• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 MAYIS Anneleri hadi tanışalım kaynaşalım ❤

Ben de 35 yaşındyaım ikili testim kötü değildi, dörtlü testim de öyle. Ama 630 da 1 mesela çok çok küçük riskelr de çıkmaıd. İnsanlar da 10.000 de 1 çıkıyor. Saedece içim rahat etsin diye nfty test yaptırdım ben, o da temiz çıktı ama onunda garantisi yok. Detaylı ultrason iyi geçmişse hiç takma kafana, ikili test bi olasılık hesabı, tanı testi değil, dörtlü test de öyle. Benim ilk gebeliğim ikinci gebelikte 38-39 olurum ne yapalım. Allah tüm bebeklere sğalık verisn.
evet yapılan bu testlerin garantisi olmadığı için, yaptırmak istemiyorum, detaylı ultrason içinde 13 ocak ta gidicem 20. haftama denk geliyor, 18+4 haftalığım bugün itibariyle, aminnnn cümlemizin bebekleri sağlıkla dünyaya gelir inşallah, :anne:

Kızlar çarşamba günü tetanoz aşısı oldum ağrım olmadı hiç ama bugün kolumda ağrı başladı, gece üzerine yattım sanırım sol olunca. ama ağır taşımazsan duş almazsan ağrı artmaz dedi ebe aklınızda olsun.

35 yaş üstü her hamileye amniyosentez yapmak neyin kafasıdır acaba. Bu kadar kolay mı ya? Bunun dolu yolu var. Benim doktorum ben asistanken bunu yapıyorduk tabi çok gerilerde kaldı dmeişti, ama gerilerde kalmayan hastaneler var demek ki.

Sorma canım marmara uni. eğit arast omrumi yedi ikili testte 292:1 yaşa bağlı down sendromu çıktı yüksek riske yakın ama sınırın altında çıktı. Perinatologuna amniyosentez gerek yok aldirmicam diyorum yok diyo 200:1 düşük riski var bunda da diyorum yok sinir krizi geçirdim
Ayrıntılı için randevu istedim amniyosentez yaptirmadigim için gün veremediğini söyledi ikisi bir değil dedim birisinde bisi yapamayacağım zaten dedim ayrintiliya kalpte yada böbrekte bi sorun var ise ona gore bi hastane seçip doğum yaparım dedik bana zaten doğum sonrası olacak hastane degistirebilirsin diyip kapıyı suratıma kapatti bu saçmalığı hasta haklarına söyledim sadece dinlediler saolsunlar.
Bir daha marmaraya gitmem Allah dusurmesin

Ben de 35 yaşındyaım ikili testim kötü değildi, dörtlü testim de öyle. Ama 630 da 1 mesela çok çok küçük riskelr de çıkmaıd. İnsanlar da 10.000 de 1 çıkıyor. Saedece içim rahat etsin diye nfty test yaptırdım ben, o da temiz çıktı ama onunda garantisi yok. Detaylı ultrason iyi geçmişse hiç takma kafana, ikili test bi olasılık hesabı, tanı testi değil, dörtlü test de öyle. Benim ilk gebeliğim ikinci gebelikte 38-39 olurum ne yapalım. Allah tüm bebeklere sğalık verisn.

Amin canım ben oğlumu (2015) 34 yasinda doğurdum onda da yaşa bağlı down sendromu 358:1 çıkmış hatta burun kemiği gözükmemiş su anda 36.7 gozukuyo yaş 292:1 cikti ve ben 3.bebisi düşünüyorum yine 2 3 sene sonra gibi yani 39 40 gibi bakalım o zaman ne olacak risk durumu :işsiz:

ben yaptırmadım biliyorsun canım, benim yaşım 40, ikili çok iyi çıkmasına rağmen, üçlü testimde down sendromu yüksek çıktı, doktor zeynep kamil e yönlendirdi, gitmedim, dün sordu iğnemi yazdırmak için gittiğimde , amniyosentez yaptırmıcam hocam, isterseniz imza atayım dedim, sen istemedikten sonra gerek yok dedi, ayrıntılı ultrason sonucunu göstericem bundan sonra, içim rahat Allah a şükür

Tabii ki bu isteğe bağlı olmalı.
Şahsen ben öğrenirsem hep kafaya takar hep ağlarım zehir olur hamilelik o kadar sıkıntı da bebiş de iyi büyüyemez. Hatta en son 18+3 de gittiğimde bebeğin boyu 17 haftalik çıktı ben neden kısa diye 1 haftadır söylemiyorum evde süt peynir yemedigim içinmi acaba baba uzun ben uzunum neden kısa annem en sonunda bu sabah sağlıklı olsun da kızım doğunca boyu uzar dedi eşim takacak birşey yok ya bunu kafaya takıyordum değil mi dedi :D
Neyse suskunluk dönemine girdim şimdilik

Tabii ki bu isteğe bağlı olmalı.
Şahsen ben öğrenirsem hep kafaya takar hep ağlarım zehir olur hamilelik o kadar sıkıntı da bebiş de iyi büyüyemez. Hatta en son 18+3 de gittiğimde bebeğin boyu 17 haftalik çıktı ben neden kısa diye 1 haftadır söylemiyorum evde süt peynir yemedigim içinmi acaba baba uzun ben uzunum neden kısa annem en sonunda bu sabah sağlıklı olsun da kızım doğunca boyu uzar dedi eşim takacak birşey yok ya bunu kafaya takıyordum değil mi dedi :KK70:
Neyse suskunluk dönemine girdim şimdilik
aynen fazla kafa yormak hem bebeğe , hemde bize iyi gelmiyor, :confused:ben de ip vs aldım yeni, başlıcam elişlerime,

aynen fazla kafa yormak hem bebeğe , hemde bize iyi gelmiyor, :confused:ben de ip vs aldım yeni, başlıcam elişlerime,

Ne güzel canım vakit çabuk geçer bitmiş cicilerin fotolarini bekliyorum
Bende cinsiyet belli olsun o zaman alayım diyorum.
Gerçi babamıza bere ve boyunluk sozum var onu bitirmeden bebise başlayamam iddaya bindi olay eşim yapamazsın dedi ama ben yaparım dedim sonuç başladım kaldı :D eğer onu bitirmeden bebise başlarsam dilinden kurtulamam

Ne güzel canım vakit çabuk geçer bitmiş cicilerin fotolarini bekliyorum
Bende cinsiyet belli olsun o zaman alayım diyorum.
Gerçi babamıza bere ve boyunluk sozum var onu bitirmeden bebise başlayamam iddaya bindi olay eşim yapamazsın dedi ama ben yaparım dedim sonuç başladım kaldı :KK70: eğer onu bitirmeden bebise başlarsam dilinden kurtulamam
bence bir an önce bitir eşinin isteğini , bak şurda az kaldı öğrenmemize, :deli:

bak burda kolay patik örneği var, beyaz renkten yapabiliriz mesela cinsiyeti öğrenene kadar, ikinci renk te sarı , yeil, turuncu gibi renklerde olur

bence bir an önce bitir eşinin isteğini , bak şurda az kaldı öğrenmemize, :deli:

bak burda kolay patik örneği var, beyaz renkten yapabiliriz mesela cinsiyeti öğrenene kadar, ikinci renk te sarı , yeil, turuncu gibi renklerde olur

Evet canım haklisin çabuk geçer günler ama onun istegide çok karışık yaaa:confused:

ya bi de kızlar ben aşırı susuyorum, benzer şikayeti olan avrmı. Şikayet diyorum zira gebelik şekerim olmasından şüpheleniyorum. Ben hiç bu kadar susamazdım:(

Hayatimmm70 Hayatimmm70 canım babaya siz verdiğim örneği buldum bide misinali şişle orulecek benim de misinali şişle hiç tecrubem yok başladım dar geldi kaldı. Laf aramızda iddalasmasam iyiymis
Screenshot_20171229-175200.png

Hanimlar tv de bir ip gorup begenmistim. Aldim ve bebek.battaniyesine basladim. 1 saatte 3 yumak bitirdim.. 3 yumak daha alip battaniyeyi tamamlicam. Maximum 2 3 saatte bebek battaniyesi yapabiliyoruz. Sis tig yok elle oruyosunuz. Ipin modeli kendinden ilmekli. Ben burgu modelini oruyorum birde bildigim hasir.modeli var. Ipin adi alize puffy internetten bakin isterseniz cok begeneceginize eminim. Cok yumusak cok.guzel.bi ip. Ben koselerine pembe kurdeleden kelebek yapicam. Hayal dunyamiza gore cesitlendirebiliriz ♡

Eklentiler

• IMG-20171229-WA0029.jpeg
    IMG-20171229-WA0029.jpeg
    32,2 KB · Görüntüleme: 33
Hanimlar tv de bir ip gorup begenmistim. Aldim ve bebek.battaniyesine basladim. 1 saatte 3 yumak bitirdim.. 3 yumak daha alip battaniyeyi tamamlicam. Maximum 2 3 saatte bebek battaniyesi yapabiliyoruz. Sis tig yok elle oruyosunuz. Ipin modeli kendinden ilmekli. Ben burgu modelini oruyorum birde bildigim hasir.modeli var. Ipin adi alize puffy internetten bakin isterseniz cok begeneceginize eminim. Cok yumusak cok.guzel.bi ip. Ben koselerine pembe kurdeleden kelebek yapicam. Hayal dunyamiza gore cesitlendirebiliriz ♡
Ah ben çok yapmak isterim ama hiç örgü bilmiyorum yoksa mutlaka alirdim

Ay çok beğendim çok severim örgü oglumada çok yapmıştım hiç kullanamadı alerjisi vardı battaniyesi de çok güzeldi annem örmüştü süslü püslü şimdi kızıma da bundan mi yapsam acaba fırsatım da yok anca uyuduğunda ne yapsam diye düşünüyorum sonra yorgunluktan kimildiyamiyirum ama bunu yapmayı isterim dışarı da çıkamıyorum artik ama ipini anneme söylim getirir bakım çok merak ettim:)

Kızlar ben çok kararsızım şimdi montessori yataklara taktım kafayı yani 1 yasa kadar bebiş bizimle anne yani yatağında yatsa
1 'den sonra da montessori tarzı bir odada kalsa nasıl olur şimdiden o odayı da hazırlamak istiyorum
1 yaş için erken mi o yaş için kullanan var mı

Back