• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Hangi marka aldınız canım? Bu arada kuzlar oto koltukları trendyolda indirimde ve siveno ürünleri ve koton kidsle soobe
Besafe izi comfort x3 isofixli aldım canım 2440a. Trendyoldakiler isofixli değil sanırım ona dikkat edin. İsofix olmadan da adac geçti diye biliyorum gerçi ama kontrol etmekte fayda var

Bu aralar zaman nasıl geçiyor anlamıyorum . Ek gıda telaşlı imiş. Bir de gece milyon kez uyandığım için (şu sıra bebiş uyuyor ama benşm uyku harap) gündüz sarhoş gibi uyuşuk uyuşuk dogru düzgün bi iş de yapmadan geçiyor .. Bu arada çocugum gelişimsel olarak nerde olmalı diye bir bakayım dedim zira neler oluyor olmalı iyice koptum. Şu yazıyı okudum bakmak isterseniz
Developmental milestones at 4 to 7 months
Your baby is fully engaged with the world now: She smiles, laughs, and has babbling "conversations" with you. And she's on the move – by 7 months she can probably roll to her tummy and back again, sit without your help, and support her weight with her legs well enough to bounce when you hold her. She uses a raking grasp to pull objects closer and can hold toys and move them from one hand to another.

Your baby is more sensitive to your tone of voice and may heed your warning when you tell her "no." She also knows her name now and turns to look at you when you call her.

Peekaboo is a favorite game and she enjoys finding partially hidden objects. She views the world in full color now and can see farther. If you move a toy in front of her, she'll follow it closely with her eyes. Watching herself in a mirror is sure to delight her.

Your role

• Your baby thrives on the interactions she has with you, so integrate play into everything you do with her. Shower her with smiles and cuddles, and reply when she babbles to encourage her communication skills.
  • Read together every day, naming the objects you see in books and around you.
  • Give her lots of opportunities to strengthen her new physical skills by helping her sit and positioning her to play on both her stomach and back.
  • Before she can crawl, be sure to childproof your home and keep her environment safe for exploring.
  • Provide a variety of age-appropriate toys and household objects (like wooden spoons or cartons) to explore.
  • Work on establishing a routine for sleeping, feeding, and playtime.
  • By 6 months, she may be ready to start solid food.
Red flags

Each child develops at her own pace, but talk to your child's doctor if your baby:

advertisement | page continues below
  • Seems very stiff or floppy
  • Can't hold her head steady
  • Can't sit on her own
  • Doesn't respond to noises or smiles
  • Isn't affectionate with those closest to her
  • Doesn't reach for objects

Geçmiş olsun. Yanıma hoşgeldin canım. Süründükçe hareket ettikçe aklının almayacağı şeyler yapıyorlar. Dün salon masasının sandalyelerinin arasına girmiş sürünüp bende giremiyorum zor çokardım. Sürekli alçak prizlere sürünüp yolmaya çalışıyor. 20 gözümüz falan olmazı lazım
Valla canım ya sana derken bizde başlamışız haberim yok :)
Aynı yatakta idik 2,5 ay sonrası. Yok grip oldum (bkz. Olmadı) yok uyuyamadım, yok orda dalmışım diyip diğer odada uyuyordu. Derdi uyku biliyorum. Artık sinir oldum en son grip oldum dediğinde bebeğin beşiği de alıp bebek odasına geçtim. Diğer türlü de moralim bozuluyor. Nasıl getirdin sen?
duygu sömürüsü yaparak getirdim :) benimle uyumak istemiyorsun diye. Bide hep koltukta mı yatacaksım çocuk 4 5 yaşına gelene kadar mı dedim. Gerçi adamda ne yapsın önceki gün sabaha karşı horlamaya başladı çocuğu uyandırıyorsun dedim sinirle, oda yastığı aldı gitti :) dünde kovuyosun gelmiyorum dedi horlama sende farkedince düzelt kendini dedim gece sorunsuz uyuduk şükür.

Benim bebiş ek gıdayı bir haftadır reddediyor ne yapmak lazım bu durumda acaba? Eskiden eline alıp mıncıklar bir tadına bakardı en azından. Şimdi eline almak bile istemiyor yiyecekleri. Bardaktan elma, armut suyu ve yoğurt verdim istemedi. Kaşıkla vereyim dedim zaten kaşığa karşı doğmuş mübarek ağzı kilit. Biberondan da deneyeyim dedim. Bu sefer biberonu reddetmeye başladı. Biberonu meme reddinden dolayı alıştırma biberonlarından. Şimdi de işi inada bindirdi. Mamasını da içmek istemiyor. İki gündür karnı gurulduyor yine de hiçbir yöntemle mamayı içmiyor. Oysa ki hiç zorlamadım da anlamadım bu işi. Damağını kontrol ettim diş falan da yok. :KK64:Hiç yemek yemeyecek gibi geliyor artık bana. Peşinden tabakla koşan analardan olmayayım diye düşünürken alası olacak gibiyim :KK70:
Benim kızım başlangıçta çok istekliydi. Üst dişleri çıkınca zorla bir iki kaşık anca yiyor. Kısa bir süre birşey verme bence ya da önüne köy reddederse kaldır bir saat sonra tekrar dene. Bizim bebekler iştahsız olacak belli çok hevesleniyorum kaşığı gördüğü an ağzını açan bebeğe:(

Kızlar adetim 20 gün kadar gecikti. Doğumdan sonra düzensizdi zaten ama 5-10 gün atıyordu. Korkmaya başladım bişey yoktur dimi :KK43:
Beş gün gecikmesi normal ama yirmi gün bilemedim :) doğumdan sonra adetler düzensiz olurmuş benim de ikincisi gecikmeli geldi, hayırlısı olsun cnm :)

Kızlar biz eşimle hala kankayız 6 ay oldu ve bu durum beni korkutmaya başladı. Benden kaynaklı da değil. Eşim evle ve bebekle çok ilgili, benimle değil sadece. Normal mi bu ya?
hic konustunuz mu canim? Bu dogum sonrasi durum bazen erkeklerde bazen kadinlarda oluyor. Sen de okumuşsundur, esini anne roluyle goruyor falan.

Günaydın kızlar ilk tehlikeli yaramazlığımızı atlattık şükür .. Lambaderi kafamıza düşürdük şükür ayakları ayrık olunca kafası arada kaldı bişey olmadı ve bunu yazarken 2.defa düşürdü...
ay Allah korusun ya, dun de bizimki aniden döndü, koltuktan duserken resmen yari yolda kurtardik, hem de esim yerde onun dibinde oturuyordu, oynatiyordu, yani goz gore gore gidiyordu cocuk.

Ya tabi de nereye kadar, 6 ay çok uzun değil mi? Uyumak için de başka odaya gidiyordu ben de en son artık bebeğin odasına taşındım. Hem yalnızım hem sağım solum tutuluyor kanepede. Çifte kavrulmuş :KK43:

Odaları ayırmak doğru bir seçim değil bence tabi mecburiyetler olabiliyor bazen. Öncelikle yeniden aynı odada yatmaya başlayın sonrası gelir bence :KK66:

Günaydın kızlar ilk tehlikeli yaramazlığımızı atlattık şükür .. Lambaderi kafamıza düşürdük şükür ayakları ayrık olunca kafası arada kaldı bişey olmadı ve bunu yazarken 2.defa düşürdü...
Gecmis olsun canim.Bizim lambader de erişilecek bir yerde.Ev ciddi duzenleme istiyor bundan sonra .Artik duruma gore uyarlamalar yapacağız .

Herkese gunaydin.
Biz 2 gundur gunesli havayi degerlendirip yürüyüşe cikiyoruz oglusla.Ama bugun yağışlı yine evdeyiz. Kanguruya koyuyorum .Etrafı inceliyor sonra kafasını kaldırıp bana bakiyor .Burnundan öpüyorum tekrar göğsüme yaslanıyor.
Sunu hala asamadik .Dışarıda her seyi gozlemliyor ama çıtı çıkmıyor .Hani bir sevinme ,heyecanlanma hic biri yok .Biliyorum ki heyecanlandi aslinda .Eve gelince aciliyor cenesi eeee igggg giiiii .Disarida gorduklerini anlatiyor :olamaz:
Dun esimin is yerine uğradık .Kimse yoktu mesela akvaryumdaki balıklarla konuştu falan .Ortamda yabancı olsa yine susacakti .Insallah cok içli bir çocuk olmaz.Cekingen olmasini istemiyorum. Kime çekti bilmiyorum:işsiz:

Herkese gunaydin.
Biz 2 gundur gunesli havayi degerlendirip yürüyüşe cikiyoruz oglusla.Ama bugun yağışlı yine evdeyiz. Kanguruya koyuyorum .Etrafı inceliyor sonra kafasını kaldırıp bana bakiyor .Burnundan öpüyorum tekrar göğsüme yaslanıyor.
Sunu hala asamadik .Dışarıda her seyi gozlemliyor ama çıtı çıkmıyor .Hani bir sevinme ,heyecanlanma hic biri yok .Biliyorum ki heyecanlandi aslinda .Eve gelince aciliyor cenesi eeee igggg giiiii .Disarida gorduklerini anlatiyor :olamaz:
Dun esimin is yerine uğradık .Kimse yoktu mesela akvaryumdaki balıklarla konuştu falan .Ortamda yabancı olsa yine susacakti .Insallah cok içli bir çocuk olmaz.Cekingen olmasini istemiyorum. Kime çekti bilmiyorum:işsiz:

Çok şapşikler ya insan her geçen gün daha çok aşık oluyor :KK74: :KK200:

hic konustunuz mu canim? Bu dogum sonrasi durum bazen erkeklerde bazen kadinlarda oluyor. Sen de okumuşsundur, esini anne roluyle goruyor falan.

ay Allah korusun ya, dun de bizimki aniden döndü, koltuktan duserken resmen yari yolda kurtardik, hem de esim yerde onun dibinde oturuyordu, oynatiyordu, yani goz gore gore gidiyordu cocuk.
aynen canım 2.yi işte 2dk telefona bakarken yaptı nasıl uçtum bilmiyorum

Gecmis olsun canim.Bizim lambader de erişilecek bir yerde.Ev ciddi duzenleme istiyor bundan sonra .Artik duruma gore uyarlamalar yapacağız .
sağol canım artık yürüteçe koyunca pufu önüne alacağım yada lambaderi iptal edeceğiz bakalım

Herkese gunaydin.
bizimkide öyle montunu falan giydirip arabasına koydun mu bi ciddileşiyor anlatamam ama eve getir üstünü çıkar kıpır kıpır ve sesler çıkarıyor. Hele kalabalıkta hayatta güldüremezsin.

E bebekteki hamm keçi sütlü bisküviyi tavsiye eden var mı? Nasıldır alsam. Evde kendim yaptım tam buğday unlu pekmezli tereyağlı oh mis dedim, fakat yemedi

Kızlar trendyolda heyner oto koltukları baya iyi fiyata. Araştıran oldu mu bu markayı ya da kullanan? Alman markası.

Herkese gunaydin.
Bizde soyle birsey var esimin aesinden birine gittigimizde hep agliyir. Ben negatifim sanirim ondan, benim arkadaslarima gittigimde kucakta be duruyor aglamiyor eeee ööö sesler cikariyor. Eve gelince zaten cildiriyor. Esime diyorum ki bu sizinkilerde boyle cok agliyor istemiyor kimseyi diyorum, bana diyor ki senin yuzunden sevmiyirsun bizimkileri diyor. :rolleyes:

Bizde soyle birsey var esimin aesinden birine gittigimizde hep agliyir. Ben negatifim sanirim ondan, benim arkadaslarima gittigimde kucakta be duruyor aglamiyor eeee ööö sesler cikariyor. Eve gelince zaten cildiriyor. Esime diyorum ki bu sizinkilerde boyle cok agliyor istemiyor kimseyi diyorum, bana diyor ki senin yuzunden sevmiyirsun bizimkileri diyor. :rolleyes:
Aynı durum benim oğlumda var babannede özellikle çok ağlıyor. Görümcemle ikisi sürekli yabancıladı yabancıladı diyorlar. Yabancıladığından olsa çok daha yabancı insanlarda gülücükler saçmaz bir kere. Bir kaç hafta yanlarında kaldık da zar zor oyun oynuyor sevdiği şeyleri görünce. Ama şöyle de bir şey var ki, çocuğun isteklerini görmezden geliyorlar hırcınlaştırıyorlar. Uyuyacak çocuk yüzünü gözünü kaşıyor, esniyor. Kv ööf biraz seveyim... acıkıyor, öf bi durun dedesi gelsin bi sevsin sonra götürürsün.. :kızgın:yaw götüreyim karnını doyurayım rahatlatayım getireyim siz de mutlu olun bebekte annesi de!! Dimi?

Teşekkür ederim:) Senin fıstık ayakta durmaya başlamış mıydı canım? Şimdi tutumlu anneden 135 e aldım bende bondigo aktivite masasını. İnş sever oyalanır biraz. Bizimki pek yerinde durmadığı için.

Aktivite masasında hafif destekle ayakları üstünde duruyor , yada yürüteçteyken farketmeden bağımsız duruyor :) senin yakışıklı baya fark açtı bize , yakında yürüyecek maşallah :) , severmi bilmiyorum çünkü her bebek farklı benim kızım yürüteçi daha çok seviyor . Bende letgodan aldım 100 tl , 2. Eli rahatlıkla alınabilir sağlam bi oyuncak.

Back