2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

İyi akşamlar Mart anneleri yazmasam da ara ara okuyanlardanim
Bı konuda tecrubenize ihtiyacım var,ben iki cocugumuda kendi sancim olmadan suni sanci ile dogurdum ,kendi sancim nasıl olur nasıl anlarım kafam karışık ,ne zamandır zaten kasıkk ve bel ağrım var gün sancısı diyorlar ve dayanilmiycak bı ağrı degil acaba doğal sanciyi nasıl tarif edebilirsiniz yaşayan güzel annelergaz sancısı gibi mi karın ağrısı gibimi kafamda deli sorular anliyacaniz

Rabbim herkese hayirli dogumlar nasip etsin. 2 cocukla yeni hayat daha zor sanirim :)
Ben 3 çocuklu yeni hayata merhaba diycem:) avantajmi dezavantajmi bilemiyorum benimkiler kız 9 oğlum 14 yaşında hayaller beraber büyütmek bakalım:)

Benim de ilk doğumum sunni sancı ile gerçekleşti aynı sorular benim kafamda da dolaşıyor. Bazen belime oradan da bacaklarıma doğru bir ağrı oluyor acaba mı derken geçiveriyor. Bu nasıl olacak merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum.

Kizlar ben de bugun dogum yaptim normal dogum oldu sunni sanciyla ayrintisini ins daha sonra anlatirim.
Yalniz dogum sonrasi resmen yuruyemiyorum adim atamiyorum. Igne de vurunmadim neden boyle oldu anlamadim. Tutunup ayaklarimi surukleyerek yuruyorum var mi daha once boyle birsey yasayan

Acaba herkesde farklı mi oluyor Şubat analarına da sormak lazım

Gün sancısı ne bilmiyorum. Ben kendi sancımla doğurdum. Geçmiş sayfalarda detaylı yazdım doğumumu. Dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım. Benim hiç ağrım yokken nişan geldi akşam 8 civarı. Yarım saat içinde hastaneye gittim. Muayenede 4 cm açık dediler ve hemen yatışım yapıldı. Nst de sancı vardı ama bende yine yoktu. Benim sancım gece yarısı hafif hafif başlayıp birden şiddetlendi. Gerçekten adet sancısı gibiydi ama daha şiddetlisi. Kasıklarımda göbeğimin altındaydı ağrı. Dalga şeklinde. Hafifçe girip kıvrandırıyor ve hemen de geçiyor. Dört dakikada bir gelen sancı 45-50 saniye sürüyordu. Sancı geçince çok iyiyim. Böyle böyle sabaha kadar sürdü. Doğuma girerken bir dakika dinlenme, bir dakika sancı geliyordu. Ben arada epidural aldığım için rahat geçti bekleme süreci. Bende çok telaş ediyordum anlar mıyım acaba diye ama dedikleri doğruymuş. Anlamaman imkansız o sancıları :) geldiğinde anlıyorsun. Burda nişanım geldi ama hastaneye gitmedim diyen çok kişi var. Nişandan günler sonra doğuran var. Bende sancılarım beş dakikada bir olunca giderim diyordum ama o an gitmem gerektiğini anladım beklemeden. Hemen çıktım. İyi ki çıkmışım. Açılmam çok hızlı oldu çünkü. Dediğim gibi anlıyorsun bir şekilde. Allah kolaylık versin. İnşallah güzel bir doğum olur. :)

benim dikialerde fena ne oturabiliyorum ne tuvalete cikabiliyorum goguslerde bi o kadar aciyo bi de sitma oldum bugun mahvoldum resmen dogumdan zor gunler benim icin

Sürekli kayısı yiyorum
iç dikişlerim 20. günde düştü. Dıştakiler daha duruyor. Hala dik oturamıyorum. Doktorum bir krem verdi onu kullanıyorum. Batikonla pansuman yapıyorum sık sık.
Göğüslerim ilk günler perişandı. Uçlar kanıyordu ama emzirme danışmanına gittim. Emzirmeyi öğrendim yaralarım kendiliğinden geçti. Şimdiki sorun emzirdikten sonra göğsümün tamamının ağrıması.

İnşallah benimde nişan gelerek ilk belirtim olur ondan sonraki süreci daha kontrollü geçerim .şuan bile kasık bel ağrım var buyuzden ayırt edememekten korkuyorum
Hayırlısı bakalım
Allah razı olsun iyi dilekleriniz icin Rabbim sizede evladinizla uzun sağlıklı ömürler nasip etsin

cok yorulmussundur canım benimde oyle idi dun bugun daha iyiyim. ilk zamanlar yurumek eziyet gibi oldu

sen hic doktora gorundun mu ? kasik agrin gaz sancisi gibi mi boyle gazin var ama atamiyor gibi mi

bu arada hayirli ugurlu olsun masallah size

Gözün aydın cnm. Yürümekte zorlanmanın sebebi doğumda kendini çok kastığın için olabilir. Ben de oğlumda sunni sancıyla doğum yaptıktan sonra doktor dikiş atacak ben çatalda bekliyorum. Belden aşağısına bir titreme geldi. Ne ben durdurabiliyorum ne de doktor dikiş atabiliyor. Kaslar çok fazla kasılıp birden gevşeyince değişik semptomlar ortaya çıkabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…