• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar merve artık ciddi ciddi geri geri gidiyor. Bir süredir poposunu sırtını oynatıp yan yan yer değiştiriyordu ama dün bezini zor taktım. Bacaklarını kıvırıp göbeğini kaldırıyor, sonra ayaklarından güç alıp sırtını ileri ittiriyor. Kızdım bak fa-cede olsa video koyardım

Çocuk dediğin böyle olacak. Ne öyle tut konuş hareket et yahu. Koy yanına resim incelesin :)

Eklentiler

• 4A5220A0-A5D2-4529-ACBE-BABFD31C0F62.webp
    4A5220A0-A5D2-4529-ACBE-BABFD31C0F62.webp
    45,7 KB · Görüntüleme: 94
Bizim bebeklerimizin durumu için diyet çok gereksiz.. Özellikle dokunan birşey vardır yediğinde çocuk huzursuz olur tamam o yenmez ama onun dışında bizim bebeklerimiz diyetle değil ek gıdayla iyileşiyor.. Ek gıdayla ne kan kalıyor ne de mukus sadece 3-4 hafta sabretmek lazım.. Bebeğin yediği katı gıda arttıkça kaka düzeliyor..

Ben de ek gıdadan ümitliyim o zaman. Hem erken de başlamak istiyorum çünkü benimki tek meme emiyor ve sık emmek istiyor. Haliyle doymuyor mu diye düşünüyor insan ister istemez. 4 ay kontrolünde soracağım doktora geçeyim mı diye bakalım ne dicek ne önerecek.

Cay olanini alfim bugun tadi idare ederbsut olanini bulamadim yarin alacagim. Tadi nasil ? Cok sekerli mi ? O malt icecekleri cok tatliydi icemedim bosa para vermeyeyim.
Bende ikiside var aklıma geldikçe içiyorum. Lactamil aynı vanilyalı puding gibi bide şekerli bazen çok ağır geliyo bide bir bardağa 3 yemek kalığı fazla geliyo ben Az koyuyorum

Bacim nasil goz temasi icinde endiseleniyordun sonra hopp kuruverdi. Bunda da ayni olur. Hopp vurmaya baslar. Birde biraz bebislerin tercih meselesi bu. Mesela efsunu sirt ustu yatir donkeye ugrasiyor yuz ustu donuyor. Sonra isyaaann. Ayni sekilde yuz ustu yatir yine isyaannn. Yuz ustu yatmayi sevmiyor cocuk. Halbuki yuz ustu yatistan donmekte bir gelisim asamadi ama iii iihhh aslaaa yatmiyor yuz ustu.
Senin bebiste zamanla hepsini yapar merak etme.
Insallah canim bekliyorum bakalim. Daha donmeler de net degil bizde.

kahveci34 kahveci34 canım sıkma canını. Nemessise katılıyorum. Tercih meselesi. Merve 4 aylık 4,5 olacak oda tutmuyor. Biraz dokunuyor vuruyor. Eline almıyor. Uzaktan bakmayı incelemeyi daha çok seviyor. Ama iki gündür tam anlamıyla sırt üstü ilerlemeye başladı. Dönme işini 2 hafta önce bir defa yaptı. Başkada yapmadı. Pazar günü ise hep döndü geri dönemeyince hep ağladı. Çünkü yüzüstü durmaktan oda nefret ediyor. Kaan ise illa dokunacak tutacak. Fıtrat işi biraz da. Biraz da akıl edememesi sakin yapılı olması üşenmesi etkiliyor.
Bizim arkadaş anlattı. Evlerine kızından 1-2 ay büyük bebek gelmiş. Kızı bir koltuktan diğerine tutunarak geçiyormuş. O gelen bebek onunla oyalanırken tutunmadan yanından geçmiş. Kızı şaşkın şaşkın bakmış. Ve o günün akşamı kızı destek almadan ilerlemeye yani tam anlamıyla yürümeye başlamış.
Insallah canim, yapsin da ne zaman olursa beklemeye raziyim.

Bende ikiside var aklıma geldikçe içiyorum. Lactamil aynı vanilyalı puding gibi bide şekerli bazen çok ağır geliyo bide bir bardağa 3 yemek kalığı fazla geliyo ben Az koyuyorum
Bende az koyayim o zaman. Tatli manyagi ben içecekte tatli sevmiyorum :)
Insallah canim bekliyorum bakalim. Daha donmeler de net degil bizde.
Yapar yapar acele yok. 6.aya kadar vakti var donmeler icin.

Kizlar bizimki hala oyuncaklara uzanmiyor, eline kendim tutturdugumda 2-3 dakika tutup birakiyor. Zaten hep tek el, iki eliyle ayni anda almiyor. Oyun matina koydugumda tepeden sallanan seylere vuruyor, heyecanlaniyor onlara dogru ama uzanayim tutayim yok. Hala boyle olan var mi yoksa en sona biz mi kaldik :KK43:
Benim mi uzanma yok tutup ağza götürüyor yemeğe çalışıyor düşüyor elinden elden ele bir defa geçirdi sonra geçirdi mi hiç fark etmedim ama uzanıp çekme tutma yok ben veriyorum parmaklarını kapıyorum bazen öyle oliyor bazen de ben verince tutuyor

Canım tamamen masum değil tabiki. Ama ben kar zarar hesabı yapıyorum çoğu zaman. Kaanda hiç sıkıntımız olmadı hala kullanırız. Her çocuk farklı. Benim oğlum öyle ısırıktan izden lekeden çok rahatsız olurdu. Efsun da rahatsız olacaktır diye düşünüyorum. Eğer onu kullanmayacaksan önleyici spreyler var. Ama bence onlar daha zararlı. Kafasına eline sıkamazsın. Yazın pişik olayı olabiliyor zaten. Tuzlu suya da girince spreyiydi ısırığıydı tuz biber olur. . Ben kullanmam spreyi. Heleki efsunun cildi alerjen. Ama işte astım olayını hiç düşünmedim açıkcası.
Artı denizlerimiz eskisi kadar temiz değil bisürü hastalık türedi suriyeli çocuklardan. Antalya sahiline giden her bebek çocuk el ayak ağız hastalığı buldu.Havuza kendim bile girmem.

Herkes kendi çocuğuna göre değerlendirecek. Kimi çocuğun umrunda olmaz ısırık.
Kaan Merve kim la oldum bi an okuyunca yazış stilinden anladim :D

Ya zaraya baktık pazar günü erkek bebekler için okadar güzel gömlekler var ki hakim yaka spor desenli kıza almak istedim ama zaten kafa kel iyice erkek gibi olur dedim :) lcw ve zaraya bir bak derim.
Aldim hakim yaka gömlek :KK73: bende de kiz ben hamileyken kız bebek kiyafetlerine bakardim hala daha bakıyorum :D insallah bir de kizim olur ilerde :)

Back
X