• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Kızlar bebek oturmaya çalışıyorsa oturtun diyorlar. Siz destekli oturmasina izin veriyor musunuz?
Benim oğlum 4 ay 1 haftalık. Yastığına yatirinca oturmaya çalışıyor kalkıyor da. Destekle gün de bir iki kere 1-2 dk oturmasına izin vereyim mi. Cok da korkuyorum canı acir diye

Kızlar bebek oturmaya çalışıyorsa oturtun diyorlar. Siz destekli oturmasina izin veriyor musunuz?
Benim oğlum 4 ay 1 haftalık. Yastığına yatirinca oturmaya çalışıyor kalkıyor da. Destekle gün de bir iki kere 1-2 dk oturmasına izin vereyim mi. Cok da korkuyorum canı acir diye
Ben 3.5 aydan itibaren oturtuyorum. Eğer çocuk oturmak istiyosa kendini hazır hissediyo demektir doktor çocuk oturmak istiyosa oturt demişti bende öyle yaptım ve bi sıkıntı olmadı

Kuzeyin doktoru cok one egilmeden 4. Ayda oturabilir 5. Ayda da nasil isterse otursun demisti. 10 gun sonra 5 aylik olcak iyice oturuo

Kuzeyin doktoru cok one egilmeden 4. Ayda oturabilir 5. Ayda da nasil isterse otursun demisti. 10 gun sonra 5 aylik olcak iyice oturuo
Benim oğlum da 4.5 aylık ben 3 Aydan itibaren oturtuyorum . Kaşlarının gelişmesi için lazım bu . Zaten acısa bir yeri ağlar . Ben göbeğime oturtup fış fış kayıkçı yapıyorum bir aydır çok seviyor

Ne kadar süre oturtuyorsunuz peki günde?
Belli bi sure tutmuyorum. Ama uzun uzun da oturtmuyorum. Bebeyatmaz aldik 5 er dakkadan 2 3 4 kez falan oturuo gunde. Genelde mama sandalyesinin en yatik pozisyonunda takilmayi seviyobide onda yalniz da birakabiliorum.kemeri oldugu icin. Bebeyatmazda da oturabilir belki ama tek basina birakamiorum

Maşallah ne ideal bi bebekmiş o, biz 4 ayı geçtik hiç bir gün öncesiyle aynı olmadı, düzenimiz yok yani

tabi böyle düzenli uyuyor yiyor ama bizim sıkıntımızda cok hareketli ve memnunsuz bebek oluşumuz. Onu yazmadım.
Şöyle uyanık olduğu süre içinde eğer bişeyler yemiyorsa sürekli kucakta veya tey tey pozusyonunda ayakları üzerinde zıplayıp durmak istiyor. Asla yatarak durmaz. uyanık kaldığı sürece sürekli bir bağırış kedi yavrusu gibi... ağlama değil. çok çabuk sıkılıyor herşeyden. en sevdiği cam kenarında pervaza ayaklarını koyup dışarıyı seyretmek haliyle bu bizi yoruyor.
bunlar dışında Allaha şükür iyi bir uyku ve yemek düzeni var.

Arkadağlar aranızda kasik mama kullanan varmı yada onere bileceginiz bi marka 4 ay asimizi olduk ve çok zayıf olduğu söyledi bu ay 100 gr tek almış gelişimi geride şu an sadece anne sütü veriyorum 5600 gr 4 ay 1 haftalık oldu

Arkadağlar aranızda kasik mama kullanan varmı yada onere bileceginiz bi marka 4 ay asimizi olduk ve çok zayıf olduğu söyledi bu ay 100 gr tek almış gelişimi geride şu an sadece anne sütü veriyorum 5600 gr 4 ay 1 haftalık oldu
canim benim bebegim sadece mama aliyor.4.ayinda 1 ogunu kasik mamasi verelim demisti doktorumuz hippin tahilli kaaik mamasini onermisti.4.ay itibari kullaniliyormus kutusunun ustunde yaziyor zaten.tahil bebegime alerji yaptigi icin ben kullanamadim ama doktorumuz hip onerdi.baska marka kullanip memnun kalan arkadaslar varsa belirtirler mutlaka ama hipp deneyebilirsin.

Ben evde yaptıgım pirinç unu muhallebisi veriyorum doktorumuz Asla arı mama ve piyasa da satılan kaşık mama Öner me di

bizim oğlan emziririm veya mamasını içer gece 9-10 gibi uyur. Gece 3-4 gibi uyanır emziririm veya mama veririm tekrar uyur ve sabah 7-8 gibi uyanır. kan ilacını veririm 9 gibi Mamasını yer. üstüne 1 meyvesini yer 10 gibi uyur. öğlen kalkar. haşlayıp süzdüğümüzPrinç-patates-havuç yer, 1,5 saat sonrasında tekrar mamasını içer veya yoğurt yer. akşam 4-5 gibi uyur. 6-7 gibi uyanır bu sefer muhallebisini yer.
bu şekilde beslenme ve uyku düzeni. her zaman kendi kendine uyumaz çok yorgun düştüğünde biz uyutmazsak sakinleşir kucağımızda koltuk altına doğru sinip uyur. ama bu çok nadir olur :) genelde uykusu geldiğini anlarız yatağına koyar dönencesini açar müzik ve beşiğini sallayarak uyuturuz.

ek gıdaya hızlı bir geçiş yapmışsınız galiba..
gün içinde öğün olarak besleniyor
Maşallah.

canim benim bebegim sadece mama aliyor.4.ayinda 1 ogunu kasik mamasi verelim demisti doktorumuz hippin tahilli kaaik mamasini onermisti.4.ay itibari kullaniliyormus kutusunun ustunde yaziyor zaten.tahil bebegime alerji yaptigi icin ben kullanamadim ama doktorumuz hip onerdi.baska marka kullanip memnun kalan arkadaslar varsa belirtirler mutlaka ama hipp deneyebilirsin.
Bebelac gold kaşık mama nasıl acaba ya bi bilgin varmi

Back