• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar verilmiş sadakamız varmış. Dün oğlum annemin kucağındayken çay döküldü. Annemin üzerinden oğlanın bacağına. Hafif kızarıklık vardı ama çok şükür birşey olmadı geçti. Nasıl ağladı anlatamam. Bir de ortam kalabalıktı herkes birşeyler sürmek istedi falan. O panikle haşlamışım milleti :KK70: neyse ki birşey olmadı. Aman birşey olmaz diye elinizde çay kucağınızda bebe olmasın. Kaza oldu mu oluyor ne kadar dikkatli olsak da.
Çok geçmiş olsun canım Allah korumus cok şükür , cay maceraları bundan sonra başlıyacak daha canım eskiden biz çocuktan önce masaya çaydanlığı koyardik bebekten sonra bardağı bile ulaşamadığı yerlere koyduk onunla bile kaç defa çay kazası atlattık heleki eve misafir geldi onlara çay koyarken sehpalara giderdi kızım, tepside çay getirirken emekleyerek gelip bacağıma yapışırdı falan şu an 4 yaşında hala çok dikkat ederiz ve onca çayla yanmasına rağmen kızım hala hiç dikkat etmiyor elimizde bardak varken kucagimiza aniden atlaya biliyor yıllardır çantamda yanık merhemi ile geziyorum hatta küçük ilk yardım çantam var büyük çantamın çantanın içinde gezdiriryorum içinde batikon gazlı bez sargı bezi yanık merhemi pamuk cımbız yara bandı falan , geçenlerde küçük sipam da az daha cay kazası geçirecekti ama olan bana oldu elimde bardak çay içiyordum o da bana bakıyordu aniden çayı ağzıma götürdüğüm an bardağın altından eliyle pat vurdu burnumun içine kadar çay doldu cenemden aşağıya hepsi haşlandı biraz Allah'tan fazla sıcak değildi :)))

Sever belkiii zamanla. Hangisinden aldn. Biz denemek icin kizimi bitaneye oturttuk aninda oyuncaklarina saldrdi sevicek gibi geldi bana ama bilemedm alsakmi
babyhope-212-royal-sari-z.jpg
şundan aldım. dudağını büzüp ağlıyo :(

Canım büsküvileri neye koyup yedryorsn
Afilim92 Afilim92
Bisküvileri sabah kahvaltılarına her biri için birbuçuk çorba kaşığı ekliyorum. Içine ayrıca bir çaykaşığı tereyağ,
Haşlanmış bir yumurta sarısı,
aksamdan suya koyup tuzu çıkarılmış
bir kibrit kutusu beyaz peynir.
Bunları karıştırmak için kendi sütümden 40 cc kadar yada iki üç ıhlamur çiçeği demleyip yine 40cc civarı ekliyorum ve eziyorum. Bu karışımı çok sevdiler.

Bisküviyi bu çocuk aç kitabındaki tariften yapıyorum. Ben doğalsan çavdar unu ve yulaf ununu karıştırıyorum ayrıca tam buğday ununuda koyuyorum. Çay bardağı olarak eski tip en küçük boy olanları. kullanıyorum.

1 çay bardağı çavdar unu
1 çay bardağı tam buğday unu
Kıvamı tutturmak için yulaf unu
3 küp peynir altı suyu
1 yemek kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı

Nasıl bi anneymiş o diyemiycem benim çevremde de çok var. Bi kere mama parası çok zorluyor diye dertlendim biz arı mams sulandırıp veriyorduk sende öyle yap dedilet bi daha derdimi bile söyleyemedim :)

Aaa maden suyuyla puding oluyor mu :) yeni şeyler öğreniyorum sayenizde :))

Bizimkide bi bu kadar yiyor üzerine günde 6 kere falan 120 cc mama içip bide üstüne beni emiyor. Mamayı daha çok versem içecek doymuyor anlamıyorum :/ bende kilo alımı zayıf diye üzülürken son 2-3 aydır maşallahlık oldu kendisi kollarında boğumlar oluşmaya başladı.
Ben yaptım valla pudingi maden suyuyla :) un, nişasta, şeker, kakao, vanilya, çok az yağ ve maden suyu :)

Geçmiş olsun canım ben elimizde bebek varken su bile içirmiyorum

Canım bizim buralarda yeni moda antin kuntin fırınlar var. Dün %100 siyez unlu ekşi mayalı ekmeğin içinden alıp kahvaltılarına ekledim, en fazla bir kaşık kadar. Deneme amaçlı ama onu bile korkarak verdim. Bebe bisküvilerini haftalık yapıyorum ama pazar günü yetişmedi diye bende ekmek denemiş oldum.
Bu sabah 7 da kalkıp yaptım bisküviyi 8. Aya kadar böyle devam inşallah.
Doktor ekşi maya ekmek verebilirsin kahvaltıda dedi bana. Annem yapıyor ekmeği, siyes unuyla bir güzel yediler. Bebek bisküvisi yapmıcam artık ekmek vericem az az.

Afilim92 Afilim92
Bisküvileri sabah kahvaltılarına her biri için birbuçuk çorba kaşığı ekliyorum. Içine ayrıca bir çaykaşığı tereyağ,
Haşlanmış bir yumurta sarısı,
aksamdan suya koyup tuzu çıkarılmış
bir kibrit kutusu beyaz peynir.
Bunları karıştırmak için kendi sütümden 40 cc kadar yada iki üç ıhlamur çiçeği demleyip yine 40cc civarı ekliyorum ve eziyorum. Bu karışımı çok sevdiler.

Bisküviyi bu çocuk aç kitabındaki tariften yapıyorum. Ben doğalsan çavdar unu ve yulaf ununu karıştırıyorum ayrıca tam buğday ununuda koyuyorum. Çay bardağı olarak eski tip en küçük boy olanları. kullanıyorum.

1 çay bardağı çavdar unu
1 çay bardağı tam buğday unu
Kıvamı tutturmak için yulaf unu
3 küp peynir altı suyu
1 yemek kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı
Teşekkürler canim :KK54:

Çok geçmiş olsun canım Allah korumus cok şükür , cay maceraları bundan sonra başlıyacak daha canım eskiden biz çocuktan önce masaya çaydanlığı koyardik bebekten sonra bardağı bile ulaşamadığı yerlere koyduk onunla bile kaç defa çay kazası atlattık heleki eve misafir geldi onlara çay koyarken sehpalara giderdi kızım, tepside çay getirirken emekleyerek gelip bacağıma yapışırdı falan şu an 4 yaşında hala çok dikkat ederiz ve onca çayla yanmasına rağmen kızım hala hiç dikkat etmiyor elimizde bardak varken kucagimiza aniden atlaya biliyor yıllardır çantamda yanık merhemi ile geziyorum hatta küçük ilk yardım çantam var büyük çantamın çantanın içinde gezdiriryorum içinde batikon gazlı bez sargı bezi yanık merhemi pamuk cımbız yara bandı falan , geçenlerde küçük sipam da az daha cay kazası geçirecekti ama olan bana oldu elimde bardak çay içiyordum o da bana bakıyordu aniden çayı ağzıma götürdüğüm an bardağın altından eliyle pat vurdu burnumun içine kadar çay doldu cenemden aşağıya hepsi haşlandı biraz Allah'tan fazla sıcak değildi :)))
Sana da geçmiş olsun canım haklısın valla :)

Diger mamalar kabız yapıyor maalesef. Doktora sormadim sorsam ne dicek ki bilemiyorum

Kilo alımı 500 dü gecen ay bu ay 400 almış. Ek gıda ile alıyor artık çay bardağı falan değil bir kase yiyor günde 3 kez

Tereyağı nereden aldın?
Normal çiftlik tereyağı aldım canım, markalı ama markasını hatırlamıyorum marketten aldım.
Biz yapamiyoruz ama yapanlar yapiyor. Hayretle dinliyorum. Birde corbasina minik ekmek dogra yedir dedi. Git isine ben yapamam dedim daha cok erken onlar icin.
ben ekmek içi verdim kızlar tam buğday unu ekmeği alıyoruz arada veriyorum ben de yoğurta filan batırıyorum bir parça nohut büyüklüğünde veriyorum , ağzında çevirerek yiyiyor. Patates avakado blw yöntemi ile verdim. Avakadoyu tutamıyor, sabun gibi kayıyor elinden sinirleniyor :) ben kendim ağzına uzattım parmak avakadoyu, yedi. Patatesi kendi aldı yedi. Öğürmesine alıştım, o da ilk tattıklarına öğürüyor genelde, alışınca kendi kopardığı parçayı damağı ile eziyor.
Geçmiş olsun canım ben elimizde bebek varken su bile içirmiyorum

Canım bizim buralarda yeni moda antin kuntin fırınlar var. Dün %100 siyez unlu ekşi mayalı ekmeğin içinden alıp kahvaltılarına ekledim, en fazla bir kaşık kadar. Deneme amaçlı ama onu bile korkarak verdim. Bebe bisküvilerini haftalık yapıyorum ama pazar günü yetişmedi diye bende ekmek denemiş oldum.
Bu sabah 7 da kalkıp yaptım bisküviyi 8. Aya kadar böyle devam inşallah.

Silvanın mopu var bunun gibi çok öneriyorlar ama gerçekten ise yararmı yoksa yine instamom pohpohlamasımı bilemedim
Orda denk gelmedim pahalıdır orda. Ben pazardan pazarlıkla 35 e aldım. Oğlanın arabasının alt sepetine attım eve getirdim kocaman sapı içiçe geçse de arabadan taşıyordu :D bir de yukarı çukardım onu tek başıma o gün..
Benim işimi görüyor her gün kıl tüy kırıntı topluyorum. Islak &kuru kullanıyorum.

Yarın için bebeklerin sebzesi olarak sadece patates ve balkabağı var. Bende alternatif olarak yoğurt çorbası yaptırsam diyorum. Buzlukta bebeklerin özel tavuk su tabletleri var onlarla biraz pirinç katıp. Yani sebze almaya bile gidemedim işten dönüşte koşa koşa eve geliyorum. Inşallah yarın akşam k.v. bizde kalacak bizde markete gideceğiz.

hadess hadess canım evde ekmek yapmak iyi bir fikir ama ben beceremem diye korkuyorum. Bu biskuvinin içeriği oldukça doğal biraz daha bu tarifle idare edip yine içeriği temiz bir ekmek almam lazım. Yoksa hem iş hem ev bu şekilde baş edemem.
Sende bize ekmek tarifi verebilirsin ama belki bende denerim.

Yarın için bebeklerin sebzesi olarak sadece patates ve balkabağı var. Bende alternatif olarak yoğurt çorbası yaptırsam diyorum. Buzlukta bebeklerin özel tavuk su tabletleri var onlarla biraz pirinç katıp. Yani sebze almaya bile gidemedim işten dönüşte koşa koşa eve geliyorum. Inşallah yarın akşam k.v. bizde kalacak bizde markete gideceğiz.

hadess hadess canım evde ekmek yapmak iyi bir fikir ama ben beceremem diye korkuyorum. Bu biskuvinin içeriği oldukça doğal biraz daha bu tarifle idare edip yine içeriği temiz bir ekmek almam lazım. Yoksa hem iş hem ev bu şekilde baş edemem.
Sende bize ekmek tarifi verebilirsin ama belki bende denerim.
Allah kolaylık versin canım, galiba carrefourun da sanal marketi varmış , migrosun yalancısıyım ben de. Gelen şöför e poşetleri iade edeceğimi söyledim abla carrefour file uygulamasına geçmiş mi ne dedi bişiler geveledi . onun için değil de fiyat alternatiflerine bakmak lazım. Sana çok faydası olur sanal marketin. Organik sütü de migros satıyor ya onu da ekliyorum evin alışverişini de yapıyorum ancak belli ürünleri...fiyatları pahalı.

Back