Sanırım pullubiberdi canım... Kazen abi o hesaba ikinci üyelikten işlem yapmış.
Allah islah etsin, allah evlatlarina ve kocasina da sabirlar versin.bu nasil bir karakterdir, bundan nasil haz aliyor anlamiyorum. Neyse gerekli işlemi zaten yapmis kazen. Bari daha cok konysup gundem ve trendtopik yapmayalim biberimsiyiben değilim diye bayağı bi iddia etti ama ya ben şok
Canım senpullubiber misin onun da kızının adı lidya ceren oğlunun adı önder alp olduğu için nickin tanıdık geldi
Senden de bir şey kaçmıyor canimcim
Benim degil canim benim hesabim var zaten hesabim var.hamileligimin tamamini yatarak gecirdigim icin her gun enn cok yazan kisi bendim.sanirim biraz taniyan bunun benim uslubum olmadigini da bilirdi. Neyse ya size iyi takilmalarBen şimdi sonucu anlamadımpullubiber ben değilim demiş ama Kazen abi cerenvealpinannesi hesabını ikinci üyelikten banlamış. E o zaman bu üyelik kimin ikinci üyeliği?
Ben şimdi sonucu anlamadımpullubiber ben değilim demiş ama Kazen abi cerenvealpinannesi hesabını ikinci üyelikten banlamış. E o zaman bu üyelik kimin ikinci üyeliği?
Aslinda ha pirinc vermissin ha seker demek istemis sanirim. Cunku gercekten pek bi farki yok pirinci biz yetiskinler bile hayatimizdan cikarmaliyiz aslinda. Kanser hucrelerini besledigi de soyleniyor. Ama namussuz cok lezzetli :)) tabiki bebeklerimiz ne kadar gec tanisirsa o kadar iyi ben ince bulgur ile baslamistim yasindan once. Mesela ispanak yemegi yapiyordum salcasiz tuzsuz arpacik sogan ile icine cok az ince bulgur koyuyordum. daha sonralari siyez bulguru ile pilav yaptim yogurt corbasina da onu koyuyordum. Cok lezzetli oluyor gercekten. Oglum ilk pilav yediginde 2 yasinda falandi. Evde pismesede orda burda gordu yedi. Ama gercekten ihtiyaci yok pirince.Pirinc dedim arkadasim seker degil.
Oncelikle hem takdir edip hem linc etmen ilginc amaci anlamaya calisiyorum. Evet verdigim pirincin ozlelluklwrini aynen saydiginiz gibi arastirip verdim.
Ayrica Pirinc dedim farkindaysan,seker degil.
Kalkmis bana verdigim 8 gram pirincle (1 tatli kasigi pirinc 8 gram eder) 100gram seker karsilastirmasi yapiyorsun. Nasil ikisini bir tutarak bana yukleniyorsun acaba?
Beslenme uzmani degilim senin gibi. Egitimci bir anneyim.
Arastirmalarim, ve doktorumun da bilgisi,tavsiyesi dahilinde, Ben boyle uyguluyorum. Bebegimi Oturtup doyumluk verdigimi flan mi saniyorsun acaba? Kaldi ki Yedigi 1 tatli kasigi bile degil 1 gunun toplaminda!
3 gunde bir sebze puresine ekledigim 8 gram organik pirincin hesabini da kimseye vermicem.
6 ayin basinda ben verdim ihlamur. Ama direkt demledigimi degil seyreltip verdim hasta olmustu ihlamur ile iyilesti. Vermek istiyorsan seyreltip ver bence canim cok gecmis olsun insallah iyilesie bi an onceKızlar kizim ilk defa grip oldu sanırım sıcak havalara fazla güvendik ne önerirsiniz birde ihlamur falan içebiliyordu bi kaç kaşık şuan 6 ay 20 günlük
Teşekkür ederiz canım insallah meleklerimiz hiç hastaolmasinnn6 ayin basinda ben verdim ihlamur. Ama direkt demledigimi degil seyreltip verdim hasta olmustu ihlamur ile iyilesti. Vermek istiyorsan seyreltip ver bence canim cok gecmis olsun insallah iyilesie bi an once
Kızlar kizim ilk defa grip oldu sanırım sıcak havalara fazla güvendik ne önerirsiniz birde ihlamur falan içebiliyordu bi kaç kaşık şuan 6 ay 20 günlük
Carsi karismis yaa :)) pullubiber gizli bi hesapla buraya gelip afkuracak olsa heralde kendini bu kadar ele verecek bi hesapla yapmaz die dusunuyorum :)) sahsen oyle bi ise giriseceksem cozumlemesi daha zor bi nick bulurum. Bide resimlerde hakket onun bebelere benzio. Ama biride pulluya tuzakmi kurdu acep o kadar issizi de tuhaf yani biri bizi aydinlatsaya :))
Insallah alerjisiz bi sekilde ilerlersiniz yaa alerjik bebek cok zor. Alerjik bebek annelerinin isi de katbe kat zor. Insallah bitmis gitmis olur.Maşallah canım, çok eğelenceli anlatmışsın. Gözümde canlandıumarım her şey gönlünüzce ilerler
Biz daha süt ürünü diyetindeyiz ama yavaş yavaş diyet açma denemeleri yapıyoruz. Önce anne sütünden geçerek, sonra kendi yiyerek tanışacak yoğurtla inşallah... Oğluna yaptığın labnenin tarifi verebilir misin müsait olduğun bir zamanda? İnşallah ben de ekmeği, labneyi, loru vs kendim yapmak istiyorum. Her ne kadar başa dönmekten korksam da en azından güzel tarifler kayıtlı olsun defterimde şimdilik
Mesela havuc patates kabak vericez. Buharda haslayip karistirip catalla ezip verebiliriz kabizlik.durumu var ise zeytinyagi ekleyebiliriz birazcik. Blendar kullanip pure yapmadim ben hic. Oglum 1 yasinda sadece 2 disi olmasina ragmen puturlu ve taneli yemekte zorlanmamisti kizda yiyo masallah ama biraz acik.agizli yarisini dokuo sapsal.Yaaa siz baya tecrübelisiniz aranan kan bulundu yani benim için
Şimdi siz dediniz ya çorbayı 10 11. Aylarda veririm diye peki bu aylarda ne verilebilir sebzeleri teker teker denedik diyelim onlardan çorba yapmak yerine püre şeklinde mi yapıp vermeliyiz
Bence muhallebiye gerek yok. Gerek olmadigi icin de alternatifde hic dusunmedim acikcasi muhallebi ve kasik mamasi verenler genelde aksam ogunu olarak veriyorlar tok tutsun die. Ben dogru bulmuorum acikcasi emsin uyusun :))Bir de benim cevremde hep muhallebi yapıp veriliyor bebeklere ona alternatif ne verilebilir
Harika bilgiler ozellikle sizin icin girip bakiyorum birseyker yazmissaniz kacirmamak icin. Luften labne ve ekmek tariflerinize oaylasin bizinle. Kahvaltidada neler vereceginzii ve nasil vereceginizi
O soganin kokusu beni bitirio yaa. Ben careyi okaliptus yaginda buldum. Organik iyi bir marka okaliptus yagini kaynar suya 2 3 damla damlatip odaya koyuyorum nefesi aciliyor. Tabi kaynar suyu bebeden uzaga koyiyorum :))) birde onceden bella b nin vardi artik ithalatcisi bella b getirmiomus. Bebe viksi var mustelaninkini aldim ben boynun altina cene altina masaj yaparak suruyorum oda iyi geliyor. Ama kesinlikle burun deliklerine degil bir yastan once burun deliklerine surmuoz. Yalniz bisi dicem bizim doktor otri bebeyle cekmeye karsi burun duvarlarini sisirdigini boylelikle kisir bi dongu olustugunu soyluyor. Kafayi yan yatirip ust delikten sikiyoruz serum fizyolojigi yuz ustu cevirip sirtina pat pat yapioruz.Geçmiş olsun canım burnu tıkalıysa serum fizyolojik döküp otri bebeyle çek ve soğanı dörde kesip başucuna koy iyi geliyor
Çok teşekkür ederim canım, ekran resmini aldım hemen. İnşallah yapıp seni de etiketleyip teşekkür etmek nasip olurInsallah alerjisiz bi sekilde ilerlersiniz yaa alerjik bebek cok zor. Alerjik bebek annelerinin isi de katbe kat zor. Insallah bitmis gitmis olur.
Labnenin tarifi soyle 1 lt sute 1 yk suzme peynir light peynir de kullanilabilir tuzsuz oldugu icin. Yogurt mayalar gibi isitiyoruz maya olarak kullanacagimiz peyniri biraz sutle acarak purussuz hale getiriyoruz mayalanma sicakligindaki sute ilave ediyoruz yogurt gibi sarip sarmalayip 5 6 saat bekletioruz sonra 10 12 saat buzdolabinde bekletiyoruz buzdolabindan alinca suzgece bir tulbent serip suzuyoruz. Labnemiz hazir. Ekmegi bayadir yapmiorum. Onun tarifi evdeydi tatildeyiz biz suan. Eve gidince bakar yazarim.
Mesela havuc patates kabak vericez. Buharda haslayip karistirip catalla ezip verebiliriz kabizlik.durumu var ise zeytinyagi ekleyebiliriz birazcik. Blendar kullanip pure yapmadim ben hic. Oglum 1 yasinda sadece 2 disi olmasina ragmen puturlu ve taneli yemekte zorlanmamisti kizda yiyo masallah ama biraz acik.agizli yarisini dokuo sapsal.
Bence muhallebiye gerek yok. Gerek olmadigi icin de alternatifde hic dusunmedim acikcasi muhallebi ve kasik mamasi verenler genelde aksam ogunu olarak veriyorlar tok tutsun die. Ben dogru bulmuorum acikcasi emsin uyusun :))
Cok tesekkur ederim. Guvenin icin. Utandim valla. Labneyi yazdim yukarida ekmegide tatil.donusu yazacagim insallah. Ogluma armut marmelati yapmistim elma suyuyla kahvaltida ekmegine suruordum. Tabi biraz daha buyuktu Onun tarifinide bulursam yazayim. Kahvaltida Ihlamur veriyordum. Yarim fincan dusundukce hatirliyorum keske yazsaymisim zamaninda bende unutmusum cogu seyi bi arkadasimin kizimdan 3 ay buyuk bebesi var ona soruyorum takildigim yerleri :)))
Ama benzerlik yadsinamaz :)) yalniz cerenden hic hazetmedigini soylesigini hatirliorum :) simdi o mu degilmi bilen beri gelsin :))
Insallah afiyetle yer sikintisiz canim ya gecsin bitsin alerjilerÇok teşekkür ederim canım, ekran resmini aldım hemen. İnşallah yapıp seni de etiketleyip teşekkür etmek nasip olur
Amin... Çok şükür yediğimiz yoğurt çorbası dokunmadı kuzulara. Ablam da ben de çok dikkat ettik bu süreçte. Hey şey kuzular içinInsallah afiyetle yer sikintisiz canim ya gecsin bitsin alerjiler
En iyi Kazen abi bilir canım. O ne derse oInsallah afiyetle yer sikintisiz canim ya gecsin bitsin alerjiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?