye sancı içinde kivrandim gün içinde gelen giden agrilardi.carsamba Perşembe oldum öldüm dirildim bu sancilarla, sürekli merdiven çıktım ve yürüyüş yaptım acilmam olsun diye.
Çarşamba gece ölüyorum sandım 22 de hastaneye gittik hastanenin kapısında ağrım gitti,bagirsaklarim rahatladı diye eve döndüm.
Evde fena hale geldi yuruyemedim bıçak giriyor alt tarafima resmen ağlıyorum, yine gittik hastaneye gece 2 de , hastaneye gidince sancı geçti ama dönmedik eve nstye girdim sancılar cikiyo 120-140 larda, doktor geldi ne gazı doguruyosun dedi:) açılma hiç yok, onun üzerine suni sancı ile desteklediler doğal sancıları, epudral takıldı, benim sancılar öldüren cinsten gelmeye başlayınca epudralle ağrıyı hafiflettiler, Perşembe günü akşam 4 e kadar hiç acilmam olmadı, nst de bebegin strese girdigini söyledi doktor ki zaten uzun süre hareketsiz kalıyordu kalp atışlarında sıkıntı olmaya başladı. Doktorum da bir gündür ciddi sancıların var normalde bu vakte kadar doğum bile olmalıydı hiç açılma yok ve ben bebeği tehlikeye atamam, bebek strese girdi çok fazla, bu kasilmalara bebek daha fazla dayanamaz ve ben sezeryanla alıp sagsaglim kucağına vereyim diyorum,sonrasında üzülmeyin dedi. Zaten ben bebeğin kalp atışları salı sıkıntıyı görünce dedim sezeryan olsun , her derde vardır bir hayır, belki normal doğum yapmam ben ve bebek için hiç iyi olmayacak sonuçlar doguracakti,Allah ta bunun önüne geçti diye hissettim o an. Ama bebeğe bişey olacak korkusuyla ve iki gecedir uyku uyumadigimdan, birde sürekli gelen her ebenin alttan kontrol etmesi psikolojimi çok bozdu, sezeryana girerken çok kasildim, korktum,ağladım,ameliyat boyunca titredim ve hiç bişey hatırlamıyorum o süreçle ilgili. Tek hatırladığım benim halime ağlayan eşim ve bebeği yanağına getirip öptüğüm o saniyeler.
Yani yürüdüm aşırı hareketliydim, hurmalar yedim ama fayda etmedi bana:)
Sezeryan olacağımı bilseydim öncesinde o ağrıları çekmez ,alttan muayenelere katlanmazdim,temiz temiz rahat bir kafayla gider yatardim hastaneye ama kısmet.
Sancılar vurdukça dua ettim benden dua bekleyenler vardı, belki de o dualar kabul olsun diye o süreçleri de Allah yaşattı. Oğlum yanımda herşeye bedel meleğim