• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Eve yemek pişirirken Demir süzgeçe koyup buharda pişiriyorum. Püre haline getirdikten sonra zeytinyağı gezdiriyorum. Tabi çorba kıvamına getiriyorum çatalla ezilmiş yiyemiyo yerken öğürüyo bi kaç kez kustu maalesef
Canim bayadır girmiyorum sen yeniden mi hamilesin tebrik ederim bebegim kaç aylıktı.

Ben artık kafayı yemek üzereyim ya:KK43: ilk 3 ay geceleri 1 veya 2 kez uyanan kızım artik geceleri hiç uyumuyo yatağımda yattığımı hiç hatırlamıyorum sabaha karşı siziyo artik o zamanda oğlum uyaniyor 7 gibi uykusuzluktan yorgunluktan ne yapacağımı şaşırmış durumdayım neden geceleri uyumuyor:KK43:((
ayni durumdayiz canim ilk 4 ay guze uyudu 2 aydir git gide kotulesti, sabaha kadar 20 dakika uyku 1 saat uyanik, yataga koyar koymaz deliriyot zaten, su an buyume ataginda ve ust disleri cikiyor.atak bitince biseyler dusuncem gerekirse uyku danismanindan yardim alcam. bu sekilde yasamam mumkun degil.

Ay ben yaptim mamadan cok akiskan oldu kizima verdim bune boyle beeeh der gibi tukurdu bi de sinirlendi :KK70: bi daha yapmicim beceremedim

Çok katı olmuyo maalesef bnmkide ama bazıları katı yapıyo Nası yapıyorsa :) normal mayala madem sevmediyse yoğurt yemesi iyi olur

teşekkür ederim, aldım bebeğiniz uykuyu çok sevecek’i, okuyup biraz araştırmadan başlamam zaten. bir de altıncı ay dolsun, biraz daha iletişimimiz artsın istiyorum yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum da:işsiz: tracy’i de okuyayım da bebişin ayarlarını bozmayayım :KK49:
En kolay 4. Ayda oluyo aslında. 6. Aydan sonra dönmeler hareketlenmeler arttığı için yatağa koydugunuzda hareket etmekten uykuya gecmesi biraz zor oluyor. Ama tabiki olmaz değil. Gün içinde bol bol dönme emekleme tarzındaki yapabildiği aktiviteleri yaptırınki yattıgında onlarla ilgilenmesin. Bir de 6. Ay sonrası bebeklerde nesne devamlılığı oluşmaya başladığı için odadan çıkan annenin içerde olduğunun bilincinde oluyor ve sizi odaya getirtmek için daha fazla ağlayacaktır. Geç kalmadan başlayın o yüzden.

En kolay 4. Ayda oluyo aslında. 6. Aydan sonra dönmeler hareketlenmeler arttığı için yatağa koydugunuzda hareket etmekten uykuya gecmesi biraz zor oluyor. Ama tabiki olmaz değil. Gün içinde bol bol dönme emekleme tarzındaki yapabildiği aktiviteleri yaptırınki yattıgında onlarla ilgilenmesin. Bir de 6. Ay sonrası bebeklerde nesne devamlılığı oluşmaya başladığı için odadan çıkan annenin içerde olduğunun bilincinde oluyor ve sizi odaya getirtmek için daha fazla ağlayacaktır. Geç kalmadan başlayın o yüzden.
teşekkürler canım.

O uyanmalarında emzirmeden uyutmaya çalışacaksınız. Yatağında hafif sırtını yada göğsünü okşayarak olabilir. Ya da kontrollü ağlatma yöntemiyle olabilir. Ama size tavsiyem hiç bir eğitim metodunu tam anlamıyla incelemeden uygulamayın. Yanlış yapılan uygulamalar uykuyu daha çok bozuyor. İnstagramda irlandalı anne sayfası var. Bir de bebekveuyku sayfası var her iki sayfada uyku eğitimi alanında eğitim almış kişilerin sayfası. Sinem gerger akınalın kitabı var bebeğiniz uykuyu çok sevecek alıp okuyabilirsiniz. Ama en güzeli tracy hogg bebek bakım sorunlarına mucize öneriler kitabını alın çok güzel anlatıyor uyku eğitimini. Eğitim verecek olursanız yardımcı olurum biraz zorlu oluyor ama bir hafta sıkıntı çekersiniz. Hatta 2. Günden sınra uykular direk uzuyor uyanmalar azalıyor.
İrlandalıanne ye kesinlikle bulaşmayın bence, ben ona başvurdum. Ücretini ödedim. Form tolladı doldurdum gönderdim. Bekleyin Esra hanım size uygun plan yapıp arayacak dedilee bekle bekle arayan yok, sonra maşl attım ne zaman arayacaksınız diye, işte kasım ayında zam geldi sizden 200 lira daha istiyoruz öyle başlıycaz. Dedim şakamı bu başta ne dediyseniz onu gönderdim. Ücretimi iade aldım va başka birine başvurdum. Ticari ahlaka uymayan saçma bir egoları var ayrıca, instagramdan yorum yazdım etik olmayan bu davranışları hakkında beni engelleyip yorumumu sildiler...

İrlandalıanne ye kesinlikle bulaşmayın bence, ben ona başvurdum. Ücretini ödedim. Form tolladı doldurdum gönderdim. Bekleyin Esra hanım size uygun plan yapıp arayacak dedilee bekle bekle arayan yok, sonra maşl attım ne zaman arayacaksınız diye, işte kasım ayında zam geldi sizden 200 lira daha istiyoruz öyle başlıycaz. Dedim şakamı bu başta ne dediyseniz onu gönderdim. Ücretimi iade aldım va başka birine başvurdum. Ticari ahlaka uymayan saçma bir egoları var ayrıca, instagramdan yorum yazdım etik olmayan bu davranışları hakkında beni engelleyip yorumumu sildiler...
ben de bugun onun canli yayinini izledim acikcasi ne hitabet gucu var ne de uzman gibi. ben de egitim almayi dusunuyorum ama irlandaliyi eledim.sizin yasadiginizda zaten profesyonellikten uzak oldugunu gosteriyor. simdilerde pinar sibirsky (soyadi yanlis olabilir) youtebe videolarini ve web sitesinini inceledim tavsiye ederim.henuz iletisime gecmedim disler cikinca duzelir umuduyla:)

Canım boyuda kilosu da iyi, benim bebeğim biraz daha kilolu üst sınırın üstünde ama dediğin gibi loplop durmuyor. Kemikleri ağır derler ya öyleler heralde. Bir de hareketlendikçe de daha az alıyorlar artık. Dr.normal diyorsa herşeyine takılma böyle şeylere.

bizim 5. Ayda 6500 6. Ayda 6700. Bu insanlar obez bebegi ne cok seviyolar sen takma gayet iyi. Masallah
bizim 5. Ayda 6500 6. Ayda 6700. Bu insanlar obez bebegi ne cok seviyolar sen takma gayet iyi. Masallah

Şimdi şöyle benim kızım 5.ay da 7 300 filandı boyuda 69 cm di sanırım. Doktor kilosu cok iyi ortalamanın bile üstü ama boyu üst sınır olduğu için gözünüze zayıf gelebilir dedi. Sizinde oyle olmuş. Maşallah çok boylu bebeğin o sebepten kiloyu göstermiyor. Kızımın yanakları dolgun olduğundan zayif durmuyor ama bacakları filn oyle loplop değil. 6 buçuk aylığız 8200 olduk

Benim bebegimde ayni sekilde dun 6 aylik kontrolu vardi 8750 gr 72 cm ayina gore ileride gidiyor.persentil olarak en uste yakin. Doktor bile iri gidiyor dedi. Senin bebegine zayif diyenin aklindan suphelenirim

Kızlar kusura bakmayın anca cevaplayabiliyorum. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Valla bu millet çok fena ya. Zayıf bu çocuğu geçtim kilo vermiş diyeni bile var! 6. Ay kontrolünde 8bucuk kilo 75cm cıktı oğlum. 500 gr almış. Vermiş dedikleri çocuk almış işte bi bırakın yani. Boyu fazla uzun diyorum ikna olmuyorlar. Kilosu bile önde ama boydan göstermiyor diyorum yine ikna olmuyorlar. Neymiş efenim kisin kalın giyindiği için kilolu çıkarmış hayır diyorum çıplak tartılıyor yoook psikolojimi bozdular. Halbuki çocuğumun gelişimi gerçekten inde maşallah ona bile sevindirtmiyorlar ya.

Doktora boyuna göre zayıf ama dedim. O da hayır o öyle değil. Kilosuna göre boyu çok önde dedi. Kilosu içinde 1yasinda olup 9kilo olanlar var sen neyi dert ediyorsun ki dedi. Hele bi arkadaşım var çocuğu 15aylik. Fazla tombik, hantal. Ama bebekken bi sevimliydi. O arkadaşım da ikide bir kilo aldı mı kilo aldı mı deyip sinirimi bozuyor. Bende diyemiyorum tabii senin oğlan kısaydı da toplu görünüyordu ayrıca şimdi hiçbir sevimliliği kalmadı çocuğu obez yapmışsın diye. Kalbim kırılıyor diye kalp kırmakta istemiyorum ama Valla delirttiler ya. Geçen gün gelmek istediler kabul etmedik anlasin hatasını

Kızlar kusura bakmayın anca cevaplayabiliyorum. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Valla bu millet çok fena ya. Zayıf bu çocuğu geçtim kilo vermiş diyeni bile var! 6. Ay kontrolünde 8bucuk kilo 75cm cıktı oğlum. 500 gr almış. Vermiş dedikleri çocuk almış işte bi bırakın yani. Boyu fazla uzun diyorum ikna olmuyorlar. Kilosu bile önde ama boydan göstermiyor diyorum yine ikna olmuyorlar. Neymiş efenim kisin kalın giyindiği için kilolu çıkarmış hayır diyorum çıplak tartılıyor yoook psikolojimi bozdular. Halbuki çocuğumun gelişimi gerçekten inde maşallah ona bile sevindirtmiyorlar ya.

Doktora boyuna göre zayıf ama dedim. O da hayır o öyle değil. Kilosuna göre boyu çok önde dedi. Kilosu içinde 1yasinda olup 9kilo olanlar var sen neyi dert ediyorsun ki dedi. Hele bi arkadaşım var çocuğu 15aylik. Fazla tombik, hantal. Ama bebekken bi sevimliydi. O arkadaşım da ikide bir kilo aldı mı kilo aldı mı deyip sinirimi bozuyor. Bende diyemiyorum tabii senin oğlan kısaydı da toplu görünüyordu ayrıca şimdi hiçbir sevimliliği kalmadı çocuğu obez yapmışsın diye. Kalbim kırılıyor diye kalp kırmakta istemiyorum ama Valla delirttiler ya. Geçen gün gelmek istediler kabul etmedik anlasin hatasını
boyu üst sınırda maşallah, kilo da gayet iyi. bebeklere eti cicibebeyi, pirinç ununu dayayıp şişiriyorlar sonra da akıllarınca hava atıyorlar. annelik yarıştıranla görüşmüyorum ben de, en temizi.

öğrendiğim iyi oldu. benim bu kadar beklememin nedeni de aslında bu tarz olumsuzluklar. iletişime geçmediğim için etik olarak değerlendiremem ama bazı yapılanlar pedagojik açıdan aklıma yatmıyor. bir uzman diyor ki ilk üç ay kucaklayın alışmaz, diğeri diyor ki bebekler sizi parmağında oynatır aman dikkat. yıllarca alman anaları iyiydi, at yavruyu yatağa ağlasın zırlasın alışsıncılar vardı. sonra o ekolün bebeklerin güven ve bağlılık duygularını zedeliğini söylediler.şimdi de uyku eğitimi moda, araştırmadan bebeğimin ruhsal açıdan yıpranmasını istemiyorum. birkaç insatada sayfa var onlara bakıyorum, bebeğiniz uykuyu çok sevecek kitabını aldım ama büyük ihtimalle o da yabancı metotları derlemiş türkçeleştirmiş önümüze koymuştur. okuyup görücez artık. içime sinmezse de anne usulü yollara gidicem, elalemin bünyemize uymayan yöntemlerindense. annem ne yaptıysa iyi yapmış canavar gibi uyurum ben :eğlence:

ayni durumdayiz canim ilk 4 ay guze uyudu 2 aydir git gide kotulesti, sabaha kadar 20 dakika uyku 1 saat uyanik, yataga koyar koymaz deliriyot zaten, su an buyume ataginda ve ust disleri cikiyor.atak bitince biseyler dusuncem gerekirse uyku danismanindan yardim alcam. bu sekilde yasamam mumkun degil.
Kızım sürekli ağlıyo git gide kötü oluyo ya düzelmesi gerekirken gerçekten 2 senedir uykusuzluk çekiyorsun şimdi yine aynı şeyler psikolojim iyice alt üst olmuş durumda.

Kızım sürekli ağlıyo git gide kötü oluyo ya düzelmesi gerekirken gerçekten 2 senedir uykusuzluk çekiyorsun şimdi yine aynı şeyler psikolojim iyice alt üst olmuş durumda.
6.ayda duzenleri bozuluyor galiba. bizim kizin da yataga alerjisi var, sirti degince basliyir aglamaya. sadece disari cikip iyice yoruldugu gunler kesintisiz 1 saatten fazla uyuyor. ona da uyumak denmez, bayiliyor resmen uykusuzluktan

Uyku eğitimi ile ilgili Adem güneş’in yazısını paylaşmak istedim. Nacizhane bilgi bilgidir.. uyku eğitimi verirken başka yaralar açılmasın.

60852816-FD74-43E9-8587-7568E504E9F6.png

E7560727-5FBC-4EE7-B63E-A52E7BC73DD2.png

Eklentiler

• B8B2ED45-DA9E-4428-BE0F-05D25195B05E.png
    B8B2ED45-DA9E-4428-BE0F-05D25195B05E.png
    546,9 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
6 ayda ilk defa hasta oldu kızım ateş içinde yandık 2 gündür diş sıkıntısı değil sanırım üşütme daha doğrusu birinden bulaştı ilk defa kızım huysuz dedim beynim zonkluyo ağrıdan artık imdaaat diyesim var bitkisel kullanan varmı aranızda soğuk algınlığı için kızlar malum antibiyotik kullanmak istemiyorum şurup bile ilk defa verdim ateş tehlikeli diye neler verebiliriz şu dönemde ıhlamur falan olurmu

6 ayda ilk defa hasta oldu kızım ateş içinde yandık 2 gündür diş sıkıntısı değil sanırım üşütme daha doğrusu birinden bulaştı ilk defa kızım huysuz dedim beynim zonkluyo ağrıdan artık imdaaat diyesim var bitkisel kullanan varmı aranızda soğuk algınlığı için kızlar malum antibiyotik kullanmak istemiyorum şurup bile ilk defa verdim ateş tehlikeli diye neler verebiliriz şu dönemde ıhlamur falan olurmu

Cok gecmis olsun Bize de doktor ek gidaya baslayinca hastaliklar da baslar dedi Cok hassaslar

Kizlar suan cok saskinim Bes bucuk aydir o sicak havalarda klima bile acmadigimiz evde hic pisik olmayan bebisim dunden bu gune pisik olmus Hem tutusu hem de koltuk altlari kirmizi
Uni baby.den sleepy.ye gectim islak mendilde ilk bundan sandim ama koltuk altinda da gördüm Pudra surdum zeytinyağı surdum kizidirilip sogutulmus Baska ne yapabilirim bilmiyorum sizce neden oldu ya

kizim 5 aylikken bogazi kizarmisti biraz, doktor ilac yerine gunde birkac defa ihlamur ver demisti. ben de gunde 2 kez demleyip ilik ilik 4-5 cay kasigi vermistim.

Back