• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Annem ananem falan anlatiyor da agzim acik dinliyorum bizleri nasil buyuttuklerini. Ne bu kadar hastalik, ne bu kadar aşı vs., ne de kimyasal varmis. Pirinc ununu basmis mesela annem bana emmedigim icin. Ama kendi mahsul pirincini havanda ezip un yaparak, kendi bahcemizden topladigi sebzelerle.
Ek gida bizim gibi ocu degilmis onlarin zamanında, ek gida diye bir olgu da yokmus tabi orasi da ayri 😂
Simdilerde iae organik olatak pazarlanan urunler de ne kadar organik tartisilir. Oyl3 cok kimyasala gileye maruz kaliyoruz ki bilip bilmedigimiz, turlu turlu hastaliklar turuyor her gecen gun.Boyle olmasaydi ek gida olayini bu kadar tartismaz bu kadar gozumuzd3 buuytup kaygilanmazdik. Sen biliyosun canim nasil korkmustum 3k giida seruveninden ve sorulatimla bunaltmistim seni.
Hileyle sagligimizla oynayanlara allah firsat vermesin.
Aşk olsun canım ne bunaltması. Ama doğru yolu buldunsa için rahatsa en güzeli bu. Birçoğumuz acemiyiz yolun başında ve tedirginiz. Güzel bir dille uslupla öğrenmek öğretmek varken ukalaca ve terbiyesizce( bana göre bu bi terbiyesizliktir) yargılamaya gerek yok.
Kimisi aşırı kuralcıdır mesela, kimisi biraz gevşek tutar ipleri. Ben köyde büyüdüm böyle gördüm yetiştim içimde çok rahat. 5 aylıkken haftada bir iki tadıma başladık biz. Annelik yüreğim buna gayet rahat el verdi. Etrafımda da ek gıdadan sakat kalan ölen kimseyi görmedim bin şükür. Adı üstünde ek gıda. Kalkıp doyumluk şeyler yapmıyoruz tadım yaptırıyoruz. Bunu sapıtıp saçma sapan yorum yapanlar çok. Mamaya karşı benm tavrım çok farklı. Belki girdiğim depresyondandır bilmiyorum 2 ay sürekli mama verdim oğluma. İstemeyerek ağlayarak. Ama şimdi bazen oh iyiki mama içiyo deyip rahatlıyorum. Ama mamaya ne zehir ne de oooo mama süper gözüyle asla bakmıyorum. Bana da aman sütün yoksa ver mamayı çocuğunu aç bırakmaya değmez deyip mamaya yöneltmeye çalışan çok oldu. Ama azmettim ağladım yalvardım allaha ve şuan istemediğimde asla mama vermiyorum. Rabbim yüzüme güldü sütümü arttırdı. Bazı kişilere emzirmek zor geliyo diye bile mamayı tıkıyo. Kimisi de emsin diye türlü diyetler dualar vs çabalıyo. Çabalayıp olmuyosa tabiki mecburi mama. Ama mamayı yüceltmeninde anlamı yok. Bi ek gıda 2,5 saat ten sonra nasıl bebeğe yedirilemiyosa yıllık raf ömrü olan bi formülün sağlığı da tartışılır.

Hahah bir de tebrik etmis kendini bir mesajinda pullu. O kadar vakti var dmek ki diye. Vala bazen wc ye gitmeye, karnimi doyurmaya vakit bulamıyorum ben, pullu daki neyin kafasi ve enerjisiyse ben de ugulamak isterim 😂 ne yiyip iciyor acep?
Sana ne yapti cok merak ettim.
Yıldızımız barışmadı, onun bu yöntemleri bana ters geldi diyelim :) ek gıdadır mamadır, bi önceki yazımı okuyunca neden olduğunu az çok anlarsın :)

Selam herkese, bayadir yoktum. Tel degisikligi olunca kisa yolumda vardi linki, eklemeyince girmeyi unutmusum :D
Herkes iyi sanirim gördüğüm kadariyla. Pirinc konusu gecmis ama ben patates havuc pirinc zeytinyagli corba yapip vermistim. Ama bebek corba tariflerde yaziyor diye verdim. Ya sekerden kacis yok gibi. Keske hic yemeseler ama kreslerde bile pilav makarna veriliyor. Yeme diyemezsinki. Ya da gittigimiz bi evde pilavli yemek varsa mecbur yiyecek. Kontrolu elden birakmadan ama kafayida yemeden su bebek cocukluk donemini atlatiriz umarım :))))

Kızlar bugün dr. Gittik ek gıda için uzun uzun anlattı çorbayı az patates havuç ve kabak koyup iyice pişirip kapatmaya yakın az zeytinyağ koyup süzgeçten geçir dedi zamanla bu çorbanın sebzelerini değiştirip içine kemik suyu çok az ekle dedi çorbaya başladıktan 15 gün sonra yağsız iki kez çekilmiş kuzu kiyma ekliyormuşuz demir damlasi kullanamazsan eti kesin kullan dedi az az verip zamanla artir ama istemiyorsa sevmedigi tatlara israr etme dedi yogurt mutlaka gunde bir meyveler de elma armut havuç ve özellikle dut öneriyor evde yaptigimiz lor kefiri tuketebilirmis kahvaltiya gecincede 1 cay kasigi yumurta sarisi lor labne peynir yaninda ihlamur sonrasinda cocuk sizi yonlendirecek dedi genellikle emzirdikten sonra ek gida duzenli ve az az devam et dedi minnos 72 cm 8500gr olmus ateşlenmesi durumlarında hali nasıl ona bak hep diyo ateşi varsa kusma meme reddi ozaman hemen götur dedi

Kızlar bugün dr. Gittik ek gıda için uzun uzun anlattı çorbayı az patates havuç ve kabak koyup iyice pişirip kapatmaya yakın az zeytinyağ koyup süzgeçten geçir dedi zamanla bu çorbanın sebzelerini değiştirip içine kemik suyu çok az ekle dedi çorbaya başladıktan 15 gün sonra yağsız iki kez çekilmiş kuzu kiyma ekliyormuşuz demir damlasi kullanamazsan eti kesin kullan dedi az az verip zamanla artir ama istemiyorsa sevmedigi tatlara israr etme dedi yogurt mutlaka gunde bir meyveler de elma armut havuç ve özellikle dut öneriyor evde yaptigimiz lor kefiri tuketebilirmis kahvaltiya gecincede 1 cay kasigi yumurta sarisi lor labne peynir yaninda ihlamur sonrasinda cocuk sizi yonlendirecek dedi genellikle emzirdikten sonra ek gida duzenli ve az az devam et dedi minnos 72 cm 8500gr olmus ateşlenmesi durumlarında hali nasıl ona bak hep diyo ateşi varsa kusma meme reddi ozaman hemen götur dedi
Ooh maşallah artık pek minnoşluğuda kalmamış sıpanın:)))
Ek gıdanız da hayırlı olsun canım. Ya bende demir ilacını unutuyorum genelde akşam vaktide vermek istemiyorum huzursuzluk vs yapar diye. Bunu öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim :))
Resimdeki kizin mi. Masallah cok tatli ♥
Mesajlar birikmis yetisemiyorum valla bide herkes ek gidaya gecmis o yuzden yapabilecegim bi yorumda yoktu artik buyuduk soru sorup yorum yapabilirz:emir_bebek:
Ooo kızlar nerelerdesniz yaa, sesiniz soluğunuz hiç çıkmaz oldu. Tententen bebişin çok tatlıymış maşallah ona :))

Ooh maşallah artık pek minnoşluğuda kalmamış sıpanın:)))
Ek gıdanız da hayırlı olsun canım. Ya bende demir ilacını unutuyorum genelde akşam vaktide vermek istemiyorum huzursuzluk vs yapar diye. Bunu öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim :))

Ooo kızlar nerelerdesniz yaa, sesiniz soluğunuz hiç çıkmaz oldu. Tententen bebişin çok tatlıymış maşallah ona :))
Ya bizim 2 sipa varya pek vakit bulamıyorum teli elime cok nadir aliyorum. Genelde evde aktiviteler felan duzenliyoruz :))))) bi bakim dedim oyle sizide gördüğüm iyi oldu ozlemisim sizleri ♥️:))))

Ya bizim 2 sipa varya pek vakit bulamıyorum teli elime cok nadir aliyorum. Genelde evde aktiviteler felan duzenliyoruz :))))) bi bakim dedim oyle sizide gördüğüm iyi oldu ozlemisim sizleri ♥:))))
Yaaa süpersin. Aktiviteler önemli yaa uyanıkken çocuklarla ilgilenmek, tüm herşeyi bırakıp onlarla oynamak gerek. Ben tek çocukla zorlanıyorum 2-3 çocuklu olanlara allah kolaylık versin:))

Kizlar bebisleriniz neler yapio bizimki hala oturmuo 6 bucuk aylik olduk istemio oturmak oturtuyorum kndini yana atio one kaydirio ama oturmuo :)) geri gerigidio tek napabilirim oturmasi icin aslinda 5 ayliktan beri hergun 5 dk oturt 5 bucukta mama sandalyesine 15 dk oturabikir demisti doktorumuz yaptim ama gene anlamafm neden

Kizlar bebisleriniz neler yapio bizimki hala oturmuo 6 bucuk aylik olduk istemio oturmak oturtuyorum kndini yana atio one kaydirio ama oturmuo :)) geri gerigidio tek napabilirim oturmasi icin aslinda 5 ayliktan beri hergun 5 dk oturt 5 bucukta mama sandalyesine 15 dk oturabikir demisti doktorumuz yaptim ama gene anlamafm neden
Benim kız da oturmuyor desteksiz, Dr 8 ay a kadar vakti var sıkıntı değil demişti.

Yaaa süpersin. Aktiviteler önemli yaa uyanıkken çocuklarla ilgilenmek, tüm herşeyi bırakıp onlarla oynamak gerek. Ben tek çocukla zorlanıyorum 2-3 çocuklu olanlara allah kolaylık versin:))
Evet kesinlikle oyle. İs sonrada yapilir onemli olan cocuklarla ilgilenmek :)))) amin canim sagolasin :)))

Back