- 11 Mart 2013
- 33.208
- 53.157
- 32
Yani ben iyi ifade ettiğini düşünüyorum ne istese anlıyoruz büyük oranda . Karades nerede ? Deniz atı nerede ? Deniz yıldızı ? Gökkuşağı ? Nerede salıncak sallanan bebek nerede yüzün bebek nerede diye soruyoruz anında gösteriyor ? Kedi köpek vs onlar zaten basit gösteriyor diye diğerlerini örnek verdim herşeyi biliyor . Bence iyi yani inş öyledir . 2 yaşından sonra konuşacağını düşünüyorum hemden bir anda olacak aynı yürümesi gibi öyle hissediyorumBüyük kızıma dahi çocuk tanısı koydu ve şu an devlet destekli özel eğitim dersleri alıyor. Büyük kızımda küçük kızımda cok erken konuştu. Küçük kızım şu an 3 kelimeli cümleleri kuruyor. Ama dün Büyük kızın okulunda bir kaç veli ile konuştum. 3 veli ile konuştum daha doğrusu 3 uunude çocuğu 3.5 yaşına kadar hiç konuşmamış 3.5 yaşında birden konuşmuşlar ve hiç susmamislar. Ve sizin anlattığınız gibi 3 u de kendini çok ii ifade ediyormuş ama konuşmamislar. Ve dun okulda özel cocuklar için velilere kitap dagittilar . Bu kitapta da bu dahi çocukların bazilarinin cok erken bazilarinin da aşırı geç konuştuğu yazıyordu. Tabi ki her cocuk kendine ozeldir ama bu yapılan bir araştırma. Ses çıkarıyorsa sorun etmeyin anlaminda soyledim.