2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kızlar nasıl gidiyor güzel havalar geldi biz kendimizi dışarı attık parklar ve bahçeler bizden soruluyor. Tabi bebelerin yemeğini ara öğününü hazır edip çıkabilmek oldukça zorluyor.
Bu arada ben kendimi manyak sanırdım ki eşimin kuzeni bugün 6 yaşındaki kızına bir çubuk kraker bile yedirmedi. Yani hic paketli gida vermiyoruz biz ona dedi. Ben bunun ütopik olduğunu sanıyordum ama gerçekleştiren bir insanı bugün gördüm.

benim kızın kan değeri 12 çıktı bir sorun olmadı ama sağlık ocağından kan damlasına devam edin dediler. Sanırım demir depoları dolu olsun ileriki zamanlarda sıkıntı çıkmasın diye önem veriyorlar. Doğumdan bir gün önce doktorum bana çok kızmıştı.demir ve kan değerlerim aşırı olmasada düşüktü. doğuma 1 hafta kala kan ilaçlarımı kullanmamıştım değerlerimi etkilemiş hemen. doğumdan sonra doktor yanıma geldi neden kızdığını daha tatlı bir dille bana izah etti. kan düşüklüğünde şimdi bir şey hissetmezsin ama ileriki zamanlarda çocuğun geç yürür geç konuşur okulda okumayı yazmayı geç sökerse hatayı çocukta ararsın ama hata sendedir dedi. Çoğu doktor kan düşüklüğüne önem vermesede ben çok önem veriyorum dedi.

O kadar etkili oldugunu bilmiyordum teşekkürler :)
Cevap yazmaya çalıştım acemiyim karıştırmışım sanırım

Olsun canım zamana daha iyi olur

Selam kızlar nasıl gidiyor güzel havalar geldi biz kendimizi dışarı attık parklar ve bahçeler bizden soruluyor. Tabi bebelerin yemeğini ara öğününü hazır edip çıkabilmek oldukça zorluyor.
Bu arada ben kendimi manyak sanırdım ki eşimin kuzeni bugün 6 yaşındaki kızına bir çubuk kraker bile yedirmedi. Yani hic paketli gida vermiyoruz biz ona dedi. Ben bunun ütopik olduğunu sanıyordum ama gerçekleştiren bir insanı bugün gördüm.

Yapana saygım sonsuz ama benim için çok uçuk bir durum :))

Oyyy kızlarr grup çok durgun hiç yazan yok arada girip okuyodk konşyodk iyi oluyodu bebeler çok yoruyo galiba artk :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Bizimkide epey kizdi ama sadece 1rakam dusuk. Surubu zorla iciriyorum ama ben bile kokusundan tiksiniyorum cok kotu :KK43: bugun tekrar gittik saglik ocagina baska dr vardi damlaya cevirdi tekrar nsallah yukselir. Demekki anne kaninin dusuklugu bebegin gelisimini dahi etkiliyormus ben sadece dogumda anne icin sorun olur diye biliyordum
Bende öyle biliyordum. Doktor öyle deyince şaşırdım. Kan ilacı alırken süt ürünleri yumurta gibi şeyler yiyemiyorsun. ilacın etkisinin azaltıyormuş. bende çocuk karnımda kilo alsın diye yumurta, kaşar peyniri tükettim son hafta kan ilacıda almadım. bilseydim kan ilacına devam ederdim.

Herkese mutlu haftalar kızlar
Sanirim bıkaç gündür atağa girdi yıne bizim ki yatağa yatırdığım anda ağlıyor gece kaç kere kalktı bılmıyorum artık :KK43:
Az önce Menenjit aşısı yaptırdık nımenrıx 283 lıracık 🙄🙄 neyse canı sağ olsun doktor üç doz yapılsın dedı Rabbim esirgesin hepsini de de

Yani bencede çok zor hele misafir gelince elinde çikolatayla gelirse ne denir hiç bilemedim.
Bız kızımda üç yaşına kadar dayanabildik sonra her önüne gelen dayattığı için bi yerde son buldu artık
Ama hala daha dikkat ediyorum 5 yaşında hiç cips ve yürü yemedi abur cubur da yemez pek bazen çikolata veya şeker istıyo onuda süt dilimi falan alıyoruz

Herkese mutlu haftalar kızlar
Sanirim bıkaç gündür atağa girdi yıne bizim ki yatağa yatırdığım anda ağlıyor gece kaç kere kalktı bılmıyorum artık :KK43:
Az önce Menenjit aşısı yaptırdık nımenrıx 283 lıracık 🙄🙄 neyse canı sağ olsun doktor üç doz yapılsın dedı Rabbim esirgesin hepsini de de
Gecmis olsun canim .Allah tum hastaliklardan korusun bebislerimizi .

Merhaba canim .Parklara attik kendimizi .Ne de olsa hak ettik. Koca kisi evde gecirerek .Allah yardimcin olsun hem çalışıyorsun hem bebeler ikiz .Bir hayli zamanini alıyordur bir seyler hazırlamak ve bakimlarini yapmak.
Kuzenin cok abartmis bence .Simdi cocuk cok kisitlandigi icin ilk fırsatta o gidalari merak e dip yiyecek belki de abartarak yiyecek .Ne yasaksa o caziptir .Okula gidince nasil kontrol edecek ki ?

Merhaba canim .Parklara attik kendimizi .Ne de olsa hak ettik. Koca kisi evde gecirerek .Allah yardimcin olsun hem çalışıyorsun hem bebeler ikiz .Bir hayli zamanini alıyordur bir seyler hazırlamak ve bakimlarini yapmak.
Kuzenin cok abartmis bence .Simdi cocuk cok kisitlandigi icin ilk fırsatta o gidalari merak e dip yiyecek belki de abartarak yiyecek .Ne yasaksa o caziptir .Okula gidince nasil kontrol edecek ki ?
Haklısın canım zaten çocuk okula gidiyor. 3 yaşında kreşe başladı şu an 6 yada 7 yaşında olmalı yani belkide gizli falan yiyordur.

Bız kızımda üç yaşına kadar dayanabildik sonra her önüne gelen dayattığı için bi yerde son buldu artık
Ama hala daha dikkat ediyorum 5 yaşında hiç cips ve yürü yemedi abur cubur da yemez pek bazen çikolata veya şeker istıyo onuda süt dilimi falan alıyoruz
Sende iyi direnmişsin maşallah canım ben o dirayeti kendimde bulamıyorum. Elimden geleni yaparım tabi ama bu zamanda şehir hayatı insanlari böyle seylere mecbur ediyor.

Kozlar grup ne kadar sessizlesmis ben bahar temizligi yaptigimdan cok giremiyorum benim oglan surekli kabiz her yemegine zeytinyagi tereyagi ekliyorum su iciriyorum ama cozemiyorum bu durumu ancak 1 gun hic ek gida vermezsem duzeliyor sizde varmi boyle bir sorun acikcasi disardan mudahale yada ilac verip bagirsaklarini ona alistirmakta istemiyorum :KK43:

Merhaba kizlar. Oglum 3gun once agir bagirsak enfeksiyonu gecirdi meme disinda birsey almadi. Simdi cok sukur iyilesti birtane tam cikmis disi var digeride patladi ve dunden beri memeyi kesinlikle almiyor. Sadece uyurken emiyor. Uyanikken nezaman versem isirip cekistiriyor koparcak sanki. Artik bende vermege korkuyorum :olamaz: bunu yasayip atlatan oldumu aranizda? Yemek yiyor ama ben en az 1,5yasa kadar emziririm diye düşünmüştüm:KK43:

Kozlar grup ne kadar sessizlesmis ben bahar temizligi yaptigimdan cok giremiyorum benim oglan surekli kabiz her yemegine zeytinyagi tereyagi ekliyorum su iciriyorum ama cozemiyorum bu durumu ancak 1 gun hic ek gida vermezsem duzeliyor sizde varmi boyle bir sorun acikcasi disardan mudahale yada ilac verip bagirsaklarini ona alistirmakta istemiyorum :KK43:
Yedirdigin seyleri gozden gecir .mesela muzu araliklarla verirsen kabiz yapar.Her gun verirsen yapmaz .
Yeteri kadar su almiyor olabilir .

Merhaba kizlar. Oglum 3gun once agir bagirsak enfeksiyonu gecirdi meme disinda birsey almadi. Simdi cok sukur iyilesti birtane tam cikmis disi var digeride patladi ve dunden beri memeyi kesinlikle almiyor. Sadece uyurken emiyor. Uyanikken nezaman versem isirip cekistiriyor koparcak sanki. Artik bende vermege korkuyorum :olamaz: bunu yasayip atlatan oldumu aranizda? Yemek yiyor ama ben en az 1,5yasa kadar emziririm diye düşünmüştüm:KK43:
Dişten dolayı oyle oluyordur. Emzirmeyi birakma .Bebegine de zaman tani .Biz bile 20lik dis cikarirken nasil zorlanıyoruz hatta çıkaramayıp cektiriyoruz .
Istahsizlik gecici bir durum .Surekli meme teklif et .Doymadi diye ek gidaya yuklenirsen sutun azalir .

Dişten dolayı oyle oluyordur. Emzirmeyi birakma .Bebegine de zaman tani .Biz bile 20lik dis cikarirken nasil zorlanıyoruz hatta çıkaramayıp cektiriyoruz .
Istahsizlik gecici bir durum .Surekli meme teklif et .Doymadi diye ek gidaya yuklenirsen sutun azalir .
Oglum 4.ay aşısında meme reddi yapti tam 3ay zorla emzirdim. Ama şimdi farkli gozumun icine bakarak muzur bir ifadeyle yapiyor cici mama dedikce daha cok isiriyor :olamaz: ek gidaya birazda kaybettigi kiloyu geri alsin diye yuklendim. Insallah tamamen birakmaz. Sadece uyurken veya yeni uyandigi vakitlerde sorunsuz emiyor

Ne güzel aslında benim de hayalim o da çok zor bizim için. Daha şimdiden eline bisküvi tutuşturan insanlar var çevremde :KK43:

Yedirdigin seyleri gozden gecir .mesela muzu araliklarla verirsen kabiz yapar.Her gun verirsen yapmaz .
Yeteri kadar su almiyor olabilir .
Su iciremiyorum canim :KK43: bende kabiz yapiyor diye hergun muz veemiyorum :KK43: naptiysam icmiyor su ac verdim kasikla verdim biberonla alostirma bardagiyla nefret ediyor :KK43:

X