• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmiş olsun ben de bu konuyu yazacaktım tam. Oğlumun boynu isilik olmuş ve bir tarafı omzuna kadar isiik olmuş. Evde hametan vardı onu sürdüm.
Sagol canim. Hametan iyi geliyor mu? Allerseti galiba kasinmasin diye verdi doktor. Belki de gece uyuyamamasinin nedeni kasinmasidir. Benimkinin butun vucudu isilik.

Ben de canim hep body ile biraktim 2 gundur. Gece de ince muslin ortuyle ortuyorum. Yine de sirilsiklam oluyor. O kadar sicak ki bir sey kar etmiyor. Klima acip acmama konusunda kararsizim. Usutmekten de korkuyorum. Kisin daha kolay korumak ya.
yatak odam doğu cephesi var ve sabah sabah kocaman o taraftaki camdan hem ışık hem ısı patlamasi yasaniyor
akşama kadar da diğer camdan içeri kaynıyor adeta
yatmadan çalıştırdım klimayi
birde sabah çalıştırdım biraz...

Ankara’da yaşayıp gece kısa kol zıbın üstüne bir şey giydirmeden yatıran var mı? Kafası çok terliyor. Oda 27,5 derece ama kolları nemli ve soğuk. Terlemiş ve soğumuş gibi. Uzun kol zıbın mı giydirsem. Kolu üşüyor mudur bilemedim.
Oda 27 derece oluyor. Uzun kollu zıbınla yatırıyorum. Sabaha doğru soğuyor

yatak odam doğu cephesi var ve sabah sabah kocaman o taraftaki camdan hem ışık hem ısı patlamasi yasaniyor
akşama kadar da diğer camdan içeri kaynıyor adeta
yatmadan çalıştırdım klimayi
birde sabah çalıştırdım biraz...
Bak bu iyi fikir. Yarin ben de oyle yapayim. Benim ev de asiri gunes aliyor.

Sagol canim. Hametan iyi geliyor mu? Allerseti galiba kasinmasin diye verdi doktor. Belki de gece uyuyamamasinin nedeni kasinmasidir. Benimkinin butun vucudu isilik.
Bilmiyorum da evde o vardı bir dönem pişik olmuştu o zaman vermişti doktor. İsilik olunca da netten baktım hametan isilikte de kullanılır mı diye kullanılıyormuş inşallah iyi gelir.

Pişik kremi olan mı
Evet bak burda bahsetmiş, krem de bu

Evet bak burda bahsetmiş, krem de bu
Hmm ben hametol almıştım hiç memnun kalmadım.resimdekini büyüklere sanıyordum😅

Kızlar izmir yanıyor. Oğlumu sadece kolsuz zıbınla yatırıyorum ama sırtı çok terliyor. Kafasını koydugu yer yuvarlak şekilde ıslanıyor çok terliyor. Sizinkiler nasıl. Ne yapıyorsunuz özellikle gece. üzerini değiştiremiyorum uyuyor diye.

Kızlar izmir yanıyor. Oğlumu sadece kolsuz zıbınla yatırıyorum ama sırtı çok terliyor. Kafasını koydugu yer yuvarlak şekilde ıslanıyor çok terliyor. Sizinkiler nasıl. Ne yapıyorsunuz özellikle gece. üzerini değiştiremiyorum uyuyor diye.
Ayni durumdayim. Adana 41 derece. Kafasini koydugu yer gol oluyor. Ince muslinle ortuyorum. Kisa kolku zibinla yatiyor. Ben de gece degistirmiyorum. Klima mi acsam diye dusunuyorum, hasta olmasindan korkuyorum.

Şöyle birşey yazıyor. Yeşil yapraklı sebzeler, etler tekrar ısıtılarak kjullanılmamlıdır.Besinlerin tekrar tekrar ısıtılarak verilmesi nitrit miktarını artırır, bu da bebekler için zararlı olabilir (“mavi bebek sendromu”).

Bugün yaptığımı kalırsa yarın da veriyorum. 1 kere ısınıyor birşey olur mu? O da benmari

Şöyle birşey yazıyor. Yeşil yapraklı sebzeler, etler tekrar ısıtılarak kjullanılmamlıdır.Besinlerin tekrar tekrar ısıtılarak verilmesi nitrit miktarını artırır, bu da bebekler için zararlı olabilir (“mavi bebek sendromu”).

Bugün yaptığımı kalırsa yarın da veriyorum. 1 kere ısınıyor birşey olur mu? O da benmari
Doğru. Bu tüm yemekler için geçerli aslında. Kısa zaman önce de yazmıştım. Her ogununu tek seferlik yapıyorum göz kararı. Çöpe de gitmiyor. Her seferinde taze taze yiyor. Yemekler dışarıda piştikten sonra soğumaya bırakıldığı an bile bakteri üretmeye başlıyor. Biz tolere ediyoruz ama taze taze yapmak varken niye iki öğün vereyim diye düşünüyorum 😍

Ama bu bende alışkanlık. Kendimize de tek ogunluk yapıyoruz hep. Bir yemeği 2 kere isittigimiz azdir. Kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek bu üçü genelde ertesi güne kalıyor. Ama hemen tadı değişiyor. Tat duyum fazla gelişkin ve aradaki farkı çok net anlıyorum.

Bizimkinin de aynı yuvarlak şekilde kafası terliyordu, yatmadan önce başının altına ince bir penye koyuyordum gece uyanınca ıslaksa kaldırıyordum ki başının altı ıslak kalmasın. Şimdi zıbınla yatırıyorum ben de ve üstüne ince bir penye örttüm sadece, terlemedi bunu yaptığımdan beri. İzmir çok daha sıcaktır. Oda sıcaklığı kaç bilmiyorum bizimki 27,5 derece, ortam ısısına göre gece Müslin de örtebilirsin sadece.

Back