- 23 Şubat 2016
- 825
- 413
- 103
- 28
İyi geceler kızlar kafama bir şey takılıyor, bu kasılma olayı nedir ben çok anlamıyorum. Benim karnımın bir tarafı genelde hep sert sanki bebeğin kafası oradaymış gibi bir his oluyor bu aralar çok olmaya başladı bu Doğum kasılması demek mi?
Evet benim de sancım yok ama bu da çok sık olmaya başladı ama anlamıyorum ne demek olduğunu belli bazı yerlerde oluyor bütün karnımda değilaynisi bendede oluyor cnm ya ilk gebelik oldugu icin bende anlamiyorum cocuk bi anda sertlesiyo bi tarafimda rahatsiz olyirum ama ole sanci felanda yok bu aralar olmaya basladi gun icerisinde bayada bi sertlesiyor ayni sekilde
Evet benim de sancım yok ama bu da çok sık olmaya başladı ama anlamıyorum ne demek olduğunu belli bazı yerlerde oluyor bütün karnımda değil
Belki de. Sizin baya az kalmış hadi hayırlısı inşllh..)bendede aynisi var cnm cocuk buyudugu icin yeri daraliyor belkodenoyuzden o sekilde hissediyoruzdur
Belki de. Sizin baya az kalmış hadi hayırlısı inşllh..)
Cok teşekkür ederim canim yazdıkların icin. Bunları okuyunca ferahliyorum biraz. Allah razı olsun. Doktorum su anki hali benim icin normal doguma bile engel degil dedi. O cok önemsemedi. Ben de normal dogum istiyordum cok ama tek bebegimi sag salim alayım da kucağıma sezeryan olsa da olur diyorum artık. Allah hepimizi evlatlarımiza sağ salim ve zamanında kavuştursun inşallah.Merak etme cnm o kordon oyle bi ozellikteki 3 tur bile.dolansa bebege zarari olmuyor sadece normal dogumu zorlastiriyor gerdigi icin. Takip ettigim bi kac dr da 2 3tur dolanmis bebek fotosu bile cok gordum ben. Zaten artik daha sik kontrole gidicez takipte olucaksin zaten yani korkma hic.
Evet kizlar bu tarif ettiğiniz sertleşme kasılma oluyor. Bugünlerde olması normal. Dikkat edin.İyi geceler kızlar kafama bir şey takılıyor, bu kasılma olayı nedir ben çok anlamıyorum. Benim karnımın bir tarafı genelde hep sert sanki bebeğin kafası oradaymış gibi bir his oluyor bu aralar çok olmaya başladı bu Doğum kasılması demek mi?
Bi yerden basladigin zaman yavas yavas yaparsin canim bende yeni basladimGünaydın kızlar hiçbir şeyim hazır değil nerden başlıycamı da bilmiyorum genel temizlik yapılacak halılar perdeler gidecek.bebeğin kıyafetler yıkanıp ütülenip yerleşecek.kendime gecelik çamaşır falan almam lazım.Ama bana bir kal geldi elim ayağım kalkmıyor nedense
Dikkat edin derken ne yapmak lazım hangi durumlarda doktora gitmek lazımEvet kizlar bu tarif ettiğiniz sertleşme kasılma oluyor. Bugünlerde olması normal. Dikkat edin.
Doğum iznine ayrılcam haftaya yavaştan başlarım inşallahBi yerden basladigin zaman yavas yavas yaparsin canim bende yeni basladim
Benim de bu sertesmelerim daha 20. Haftada başladı arkadaşım. O zaman daha erken diye doktorum haftada 1 proluton igne olacaksın. Her gun magnesium diasporal iceceksin dedi. 34. Haftada hepsini biraktiracagim dedi. Sizin daha ileri haftaniz. Bence normal artık. Bana doktorum bir saat icinde 3 defa olursa hemen hastaneye gel demişti. Bir de tek bir taraftaysa o yalancidir. Tum karnın sertlesir ve beline ağrı yayılırsa o sırada o gercek sancidir dedi. Benim bildiklerim böyle arkadaşım. Sıklasırsa doktorla irtibata gecilebilir.Dikkat edin derken ne yapmak lazım hangi durumlarda doktora gitmek lazım
Çok teşekkür ederim ilk defa anladım bu sefer :)Benim de bu sertesmelerim daha 20. Haftada başladı arkadaşım. O zaman daha erken diye doktorum haftada 1 proluton igne olacaksın. Her gun magnesium diasporal iceceksin dedi. 34. Haftada hepsini biraktiracagim dedi. Sizin daha ileri haftaniz. Bence normal artık. Bana doktorum bir saat icinde 3 defa olursa hemen hastaneye gel demişti. Bir de tek bir taraftaysa o yalancidir. Tum karnın sertlesir ve beline ağrı yayılırsa o sırada o gercek sancidir dedi. Benim bildiklerim böyle arkadaşım. Sıklasırsa doktorla irtibata gecilebilir.
Ya çok sık olması mesela. Ara ara olup duruyorsa sıkıntı yok.sen hissetmesende sancı olabilir.Dikkat edin derken ne yapmak lazım hangi durumlarda doktora gitmek lazım
Kasilmalar dpguma kdr olacak artik normal. Duzenli kasilma yani belli sure ve belli aralikli kasilmalar ciddiye alinmali. Dogum sancisiyla kasilma farkli seyler ama bence. Kasilma anlik bi sertlesme sikisma hissi gibi. Dogum sancisi ise regl sancisina benziyor. Bele filan vuran bir agri oluyor ve cok hafif baslayip git gide artiyor. Tabi bunlarin hepsi cok kisisel aslinda ama dogum sancisini hisseder hissetmez heh bu diosun farkli çünkü cok hafifti benim kimse de inanmadi bana hemsire bile 1cm acilmis 1 hafta bile surebilir psikolojiktir agri dedi 10saat snr dogurdum ben ama bakmistim 10 dk da bi geliyordu 15sn suruyordu ilk gelen sancilar. Ahhh ah az.kaldi bunlari yazmaya baslayacagiz buralaraa bakalim ilk kimler.doguracakDikkat edin derken ne yapmak lazım hangi durumlarda doktora gitmek lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?