• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok geçmiş olsun arastırdım da bugün baya sıkıntılı bi süreç inşallah zamanında gelir bebiş hamile olduğumu ilk öğrendiğimde bi kaşıntı olmustu tüm vücudumda güneşten kafayı yemek üzereydim ilaç da kullanamıyordum gece hiç uyuyamıyordum sürekli ağlıyordum. İnşallah düzelir. Bir anda mıbaşladı yavas yavas mı gelişti

Kilomu hiç bilmiyorum ama belden aşağım büyüdü :KK43: pantolonlarım olmuyor bana. Giyinmekte zorluk çekiyorum tek sorun ettigim o. Doğumdan sonra zayıflarım illaki.
Benim de aynı resmen belim le diz kapağım arası aldım kiloyu kaba tabirle millet bana çocuk sanki arkanda diyor sinir oluyorum ama veririz inşallah doğumdan sonra ödem bence geçer hemen :KK66::KK48:
nasılsınız kızlar 💟
iyi akşamlar canım valla ana kız gezdik gezdik yorulduk bugün sen nasılsin

Benim de aynı resmen belim le diz kapağım arası aldım kiloyu kaba tabirle millet bana çocuk sanki arkanda diyor sinir oluyorum ama veririz inşallah doğumdan sonra ödem bence geçer hemen :KK66::KK48:

iyi akşamlar canım valla ana kız gezdik gezdik yorulduk bugün sen nasılsin
maşallah ne güzel. bende iyiyim elhamdülillah çok şükür , çoluk çocuk geçiyor.
A asitane161719 nasılsın canım.
H Happinesss26 canım üzülme . kullandığın ilaçlarla alakası olduğunu sanmıyorum arkadaş ilaç milaç kullanmadığı halde kaşındı kaç ay. birde yaz boyu.

maşallah ne güzel. bende iyiyim elhamdülillah çok şükür , çoluk çocuk geçiyor.
A asitane161719 nasılsın canım.
H Happinesss26 canım üzülme . kullandığın ilaçlarla alakası olduğunu sanmıyorum arkadaş ilaç milaç kullanmadığı halde kaşındı kaç ay. birde yaz boyu.

Hamdolsun canım. Gündelik işler güçler geçiyor zaman. Sen nasılsın ;)

Bu arada herkese Hayırlı Nurlu Bereketli Sabahlar 💗

Hamdolsun canım. Gündelik işler güçler geçiyor zaman. Sen nasılsın :KK66:

Bu arada herkese Hayırlı Nurlu Bereketli Sabahlar 💗

amin canım amin. benim kraplar başladı. yataktan kalırıuor beni.
birde çok tahammülsüz oldum. oğlum yoruyor beni. çok zorlanıyorum bu aralar . Allahımm Sen koru yardım et kırmayayım yavrumu :( :KK42:

Bnm ki hep sag tarafima toplaniyo.sanirim poposu elime resmen yumruk gibi geliyo.nefesimi kesiyo.sizdede oluyomu oyle kizlar.bas gelis duruyo sanirim o yuzdenmi boyle bilmiyorum ama cogunluk hep sag tarafimda
Benimde hep sağda bir top var, itiyo,tekmeliyo falan, aynı anda hem hem alt tarafta kıpırtıları hem üstte tekmeler için hissediyorum, dediğin gibi poposu ve ayaklariymis, başı aşağıda doktor kontrolünde söyledi

Günaydın kızlar size bişey sormak istiyorum tecrübeli arkadaşlar vardır. Şimdi ben 32 den sonra mı 2 haftalık yıllık iznimi kullansam yoksa önce kullanıp hemen izne mi çıksam. Şimdi zorlanıyorum ama 2 hafta Doğumdan sonra daha mı çok işime yarar Bu arada 4 aylık izinden sonra 6 ay ücretsize çıkıcam... Bu hafta karar vermem gerekiyor....

Ben şimdi onunlan ugrasiyorum enzimlerim yüksek erken dogum riski vardi progestan kullandigim için mi diye denemek için progestan i kestiler. Hayrolsun inşallah zamanını bekler ilaçsız bekliyorum şimdi. Kasıntı zaten beni mahvetti geceleri ozellikle ayak tabanım avuç içim ve tüm vücudum yirtildi kasinmaktan... gece en fazla 1 hadi 2 saat uyuyabiliyorum
Çok geçmiş olsun canım. Benim de sırtımda bi kayısı büyüklüğünde leke gibi bişey çıktı. Dokununca hafif bi kaşınıyo yoksa kaşıntı yok. Cuma kontrolüm var, o arada cildiyeye de muayene olucam.
Günaydın kızlar size bişey sormak istiyorum tecrübeli arkadaşlar vardır. Şimdi ben 32 den sonra mı 2 haftalık yıllık iznimi kullansam yoksa önce kullanıp hemen izne mi çıksam. Şimdi zorlanıyorum ama 2 hafta Doğumdan sonra daha mı çok işime yarar Bu arada 4 aylık izinden sonra 6 ay ücretsize çıkıcam... Bu hafta karar vermem gerekiyor....
Kızlar ben özlük biriminde çalışıyorum.32 hafta raporu 32+0 da alınır ve çalışabilir raporudur. Yani şöyle doktor diyor ki bu hamile hastam 32. haftada olmasına rağmen aktif olarak çalışabilir. Dolayısıyla 32. haftadan sonra herhangi bir izin veya rapor alınamaz!Bunu pek çok kurum uygulamıyor bilmediğinden ama yönetmelik bu şekilde. Eğer herhangi bir izne veya ihtiyaç duyulursa 32 hafta raporu bozulur. 32. den sonra alınan izin ve raporlar doğum öncesi izninden düşer. Ayrıca durumunuz iyiyse ve çalışabiliyosanız sonrasında ücretsiz izin alacak olsanız dahi doğum sonrasına izin aktarmak çok iyi oluyo. Bebekler için 2 hafta 2 haftadır..

biri de bana acaba doğum iznine ayrıldığımızda 37. hafta da maaşları nasıl alabileceğimizi anlatabilir mi? sanırım maaşın tamamı alınamıyormuş. 3 te 1 i ni ödüyormuş sgk. bu kesinti neden yapılıyor acaba? yani kesilen kısmı neresi ödüyor alabiliyor muyuz?

37 de doğum iznine ayrılınca ki benim 26 nisana denk gelicek. çocuk mesela 12 mayısta doğacak. ayın 15 inde alacağım maaşı nasıl almış olucam? eksik mi? ya da çocuk 16 mayısta doğduğu zaman nasıl alıcam

amin canım amin. benim kraplar başladı. yataktan kalırıuor beni.
birde çok tahammülsüz oldum. oğlum yoruyor beni. çok zorlanıyorum bu aralar . Allahımm Sen koru yardım et kırmayayım yavrumu :KK43::KK42:

Al benden de o kadar. Bazı geceler oğlum kesinlikle uyumuyor normalde çok sabırlıyımdır ona karşı ama uykusuzluk ve uykudan uyanınca sersemligin verdiği bir bilinçsizlikle bazen kızabiliyorum ona ama daha sonra daha çok kendime kızıyorum :( bir de rahat hareket edemiyorum artık oğluma da rahat müdahale edemiyorum tabi. Bu da çabuk sinirlenmeme neden oluyor. Bebek gelince nasıl olacak bilmiyorum ama Allah'tan bizlere büyük bir sabır ve verdiği nimetlere şükür edebilme kabiliyeti vermesini niyaz ediyorum 💗

Kızlar günaydın :KK68: bu gece benim için kabus gibiydi sağ bacağım diz kapağımdan aşağısı sabaha kadar sizladi ağlattı resmen beni :KK42:
Allah'ım kimseye göstermesin
Sizler nasılsınız

Canım romatizma ağrısı mıydı acaba ? Soğukta kaldığım zamanlar ve de yorulunca bana da olur bazen . Bir de gebelik eklenince üzerine daha da katlanılmaz olmuştur muhtemelen. :(

Çok geçmiş olsun canım. Benim de sırtımda bi kayısı büyüklüğünde leke gibi bişey çıktı. Dokununca hafif bi kaşınıyo yoksa kaşıntı yok. Cuma kontrolüm var, o arada cildiyeye de muayene olucam.

Kızlar ben özlük biriminde çalışıyorum.32 hafta raporu 32+0 da alınır ve çalışabilir raporudur. Yani şöyle doktor diyor ki bu hamile hastam 32. haftada olmasına rağmen aktif olarak çalışabilir. Dolayısıyla 32. haftadan sonra herhangi bir izin veya rapor alınamaz!Bunu pek çok kurum uygulamıyor bilmediğinden ama yönetmelik bu şekilde. Eğer herhangi bir izne veya ihtiyaç duyulursa 32 hafta raporu bozulur. 32. den sonra alınan izin ve raporlar doğum öncesi izninden düşer. Ayrıca durumunuz iyiyse ve çalışabiliyosanız sonrasında ücretsiz izin alacak olsanız dahi doğum sonrasına izin aktarmak çok iyi oluyo. Bebekler için 2 hafta 2 haftadır..
Ben su an heyet raporluyum ve raporumun don gunu 32+0 olacak sekilde. Calisamaz raporumu sistemden baktiklarinda 32+1 de alabilecegimi soylediler

Canım romatizma ağrısı mıydı acaba ? Soğukta kaldığım zamanlar ve de yorulunca bana da olur bazen . Bir de gebelik eklenince üzerine daha da katlanılmaz olmuştur muhtemelen. :KK43:
Bilmiyorum canım büyük ihtimalle romatizmal bu ağrı bende arada olur ama bu sefer ilaç da icmeyeyim diye baya direndim saat 5 e kadar ama sonunda içtim mecbur sakinleşti ondan sonra uyuyabildim maalesef :KK43:

Çok geçmiş olsun arastırdım da bugün baya sıkıntılı bi süreç inşallah zamanında gelir bebiş hamile olduğumu ilk öğrendiğimde bi kaşıntı olmustu tüm vücudumda güneşten kafayı yemek üzereydim ilaç da kullanamıyordum gece hiç uyuyamıyordum sürekli ağlıyordum. İnşallah düzelir. Bir anda mıbaşladı yavas yavas mı gelişti
Bir gece kaşıntım oldu gittim bakıldı biraz yüksekti kontrol 2 hafta sonra dediler. 5 gün sonra dayanılmaz oldu gittim 36 olan deger 300 küsür olmuştu. Kaç zamandır kullanıyorum progesteron aniden gelişti durum diyebilirim yani

Bilmiyorum canım büyük ihtimalle romatizmal bu ağrı bende arada olur ama bu sefer ilaç da icmeyeyim diye baya direndim saat 5 e kadar ama sonunda içtim mecbur sakinleşti ondan sonra uyuyabildim maalesef :KK43:

Böyle durumlarda en masum ilaçları alacağız el mahkum ağrı demek stres demek çünkü ve bu bebeğe daha fazla zarar veriyor bence .

Canım ben 36 da ayrılmak istiyorum memleketimde doğum yapcam yol da uzun. Ne yapmam gerekiyor 32 de çalısır raporu aldıktan sonra 36 da ayrılacagımı kuruma nasıl bildireceğim. Tekrar çalışamaz raporu mu almam lazım 36. Haftada.

Back