• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Eskiden öyleymiş. Kendi yediğinden tattır diyor bana da annem de, dedim sonra çocuk ağlarken canı yanarken olan ona ve bana oluyor. Tuzlu tuzlu yedirip, gazını çıkarırken zorlanan çocuğun bir de böbreklerini yoramam ben dedim.
Oyle cnm kimse ugrasmiyor biz ugrasiyoruz. Ancak muhalefet olsunlar baska bisey degil.

Geçmiş olsun canım ben elimizde bebek varken su bile içirmiyorum

Canım bizim buralarda yeni moda antin kuntin fırınlar var. Dün %100 siyez unlu ekşi mayalı ekmeğin içinden alıp kahvaltılarına ekledim, en fazla bir kaşık kadar. Deneme amaçlı ama onu bile korkarak verdim. Bebe bisküvilerini haftalık yapıyorum ama pazar günü yetişmedi diye bende ekmek denemiş oldum.
Bu sabah 7 da kalkıp yaptım bisküviyi 8. Aya kadar böyle devam inşallah.
Canım büsküvileri neye koyup yedryorsn

Geçmiş olsun canım ben elimizde bebek varken su bile içirmiyorum

Canım bizim buralarda yeni moda antin kuntin fırınlar var. Dün %100 siyez unlu ekşi mayalı ekmeğin içinden alıp kahvaltılarına ekledim, en fazla bir kaşık kadar. Deneme amaçlı ama onu bile korkarak verdim. Bebe bisküvilerini haftalık yapıyorum ama pazar günü yetişmedi diye bende ekmek denemiş oldum.
Bu sabah 7 da kalkıp yaptım bisküviyi 8. Aya kadar böyle devam inşallah.
Sen çalıştığın halde ikizlerin her seyine cok ozeniyorsun .Masallah. Yapmak isteyince rutin haline geliyor hem pratiklesiyorsun hem de uzmanlasiyorsun .Sadece cok yorulmuş oluyorsun .Ben her gun tarif tariyorum henuz seriye baglayamadim.El alışkanlığı olusmasi lazim .
Bu arada biskuvi tarifini paylaşır misin bos bir zamaninda ?
Evet cnm cok haklisin, yani o konusmalari duyman lazimdi gercekten. Birde diyor ki onceden annelerimiz bizi irmikle onla bunlami beslemis emzirememislerse inek sagar onun sutune ekmek dograr yedirirlermis dedi. O donem oyleymis dedim ama suan o sekilde degil. Sonra dediki ben kendime corba yapamiyorum cocuga ayri corbami yapacagim dedi. :oha: Ben ne icersem iciyor oda dedi. Boyle seylerle ugrasiyosun dedi ondan sonra daha kizim 7 kg bile olmadi diyorsun dedi bana. :))
Bazen de boyle insanlar senden benden pimpiriklidir .Ama asla dışarıya vurmaz .Umursamaz görünür ,nasihatler yağdırır .Belki de oyle .Valla herkes kendi dogrusunda ilerliyor .Tercih meselesi .Kimseye diretilemez.Sana biraz psikolojik baski yapmis kilosunu filan azimsamis .Hic aldirma arkadasim her bunye bir degil .

Neler yiyor canm ne yedryorsun 3kase
Sabah kahvaltısı bir kase mesela bugün ihlamurlu kahvaltı yedi. Öğlen yoğurtlu kemik sulu tarhana çorbası bir kase. Gece yatmadan da yulaflı gece maması veriyorum. Arada çeyrek elma püresi yedi. Yoğurt mayalasaydim ondan da verirdim de yok bugün. Bir kase dediklerim bir bardak kadar falan. 5-6 çorba kaşığı
Not: mecbur kaldım bu kadar ek gıda vermeye kızlar kiyaslamayin bizimki neden yemiyor diye. Mama içmiyor artık savasiyoruz

Sen çalıştığın halde ikizlerin her seyine cok ozeniyorsun .Masallah. Yapmak isteyince rutin haline geliyor hem pratiklesiyorsun hem de uzmanlasiyorsun .Sadece cok yorulmuş oluyorsun .Ben her gun tarif tariyorum henuz seriye baglayamadim.El alışkanlığı olusmasi lazim .
Bu arada biskuvi tarifini paylaşır misin bos bir zamaninda ?

Bazen de boyle insanlar senden benden pimpiriklidir .Ama asla dışarıya vurmaz .Umursamaz görünür ,nasihatler yağdırır .Belki de oyle .Valla herkes kendi dogrusunda ilerliyor .Tercih meselesi .Kimseye diretilemez.Sana biraz psikolojik baski yapmis kilosunu filan azimsamis .Hic aldirma arkadasim her bunye bir degil .
Aynen oyle cnm her bebek bir degil ki, bende bebekken cok zayifmisim. Belkide dedigin gibi aslinda pimpirikli ama bana kendini oyle gosteriyor insanlarin icini bilemiyorsun. Varsin zayif olsun ama saglikli olsun benim kizim.

Aynen oyle cnm her bebek bir degil ki, bende bebekken cok zayifmisim. Belkide dedigin gibi aslinda pimpirikli ama bana kendini oyle gosteriyor insanlarin icini bilemiyorsun. Varsin zayif olsun ama saglikli olsun benim kizim.
Zayıflık kötü bişey değil canım canını asla sıkma ve çocuğunun psikolojisini zayıf bu çocuk yemiyor bu çocuk diye bozma lütfen. Annem bana bunu yaptı maalesef. Ama ben bütün kuzenlerimden ve eşimden daha dirençli daha sağlıklı ve çok nadir hasta olan biriyim. Kilo ile sağlığın bağlantısı yok

Sabah kahvaltısı bir kase mesela bugün ihlamurlu kahvaltı yedi. Öğlen yoğurtlu kemik sulu tarhana çorbası bir kase. Gece yatmadan da yulaflı gece maması veriyorum. Arada çeyrek elma püresi yedi. Yoğurt mayalasaydim ondan da verirdim de yok bugün. Bir kase dediklerim bir bardak kadar falan. 5-6 çorba kaşığı
Not: mecbur kaldım bu kadar ek gıda vermeye kızlar kiyaslamayin bizimki neden yemiyor diye. Mama içmiyor artık savasiyoruz
Afiyet bal şeker olsun

Zayıflık kötü bişey değil canım canını asla sıkma ve çocuğunun psikolojisini zayıf bu çocuk yemiyor bu çocuk diye bozma lütfen. Annem bana bunu yaptı maalesef. Ama ben bütün kuzenlerimden ve eşimden daha dirençli daha sağlıklı ve çok nadir hasta olan biriyim. Kilo ile sağlığın bağlantısı yok
Hic takmiyorum kafama cnm, kim ne derse desin ben bildigimi yapiyorum. Biz anneyiz en iyisini cocugumuz icin biz biliriz.

Canım senin oğlusun mizmizligi geçti mi yurutecle? Son durum nedir?
Uykusu yoksa, karnı çok aç değilse evde dolanıp duruyor :) yaramazlık peşinde dolaşıyor :) bazen kaka yapmaya yakın yürüteçte durmuyor. Eskisine göre çok daha rahat oyalanıyor. Normalde 1 saat oyalayıp kv atardım, o uğraşsın biraz da diye. Şimdi rahat 2 saat oyalayabiliyorum.1 saat kucakta kaka yaptırma çalışmaları, yarım saat 1 saat kadar ya yürüteç ya oyun halısı. Yürüteç kesinlikle çok fayda sağladı mızmızlığı için. Kendisi gidip bir şeylere vuruyor, dokunuyor, sonra eline bakıyor falan.

Bayağı rutin oluşturmuşsun maşallah. Ben hala daha belli başlı şeylerden çıkamadım. Alerji elimi kolumu bağlıyor. Denediklerimi karıştırıp veriyorum şu ara. Yeni şeyleri 3 gün deniyorum ama hep bir sorun çıkıyor. Ya gazı aşırı artıyor, ya sonrasında kakası deli mukus oluyor.

Şu yer elmasın da deneyeyim Kendim de hiç yemediğim için aklıma bile gelmedi Sağol canım
Bizde yani afyon ısparta denizli o taraflardayer elması çok yenir ama meyve gibi soyup çiğ yenir. Egede de zeytinyağlısını yerler daha çok. Ben çok severim iki türlüsünü de.

Kızlar ek gıdada ilk ay hangi sebzeleri verdiniz? Patates, tatlı patates, havuç denedik. Blw sitesine bakıyorum ayrı Bi liste gurmebebeke bakıyorum ayrı Birinin yedirebilirsin dediğine öbürü çok erken diyor.. En son doktora sordum pırasa, ıspanak, kereviz, pancar olur mu dedim, hepsi olur demiş. Kendisi de bezelye ve brokoli demiş. Ama mesela gurmebebekte brokoli vermeyin, çok erken, gaz yapar falan diyor, blw brokoli sapını ver diyor...ne önerirsiniz?

Canım ben yoğurt lor peynir patates havuç balkabağı brokoli ayva elma verdim. Yarın ayvada 3.gün. Sonra Pırasa avakado muz armut diye gidicem. Meyveleri geriye bıraktım biraz tatlı diye onları vermedim önce. Bizimki brokoliyi tek başına sevmedi yoğurtla verdi yedi. Blw bişey vermedim henüz canım. Ama 8.ayda filan vericem. Daha ben verirken de öğürdüğü oluyor. Pırasayı da diş kaşıması için veriyorum eline ama gacır gucur kaşıyor :)

Evet cnm cok haklisin, yani o konusmalari duyman lazimdi gercekten. Birde diyor ki onceden annelerimiz bizi irmikle onla bunlami beslemis emzirememislerse inek sagar onun sutune ekmek dograr yedirirlermis dedi. O donem oyleymis dedim ama suan o sekilde degil. Sonra dediki ben kendime corba yapamiyorum cocuga ayri corbami yapacagim dedi. :oha: Ben ne icersem iciyor oda dedi. Boyle seylerle ugrasiyosun dedi ondan sonra daha kizim 7 kg bile olmadi diyorsun dedi bana. :))
Nasıl bi anneymiş o diyemiycem benim çevremde de çok var. Bi kere mama parası çok zorluyor diye dertlendim biz arı mams sulandırıp veriyorduk sende öyle yap dedilet bi daha derdimi bile söyleyemedim :)
Süt alerjisi olan arkadaşlar için bir fikir vermeye geldim :) poğaça, açma gibi şeyleri hep süt ya da yoğurt koyup yapıyorlar ya hani. Süt yerine maden suyu koyup yaptım onu da. Bayağı da güzel oldu :) @kronik_unutkan lazım olursa aklında olsun, süt yerine her şeye maden suyu koyup yapıyorum ve çok güzel oluyor :KK70: geçen hazır puding güvenmediğim için evde un kakao maden suyu vs. ile kendim puding yaptım :)
Aaa maden suyuyla puding oluyor mu :) yeni şeyler öğreniyorum sayenizde :))
Bizimkide bi bu kadar yiyor üzerine günde 6 kere falan 120 cc mama içip bide üstüne beni emiyor. Mamayı daha çok versem içecek doymuyor anlamıyorum :/ bende kilo alımı zayıf diye üzülürken son 2-3 aydır maşallahlık oldu kendisi kollarında boğumlar oluşmaya başladı.

Canım sebzeleri 10 dakika buharda pişirip kapağını açıp çatal batırıyorum kolayca giriyorsa alıyorum hemen. Ama pancarı bir türlü ayarlayamadım ilk defa da aldığım için acaba böyle mi oluyor dedim o hep sert kaldı yaklaşık 40 dk pişirdim. Ağzında bir patates veya havuç gibi ezemedi ama çatalla kolayca eziliyordu. Hatta kendimize rendeleyerek salata yaptım kolayca rendeleniyor ama parmağımla ezince ezilmiyordu o karambole geldi :KK70: ben şunu farkettim eğer çok pişmişse evet hemen parçalanıyor ama benimki onu daha iştahla yiyor kolayına geliyor herhalde. Henüz meyve vermediğim için bilemiyorum ama sanırım meyvelerin pişmiş hali muz kıvamında olmalı. Elinden kayma konusunda ben havlu peçete ile bazen ıslaklığını alıyorum tutamayınca sinirlenip yemiyor çünkü. Ama ilk başta o ıslaklığı ve kayganlığı hissetmesine de izin veriyorum sonradan tiksinmesin diye. Sinirlenince peçeteyi dokundurarak ıslaklığı biraz alıp önüne koyuyorum tutabiliyor
Ben sürekli başında durup deniyim en iyisi canım bide dediğin gibi peçeteye sileyim elinden kaymaz belki :)

Kızlar 6.ay aşısında 3bacakdan vurdular ağızdan vermediler. Sizin bebişlere ağızdan verdiler mi

Back