- 15 Ekim 2015
- 3.677
- 4.277
- 83
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #60.541
Ben de acaba engelliyormuyuz diye dusunuyorum bi yandan da 6 ayi bekle diyorum ki . Benim bebek zaten mama yiyor sut az diye .Benimki 100 günlük falandı gece sık kalkmaya başladığı zaman. O kadar zorlandim ki ben de. Ama ek gıdaya geçiş için doktor 6 ay bekle dedi. Çocuğun ek gıdaya hevesi var diyordum da dinletemedim. Herşeye atılıyordu çocuk şimdi 5 aylık oldu. Bu sefer de veriyorum da yemiyor.
Ben de acaba engelliyormuyuz diye dusunuyorum bi yandan da 6 ayi bekle diyorum ki . Benim bebek zaten mama yiyor sut az diye .
Nekadarlık kuzu. İlk gün bir çay kaşığını geçirme cnm. Hatta ilk üç gün geçirme. Takip et kabızlık yapıyormu alerji varmı keyfi nasıl diye. Valla ben suyu emzirdikten sonra istediği kadar veriyorum. Aynen ağlıyor mızırdanıyor su içince susuyor hemen. İçi yanıyor demekkiKızlar son zamanlarda mızmızlanan kızım 2 gündür çığlık çığlığa. Aç mı sıcak mı diş mi ne sıkıntısı var bilmiyorum. Ama ağzına su versem delirerek içiyor. Şurup versem deli gibi yemek istiyor. Ek gıdaya başlamk istiyorum. Galiba doktorumu dinlemiycem. Kabak haşlayım diyorum. 3 çay kaşığı vereyim. Yanlış mı olur. Nolur akıl verin
Ben avent süt kabına mayaliyorum 1litre sutu 10 kaba paylastiriyorum.1 kiloluk kavanozlara yoğurt mayalıcam kızlar ama hiç beceremiyorum iyi bi tarif edecek var mı aramızda
5.ayını doldurdu cnm. Kayınvalidemlerdeyiz. Annemden yeni geldik. Acaba diyorum annemi mi arıyor. Malum 10 gün annem elime bebeyi sadece emzirmek için verdiNekadarlık kuzu. İlk gün bir çay kaşığını geçirme cnm. Hatta ilk üç gün geçirme. Takip et kabızlık yapıyormu alerji varmı keyfi nasıl diye. Valla ben suyu emzirdikten sonra istediği kadar veriyorum. Aynen ağlıyor mızırdanıyor su içince susuyor hemen. İçi yanıyor demekki
BEnİm doktor da öyle dedicnm tracy hogg'un kitabini okuyorum orada da diyor ki gece kalkmalari arttiysa gündüz yeterince beslenmiyordur ve ek gida zamani gelmistir. yani bebekler büyüdügu icin artik yetmemeye başliyor anne sutu. sonucta bebekler de robot degil ki tam ben 181. gune kadar idare edeyim diyemez ki. her bebek ayni degildir. bir de bebeginiz 5,5 aylik olmus olabilir sonucta 6 ayliğa yakin olmus oluyor. biz bile tam 5 ayligiz gece daha sık kalkmaya basladi. ama tabi yine de doktorunuzla konuşun. ben de doktorumla konuşmadan gecmem tabiki de.
3 gün kuralıyla başlaKızlar son zamanlarda mızmızlanan kızım 2 gündür çığlık çığlığa. Aç mı sıcak mı diş mi ne sıkıntısı var bilmiyorum. Ama ağzına su versem delirerek içiyor. Şurup versem deli gibi yemek istiyor. Ek gıdaya başlamk istiyorum. Galiba doktorumu dinlemiycem. Kabak haşlayım diyorum. 3 çay kaşığı vereyim. Yanlış mı olur. Nolur akıl verin
Çok geçmiş olsun. Baya geriden geliyorum ben. Zaman yetmiyorNasıl oldun
Kızlar bugün bir haber okudum. Bir araştırmaya göre ilk 3 aydan sonra ek mamaya başlayan bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü alan bebeklere göre daha mutlu oluyorlarmış ve daha iyi uyuyorlarmış. Üstelik gece daha az kalkıyorlarmış. Vee 6.ay aradaki bu fark zirve yapıyormuş. Bence doğru benimki sadece anne sütü alıyor.kilosu normal ama gece uykuya geçişimiz zor ve gece ara ara uyanıp emer. Bence şuan doymuyor kızım. Buna eminim ama doktorum 181.güne kadar süt yeterli dediği için duruyorum.
Ah malesef aynı problemi yaşıyoruz gece uyanıp meme arıyo deliksiz uyduğu belki haftada 1 gecedir artık evde meme açık gezer oldum
Yemeğe oturduğumuzda kesinlikle rahat vermiyo herşeyi yemek istiyo
Çok sık emdiği için çabuk acıkıyo uykular yarım yamalak
Valla ek gıdaya geçsem mi diye düşündüm biraz rahatlarım belki en azından gece uykusuna geçmeden mama yedirsem rahat uyur memeden az da olsa uzaklaşır doktora danışacağım 11 gün sonra 5 aylık olacağız inşallah
Benim kizimda o sekilde.Yanlış tez bebekten bebeğe değişir
Arkadasım bebeğini 40 güllüğe kadar 3 saate bir sarılık olmasın diye kaldırdı emzirdi
40 günlükten sonra 8:30 da bi yatırdı sabah 8 e kadar tek kalktı enmeye çocuk ve hala öyle
Ki doktorda artık gece uykuları uzar 1 veya 2 kalkar dedi bana Anne şutu alanlar icin bu şekilde dedi
Emzirme danismanina sirdum ben cisi azaldi diye. Sag sagdigindan ver ara ara kasikla dedi. Su yok yani. Ama doktor ver dedi verdim bende napim ama cok da farketmedi bence.Benim de cok yakin arkadasim diyor ki 2.yi dogurursam asla geceleri uyuturken ve disarda gezdigimiz zamanlarda emzirmicem. Bosu bosuna kendimi hirpaladim diyor bana.
Bobrek konusunu duydum daha once ama istanbulda izmirde de doktoralara gittim sordum yok verme diyorlar. Insallah sonradan fikir degistirmezler.
Izmirde annemlerdeyim burda bi doktor var duymussundur belki Aydin Erdemir diye instagramda unlu kendisi :) ona gittim.Yok ne su ne mama vermedi. En az 2 bucuk yasina kadar emziriceksin dedi bana. Bu arada hicbir sut arttiriciyi kullanma memeyi duzenli bosaltmak ve su icmek yeterli dedi.
Sanirim her anne icgudusel olarak bi sekilde bebeginin ihtiyacini anliyor. Bende su veriyorum. Yogurt dudaklarina suruyorum ben kahvalti yaparken. Gecen erik puresi az az surdum dudaklarina onun haricinde daha bekliyorum bi ay daha boyle gecse zaten 6. Aya gelmis oluyoeuz2 aylıkken verenler var ek gıdayı. Bizim şu an vermememiz bence engellemek. Tabi 2 aylıkken vermek de doğru değil ama 4 ay olabilir en azından tattırmaya başlasak 5 ayı buluyor zaten.
Ben 4 ayda eline verip tanımasını sağladım mesela. Şimdi deneme yedirme turlari atıyorum.
Canım kaşık derken bebe kaşığı mı çay kaşığı mı.. bebek kaşıkları fazla gelir gibime geliyo.3 gün kuralıyla başla
3 gün yoğurt
2/4/6 kaşık yoğurt
Sonra sebzeler 3 gün 2/4/6 kaşık bir ay böyle sadece tek öğün gunde
Canım kabak patates ve havuç başlangıçta böyle düşünüyorum. Yoğurttan tırsıyorum. Kakası mukuslu olduğundan. İlk başta tek olarak 3 günden sonra karışım yapayım diyorum3 gün kuralıyla başla
3 gün yoğurt
2/4/6 kaşık yoğurt
Sonra sebzeler 3 gün 2/4/6 kaşık bir ay böyle sadece tek öğün gunde
Gece yatmadan doyurucu bi mama yapıp yedirirsem belki uyanmaz gece meme diye o 1 öğünü geceye denk getirirdim yeterki uyusunSagol cnm iyiyim su an cok sukur ama dikkat edin emzirirken daha kolay hasta olunuyormus.
Cnm bende bu konuyla ilgili tam tersi durum olarak bir arastirma okudum. Mama veren annelerle anne suru ile beslenen benekler arasinda arastirma yapilmis. Tam tersi olarak sonuc cikmis yani anne sutu alip uyuyan bebeklerin daha huzurlu ve uzun yyudugu ortaya cikmis. Bence bunu tamamen bebek belirliyor.. dusunursek buyuyunce uyumayi sevmeyen bur kisi oluyorsun gece yarilarina kadar oruruyorsun. Bebekken uyumayanlar genelde buyuyuncede uyumuyorlar.
Ek gida istemesiyle alakasini cozemedim. İlk basta gunde 1 ogun falan veriliyor ek gida.
Benim kizimda o sekilde.
Emzirme danismanina sirdum ben cisi azaldi diye. Sag sagdigindan ver ara ara kasikla dedi. Su yok yani. Ama doktor ver dedi verdim bende napim ama cok da farketmedi bence.
Ben bayadir ek bisey kullanmiyorum. İncir ve hurma disinda bu aralr hasta falan oldum halden dustum hemen azaldi sutum dengeli beslenmek gerek
Geriden geliyorum okumaya basladim 1 haftadan fazla takip edemedim anneme geldim rahat olacakken daha bir karışık hale geldim sanki :) iki gün önce ben hastalandım dünden beri büyük kız hasta şükür oğluş iyi ... Okuyamadıgim zamanlar yaşadıklarımı acaba kaç anne aynisini yaşıyor diye kendimi düşünmeden alamadım tabi ... Yarın rota ikinci doz olacaz 6700 kg 65 cm geldi ama tartılırken kımıl kimil etti sağlıklı bir ölçüm olmadı tabi .. ek gıda işi ise 6. Ayda alarji Dr umuzla konuşacaz malum alarjik bir bebek çıktı benim evlat
Dün 10 milyon adet tahlil yaptirdim çocuğuma benimkinin bezi de öyle oluyor canim doktor sıvı yetersizligi dedi. Hala daha öyle oluyor bezi ama korkacak bişey yokmus bol bol su..Kızlar selam herkese yine bir sorum var iki üç gündür kızın bezini sarı alıyorum idrar yaptığı yer sarariyor yani bu az beslendiği anlamına mı gelir su mu vermeli yoksa en korktuğum idrar yolu enfeksiyonu mu oldu. Yarın doktora gidicem ama bir suru bölüme giricez telasdan sormayı unutursam diye önce başına gelen oldu mu sorayım dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?