Herkese merhaba bende en son dogurdum diye yazmistim... Grubu tekrar aktiflestirsek mi? Herkes bebeği ne durumda gelişimi nasıl neler yapıyor yazsa mesela
Aynı ayda doğmuş bebeklerin gelişimlerini takip etmek fikir alışverişi yapmak anlamimda faydalı olur. Ben size kızımdan bahsederek başlıyorum; 19bçk aylık olduk.. Çok sosyal çok sevgi dolu bir bebek. Kızım diye söylemiyorum enterasan şekilde çok güzel
anne baba esmeriz.. Kızımız ha döndü ha dönecek diye diye sarısın lüle lüle saçlı (düz sacliyiz ikimizde) yeşil gözlü oldu. Sanırım bu saatten sonra dönmez artık. Bayağı dillendi. Mama bitti anne gel gibi minik minik derdini de anlatan cümleler kurmaya başladı. Her şeyi anlıyor. Kitaplara bayılıyor . Ama okuyalim değil de o nerede bu nerede diye soralim o göstersin istiyor. 16. Ayın sonunda yürüdü. Hala yürürken bacaklar ayrık ve özellikle sokakta yürürken düşüyor. Evde çok fazla kucak istiyor. Tuvalete bile beraber gidiyoruz. Kendi kendine oynamıyor. Yalnız kalamıyor. Ayrılık anksiyetesi var. Yapışık halde olmak zorundayız. Yemegini kendisi yiyor ama çok fazla oynuyor yemekle. Bu yüzden çok döküyor. Ve son bir kaç aydır daha önce yediği şeyleri yememeye başladı. Biraz kolaylaştı biraz zorlaştı. Tıngır mıngır büyüyoruz. Sizler ne durumdasınız.. Var mı tavsiyeler, tarifler, size iyi gelenler, oyuncaklar, kitaplar...?