- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
Aşk olsun canım ne bunaltması. Ama doğru yolu buldunsa için rahatsa en güzeli bu. Birçoğumuz acemiyiz yolun başında ve tedirginiz. Güzel bir dille uslupla öğrenmek öğretmek varken ukalaca ve terbiyesizce( bana göre bu bi terbiyesizliktir) yargılamaya gerek yok.Annem ananem falan anlatiyor da agzim acik dinliyorum bizleri nasil buyuttuklerini. Ne bu kadar hastalik, ne bu kadar aşı vs., ne de kimyasal varmis. Pirinc ununu basmis mesela annem bana emmedigim icin. Ama kendi mahsul pirincini havanda ezip un yaparak, kendi bahcemizden topladigi sebzelerle.
Ek gida bizim gibi ocu degilmis onlarin zamanında, ek gida diye bir olgu da yokmus tabi orasi da ayri
Simdilerde iae organik olatak pazarlanan urunler de ne kadar organik tartisilir. Oyl3 cok kimyasala gileye maruz kaliyoruz ki bilip bilmedigimiz, turlu turlu hastaliklar turuyor her gecen gun.Boyle olmasaydi ek gida olayini bu kadar tartismaz bu kadar gozumuzd3 buuytup kaygilanmazdik. Sen biliyosun canim nasil korkmustum 3k giida seruveninden ve sorulatimla bunaltmistim seni.
Hileyle sagligimizla oynayanlara allah firsat vermesin.
Kimisi aşırı kuralcıdır mesela, kimisi biraz gevşek tutar ipleri. Ben köyde büyüdüm böyle gördüm yetiştim içimde çok rahat. 5 aylıkken haftada bir iki tadıma başladık biz. Annelik yüreğim buna gayet rahat el verdi. Etrafımda da ek gıdadan sakat kalan ölen kimseyi görmedim bin şükür. Adı üstünde ek gıda. Kalkıp doyumluk şeyler yapmıyoruz tadım yaptırıyoruz. Bunu sapıtıp saçma sapan yorum yapanlar çok. Mamaya karşı benm tavrım çok farklı. Belki girdiğim depresyondandır bilmiyorum 2 ay sürekli mama verdim oğluma. İstemeyerek ağlayarak. Ama şimdi bazen oh iyiki mama içiyo deyip rahatlıyorum. Ama mamaya ne zehir ne de oooo mama süper gözüyle asla bakmıyorum. Bana da aman sütün yoksa ver mamayı çocuğunu aç bırakmaya değmez deyip mamaya yöneltmeye çalışan çok oldu. Ama azmettim ağladım yalvardım allaha ve şuan istemediğimde asla mama vermiyorum. Rabbim yüzüme güldü sütümü arttırdı. Bazı kişilere emzirmek zor geliyo diye bile mamayı tıkıyo. Kimisi de emsin diye türlü diyetler dualar vs çabalıyo. Çabalayıp olmuyosa tabiki mecburi mama. Ama mamayı yüceltmeninde anlamı yok. Bi ek gıda 2,5 saat ten sonra nasıl bebeğe yedirilemiyosa yıllık raf ömrü olan bi formülün sağlığı da tartışılır.