- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 31
Amin, teşekkürler canımCanim cok gecmis olsun son olsun insallah.bir daha yasatmasin rabbim.
bebek buyutmek cok zor gercekten ama bir okadarda keyifli
3 gün tattırma yaptırmadan doğrudan sebze çorbasıyla mı başlattı yoksa tadım yaptırdıktan sonra mı bu öğünlere geçtiniz?biz aralık doğumluyuz bir hafta sonra başlayacağın tadımlaraKızlar bugün dr. Gittik ek gıda için uzun uzun anlattı çorbayı az patates havuç ve kabak koyup iyice pişirip kapatmaya yakın az zeytinyağ koyup süzgeçten geçir dedi zamanla bu çorbanın sebzelerini değiştirip içine kemik suyu çok az ekle dedi çorbaya başladıktan 15 gün sonra yağsız iki kez çekilmiş kuzu kiyma ekliyormuşuz demir damlasi kullanamazsan eti kesin kullan dedi az az verip zamanla artir ama istemiyorsa sevmedigi tatlara israr etme dedi yogurt mutlaka gunde bir meyveler de elma armut havuç ve özellikle dut öneriyor evde yaptigimiz lor kefiri tuketebilirmis kahvaltiya gecincede 1 cay kasigi yumurta sarisi lor labne peynir yaninda ihlamur sonrasinda cocuk sizi yonlendirecek dedi genellikle emzirdikten sonra ek gida duzenli ve az az devam et dedi minnos 72 cm 8500gr olmus ateşlenmesi durumlarında hali nasıl ona bak hep diyo ateşi varsa kusma meme reddi ozaman hemen götur dedi
Şu anda durum nasıl ? Ben de aynı durumdayım. Perişan olduk. Düzelme var mi ?Uyku gerilemesi yaşıyoruz, yaşayan varsa çözüm için yaptıklarınızı paylaşır mısınız?
Şu anda durum nasıl ? Ben de aynı durumdayım. Perişan olduk. Düzelme var mi ?
Şu anda kaç aylık ? Bizim önceden de çok süper bi uykusu yoktu ama ayakta tutuyordum hareketlendikce sallıyordum uyuyordu 2 saate yakın. Şimdi asla 35 maksimum ve çok nadiren 45 i geçmiyor. Gece sadece 22 yahut 23ten itibaren yarım saatte kalkmaları bitiyor. Sabah 5ten sonra zaten dikiş tutmuyor. Memede geri uyutmak kolay oluyor fakat memeyi çektiğim an uyanıyor ve öyle memeyle uykuyu bağdaştırıyor ki bu sefer diğer yollarla uyutmak zor oluyor. Kucakta pış pış falan yapıp uyutuyorum. O da ikinci uykuyu 5 10 dk ancak uyuyor. Yaklaşık 2 3 haftadır böyle. Geceler de fenalaştı. Perişan olduk valla. Uyku eğitimi alacağım ben de.Düzeldi 10-15 gün sürdü
Şu an gece 19.45 sabah 8.30 gibi bir uykusu var
Gündüz 2 kere uyuyor 45 dk -1 saat
Her türlü yolla geri uyutmaya çalışın uyku gerilemesi yaşandığı dönemde. Gündüz 30 dk uğraşıyodum geri uyutmak için 10 dk daha uyuyup kalkıyordu
İnşallah çabuk geçer
Şu anda kaç aylık ? Bizim önceden de çok süper bi uykusu yoktu ama ayakta tutuyordum hareketlendikce sallıyordum uyuyordu 2 saate yakın. Şimdi asla 35 maksimum ve çok nadiren 45 i geçmiyor. Gece sadece 22 yahut 23ten itibaren yarım saatte kalkmaları bitiyor. Sabah 5ten sonra zaten dikiş tutmuyor. Memede geri uyutmak kolay oluyor fakat memeyi çektiğim an uyanıyor ve öyle memeyle uykuyu bağdaştırıyor ki bu sefer diğer yollarla uyutmak zor oluyor. Kucakta pış pış falan yapıp uyutuyorum. O da ikinci uykuyu 5 10 dk ancak uyuyor. Yaklaşık 2 3 haftadır böyle. Geceler de fenalaştı. Perişan olduk valla. Uyku eğitimi alacağım ben de.
Yok canım önce tek tek tadım yaptırıyoruz yine 3 gün kuralıyla meyve ve sebzeleri sonra corbaya geçiyoruz sebzeleri iyice haşlayıp eline ver dedi parmak patates gibi kesip haşla dedi tutup emsin tadına baksın sonrada çorba ve yogurt devamında kahvaltı birde siz yerken masaya mutlaka otursun dedi mama sandalyesinde masadada istediği bisey olursa çocuğun azcik tattır dedi3 gün tattırma yaptırmadan doğrudan sebze çorbasıyla mı başlattı yoksa tadım yaptırdıktan sonra mı bu öğünlere geçtiniz?biz aralık doğumluyuz bir hafta sonra başlayacağın tadımlara
Tententen canım geçen gün yazdım sana ama gönderdim mi göndermedim mi aklımda değil. Maşallah maşallah ne kadar güzel bir kızın var kirpiklerine ayrı hayran oldum
Teşekkürler canım. İlk doğduğunda, el kadarkenki haliSagol kuzum tek degismeyen kirpikleri olduvsenin kizinda bayram sekeri gibi masallah
Amin canımTententen canim bayan kirpik masallah snin kizin cok guzel
LezzetliCipetpet kuzum snn kızında cok tatli masallah 2018 kizlari hepsi birbirinden guzeller allah bahtlarini guzel eylesin insallah
Teşekkürler canım. İlk doğduğunda, el kadarkenki haligerçi çok da büyüdüler mi bilmiyorum ya hala minicikler
Tententen canim bayan kirpik masallah snin kizin cok guzel
LezzetliCipetpet kuzum snn kızında cok tatli masallah 2018 kizlari hepsi birbirinden guzeller allah bahtlarini guzel eylesin insallah
Bizimki emzik de almıyor. 1.5 saatte bir uykusu geliyor. Şeytan diyor ver memede uyusun ama sonra da iyice alışacak. Ben işe başlayınca perişan olacak. Uyku eğitimi alacağım ben de.6.5 aylık
Valla kötüymüş sizin de. İnşallah yakında geçer
Ben artık gündüz uzun uyusun diye zorlamıyorum
Gece de hemen uyandığında kısa aralıklarla olduğunda hep emzirmiyorum. Tok iSe emzik veriyorum. Artık hava sıcak ve 6 aylık olduğu için su vereyim diyorum. Memeye alışınca zor çünkü aç değilken bile emmek istiyolar
Çok teşekkürler canımLezzetliCipetpet canımm çok geçmiş olsun. Birdaha yaşatmasın inşallah rabbim. Nasılsınız peki şimdi? Kıyamam kuzuma daha hazır değilmiş demekki
Cok cok gecmis olsun canim. Insanin gerçekten eli ayagina dolasiyor boyle durumlarda. Digerlerini bilmiyorum ama rinfant gercekten agir ozellikle 1 yas oncesi bebeklerde. Biz de bir kere acillik olmustuk, acil doktoru yazmisti ama kendi doktorumuz asla vermeyin agir gelir demisti ordan biliyorum.Kızlar yazamamışım size. Dünden önceki gün kızım aniden kusmaya başladı. 7kere fışkırır şekilde... Hemen doktora gittik, serum takıldı, su kaybı olmuş, 200gr vermiş. Hala öğürüyordu o yüzden bulantı için filan bir şeyler verildi tahliller yapıldı hepsi temiz çıktı. Bir ton ilaç vermiş geceki doktor, antibiyotik 600lük (kızım daha 7 kilo bile değil), asist, rinfant gibi...
Biz ertesi gün bir de kendi doktoruna götürdük. Doktor kontrolünde diyet açmayı deniyordum iki haftadır, bir önceki gün yoğrut çorbası içmiştim, o ağır gelmiş. Bir de nezle durumu vardı.. Alerjik bronşit olmuş kuzucuk. Neyse kendi doktorumuz çok güzel ilgilendi sağolsun. O ilaçları da kullanmaya gerek olmadığını, çok ağır olduklarını, bebeğin durumuyla ilgisi olmadığını söyledi. Zaten daha vermemiştim.
Dün iki kere çok az kustu ama ara ara öğürüyordu hala. Bugün elhamdulillah çok daha iyi.
Diyet açma sürecinde çok sıkı takip edip tetkikte beklemek gerekiyormuş, aklınızda olsun arkadaşlar.. Çok şükür biz çok kısa sürede müdahale ettik ama ona rağmen yarım saat içinde 7 kere kustu. Artık arabada son kustuğunda bayılır gibi oldu. Eli kolu düştü, gözleri kapandı.. Aklım çıktı.. Allah tüm kuzucukları korusun..
Evet ya demek ilaçları kendi doktoruna sormadan kullanmamak lazımCok cok gecmis olsun canim. Insanin gerçekten eli ayagina dolasiyor boyle durumlarda. Digerlerini bilmiyorum ama rinfant gercekten agir ozellikle 1 yas oncesi bebeklerde. Biz de bir kere acillik olmustuk, acil doktoru yazmisti ama kendi doktorumuz asla vermeyin agir gelir demisti ordan biliyorum.
Biz de cok geziyoruz bu aralar sicaklarda mahvoluyor kuzum, pek sevmezdi ama fis fis cok su iciyor bu aralar. Seninki nasil tüketiyor mu sıvı? Suyla arasi nasil?
Çok geçmiş olsun Rabbim bidaha yaşatmasın inşallahTeşekkürler canım. İlk doğduğunda, el kadarkenki haligerçi çok da büyüdüler mi bilmiyorum ya hala minicikler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?