• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar ben özlük biriminde çalışıyorum.32 hafta raporu 32+0 da alınır ve çalışabilir raporudur. Yani şöyle doktor diyor ki bu hamile hastam 32. haftada olmasına rağmen aktif olarak çalışabilir. Dolayısıyla 32. haftadan sonra herhangi bir izin veya rapor alınamaz!Bunu pek çok kurum uygulamıyor bilmediğinden ama yönetmelik bu şekilde. Eğer herhangi bir izne veya ihtiyaç duyulursa 32 hafta raporu bozulur. 32. den sonra alınan izin ve raporlar doğum öncesi izninden düşer. Ayrıca durumunuz iyiyse ve çalışabiliyosanız sonrasında ücretsiz izin alacak olsanız dahi doğum sonrasına izin aktarmak çok iyi oluyo. Bebekler için 2 hafta 2 haftadır..
Sağol canım cevap verdiğin kuruma sordum cevap bekliyorum burda daha önce kullanan olmuş o yüzden kafam karıştı... Bişey daha sormak istiyorum, oldu ki 32 de çalışabilir raporu aldım 33 te kötü oldum çalışamaz raporu alıp çıkabilirim dimi...

Sağol canım cevap verdiğin kuruma sordum cevap bekliyorum burda daha önce kullanan olmuş o yüzden kafam karıştı... Bişey daha sormak istiyorum, oldu ki 32 de çalışabilir raporu aldım 33 te kötü oldum çalışamaz raporu alıp çıkabilirim dimi...
evet canım tekrar rapor alıp çıkabiliyorsun çalışamaz raporu ile,meraycan sen asprin +iğne kullanıyordun değil mi doğru hatırlıyorum?

Rica ederim canım. İnşallah hiç sıkıntın olmaz rahatça gider gelirsin. Dediğim gibi çoğu kurum bunu bilmediğinden uygulamıyor. Ama işin doğrusu bu. Evet 32de aldığın raporunu istediğin zaman doktor raporuyla bozdurabiliyorsun. Bu durumda çalıştığın kadarı doğum sonrasına aktarılır. Mesela 33 de bozdurdun diyelim 8+1 doğum sonrası kullanırsın

Canım ben 36 da ayrılmak istiyorum memleketimde doğum yapcam yol da uzun. Ne yapmam gerekiyor 32 de çalısır raporu aldıktan sonra 36 da ayrılacagımı kuruma nasıl bildireceğim. Tekrar çalışamaz raporu mu almam lazım 36. Haftada.
Canım sende 32. haftanda yani 32+0da çalışabilir raporu alacaksın. 36. haftada çalışamaz raporu alacaksın. Böylece 4 hafta aktarmış olacaksın. 8+4 hafta doğum sonrası kullanacaksın inşallah. 32. hafta raporu ne zaman istenirse bozulabilir. Çalışılan zamanlar doğum sonrasına aktarılır. Yani 32 de çalışabilir aldık diye illa 37 ye kadar çalışmak zorundayız diye birşey yok.

Kızlar bu arada diyelim ki 32 de çalışabilir aldık allah nasip etti çalıştık 37 de de çalışamazı aldık doğum sonrası iznimiz 8+5 olur. Diyelim ki izne ayrıldıktan 1 hafta sonra doğum yaptık. Geriye kalan 2 haftamızı da aktarabiliyoruz. Toplamda 8+5+2 diyeyim yani. Ona dikkat edin. Bir çoğumuz sezeryan olacak mecburan 1 hafta 10 gün erken doğum yapacağız. Kullanmadığımız, hakkımız olan izinler boşa gitmesin!!!

Al benden de o kadar. Bazı geceler oğlum kesinlikle uyumuyor normalde çok sabırlıyımdır ona karşı ama uykusuzluk ve uykudan uyanınca sersemligin verdiği bir bilinçsizlikle bazen kızabiliyorum ona ama daha sonra daha çok kendime kızıyorum :KK43: bir de rahat hareket edemiyorum artık oğluma da rahat müdahale edemiyorum tabi. Bu da çabuk sinirlenmeme neden oluyor. Bebek gelince nasıl olacak bilmiyorum ama Allah'tan bizlere büyük bir sabır ve verdiği nimetlere şükür edebilme kabiliyeti vermesini niyaz ediyorum 💗

işte annelik böyle bişey. kızsan vicdan şaplak atsan vicdan bağırsan keza :(
ama insanız bazen yalnızlık bazen evin yükü bazen başka sebeplerden ister istemez geriliyoruz
neyseki süreklilik arz eden bir durum değil
arada bir oluyor
olmasa Olmaz sanki :(

bugün okula bişeyler yaptım
hoşuna gidiyor çocukların annem yaptı demek. ve söylemedim süpriz olcak bakalım ece gelince keyfi nasıl olacak paşamın.
Allah sanada yardım etsin. oğlun daha çok minik 1.5 yaşında demiştin demi 💗

ondan sen daha çok yorgunsun uykusuz. benimkilerde uyumadılar 2 yıl. geceleri zordu. şimdi sen hamlesin işin daha meşekkatli. ama dediğin gibi sonu güzel olsn 🤗
sağlıkla inşallah.

Canım sende 32. haftanda yani 32+0da çalışabilir raporu alacaksın. 36. haftada çalışamaz raporu alacaksın. Böylece 4 hafta aktarmış olacaksın. 8+4 hafta doğum sonrası kullanacaksın inşallah. 32. hafta raporu ne zaman istenirse bozulabilir. Çalışılan zamanlar doğum sonrasına aktarılır. Yani 32 de çalışabilir aldık diye illa 37 ye kadar çalışmak zorundayız diye birşey yok.
Bir de bizim kurum personel şube müdürü ile görüştüm bugün. 37 de çalışamaz raporu almana gerek yok dedi. Zaten çalışabilir raporunda 37 ye kadar çalışabileceğin yazıyor direkt 37. haftada işe gelmeyeceksin dedi. Sizde deöyle mi oluyor.Yoksa illa çalışamaz raporu alınması mı gerekiyor?
Bir de doktor 32. haftada çalışabilir raporunda 36. haftaya kadar çalışabilir yazabilir mi acaba. Yoksa direkt 37 e kadar diye mi yazmak zorunda ?

işte annelik böyle bişey. kızsan vicdan şaplak atsan vicdan bağırsan keza :KK43:
ama insanız bazen yalnızlık bazen evin yükü bazen başka sebeplerden ister istemez geriliyoruz
neyseki süreklilik arz eden bir durum değil
arada bir oluyor
olmasa Olmaz sanki :KK43:

bugün okula bişeyler yaptım
hoşuna gidiyor çocukların annem yaptı demek. ve söylemedim süpriz olcak bakalım ece gelince keyfi nasıl olacak paşamın.
Allah sanada yardım etsin. oğlun daha çok minik 1.5 yaşında demiştin demi 💗

ondan sen daha çok yorgunsun uykusuz. benimkilerde uyumadılar 2 yıl. geceleri zordu. şimdi sen hamlesin işin daha meşekkatli. ama dediğin gibi sonu güzel olsn 🤗
sağlıkla inşallah.
Eminim çok sevinir annesi biz de böyle gönül alıyoruz işte sevgimizi olabildiğince belli etmeye çalışıyoruz. Aslında sana kızmak istemedim seni çok seviyorum demeye çalışıyoruz.

Evet canım 1.5 yaşında genel anlamda sağlık sorunlarına rağmen beni asla yormayan bir çocuk. Ona haksızlık ettiğimi bir an bile hissetsem mahvoluyorum. İnşallah anneliğimizin hakkını vererek emaneti teslim etmek nasip olur bizlere.

Eminim çok sevinir annesi biz de böyle gönül alıyoruz işte sevgimizi olabildiğince belli etmeye çalışıyoruz. Aslında sana kızmak istemedim seni çok seviyorum demeye çalışıyoruz.

Evet canım 1.5 yaşında genel anlamda sağlık sorunlarına rağmen beni asla yormayan bir çocuk. Ona haksızlık ettiğimi bir an bile hissetsem mahvoluyorum. İnşallah anneliğimizin hakkını vererek emaneti teslim etmek nasip olur bizlere.

Allah sana güç gÖnül genişliği inşirah ferahlığı versin annesi.
bizler emanet olduklarını tam idrar etsek zaten :( kendi adıma konuşuyorum bu arada.
zimmtime aitmiş gibi davranamam kıyamam incitemem :KK42:
Allahım affet yardım et. farkındayım hatamın beni bana bırakma.

gebelik reflüsü yaşayan var mı içinizde acaba ve ilaçsız nasıl geçiriyorsunuz bu yanmaları. alternatif tıp arıyorum

Rica ederim canım. İnşallah hiç sıkıntın olmaz rahatça gider gelirsin. Dediğim gibi çoğu kurum bunu bilmediğinden uygulamıyor. Ama işin doğrusu bu. Evet 32de aldığın raporunu istediğin zaman doktor raporuyla bozdurabiliyorsun. Bu durumda çalıştığın kadarı doğum sonrasına aktarılır. Mesela 33 de bozdurdun diyelim 8+1 doğum sonrası kullanırsın
Sağol canım amin inşallah...

Benim de aynı resmen belim le diz kapağım arası aldım kiloyu kaba tabirle millet bana çocuk sanki arkanda diyor sinir oluyorum ama veririz inşallah doğumdan sonra ödem bence geçer hemen :KK66::KK48:

iyi akşamlar canım valla ana kız gezdik gezdik yorulduk bugün sen nasılsin
Normalde 34 beden bir insanım. 2 çocuk doğurmama rağmen her defasında eski
kiloma ve bedenime geri döndüm. Çok çok eminim ki sende verirsin. Hamilelikten sonra yüksek tempolu bir hayata geçiliyor. Doğru beslenmeyle her şey halloluyor.
Benim sinirlendiğim ne biliyor musun? Normalde kilolu olan insanların benimle dalga geçmeleri! Yediğim lokmaları sayıp 'amma çok yiyorsun bu gidişle minik bi fil olacaksın' demeleri 😒 neyse...

karapisso karapisso allah kolaylık versin canim. Benimde 2 numara beni mahvediyor. Istikrarlı ağlaması pes etmemesi..baya baya zorlaniyorum. Ciddi sabir sınavındayım. Çok şükür ne diyelim. Sağlığımıza şükürler olsun ❤

Normalde 34 beden bir insanım. 2 çocuk doğurmama rağmen her defasında eski
kiloma ve bedenime geri döndüm. Çok çok eminim ki sende verirsin. Hamilelikten sonra yüksek tempolu bir hayata geçiliyor. Doğru beslenmeyle her şey halloluyor.
Benim sinirlendiğim ne biliyor musun? Normalde kilolu olan insanların benimle dalga geçmeleri! Yediğim lokmaları sayıp 'amma çok yiyorsun bu gidişle minik bi fil olacaksın' demeleri 😒 neyse...

34 bedenmi maşallah sana kız.
ben 40 bedenim :D
Aman yaaaa hamile kadının lokmasına laf etmek ne edepsizlik. şükürler olsn çevremde öylesi yok olsa senle kadar sabırlı olamadım herhalde.
karapisso karapisso allah kolaylık versin canim. Benimde 2 numara beni mahvediyor. Istikrarlı ağlaması pes etmemesi..baya baya zorlaniyorum. Ciddi sabir sınavındayım. Çok şükür ne diyelim. Sağlığımıza şükürler olsun ❤
elhamdülillah ya geçer diyorum. arada bir fazla okuyor işte. Allah yardımcımız olsun. daha daha nasılsın.

Kızlar burdaki tek deli benmiyim acaba :KK70:

yoksa aldığı bebek kıyafetlerini ara ara seven okşayan içine sokası gelen başka deliler varmı :KK70:
💗💗💗💗💗💗💗
❤❤❤❤❤❤❤
💖💖💖💖💖💖💖

R rkndmt
L leyla
Pisikedii Pisikedii
A asitane161719
Nilayyy Nilayyy
Hifaa Hifaa
başka kimler vardı affınıza sığınıyorum.
bu kadar zmanın samimiyetin vermiş olduğu güven ile bu mesajı yazıyorum 🤗🤗🤗

34 bedenmi maşallah sana kız.
ben 40 bedenim :KK70:
Aman yaaaa hamile kadının lokmasına laf etmek ne edepsizlik. şükürler olsn çevremde öylesi yok olsa senle kadar sabırlı olamadım herhalde.

elhamdülillah ya geçer diyorum. arada bir fazla okuyor işte. Allah yardımcımız olsun. daha daha nasılsın.
Ilk gebeligim olsa darlanip üzülürdüm de 3 olunca eski halime geri döneceğimi biliyorum. Onun rahatlığıyla bise demiyorum. Doğumdan bir süre sonra cevaplarını alacaklar :D

Uzun süreli ağlama olayını kafam kaldırmıyor artık. Içim daralıyor, sinirlerim geriliyor ama yapacak bir şey yok :(

yoksa aldığı bebek kıyafetlerini ara ara seven okşayan içine sokası gelen başka deliler varmı :KK70:
💗💗💗💗💗💗💗
❤❤❤❤❤❤❤
💖💖💖💖💖💖💖

R rkndmt
L leyla
Pisikedii Pisikedii
A asitane161719
Nilayyy Nilayyy
Hifaa Hifaa
Bende arada bir bakıyorum. Çok sevimliler..miniş miniş ❤ doğsalar ve biran önce 3-4 aylık olsalar 😬 o arayı jet hızıyla atlamak istiyorum.

💗💗💗💗💗💗💗
❤❤❤❤❤❤❤
💖💖💖💖💖💖💖

R rkndmt
L leyla
Pisikedii Pisikedii
A asitane161719
Nilayyy Nilayyy
Hifaa Hifaa
karapisso karapisso tek sen yoksun biz bebeğin odası gelene kadar tüm eşyalarını kolileyip ayrı bir odaya koyduk arada giysi kolisini açıp bakıyorum, onları severken bebeğimle konuşuyorum:halay:

Back